Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, עדי-אל כתב:

אז ה 7/10/23 היה בתאריך אחר שבו הם היו קצת יותר חזקים או ביום שאנחנו היינו קצת שאננים 

צבא חייב להיות מוכן תמיד, גם ב-7/10/22 וגם ב-7/10/25. בטח ובטח בגזרה שהיא לא חמה אלא בוערת כמו עזה. 

לפני 25 דקות, Potato כתב:

מפוליטיקאי אני לא מצפה לדעת יותר ממה שהצבא מדווח לו, הוא פוליטיקאי

אתה לא מדבר על סתם פוליטיקאי אלא על ראש הממשלה. שר הביטחון אחראי על הרמטכ"ל, ראש הממשלה אחרי על שר הביטחון ועל הרמטכ"ל. הוא הרמטכ"ל של שר הביטחון ושל רמטכ"ל. דג מסריח מהראש, או כמו שאמר יוסי כהן כאשר אתה עומד בראש המערכת אתה אחרי על סוכן שהתחלק על בננה. בלי לדבר על כל ההתראות שהיו בשנה אחרונה. כבר שכחת על מה פוטר גלנט?

מחרתיים אני נהיה פוליטיקאי וחוץ מה4 שנות שירות שלי אין לי ידע צבאי, זה שם אותי באותה רמה עם גולדקנופף אם נתמודד על תפקיד של שר בטחון.

היו שרי ביטחון שלא שירתו בכלל בצבא או שירתו פחות ממך, היו כאלה שלא ידעו להשתמש במשקפת. אבל זה לא מוריד מהם את האחריות. אם אתה לא חושב שמתאים לתפקיד, אל תתמודד.

חבל שלא הסתכלת על התגובה שעניתי לה, אין שום קשר בין מה שאני רשמתי למה שאתה רשמת...

כן הסתכלתי ויש קשר ישיר.

• מצחיק 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

איך כואב לך ביקורת על הרפש שנמצא למעלה גדי... מדהים שאתה קם להגן עליו.

אני לא "מגן" עליו. כבר כתבתי שהוא נכשל, והוא וכל הממשלה שלו צריכים לעוף.

גם אין לי דעה כל כך חיובית על הליכוד, כי לדעתי הם מייצגים, בין השאר, דברים כמו ועדים, לוביסטים, קומבינות, חוסר מקצועיות ועוד.

עם זאת, כל הנקודה שלי היא שלהפיל הכל על ביבי זה מנותק מהמציאות.

הדרג הצבאי התמכר לשקט ולהכלה, ורואים את זה בהמלצות שלו לאורך השנים, בצורת הפעולה שלו ובחוסר היוזמה בהרבה תחומים, שלא לדבר על תרבות היהיה בסדר ושאר הבעיות.

כולם משום מה רואים בגנץ איזה משיח, בעוד שהוא גם היה חלק מהאחראים לאותו כשלון, בתור זה שניהל את צוק איתן, ובתור זה שהיה לו כנראה יותר חשוב לעשות את המחטף עם הפנסיות התקציביות מאשר לדאוג לדברים אחרים.

אנשים גם שוכחים שיש את האמריקאים, שאני משוכנע שמנעו מבצעים כאלו ואחרים, או לפחות ציננו את ההתלהבות של הממשלה לצאת למבצעי "מנע".

כולם התמוגגו מביידן שאמר "don't", אבל בשטח, בדיוק כמו אובמה, הוא רק יודע לדבר "יפה". חיזבאללה עדיין טוחן לנו את הצפון, ולפי עדויות שונות, האמריקאים לחצו עלינו להימנע מפתיחת מלחמה רחבה בצפון, וכל ההצגה באוקטובר הייתה כדי לתת לנו תחושת בטחון מזויפת, שכן אחרת היינו כנראה פותחים חזית גם בצפון.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

זה נכון. אבל ביבי עשה צעד אחד מעבר לזה ובחר להתייחס לחמאס כנכס.

חוץ מזה, מי רוצה להתערב שביבי הולך להכשיל הסכם פוטנציאלי עם סעודיה, כי הוא כולל את המילים ״מדינה פלסטינית״? ומי רוצה להתערב שזה עניין של שנים בודדות עד שישראל מקוטלגת רשמית גם ע״י המערב כמדינת אפרטהיד? ומה נעשה אז? עדיין נספר שכולם אנטישמים ונציע לטרנספר את הערבים ״מרצון״ לסודן?

אני כבר אמרתי את דעתי על מדינה פלשתינית. אני גם לא הייתי מסכים לזה, בטח אחרי מה שקרה באוקטובר. לא מספיק הם שחטו לנו מעל ל-1000 אזרחים ביום אחד, אז גם ניתן להם פרס?

ונניח ואתה מדבר רק על הרשות, אז מה נעשה עם עזה?   לרשות אין יכולת לשלוט, מעשית, בעזה.

אני אציע התערבות אחרת - אני טוען שאם ניתן להם אוטונומיה מלאה ביהודה ושומרון, ונאבד למעשה את חופש הפעולה שם, זה עניין של שנים (אולי פחות) עד שהחמאס ישתלט גם שם, וזה יהפוך לעוד גרסה של עזה, רק במרחק קילומטרים בודדים ממרכז הארץ.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, Pika007 כתב:

לישראל אין מודיעין, לאמריקאים אין מודיעין, לכל העולם אין מודיעין, משת"פים, לווייני ריגול, ולישראל אין כמה אלפי אנשים בתוך הרצועה אני מבין. הכל זה דיווחים של חמאס, נכון? 🙃

יש הערכות של משרד הבריאות העזתי, יש של ישראל, יש של גופים זרים. פרסמתי בפוסט הקודם את ההערכות של כולם. אם אתה טוען ש "לאף אחד אין מושג" (סלח לי אבל זה שטוית במיץ) ואי אפשר לדעת כלום, אז על מה כל 4000 העמודים של הדיון הזה? בואו נסגור אותו פה וזהו.

ואחרי שאתה טוען "אי אפשר לדעת כלום" אתה זורק פתאום "בסבירות גבוהה זה בעצם ככה"

אני מניח שיש לך גופי מודיעין איכותיים יותר מאלו שמספקים את המידע ה "גרוע" שאני מצטט.

מאיפה המידע שהניהול הלוגיסטי מזעזע ולתקיפות אין תכלית? מכל מקום אפשרי. אם יומיים אחרי שבילית חודש בלכתוש מקום מסוים המטרה שלך התפוגגה בערפל ושוב יש לך שם נוכחות אויב, הרי שלא ממש עשית משהו. כתבתי פה מיליון פעם- אתה יכול להרוג כמה חמאסניקים שתרצה, חמאס לא ימות. אתה חייב להחליף אותו במשהו אחר. בד"כ שכובשים שטח משאירים שם תשתית ניהול כלשהי (בין אם שלך, הגוף ש "ניקה את האיזור" או גוף מחליף שסיכמת איתו מראש) אחרת נוצר שם ואקום, ומאותו ואקום לרוב צומחים הדברים הגרועים ביותר.

ועכשיו לנקודה שנגעתי בה גם מספיק פעמים אבל יש עדיין אנשים שלא קולטים:

לאמריקאים/בריטים לא ספרו גופות כשהם יצאו למלחמה. רק שיש פה 2 הבדלים קטנים:

1- מה שמותר לארה"ב ולבריטניה לא בהכרח מותר לישאל. suck it up, זה העולם, אתה יכול לצעוק "צביעות" עד מחר.

2- אנחנו לא מנהלים פה מלחמה של מדינה כנגד מדינה. אתה מבין שאנחנו נלחמים כנגד מקום עליו אנחנו צרים כבר כמה שנים, מחזיקים איתו גבול שהוא לא גבול, שומרים על תלות שלו בנו, ועוד כל מיני רעות חולות? זו אחת הסיבות העיקריות שהעולם דופק לנו על הראש (וקצת בצדק...) ואחת הסיבות שאני די רוצה לתקוע שם חומה ענקית, לתת להם מדינה ולהגיד להם סלאמת. כשמדינה אחרת תוקפת אותך, בטח בברוטאליות שהם תקפו ב 7 לאוקטובר, אתה יכול להיכנס להם באמ-אמא. זו הפרת ריבונות ועוד מיליון סעיפים שאתה יכול לצעוק לכל העולם.

אציב לך פה שאלה- האם ב 7 לאוקטובר הופרה ריבונות ישראל?

אתה רוצה להגיב "מה אתה דפוק? ברור שכן! באופן חד משמעי!"

.....אבל עזה היא לא מדינה אחרת. אנחנו אפילו כוללים אותה במפות ובגבולות שלנו. איך מדינה יכולה להפר את הריבונות של עצמה?

"אבל עזה זו לא מדינת ישראל!"

אז איזו מדינה היא? למי הם שייכים? בגלל חבל הטבור המעוות שדאגנו שישאר מחובר גם אחרי ההתנתקות אפילו לא מדובר בישות ריבונית, ככה שאין לנו ממש איך לבנות קייס כזה. נתנו לעולם את כל הכלים שרק צריך להפנות אלינו אצבעות מאשימות, ממש עשינו בשביל חמאס את העבודה מבחינה מדינית.

שים לב שבלבנון/סוריה אף אחד לא סופר לנו כלום גם כשנהרגים אזרחים תמימים. זה סוג אחר של קונפליקט, לגמרי.

ופה חוזרים לעוד דבר שאני אומר בלי סוף: או שעושים או שלא עושים. לעשות "חצי", "בערך", זה הדבר הכי גרוע שקיים, וחלק גדול מהסיבה שאנחנו במצב שאנחנו נמצאים.

אני מסכים עם רוב הדברים שאתה אומר ואלו דברים שגם אני כתבתי פה.
אבל אתה לא יכול לטעון שהורדנו 35,000 איש ושרובם לא חמושים ולא חמאסניקים , ולמען האמת זה לא באמת משנה מלבד למראית עין כלפי חוץ.
משרד הבריאות העזאתי = חמאס.
ועזה איך שלא תהפוך את זה היא לא חלק ממדינת ישראל.
אתה שוכח שיש מנהרות בכל מקום ,יש 500 ק"מ לפי הערכות מודיעיניות ,הם כמו עכברושים , עד שלא תשמיד את כל המנהרות זה המצב שנאלץ להתמודד איתו.
בנוסף לטעון שביבי הוא פושע מלחמה כנגד עזה, זה לא לרמוז אלא להגיד בריש גלי שישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה, רחוק מהמציאות ומהאמת.
דברים כאלו שאנשים כמוך רושמים בטח ע"ג הרשת , שלא נעלמים לעולם, בלתי מקובלים ונותנים רוח גבית לשונאינו. 
אני ב99.99 אחוז נגד מדינה פלסטינית ,ה 0.01 הם רק בגלל שאחרי שהם יקבלו מדינה וניסו לעשות טעות נמחק להם את האמא .
ומלבד זאת אני מייחס 0 חשיבות על מה ש"העולם" חושב ,כי זה לא באמת כל העולם, אלו מוסלמים ב99 אחוז מהמקרים שעושים הרבה רעש ,ואיך אומרים זו עוד סיבה למסיבה כדי לשנוא יהודים.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 10 דקות, gadik6 כתב:

הדרג הצבאי התמכר לשקט ולהכלה

על רוח המפקד שמעת? אתן רמז, זה לא הרמטכ"ל.

לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

כולם התמוגגו מביידן שאמר "don't", אבל בשטח, בדיוק כמו אובמה, הוא רק יודע לדבר "יפה".

אתה נלחם אך ורק תודות לתחמושת שהוא שולח עד היום ווטו אמריקאי במועצת הביטחון.

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

עם זאת, כל הנקודה שלי היא שלהפיל הכל על ביבי זה מנותק מהמציאות.

הדרג הצבאי התמכר לשקט ולהכלה, ורואים את זה בהמלצות שלו לאורך השנים, בצורת הפעולה שלו ובחוסר היוזמה בהרבה תחומים, שלא לדבר על תרבות היהיה בסדר ושאר הבעיות.

כשמאמן כדורגל מחליט שהטקטיקה שלו היא בונקר, הוא בונה קבוצה בהתאם. מביא מגינים על חשבון חלוצים. משקיע באימונים על מלכודות נבדל ולא על תרגילי התקפה.

בסוף גם הצוות והשחקנים יאמצו את שיטת המחשבה הזו.

לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

כולם משום מה רואים בגנץ איזה משיח, בעוד שהוא גם היה חלק מהאחראים לאותו כשלון, בתור זה שניהל את צוק איתן,

מסכים.

גנץ לא משיח. הוא עוד מאותו דבר.

ההבדל בינו לבין ביבי הוא המחסור בשחיתות, בנרקסיזם ובמוכנות לשרוף את המדינה לטובת האינטרסים האישיים שלו.

מעבר לזה, נצטרך לחכות בסבלנות כדי שאולי יצמחו פה מנהיגים יותר מוצלחים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
ציטוט

אבל אתה לא יכול לטעון שהורדנו 35,000 איש ושרובם לא חמושים ולא חמאסניקים 

בטח שאני יכול, גם ישראל וגם גורמים זרים שהם לא חמאס טוענים את זה. בוא נגיד שאני מתעלם לחלוטין ממשרד הבריאות העזתי (למרות שהם העבירו רשימה של כל 25 אלף הגופות שזוהו, האמריקאים טוענים שהרשימה אמינה, אבל לצורך העניין- אני עדיין מתעלם מהם)

וברגע שזה משנה למראית עין כלפי חוץ, זה משנה. זה בול מה שאני מנסה לומר פה.

לפני 13 דקות, ArikC כתב:

ועזה איך שלא תהפוך את זה היא לא חלק ממדינת ישראל.

איפה הגבול שלנו איתם, למה הם במפות שלנו, למה ישראל שמרה במשך שנים על שליטה של אספטי חיים מסוימים בעזה מהשניה ש "התנתקנו", למה חלק נכבד מהשרים חותרים לשליטה אזרחית בעזה שתנוהל ע"י הצבא הישראלי?

מצטער, אבל כלפי כל אחד בעולם שתטען את מה שטענת, זה לא משכנע. וגם אם היא לא חלק ממדינת ישראל, תקענו את עצמנו בפוזיציה שאנחנו "אחראים" לערימת האשפה הזו.

לפני 17 דקות, ArikC כתב:

בנוסף לטעון שביבי הוא פושע מלחמה כנגד עזה, זה לא לרמוז אלא להגיד בריש גלי שישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה, רחוק מהמציאות ומהאמת.

קראת מה שכתבתי קודם? הכל ולא רק חצי?

במידה שביבי מאריך את המלחמה הזו מהאינטרס האישי הצר שלו, הוא פושע מלמה לדעתי.

לפני 19 דקות, ArikC כתב:

כי זה לא באמת כל העולם, אלו מוסלמים ב99 אחוז מהמקרים שעושים הרבה רעש

הגיע הזמן שתתעורר ותסתכל על המציאות בשטח.

זה ממש לא. ההפגנות הגיעו כבר למקומות שאו שדי סימפטו אותנו בעבר או שלא הייתה להם דעה בנוגע לפוליטיקה בעולם בכלל. יפן וקוריאה לדוגמה.

הייתי בשוק שראיתי בפעם הראשונה הפגנת חינם פלסטין ביפן, הם כל כך לא מעורבים בפוליטיקה של עצמם- ועוד יותר לא מעורבים בפוליטיקה בינ"ל, זה מצב קיצוני.

גם באירופה ובארה"ב לא מדובר רק במוסלמים (למרות שכמובן יש הרבה)

המצב שלנו בעולם קטסטרופלי. אין דרך לברוח מזה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

על רוח המפקד שמעת? אתן רמז, זה לא הרמטכ"ל.

האחריות היא גם על הרמטכ"ל.

ההבדל הוא שהרמטכל הודה בכישלון שבאחריותו כבר מהתחלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף פעם לא הורדתי את האחריות מהרמטכ"ל והוא בעצמו אמר וחזר על זה יותר מפעם אחד. אבל קודם כל מי שעומד בראש המערכת אשר כדי לשמור על התחת שלו/שלמות הממשלה סירב אפילו לדבר אתו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, mikyl כתב:

אתה נלחם אך ורק תודות לתחמושת שהוא שולח עד היום ווטו אמריקאי במועצת הביטחון.

לא בדיוק הוא - אומנם אמר פעמיים Don't מרשים אבל פעמיים שמו עליו פס, וניסה לעכב משלוחי נשק עד שהרפובליקנים תקפו אותו, דמוקרטים נורמליים יצאו נגדו והתורמים איימו עליו...

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

לישראל אין מודיעין, לאמריקאים אין מודיעין, לכל העולם אין מודיעין, משת"פים, לווייני ריגול, ולישראל אין כמה אלפי אנשים בתוך הרצועה אני מבין. הכל זה דיווחים של חמאס, נכון? 🙃

יש הערכות של משרד הבריאות העזתי, יש של ישראל, יש של גופים זרים. פרסמתי בפוסט הקודם את ההערכות של כולם. אם אתה טוען ש "לאף אחד אין מושג" (סלח לי אבל זה שטוית במיץ) ואי אפשר לדעת כלום, אז על מה כל 4000 העמודים של הדיון הזה? בואו נסגור אותו פה וזהו.

ואחרי שאתה טוען "אי אפשר לדעת כלום" אתה זורק פתאום "בסבירות גבוהה זה בעצם ככה"

אני מניח שיש לך גופי מודיעין איכותיים יותר מאלו שמספקים את המידע ה "גרוע" שאני מצטט.

מאיפה המידע שהניהול הלוגיסטי מזעזע ולתקיפות אין תכלית? מכל מקום אפשרי. אם יומיים אחרי שבילית חודש בלכתוש מקום מסוים המטרה שלך התפוגגה בערפל ושוב יש לך שם נוכחות אויב, הרי שלא ממש עשית משהו. כתבתי פה מיליון פעם- אתה יכול להרוג כמה חמאסניקים שתרצה, חמאס לא ימות. אתה חייב להחליף אותו במשהו אחר. בד"כ שכובשים שטח משאירים שם תשתית ניהול כלשהי (בין אם שלך, הגוף ש "ניקה את האיזור" או גוף מחליף שסיכמת איתו מראש) אחרת נוצר שם ואקום, ומאותו ואקום לרוב צומחים הדברים הגרועים ביותר.

ועכשיו לנקודה שנגעתי בה גם מספיק פעמים אבל יש עדיין אנשים שלא קולטים:

לאמריקאים/בריטים לא ספרו גופות כשהם יצאו למלחמה. רק שיש פה 2 הבדלים קטנים:

1- מה שמותר לארה"ב ולבריטניה לא בהכרח מותר לישאל. suck it up, זה העולם, אתה יכול לצעוק "צביעות" עד מחר.

2- אנחנו לא מנהלים פה מלחמה של מדינה כנגד מדינה. אתה מבין שאנחנו נלחמים כנגד מקום עליו אנחנו צרים כבר כמה שנים, מחזיקים איתו גבול שהוא לא גבול, שומרים על תלות שלו בנו, ועוד כל מיני רעות חולות? זו אחת הסיבות העיקריות שהעולם דופק לנו על הראש (וקצת בצדק...) ואחת הסיבות שאני די רוצה לתקוע שם חומה ענקית, לתת להם מדינה ולהגיד להם סלאמת. כשמדינה אחרת תוקפת אותך, בטח בברוטאליות שהם תקפו ב 7 לאוקטובר, אתה יכול להיכנס להם באמ-אמא. זו הפרת ריבונות ועוד מיליון סעיפים שאתה יכול לצעוק לכל העולם.

אציב לך פה שאלה- האם ב 7 לאוקטובר הופרה ריבונות ישראל?

אתה רוצה להגיב "מה אתה דפוק? ברור שכן! באופן חד משמעי!"

.....אבל עזה היא לא מדינה אחרת. אנחנו אפילו כוללים אותה במפות ובגבולות שלנו. איך מדינה יכולה להפר את הריבונות של עצמה?

"אבל עזה זו לא מדינת ישראל!"

אז איזו מדינה היא? למי הם שייכים? בגלל חבל הטבור המעוות שדאגנו שישאר מחובר גם אחרי ההתנתקות אפילו לא מדובר בישות ריבונית, ככה שאין לנו ממש איך לבנות קייס כזה. נתנו לעולם את כל הכלים שרק צריך להפנות אלינו אצבעות מאשימות, ממש עשינו בשביל חמאס את העבודה מבחינה מדינית.

שים לב שבלבנון/סוריה אף אחד לא סופר לנו כלום גם כשנהרגים אזרחים תמימים. זה סוג אחר של קונפליקט, לגמרי.

ופה חוזרים לעוד דבר שאני אומר בלי סוף: או שעושים או שלא עושים. לעשות "חצי", "בערך", זה הדבר הכי גרוע שקיים, וחלק גדול מהסיבה שאנחנו במצב שאנחנו נמצאים.

מאוד מסכים איתך על ההרוגים בעזה, בסוף השבוע האחרון היו כאלה בתקשורת הישראלית שניסו בכוונה לסלף את הדיווחים כאילו האו"ם "הוריד" בחצי את מספר ההרוגים העזתים, למרות שזה ממש לא היה המצב, כי זה התאים לנרטיב הפרטי שלהם.

כבר כתבתי כאן שלדעתי העצמאות של ישראל היא אשליה, ישראל, כמו שאתה כתבת כאן, ישראל היא לא ארצות הברית, רוסיה, בריטניה או סין שיכולות לעשות מה שהן רוצות.

אנחנו חיים בסרט שאנחנו "מעצמה", למרות שהאמת היא שבלי התמיכה של ארצות הברית אנחנו מתרסקים והופכים לאבק.

העיקר שכשאני כתבתי שהיה ממש טוב אם המנדט הבריטי היה נשאר כאן ושלא היינו צריכים להילחם בו, ושאולי היה עדיף לנו להישאר בשליטת בריטניה עם צבא בריטי שיגן עלי ו במקרה הצורך, הרבה כאן התנפלו עליי, אבל הנה עובדה, תראו באיזה מצב אנחנו נמצאים ולאיזה בוץ טובעני נכנסנו עם כל ה "עצמאות" הזאת שלנו.

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

הסיכוי שהצווים האלה יצאו נמוך.

1. זה בזיון לבית המשפט ברמה עולמית להוציא צווים לממשלה (דפוקה ככל שתהיה) במדינה דמוקרטית יחד עם ראשי ארגון טרור שהורשעו כבר ברצח.

2. זה איתות לשאר מדינות העולם החופשי לחשוב פעמיים לפני שהן יוצאות להגן על אזרחיהן אם יותקפו ע"י טרוריסטים.

3. ארה"ב כבר הודיעו שינקטו סנקציות נגדם במידה ויוציאו צווים.

נכון, אבל גם זה לכשעצמו לא עילה לכלום. כדי להרשיע צריך להוכיח שהאנשים האלה נהרגו ללא סיבה. ממה שראיתי, התביעה בעיקר על הרעבה.

דווקא אתמול אמרו בתקשורת שיש סיכוי גבוה מאוד שהשופטות מבית הדין יאשרו את הצווים האלה.

יש הרכב של שלוש שופטות, ולפי הדיווחים אתמול בתקשורת אין סיבה שהן לא יאשרו את הבקשה של התובע.

איזה משמעות מעשית תהיה לצווי המעצר האלה בפועל? זה כבר עניין אחר לחלוטין.

וגם בהחלט יכול להיות שבנוסף לזה, יהיה צו של עצירת המלחמה, ואז מדינת ישראל תהיה ממש במצב של מדינת אפרטהייד.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספה של תוכן
פורסם
לפני 4 דקות, NEW10 כתב:

העיקר שכשאני כתבתי שהיה ממש טוב אם המנדט הבריטי היה נשאר כאן ושלא היינו צריכים להילחם בו, ושאולי היה עדיף לנו להישאר בשליטת בריטניה עם צבא בריטי שיגן עלי ו במקרה הצורך, הרבה כאן התנפלו עליי, אבל הנה עובדה, תראו באיזה מצב אנחנו נמצאים ולאיזה בוץ טובעני נכנסנו עם כל ה "עצמאות" הזאת שלנו.

טוב מאוד שלא נשארנו תחת המנדט, איפה שהבריטים נשארו יותר זמן- נשאר כאוס אזרחי גדול יותר והמקום התרוקן יותר ממשאבים.

משהו כמו חצי מהחרא שקורה היום בעולם הוא aftermath של האימפריה הבריטית.

הדבר היחיד שהצליח להם זה הונג קונג (שסין כרגע טרחה להרוס...)

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Pika007 כתב:

טוב מאוד שלא נשארנו תחת המנדט, איפה שהבריטים נשארו יותר זמן- נשאר כאוס אזרחי גדול יותר והמקום התרוקן יותר ממשאבים.

משהו כמו חצי מהחרא שקורה היום בעולם הוא aftermath של האימפריה הבריטית.

הדבר היחיד שהצליח להם זה הונג קונג (שסין כרגע טרחה להרוס...)

אבל גם ה"עצמאות" של מדינת ישראל, בסיכום הכללי ובטווח הארוך היא לא הצלחה גדולה,

אנחנו בדרך להיות מדינת אפרטהייד מצורעת וללא תמיכה בינלאומית, אנחנו לא ארצות הברית, בריטניה, רוסיה או סין, אנחנו מדינה מאוד קטנה שלא תוכל לעמוד בכל הסנקציות שיפלו עליה, ובלי שום תמיכה בינלאומית ממדינות המערב ובראשן ארצות הברית, ויש מצב שבמקרה כזה תהיה עזיבה המונית של ישראל אחרי שמלא ישראלים שיש להם אמצעים ויכולת פשוט יברחו מכאן.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הם נבחרו לכנסת אבל את השרים ראש הממשלה ממנה והמינוי לא שייך ישירות למקומם באיזו רשימה.

הוא בחר למנות אותם לשרים.

המינוי שייך ישירות למיקום שלך כי ככה עובדת הפוליטיקה הישראלית.

היא תמיד עבדה ככה. ראש רשימה בקואליציה גם אם הוא השתחרר אתמול מהצבא בשירות חובה יקבל הרבה יותר ממקום 15 ממפלגה אחרת גם אם הוא בן 50 וניהל עשרות פרויקטים 

לפני שעתיים, bobi כתב:

אף אחד לא הכריח את נתניהו להיכנס איתם לממשלה. הוא גם היה יכול להחליט שעם אנשים כאלה, זה בניגוד לעקרונות שלו ולכן הוא מעדיף להיות באופוזיציה מאשר להיות עם ממשלה כזאת.

אבל הוא בחר להיות הראש של ממשלה כזאת והוא האחראי.

בעולם מושלם אתה צודק.

גם בנט עם 6 חכ"ים עשה דברים בניגוד לעקרונות שלו רק כדי להיות ראש ממשלה. 

פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

לא בדיוק הוא - אומנם אמר פעמיים Don't מרשים אבל פעמיים שמו עליו פס, וניסה לעכב משלוחי נשק עד שהרפובליקנים תקפו אותו, דמוקרטים נורמליים יצאו נגדו והתורמים איימו עליו...

האיום בא בשבועות האחרונים ורק על כמה סוגי תחמושת ספציפיים בתנאים מסוימים, בזמן שימ"חים התרוקנו כבר לפני חצי שנה. הרפובליקנים יתקפו אותו על כל דבר גם על זה שהוא נלד (בפברואר הם סיכלו בסנאט את אישור הסיוע לישראל) ותמיד יהיו דמוקרטים שיצאו נגדו לא משנה מה הוא יעשה.

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

צבא חייב להיות מוכן תמיד, גם ב-7/10/22 וגם ב-7/10/25. בטח ובטח בגזרה שהיא לא חמה אלא בוערת כמו עזה

אם טוענים שחמאס מורתע אז טוענים שהגזרה שקטה והכל בסדר.

והצבא היה מוכן לתסריט אחד. רק הצליחו להערים עליהם.

וחוץ מזה נגיד שהם היו מנסים בכל מקרה והורגים "רק" 50 חיילים זה לא היה עושה את ה 7 באוקטובר לפחות גרוע

לפני שעתיים, Potato כתב:

מפוליטיקאי אני לא מצפה לדעת יותר ממה שהצבא מדווח לו, הוא פוליטיקאי, מחרתיים אני נהיה פוליטיקאי וחוץ מה4 שנות שירות שלי אין לי ידע צבאי, זה שם אותי באותה רמה עם גולדקנופף אם נתמודד על תפקיד של שר בטחון

פוליטיקאי עם שנה ניסיון יותר קל לקצינים "לערבב"  

נתניהו משנת 88 בפוליטיקה. ח"כ, שר, סגן שר, שגריר, יו"ר אופוזיציה. 

• תוכן חדש...