Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתניהו מנסה לגרור את כל המדינה ביחד איתו למטה ולפמפם שזאת התקפה אישית על כל תושבי המדינה.

אבל בעצם נתניהו דביל שהוא נתן לכל מיני קיצונים שלא יודעים לשמור על הפה שלהם לצבור כוח ותפקידים בכירים בממשלה שלו והוא האשם פה.

בהאג נתניהו הוא הראש והוא כן נושא באחריות, בניגוד לספינים שהוא מנסה לעשות בארץ כדי להתחמק מאחריות.

מסכן גלנט שנגרר אחרי האיש הזה שלקח אותו ביחד איתו למטה, אבל זאת אשמתו שהוא אידיוט.

זה לא לגמרי מנותק מהמציאות.
שורה של פוליטיקאים בכירים, שרים בממשלה, אמרו במפורש שהם רוצים לשטח את עזה/לעשות טרנספר לתושבים/לא להעביר אוכל כעונש לפלסטינים ולא נוקטים צעדים נגדם, אז ברור שמערכת האיזונים והבלמים המקומית לא מתפקדת

על זה בית הדין הבינלאומי נתפס.

בהאג הלכו על הבכירים ולא ישירות רק על השרים שהוציאו את ההתבטאויות האלה, כי מבחינתם ראש הממשלה ושר הביטחון שהם הפוליטיקאים הבכירים הם הנושאים באחריות להתבטאות של השרים שלהם.

אם היו נוקטים צעדים נגד התבטאויות כאלה זה היה מסמן שזאת לא המדיניות של הממשלה בראשות נתניהו וגלנט, אבל נתניהו משקשק מפחד שתיפול הממשל ולא יוצא בפומבי נגד ההתבטאויות האלה של השרים.

אפשר היה גם לשפוט חיילים סוררים לעונשים קלילים ולהוציא פקודות נגד שירים כמו לפרק את עזה, אז זה היה מסמן לעולם שיש פה מבוגר אחראי ושניתן לסמוך על ישראל.
אבל לא עושים את זה, יש רק עוד התלהמויות ושתיקה מול הקיצונים.

אז מה רואה מישהו בחו"ל? הוא שומע רק התבטאויות של שרים בכירים על מניעת מזון מתושבי עזה והגליה שלהם וצופה בחיילים שרים איך יש להשמיד אותה. 
אז ברור שמבחוץ זה נראה שזאת באמת הכוונה של ישראל.
ומבחינתם הראש הוא כן הנושא באחריות.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, bobi כתב:

אבל בעצם נתניהו דביל שהוא נתן לכל מיני קיצונים שלא יודעים לשמור על הפה שלהם לצבור כוח ותפקידים בכירים בממשלה שלו והוא האשם פה

מי שנתן 14 מנדטים לבן גביר וסמוטריץ זה לא ביבי זה אזרחי המדינה.

עזוב את זה ששתיהם דבילים. לטענות שלהם ולמה שהם באים לייצג יש בסיס 

פורסם
לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

הם נבחרו לכנסת אבל את השרים ראש הממשלה ממנה והמינוי לא שייך ישירות למקומם באיזו רשימה.

הוא בחר למנות אותם לשרים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

שנית, כל אלו שצועקים על ביבי "למה לא טיפלת בחמאס", אלו אותם אנשים שהיו צועקים "מבצע שובו מנדטים" אם ביבי היה יוזם תקיפה של החמאס בעצמו, ו"גורר" אותנו למלחמה של חצי שנה. זה כבר לא קשור לביבי אלא למנטליות ה"פולנית" של חלק מהמגיבים כאן.

עובדתית כל פעם שיצא למבצע כזה הוא היה מאוד מוגבל בהיקפו מבחינת יעדים ותוצאות, נמשך הרבה זמן, השאיר את הבעיה על כנה, ותיזמן את זה בקרבה לבחירות. 

כשראש ממשלה רציני רוצה וצריך לצאת למלחמה הוא בא עם חומר, נפגש עם ראש אופוזיציה ומסכמים על תמיכה ומטרות משותפות. ע"ע אולמרט והתקיפה בסוריה.

עכשיו תצעק "אולמרט ב-2006" נכון?

הנה אני אחסוך לך, אולמרט גם טעה בתחילת דרכו בראשות הממשלה. טעה בגדול.

מעולם נתניהו לא פעל כמו אולמרט ב-2007, אז קצת קשה להשוות את עקומת הלמידה הדיי מדהימה של אולמרט (משהו שדיי דומה לאקספוננט) לעקומת הלמידה הלינארית יורדת של נתניהו שנמשכת 15 שנה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 41 דקות, gadik6 כתב:

שנית, כל אלו שצועקים על ביבי "למה לא טיפלת בחמאס", אלו אותם אנשים שהיו צועקים "מבצע שובו מנדטים" אם ביבי היה יוזם תקיפה של החמאס בעצמו, ו"גורר" אותנו למלחמה של חצי שנה. זה כבר לא קשור לביבי אלא למנטליות ה"פולנית" של חלק מהמגיבים כאן.

זה נכון. אבל ביבי עשה צעד אחד מעבר לזה ובחר להתייחס לחמאס כנכס.

חוץ מזה, מי רוצה להתערב שביבי הולך להכשיל הסכם פוטנציאלי עם סעודיה, כי הוא כולל את המילים ״מדינה פלסטינית״? ומי רוצה להתערב שזה עניין של שנים בודדות עד שישראל מקוטלגת רשמית גם ע״י המערב כמדינת אפרטהיד? ומה נעשה אז? עדיין נספר שכולם אנטישמים ונציע לטרנספר את הערבים ״מרצון״ לסודן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

לישראל אין מודיעין, לאמריקאים אין מודיעין, לכל העולם אין מודיעין, משת"פים, לווייני ריגול, ולישראל אין כמה אלפי אנשים בתוך הרצועה אני מבין. הכל זה דיווחים של חמאס, נכון? 🙃

יש הערכות של משרד הבריאות העזתי, יש של ישראל, יש של גופים זרים. פרסמתי בפוסט הקודם את ההערכות של כולם. אם אתה טוען ש "לאף אחד אין מושג" (סלח לי אבל זה שטוית במיץ) ואי אפשר לדעת כלום, אז על מה כל 4000 העמודים של הדיון הזה? בואו נסגור אותו פה וזהו.

ואחרי שאתה טוען "אי אפשר לדעת כלום" אתה זורק פתאום "בסבירות גבוהה זה בעצם ככה"

אני מניח שיש לך גופי מודיעין איכותיים יותר מאלו שמספקים את המידע ה "גרוע" שאני מצטט.

מאיפה המידע שהניהול הלוגיסטי מזעזע ולתקיפות אין תכלית? מכל מקום אפשרי. אם יומיים אחרי שבילית חודש בלכתוש מקום מסוים המטרה שלך התפוגגה בערפל ושוב יש לך שם נוכחות אויב, הרי שלא ממש עשית משהו. כתבתי פה מיליון פעם- אתה יכול להרוג כמה חמאסניקים שתרצה, חמאס לא ימות. אתה חייב להחליף אותו במשהו אחר. בד"כ שכובשים שטח משאירים שם תשתית ניהול כלשהי (בין אם שלך, הגוף ש "ניקה את האיזור" או גוף מחליף שסיכמת איתו מראש) אחרת נוצר שם ואקום, ומאותו ואקום לרוב צומחים הדברים הגרועים ביותר.

ועכשיו לנקודה שנגעתי בה גם מספיק פעמים אבל יש עדיין אנשים שלא קולטים:

לאמריקאים/בריטים לא ספרו גופות כשהם יצאו למלחמה. רק שיש פה 2 הבדלים קטנים:

1- מה שמותר לארה"ב ולבריטניה לא בהכרח מותר לישאל. suck it up, זה העולם, אתה יכול לצעוק "צביעות" עד מחר.

2- אנחנו לא מנהלים פה מלחמה של מדינה כנגד מדינה. אתה מבין שאנחנו נלחמים כנגד מקום עליו אנחנו צרים כבר כמה שנים, מחזיקים איתו גבול שהוא לא גבול, שומרים על תלות שלו בנו, ועוד כל מיני רעות חולות? זו אחת הסיבות העיקריות שהעולם דופק לנו על הראש (וקצת בצדק...) ואחת הסיבות שאני די רוצה לתקוע שם חומה ענקית, לתת להם מדינה ולהגיד להם סלאמת. כשמדינה אחרת תוקפת אותך, בטח בברוטאליות שהם תקפו ב 7 לאוקטובר, אתה יכול להיכנס להם באמ-אמא. זו הפרת ריבונות ועוד מיליון סעיפים שאתה יכול לצעוק לכל העולם.

אציב לך פה שאלה- האם ב 7 לאוקטובר הופרה ריבונות ישראל?

אתה רוצה להגיב "מה אתה דפוק? ברור שכן! באופן חד משמעי!"

.....אבל עזה היא לא מדינה אחרת. אנחנו אפילו כוללים אותה במפות ובגבולות שלנו. איך מדינה יכולה להפר את הריבונות של עצמה?

"אבל עזה זו לא מדינת ישראל!"

אז איזו מדינה היא? למי הם שייכים? בגלל חבל הטבור המעוות שדאגנו שישאר מחובר גם אחרי ההתנתקות אפילו לא מדובר בישות ריבונית, ככה שאין לנו ממש איך לבנות קייס כזה. נתנו לעולם את כל הכלים שרק צריך להפנות אלינו אצבעות מאשימות, ממש עשינו בשביל חמאס את העבודה מבחינה מדינית.

שים לב שבלבנון/סוריה אף אחד לא סופר לנו כלום גם כשנהרגים אזרחים תמימים. זה סוג אחר של קונפליקט, לגמרי.

ופה חוזרים לעוד דבר שאני אומר בלי סוף: או שעושים או שלא עושים. לעשות "חצי", "בערך", זה הדבר הכי גרוע שקיים, וחלק גדול מהסיבה שאנחנו במצב שאנחנו נמצאים.

נגיד שהיינו מתנתקים מהם לגמרי (שזה מה שקרה בתוכנית ההתנתקות כי כל הסגר הימי, הפצצת הנמל תעופה שם נעשה בעקבות השתלטות חמאס על הרצועה)

והם לא היו מכריזים על הקמת מדינה אז כל הטענה שלך של "נלחמים נגד מדינה" לא תקפה

לפני 34 דקות, mikyl כתב:

לא חיית חייב לצאת למלחמה ב4/10. מספיק שהיו בגבול עם עזה מספיק כוחות, יותר מ-2/3 גדודים ו-1.5 טנקים.

אז ה 7/10/23 היה בתאריך אחר שבו הם היו קצת יותר חזקים או ביום שאנחנו היינו קצת שאננים 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, mikyl כתב:

אז רמטכ"ל יכול להגיד שהוא לא אחראי כי ראש אמ"ן אמר לו "חמאס מורתע"? כנ"ל ראש אמ"ן לא אשם בכלום, כי ראש אגף דיווח, ש"חמאס מורתע"? 

הרמטכל אשם כמו ראש אמן, אלא אם כן היה שם כשל תקשורתי חמור.

מפוליטיקאי אני לא מצפה לדעת יותר ממה שהצבא מדווח לו, הוא פוליטיקאי, מחרתיים אני נהיה פוליטיקאי וחוץ מה4 שנות שירות שלי אין לי ידע צבאי, זה שם אותי באותה רמה עם גולדקנופף אם נתמודד על תפקיד של שר בטחון.

לפני 48 דקות, mikyl כתב:

לא חיית חייב לצאת למלחמה ב4/10. מספיק שהיו בגבול עם עזה מספיק כוחות, יותר מ-2/3 גדודים ו-1.5 טנקים.

חבל שלא הסתכלת על התגובה שעניתי לה, אין שום קשר בין מה שאני רשמתי למה שאתה רשמת...

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 9 דקות, עדי-אל כתב:

נגיד שהיינו מתנתקים מהם לגמרי (שזה מה שקרה בתוכנית ההתנתקות כי כל הסגר הימי, הפצצת הנמל תעופה שם נעשה בעקבות השתלטות חמאס על הרצועה)

והם לא היו מכריזים על הקמת מדינה אז כל הטענה שלך של "נלחמים נגד מדינה" לא תקפה

לא, לא התנתקנו מהם לגמרי.

שדה התעופה בכלל הופצץ ב 2001 ולא היה קיים בהתנתקות. הסגר הימי קיים בצורה חלקית מהיום הראשון לאחר ההתנתקות, כל מה שנכנס ויצא מהרצועה עבר ביקורת ישראלית גם לפני הפיכת חמאס.

ישראל לא אפשרה לרצועת עזה לבנות נמל ימי ולא הרשתה לשקם את שדה התעופה של עזה.

מי נכנס ומי יוצא מעזה שלא דרך מעבר רפיח- היה בשליטת ישראל, וישראל סרבה יציאה/כניסה על ימין ועל שמאל

ישראל הגבילה גם הקמה של תשתיות סלולר בעזה, ולא אפשרה שימוש בתדרים כאלו ואחרים.

עזה מעולם לא הוזזה ממפות ישראל, מעולם לא נקבע קו גבול רשמי שהגשנו להכרה בינ"ל.

יש עוד, אבל באמת שאין טעם לכתוב ממש את הכל-

למרות שהאנשים והנוכחות הצבאית פונתה, היד הישראלית נשארה עמוק מאוד בעזה. עזה מעולם לא הייתה ישות ריבונית, ובטח שלא מדינה.

לא היית חייב שהם יכריזו על הקמת מדינה בשביל הסיפור של "נלחמים נגד מדינה", מספיק לך שהם יהיו ישות ריבונית שלא קשורה אליך בשום צורה (והנקודה הכי חזקה פה היא כנראה הכרזת קו גבול)

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Night Driver כתב:

הם נבחרו לכנסת אבל את השרים ראש הממשלה ממנה והמינוי לא שייך ישירות למקומם באיזו רשימה.

הוא בחר למנות אותם לשרים.

לפני 48 דקות, עדי-אל כתב:

אף אחד לא הכריח את נתניהו להיכנס איתם לממשלה. הוא גם היה יכול להחליט שעם אנשים כאלה, זה בניגוד לעקרונות שלו ולכן הוא מעדיף להיות באופוזיציה מאשר להיות עם ממשלה כזאת.

אבל הוא בחר להיות הראש של ממשלה כזאת והוא האחראי.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

לא הוציאו צו מעצר, זה בית המשפט יקבע. הוציאו בקשה לצו מעצר

נכון, ואני אומר שלדעתי למרות כל הרעש והצלצולים, סביר שלא יוציאו כי יש לזה השלכות לא רק על ישראל אלא על בית המשפט בעצמו, ארה"ב ושאר מדינות העולם המערבי.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

כששרים בכירים מתבטאים כך וראש הממשלה שותק אז השתיקה היא הסכמה. בכל שלטון שחושב שלא כך צריך לנהוג ראש הממשלה לא שותק כששרים שלו במבטאים ככה, הוא לא אומר לא ייכנס אוכל לעזה, הוא מציג תכניות מה עשה כדי לצמצם פגיעה בתושבים ועוד 1001 פעולות שאצלנו לא עושים

יש הבדל בין יחסי ציבור למעשים בפועל.

לעזה נכנס יותר אוכל ממה שאנשים מסוגלים לאכול והפגיעה בתושבים מצומצמת ככל הניתן, אם מתייחסים לניתוחים של מומחים ללוחמה בשטח בנוי ולא לעיתונאים של אל ג'זירה. 

אז לבקש להוציא צו מעצר על דיבורים של ערסים שעלו לגדולה והפכו לחברי כנסת באותה נשימה עם ראשי ארגון טרור שרצחו חטפו ואנסו ישראלים זה לעשות צחוק מכל מה שבית המשפט הזה אמור לייצג.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

ש הבדל בין יחסי ציבור למעשים בפועל.

לעזה נכנס יותר אוכל ממה שאנשים מסוגלים לאכול והפגיעה בתושבים מצומצמת ככל הניתן, אם מתייחסים לניתוחים של מומחים ללוחמה בשטח בנוי ולא לעיתונאים של אל ג'זירה. 

אז לבקש להוציא צו מעצר על דיבורים של ערסים שעלו לגדולה והפכו לחברי כנסת באותה נשימה עם ראשי ארגון טרור שרצחו חטפו ואנסו ישראלים זה לעשות צחוק מכל מה שבית המשפט הזה אמור לייצג.

לא אותי צרציך לשכנע והבשביל זה צריך להציג נתונים במקום לשחק ברוגז עם כולם.

הגיע הזמן להתקדם מעבר לגיל המנטלי של טלי גוטליב ושלמה קרעי.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

יש הבדל בין יחסי ציבור למעשים בפועל.

בניגוד לישראל שבה לא מתייחסים להצהרות של פוליטיקאים בכירים, בחו"ל כן מייחסים חשיבות להצהרות פומביות של קובעי המדיניות. מבחינתם נתניהו וגלנט הם הראשים שהקימו את הממשלה הזאת והם הנושאים באחריות.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 10 דקות, Potato כתב:

מפוליטיקאי אני לא מצפה לדעת יותר ממה שהצבא מדווח לו, הוא פוליטיקאי, מחרתיים אני נהיה פוליטיקאי וחוץ מה4 שנות שירות שלי אין לי ידע צבאי, זה שם אותי באותה רמה עם גולדקנופף אם נתמודד על תפקיד של שר בטחון.

שר הוא תפקיד מקצועי.  אם אתה לא איש מקצוע אל תיקח את התפקיד.

לגבי ראש ממשלה הוא צריך להיות המומחה למומחים ששם את האדן המתאים בתפקיד המתאים כדי שיבין במה שהוא עושה.

אתה גם מתעלם מזה שיש מל"ל ומשרד מודיעין בדיוק כדי לתת חוות דעת שניה ושלישית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

לא אותי צרציך לשכנע והבשביל זה צריך להציג נתונים במקום לשחק ברוגז עם כולם.

הגיע הזמן להתקדם מעבר לגיל המנטלי של טלי גוטליב ושלמה קרעי.

את זה תגיד לשכנים שלך שממשיכים להצביע לבהמות כאלה... כל עוד זה הלך הרוח במדינה, זה מה שימשיך להיות.

לפני 2 דקות, bobi כתב:

בחו"ל כן מייחסים חשיבות להצהרות פומביות של קובעי המדיניות. מבחינתם נתניהו וגלנט הם הראשים שהקימו את הממשלה הזאת והם הנושאים באחריות

אחריות למה בדיוק?

יש להם אחריות ועוד איך על המחדל המטורף וכל ההתנהלות הגרועה של הממשלה והם צריכים לשלם על זה ביוקר, אבל לא על זה בית המשפט רוצה להוציא להם צווים...

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 34 דקות, Potato כתב:

יש לך רמת ציפיות נמוכה מאוד מאלה שאמורים להבטיח את חייך בנוחות ובבטחון בישראל. תן לי לצטט דברים שאמר פעם אחד, ב. נתניהו בעדותו בוועדת וינוגרד לבדיקת מלחמת לבנון השניה (אישית אני לא מסכים באופן מלא עם הגישה שלו, נראית לי מרחיבה מידי, אבל זאת ההשקפה שלי):

“האחריות של הקברניט היא של ראש הממשלה… ההחלטות המרכזיות על שינוי המדיניות באו ממני כראש הממשלה, כי ראיתי את אחריותי להיות גורם פעיל ולא סביל, מנחה מדיניות… תפקידו של שר הביטחון הוא משני. תפקידה של מערכת הביטחון הוא משני. לפי דעתי, האחריות על ביטחון מדינת ישראל היא של הקברניט המופקד, ראש הממשלה. אתה נבחר על מנת לדאוג לביטחון של המדינה, ואתה צריך להיות פעיל בהנחיית התפישות בין המלחמות וגם תוך כדי המלחמות…

כפי שאני ראיתי את תפקידי, ראש הממשלה הוא זה שצריך לעבד את האסטרטגיה הכוללת. זה לא דבר של פקידות או אחרים. האחריות לביטחון המדינה, לביטחון הלאומי שלנו, היא בידיים של ראש הממשלה. אתה מקבל את הפיקדון. הפיקדון הוא המדינה, ורווחתה, אבל בסופו של דבר, לפני כל דבר אחר, ביטחונה…

יש שתי גישות שמקובלות בעניין הזה, ואני שולל אחת מהן לחלוטין. האחת אומרת שראש הממשלה, הדרג המדיני, ממנה, תפקידו למנות מפקדים, נקווה שהם מפקדים טובים, ובזמן מלחמה או הכנות למלחמה הוא נותן להם לעשות את שלהם. תפקידו רק למנות אותם. הגישה השנייה אומרת שתפקידו לא רק למנות אותם, אלא גם להנחות אותם בדברים המרכזיים. גם אם הוא שואב מהם או מכתיב להם, הוא בסופו של דבר צריך להחליט ולהנחות. אני דגלתי בשיטה הזאת ואני דוגל בה גם היום. אתה לא יכול למנות מישהו לראש הממשלה במדינת ישראל, בלי שתהיה לו יכולת לעצב תפישה מדינית ביטחונית, כי אז המערכות שולטות ולא שולטים במערכות. אני כקברניט רוצה לשמור לי את הזכות למנות את ראשי המערכות.

אתה חייב להיות גורם אקטיבי. האם יש לך אג’נדה? אתה חייב לבוא עם אג’נדה. בשביל מה אתה שם? אתה מנהיג ולא מונהג”.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...