Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

הבעיה עם הקואליציה שהמצפון שלהם דפוק ואלה האנשים שנבחרו. מה אפשר לעשות במצב כזה? לא לבחור בהם יותר. אין לזה קשר לדיקטטורה, הם כולם פועלים כדי לשמר את המשרות והמעמד שלהם. על זה המשמעת שלהם מבוססת, לא על סגידה לביבי. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 69.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5621

• יבגניפ

5363

• פינדר

4587

• Night Driver

3539

לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

הנשיא נבחר לתפקידו כי היה עסקן כושל סוג ד׳, שלא הפריע לאף אחד אם יהיה סמל (אני בכלל חושב שצריך לבטל את מוסד הנשיאות; הוא עולה למדינה 61 מליון ש״ח בשנה לא כולל ערך הנדל״ן בטלביה). לא היו לי ממנו יותר מדי ציפיות חוץ משלא יתערב (והוא התערב, בשיחות בית הנשיא הבזויות).
אבל לגבי עצם הטלת המנדט על ביבי -- זו לא אשמתו אחרי שהוא הוכר כמועמד חוקי. מה שלא היה חוקי זו רשימת המועמדים לכנסת, ואח״כ לתת לביבי להקים ממשלה סביב ההסכמים הקואליציונים הספציפיים, שמנוגדים לתנאי שרק בזכותו מרשים לו להיות מועמד מ-2020. אבל זו אשמה של בג״ץ, שאת פסיקתו הוא הפר ומפר כל הזמן.

אתה צודק שרוב הממשלות ורוב הכנסות לא סיימו 4 שנים של קדנציה. אז אפשר להגדיר במקום שתי קדנציות פשוט 8 שנים מצטברות בתפקיד רה״מ (לטעמי -- גם בתפקיד שר, אבל אפשר 10-12 במקום 8). לא בטוח אם צריך מגבלה לגבי מחוקקים, כנראה לא --
אבל השכר שלהם צריך להיות פונקציה לינארית של כמות הזמן שהם נמצאים בכנסת במליאה+ועדות (זמן מזנון לא נחשב).

בלי קשר לביבי, ישראל אף פעם לא הייתה מדינה מוצלחת במיוחד, לא מציאה גדולה, פשוט הרבה מהאנשים שנולדו כאן אין להם אפשרויות לעזוב אז הם תקועים כאן.

אנחנו רק שנואים בעולם ומסתבכים במלחמות כל הזמן.

ועכשיו צווי המעצר, רק צרות הביאה איתה הקמת המדינה.

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

נו באמת...

שנואים היינו גם לפני שהקמנו מדינה.

סה"כ המדינה הזאת די מוצלחת למרות הממשלות שלה. זה לא שוויץ, אבל גם לא דרום אפריקה. סביר ובינוני, שזה הרבה יותר טוב ממה שיש לרוב אוכלוסיית העולם.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

נו באמת...

שנואים היינו גם לפני שהקמנו מדינה.

סה"כ המדינה הזאת די מוצלחת למרות הממשלות שלה. זה לא שוויץ, אבל גם לא דרום אפריקה. סביר ובינוני, שזה הרבה יותר טוב ממה שיש לרוב אוכלוסיית העולם.

עכשיו אנחנו שנואים הרבה יותר בגלל שיש לנו צבא שנלחם באזרחים, לפחות בגלגול הקודם של הגלות קצת ריחמו עלינו וחיבבו אותנו.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
  • רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

זה לא שוויץ, אבל גם בינתיים עוד לא דרום אפריקה. 

תיקנתי לך טיפונת. זה הכיוון. 

אנחנו לגמרי בדרך לרפובליקת בננות, שמתאימה לכל הבבונים.

• רעיון גרוע 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, ברווז כתב:

במשמעת קואליציונית אפשר להעביר כל חוק שרוצים

משמעת קואליציונית אמורה לאפשר לקואליציה לחוקק חוקים שמובאים מטעם הממשלה (בניגוד להצעות חוק פרטיות שבהן אין משמעת).

בכל משטר דמוקרטי מקובל תפקיד ״המצליף״ שתפקידו לדאוג למשמעת הזו.

ההיטפלות לאלמנט כזה או אחר, לא ממש משנה.

כמו שמנעולים עוצרים בעיקר אנשים שומרי חוק ולא גנבים מקצועיים, ככה אין שיטה פרלמנטרית שעמידה הרמטית מול נסיונות לנצל את החולשות שלה.

הבסיס לכל דמוקרטיה הוא הסכמה רחבה על עקרונות שלטון החוק. אם קמה ממשלה שנחושה לנצל כל פרצה וכל חולשה, בסוף היא תצליח לפרק את העקרונות האלו ולעקוף אותם.

ממשלה שיושבים בה אושיות דמוקרטיות כמו לוין, סמוטריץ ובן גביר, אבי מעוז, שלמה קרעי ושאר החבורה, היא לא ממשלה שרואה בדמוקרטיה ערך עליון, אלא אבן נגף ולכן שום שיטה לא תעצור אותם.

• אהבתי 4

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 9 דקות, NEW10 כתב:

עכשיו אנחנו שנואים הרבה יותר בגלל שיש לנו צבא שנלחם באזרחים, לפחות בגלגול הקודם של הגלות קצת ריחמו עלינו וחיבבו אותנו.

חיבבו אותנו אחרי שרצחו 6 מליון מאיתנו. לא תודה.

תראה, יצא לי להכיר קצת אנשים שמדברים כמוך, רק שהם לא היו ישראלים או יהודים אלא אמריקאים. זה מכניס לפרופוציות לשמוע אמריקאי בוגר שחי ברמת חיים כנראה יותר טובה משלי, שלא נמצא בסכנה ולא צריך לדאוג מהתרעות על רקטות ומפיגועים, מתלונן איך אמריקה היא רעה ומתאכזרת לעניים והורסת את העולם ויוזמת מלחמות בכל מקום ושהוא מתבייש להיות חלק מהמדינה שלו. אחרי שטראמפ נבחר הוא אמר לי שאשתו ממש בכתה ושהם הסתגרו בבית כמה ימים כי הם פוחדים שתתחיל שם מלחמת אזרחים.

אין ספק שיש לנו בעיות פה, אבל צריך להבדיל בין הבעיות האמיתיות לבעיות שבראש.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

תראה, יצא לי להכיר קצת אנשים שמדברים כמוך, רק שהם לא היו ישראלים או יהודים אלא אמריקאים. זה מכניס לפרופוציות לשמוע אמריקאי בוגר שחי ברמת חיים כנראה יותר טובה משלי, שלא נמצא בסכנה ולא צריך לדאוג מהתרעות על רקטות ומפיגועים, מתלונן איך אמריקה היא רעה ומתאכזרת לעניים והורסת את העולם ויוזמת מלחמות בכל מקום ושהוא מתבייש להיות חלק מהמדינה שלו. אחרי שטראמפ נבחר הוא אמר לי שאשתו ממש בכתה ושהם הסתגרו בבית כמה ימים כי הם פוחדים שתתחיל שם מלחמת אזרחים.

אמריקאים התפלפו סביב הקטע הזה, ואולי הגיע זמן לבחון מחדש את שיטת שתי המפלגות, כי בסופו של דבר היה אפשר לצפות שההקצנה תביא לשם.

לגבי מתי אהבו אותנו - לחלוטין כן. כשטבחו בנו ובמקרה לא הצליחו לסיים את העבודה, הרגישו נבוכים לכמה שנים, ורמת השנאה הפומבית ירדה. כשאנחנו חזקים, אפשר לשנוא שוב.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, garicho כתב:

זה לא ישנה הרבה. הנה תראה את ירוסלב קצ׳ינסקי. זה שאתה לא ראש ממשלה לא אומר שהכח נעלם…

לא מסכים עם כך לחלוטין. משמעת קואליציונית זה חלק מסט הכלים שמאפשרים עבודה פרלמנטרית. זה כלי דמוקרטי, לא דיקטטורי.

כן ולא. זה תלוי ברמת המשמעת. עד למימשל טראמפ הראשון, היו מעט מאד הצבעות בסנאט או בית הנבחרים האמריקאי שתוצאותיהן היו עפ״י קוים מפלגתיים בלבד; לכל סנאטור/נציג אזור בחירה היו דעות קצת שונות בנושאים שונים, ואינטרסים מקומיים שעומדים בסתירה גם לשותף האידיאולוגי הכי קרוב שלו (למשל, איזה חברה בטחונית תקבל חוזה מסויים). יש בעל תפקיד שאמור לדאוג להצבעה מפלגתית, ה-whip, אבל זה אף פעם לא 100% .

ההסכם הקואליציוני הנוכחי קובע (אא״ט, בפעם הראשונה בארץ) שאין חופש הצבעה אפילו על הצעות חוק פרטיות. זה בניגוד לכל התפיסה של הצעות חוק פרטיות, שבהן ח״כים אמורים להעלות יוזמות ספציפיות שאינן קשורות למצע מפלגתי.
למה לא קיים חופש ההצבעה הזה? כי הקואליציה הנוכחית מרמה. לפי תקנון הכנסת, הצ״ח ממשלתיות צריכות לעבור יותר בקרה (כולל אישור של היועמ״שית);
הצ״ח פרטיות פטורות מזה, מתוך ההנחה שהן בד״כ עוסקות בנושאים יותר מינורים ופשוטים.

הרוב המכריע של הצעות החוק של הממשלה הנוכחית, וכמעט כל ההצ״ח של ההפיכה המשטרית, מועלות כהצ״ח פרטיות, בניגוד לרוח תקנון הכנסת.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, wa11a כתב:

גם אם הוא יצא זכאי אז הוא צריך להתפטר? דרך יפה להפיכה שלטונית. המשפט יקח כמה שנים ובינתיים החלפנו את היריב הפוליטי.

אם רק היתה לנו דרך קסומה לבדוק מה ביבי בעצמו חשב על זה, כשהיה מדובר ביריב פוליטי..

אה.. רגע..

אנחנו יודעים. אי שם ב-2008, לא רחוק מהימים שבהם שיקר שהוא חושב שראש ממשלה לא צריך לכהן יותר מ-2 קדנציות, ושהוא עוד רגע משמיד את החמאס ומנצח את הטרור, ביבי גם הצביע בעד הצעת חוק שהיתה אמורה לשלוח הביתה ראש ממשלה נאשם בפלילים.

רגע של רצינות: אני מבין את הפוזיציה, את הקושי, חלק מהמחנה שלך זה אנשים צעירים שלא מכירים שום דבר חוץ מביבי, לא יודעים שאפשר אחרת. חלק באמת סוגדים לו ברמה שאני לא חושב שתמצא אצל אף מנהיג אחר במדינה מערבית. חלק עושים דווקא. אבל באמת. אין שום נקודה שפל, שבה תגידו ״השקרן שיקר לנו יותר מדי״? לא? תמיד תחזרו לויכוחים פילוסופיים פוליטיים מצוצים מהאצבע? כאילו לא ברור לכולנו שאם הביבי יגיד שיום זה לילה ולילה זה יום, גם על זה תתווכחו באותה הרצינות?

Screenshot 2024-12-10 at 14.16.56.png

• אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, NEW10 כתב:

בלי קשר לביבי, ישראל אף פעם לא הייתה מדינה מוצלחת במיוחד, לא מציאה גדולה, פשוט הרבה מהאנשים שנולדו כאן אין להם אפשרויות לעזוב אז הם תקועים כאן.

אנחנו רק שנואים בעולם ומסתבכים במלחמות כל הזמן.

ועכשיו צווי המעצר, רק צרות הביאה איתה הקמת המדינה.

למרות המלחמות והנתח הענקי שהן דורשות מתקציב המדינה, ולמרות אוכלוסיות שלא תורמות הרבה לכלכלה ואינן משכילות (רוב החרדים והבדואים) -- ישרלא עדיין הצליחה להגיע למצב בו התל״ג לנפש שלה גבוה יותר מיוון ופורטוגל. לו היתה נעשית עבודה יותר טובה בשילוב האוכלוסיה החרדית ו/או הגבלת הילודה שלה -- היינו היום כלכלית במצב עדיף על ספרד וקרוב לאיטליה... אבל עדיין עם מערכת בריאות מצויינת (אחת הטובות בעולם ובין ה-2-3 היעילות ביותר כלכלית) ומערכות תמיכה חברתית שאין בארה״ב.
עד שנות ה-70, גם מדדי החינוך (תיפקוד תלמידים במדע, מתמטיקה והבנת הנקרה) גם היו מהטובים בעולם.
אז לא, זה לא שאין כאן בעיות קשות (היעדר תחבורה ציבורית, חוסר דגש על אנרגיות מתחדשות), אבל להגיד ״לא מוצלחת במיוחד״ זה עובדתית לא נכון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

גם לו הייתי מכיר, זו ממשלת מיעוט. 48% מהבוחרים הצביעו עבור אחת מרשימות הקואליציה, ו-52% לא.
אתה מוזמן לבדוק את החשבון שלי כאן:
https://votes25.bechirot.gov.il/
הסיבה היחידה שנתניהו קיבל מנדט להרכיב ממשלה היתה עקב אחוז החסימה המאד גבוה (3.25%) שמעוות את התוצאה (והתרוץ שהוא מונע סחטנות של מפלגות קטנות לא עובד, ראה הכספים הקואליציונים לחרדים והאתנן עכשיו לגדעון סער וחבורת הזבל שאיתו).
לו אחוז החסימה היה 1% (המצב בפעמים הראשונות שהצבעתי), מפלגות הקואליציה היו מקבלות 56-7 מנדטים, לא 64

הסיבה היא שאלו כללי משחק ידועים לפני 

כל הסבב של הבחירות האלו התחיל מזה שבנט לא עבר את אחוז החסימה בגלל קולות בודדים.

אם כבר צריך לבוא בתלונות למי שהרים את אחוז החסימה בגלל שיקולים זרים. 

חוץ מזה שאם אחוז החסימה היה הכי 1/120 ההרכב היה משתנה בצורה שאי אפשר לדעת מה היה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

אני מכיר לא מעט אמריקאים (כולם אנשי טכנולוגיה) שהיגרו מארה״ב כשטראמפ נבחר לראשונה, ועכשיו זה ממש מבול.
אני אישית חושב שהסיכויים של ישראל לשרוד עוד 60 שנה (בהנחה שנצליח להעיף את כל ה״ממשלה״ ולנטרל את כל תומכיה, שכולם אנטי-ציונים) גבוהים מהסיכויים של ארה״ב לשרוד כמדינה עוד 60 שנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

אמריקאי בוגר שחי ברמת חיים כנראה יותר טובה משלי, שלא נמצא בסכנה ולא צריך לדאוג מהתרעות על רקטות ומפיגועים

התראות על רקטות, אולי לא. פיגוע, היה להם איזה אחד לפני כמה שנים. 

מעבר לזה? 

מה לגבי איום תמידי מנשק?

מה קורה עם השוד וביזה בימינו, שגורם להמון חנויות (כולל ענקיות) להיסגר?

אל תדאג, יש לאמריקאים מספיק בעיות משלהם. אה, ולא בטוח לגבי רמת חיים יותר טובה משלך. יש להם גם משברים כלכליים משלהם. 

ולפחות האמריקאי שדיברת עליו, הגיע לגיל של בוגר, כנראה שהוא שרד את הירי בבית הספר שלו. 

בואו לא ניקח את האמריקאים כדוגמא לכלום בבקשה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

גם לו הייתי מכיר, זו ממשלת מיעוט. 48% מהבוחרים הצביעו עבור אחת מרשימות הקואליציה, ו-52% לא.
אתה מוזמן לבדוק את החשבון שלי כאן:
https://votes25.bechirot.gov.il/
הסיבה היחידה שנתניהו קיבל מנדט להרכיב ממשלה היתה עקב אחוז החסימה המאד גבוה (3.25%) שמעוות את התוצאה (והתרוץ שהוא מונע סחטנות של מפלגות קטנות לא עובד, ראה הכספים הקואליציונים לחרדים והאתנן עכשיו לגדעון סער וחבורת הזבל שאיתו).
לו אחוז החסימה היה 1% (המצב בפעמים הראשונות שהצבעתי), מפלגות הקואליציה היו מקבלות 56-7 מנדטים, לא 64

הסיבה היא שאלו כללי משחק ידועים לפני 

כל הסבב של הבחירות האלו התחיל מזה שבנט לא עבר את אחוז החסימה בגלל קולות בודדים.

אם כבר צריך לבוא בתלונות למי שהרים את אחוז החסימה בגלל שיקולים זרים. 

חוץ מזה שאם אחוז החסימה היה הכי 1/120 ההרכב היה משתנה בצורה שאי אפשר לדעת מה היה 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...