Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

טקסטיל (לא חולצות אלא טקסטיל מתקדם)

?

יש לנו משהו כזה בדימונה, לא?

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

חזרני 5 שנים לאחור, חפשו את הדיונים האינסופיים מתחילת 2020 בשרשור הקורונה, האם על מדינה לשמר יכולות ייצור בסיסיות לשעת חירום, גם אם אינן רווחיות. תמיד יש מי שמסתכל דרך החור בגרוש, ובסוף מגלה שהמדינה בצרות.

מה לעשות שאת כל רמת החיים של העולם הראשון שאנחנו נהנים ממנה אי אפשר לייצר פה וחייבים לקנות מבחוץ באמצעות הרבה גרושים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

לקיים

תראה, בגדול אתה כנראה צודק. אבל האם מישהו בדק אילו תעשיות ומפעלים עתירי ידע הם בעלי חשיבות אסטרטגית וכדאי לשמר בישראל - גם בסובסידיות משמעותיות? כנראה שלא, כמו עם רוב התכנון לטווח רחוק הלא קיים של ישראל. 

לא בטוח כמה משקיעים מחקר בנושא ואם קיימים בכלל מנהיגים מדרג ביניים ומעלה שמכירים את הפרטים. אבל כמו עם רילוקיישן שהופך להגירה שהופך לתושבות קבע, סגירה ומעבר של תתי תחומים בתעשיות מסוימות הוא אירוע קשה מבחינת ההשלכות והיכולת לעצור את הגלגל.

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

@SlowRide אז מסתבר שיש לכך מחירים לא פשוטים. אנחו רואים את זה עם חיסול החקלאות ועם חיסול לא מעט תעשיות, כולל מתוחכמות. 

הנה נהג הלילה הזכיר טכסטיל - האם ידעת שיש יצוא של טכסטיל מתוחכם מהארץ?

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

מה לעשות שאת כל רמת החיים של העולם הראשון שאנחנו נהנים ממנה אי אפשר לייצר פה וחייבים לקנות מבחוץ באמצעות הרבה גרושים?

כיצרן בענף המתכת בעצמי אני יכול להגיד לך שבהחלט ניתן לייצר פה וגם להיות תחרותי. פשוט אם תמכור שעות עבודה אין לך סיכוי אבל אם תמכור ידע אז בהחלט יש.

בעולם של היום עם האוטומציה והייצור ההמוני אפשר להתחרות גם בסינים. יש לא מעט רכיבים שחשבתי להוציא לסין בכלל מצוקת כוח אדם ובעלי מקצוע ובסוף השארתי אצלי כי הם לא יכולים להתחרות במחיר (אסור לשכוח שבסין יש גם עלויות שינוע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הגירה היא הגירה בין אם היא החוצה ובין אם היא פנימה ולכן הבאותה הקלות (או באותו הקושי). המעבר זהה לשני הכיוונים

צר לי על הבוטות, אבל אלו הבלים. 

המעבר הוא בכלל לא באותו קלות/קושי, האתגרים שונים לחלוטין בין כיוון לכיוון. 

בהגירה מישראל החוצה חווים ירידת לחץ/חרדה "קיומי" (למי שמושפע) הסתגלות למנטליות ושפה חדשים, גרעין חברתי חדש, מסגרות חדשות ושינוי ברמת החיים. 

חלק מהדברים הם *זמניים*, וחלק תמידיים. נניח שפה, ברגע שהתרגלת, זהו, התרגלת. גרעין חברתי - יצרת? עכשיו בחזור תצטרך לעשות טרייד עליו לגרעין שהיה לך בעבר, לטוב ולרע. 

בהגירה לישראל פנימה - כיוון הופכי לדברים הלא זמניים. 

האם זה יותר קשה לצאת / לחזור? לא יודע. תלוי! תלוי במשקלים של המשפחה. נניח עבורי אישית, המעבר היה די קל, ובד בבד אני לא מסוגל או מעוניין לדמיין חזרה לישראל שתגרור התרסקות מוחלטת בכל פרמטר מלבד הקרבה להורים ולשווארמה. 

מנגד, יש לי פה חברה שהמעבר חזרה לישראל אם/כש יקרה יהיה לה בבירור קל יותר מאשר המעבר לארה"ב, כי היא איכשהו בסדר עם לגדל 3 ילדים בדירת 70מר בשינקין ומתה על הצפיפות של ת"א - לג'יט. 

אמנם אנקדוטלי, ובכל זאת - אני בערך 7 שנים כאן באוסטין, מכיר משפחה אחת שחזרה לישראל. האישה אף פעם לא רצתה רילוקיישן אז תוך שנה התקפלו חזרה. אחת, מתוך מאות. מכיר עוד שמדברים על זה, בתיאוריה, אבל הרוב יושבים על הגדר וברגע באמת כשיצטרכו לרדת 2-3 רמות חיים, נראה מה יקרה. מכיר כבר כמה וכמה שהפנימו שזה לא יקרה. 

למי שמתעניין לשמוע חוויות ורשמים של אנשים אמיתיים ברילוקיישן - מוזמנים להקשיב לפודקאסט שלנו. האחרון דיבר על גידול ילדים, ובחמישי הקרוב יעלה הפרק הכי טוב עד כה, עם הסיפור האישי של הילה שדי פוצץ לי את המח. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, sperial כתב:

@SlowRide אז מסתבר שיש לכך מחירים לא פשוטים. אנחו רואים את זה עם חיסול החקלאות ועם חיסול לא מעט תעשיות, כולל מתוחכמות. 

הנה נהג הלילה הזכיר טכסטיל - האם ידעת שיש יצוא של טכסטיל מתוחכם מהארץ?

אנחנו עוד לא רואים את המחירים כי המדפים בסופר עדיין מלאים ואנחנו נוסעים במכוניות חדשות וגרים בבתים שנבנו בסטנדרטים גבוהים ויש לנו שירותי רפואה מתקדמים אבל ברגע שיחליטו להפסיק לעשות איתנו עסקים, גם אם בדרך נס המדינה תצליח לייצר מזון לכל ה9 מליון שחיים בה ותצליח לייצר תחמושת לצבא וחומרים לבניין, רמת החיים פה תרד דרסטית ורוב האנשים שמייצרים כיום את רמת החיים הגבוהה - היבואנים התעשיינים ההייטקיסטים הרופאים והמהנדסים - יברחו מפה למקומות שיתנו להם רמת חיים גבוהה תמורת העבודות שלהם. תהיה פה מדינה של איכרים ופועלים שעומדים בתור לתלושי מזון של אריה דרעי כשעל התור משגיחים חיילים של בנגביר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואם אפשר קצת פיקנטריה, אז מקרון קיבל אחת עם הצד המעליב מאישתו ביציאה מהמטוס וכמובן שזה תועד, כמה מחשבות שעלו לי:

- מסתבר שיש עוד מקומות בהם אשת המנהיג לובשת את המכנסיים

- להיות מנהיג של מעצמה גרעינית זה לא תמיד מספיק

- להתחתן עם המורה שלך יכול להיות מסובך

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

אתה טועה באופן עקבי. לישראל אין יכולת לקיים את עצמה עצמאית. יכול להיות שיש דברחם פרטניים לעשות. המשמעות הפרקטית תהיה שאתה והילדים שלך תחיו ברמת חיים של ברית המועצות. לא מומלץ.

ישראל לא יכולה לקיים את עצמה עצמאית אפילו ברמה של ברה"מ. אין לה אותם אוצרות טבע ושטחים. אני בכלל לא בטוח שחקלאות של היום מסוגלת להאכיל את כל תושבי המדינה. רוסים היו מייצרים את כל כלי הנשק והתחמושת שלהם, מ-7.62 עד מטוסים ונשק גרעיני. הם שרדו אחרי מסך הברזל יותר מ-70 שנה. תעזוב את ברה"מ, אני לא מאמין שישראל תשרוד תחת עיצומים כמו רוסיה היום.

פורסם (נערך)

אפשר להקביל הגירה למעבר בין מקומות עבודה. כמובן שהרבה יותר קשה להגר, אבל מבחינת "התמיד אפשר להחזיר" נראה לי די מקביל, וממחיש כמה זה משפט שגוי.
בהייטק למשל מעברים כאלה הם מאוד נפוצים, ואם מישהו חושב ש"באותה קלות שעובד עזב אפשר להחזיר אותו" הוא טועה בענק.
מי שעוזב מקום עבודה לרוב משפר את התנאים שלו על הנייר אבל לפעמים זה אפילו יותר עמוק, לפעמים זה גם קורה כי הוא לא רואה עתיד במקום הנוכחי, וזה פחות או יותר הפרופיל של לא מעט יורדים אם לא רובם, כי קשה מאוד לעזוב מדינה ובשביל עוד כמה שקלים בארנק לא עושים את זה.
אז מצד אחד הקושי בלהגר הוא מחסום שעוצר הרבה שהיו מהגרים אם זה היה קל (בגלל זה מעבר בין עבודות פשוט יותר), מצד שני המחסום הזה גם עובד לכיוון ההפוך כי מי שכבר עזב... כנראה שהסיבות הן הרבה יותר מכסף.

תמיד יש חשש ממקום חדש, אנשים חדשים, אבל אם ההסתגלות עוברת חלק ומגיעים למקום טוב אין סיכוי שאותו עובד יחזור אחורה.
כדי להחזיר עובד שעזב וטוב לו תצטרך להציע לו פיצוי מאוד מאוד גדול. אני לא רואה איך מדינת ישראל מציעה פיצוי גדול ביחס למה שאותו אחד שעזב משיג בארה"ב או אירופה. גם עם פיצוי מאוד גדול זה כנראה לא יספיק כי הסיבות לעזיבה הן גם אידיאולוגיות.
אפשר להמשיל את זה לעובד שעבד בסטארטאפ קטן שהעובד חשב שיסגר תוך שנה לכל היותר. אותו עובד עזב למיקרוסופט/אפל/אנבידיה... ועכשיו הסטארטאפ הקטן מנסה לשכנע אותו לחזור...
מישהו רואה אותו חוזר?

לפני 8 דקות, mikyl כתב:

אני בכלל לא בטוח שחקלאות של היום מסוגלת להאכיל את כל תושבי המדינה

עם תכנון מחדש של כל משק המזון+השקעה+שילוב של טכנולוגיה אני חושב שכן. ניתן לגדל פה מספיק כדי להאכיל את כולם. 
לא רואה איך זה קורה בישראל, הממשלה שלנו לא מסוגלת לנהל כלום.
לא בטוח שזה יאפשר לקיים את כל מה שיש לנו היום, למשל הפרות צריכות המון גרעינים, לא יודע אם אפשר לגדל מספיק גם להן וגם לנו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 17 דקות, oryo כתב:

צר לי על הבוטות, אבל אלו הבלים. 

המעבר הוא בכלל לא באותו קלות/קושי, האתגרים שונים לחלוטין בין כיוון לכיוון. 

בהגירה מישראל החוצה חווים ירידת לחץ/חרדה "קיומי" (למי שמושפע) הסתגלות למנטליות ושפה חדשים, גרעין חברתי חדש, מסגרות חדשות ושינוי ברמת החיים. 

חלק מהדברים הם *זמניים*, וחלק תמידיים. נניח שפה, ברגע שהתרגלת, זהו, התרגלת. גרעין חברתי - יצרת? עכשיו בחזור תצטרך לעשות טרייד עליו לגרעין שהיה לך בעבר, לטוב ולרע. 

בהגירה לישראל פנימה - כיוון הופכי לדברים הלא זמניים. 

האם זה יותר קשה לצאת / לחזור? לא יודע. תלוי! תלוי במשקלים של המשפחה. נניח עבורי אישית, המעבר היה די קל, ובד בבד אני לא מסוגל או מעוניין לדמיין חזרה לישראל שתגרור התרסקות מוחלטת בכל פרמטר מלבד הקרבה להורים ולשווארמה. 

מנגד, יש לי פה חברה שהמעבר חזרה לישראל אם/כש יקרה יהיה לה בבירור קל יותר מאשר המעבר לארה"ב, כי היא איכשהו בסדר עם לגדל 3 ילדים בדירת 70מר בשינקין ומתה על הצפיפות של ת"א - לג'יט. 

אמנם אנקדוטלי, ובכל זאת - אני בערך 7 שנים כאן באוסטין, מכיר משפחה אחת שחזרה לישראל. האישה אף פעם לא רצתה רילוקיישן אז תוך שנה התקפלו חזרה. אחת, מתוך מאות. מכיר עוד שמדברים על זה, בתיאוריה, אבל הרוב יושבים על הגדר וברגע באמת כשיצטרכו לרדת 2-3 רמות חיים, נראה מה יקרה. מכיר כבר כמה וכמה שהפנימו שזה לא יקרה. 

למי שמתעניין לשמוע חוויות ורשמים של אנשים אמיתיים ברילוקיישן - מוזמנים להקשיב לפודקאסט שלנו. האחרון דיבר על גידול ילדים, ובחמישי הקרוב יעלה הפרק הכי טוב עד כה, עם הסיפור האישי של הילה שדי פוצץ לי את המח. 

אתה מסתכל בעיניים של אחד שרצה לצאת. אל תשכח שמי שמהגר חזרה (בין אם עולה ובין אם תושב חוזר) רוצה לחזור.

יש לי חבר ילדות שעכשיו בהליכי חזרה לארץ אחרי כמעט 36 שנים בלוס אנג'לס כי החליט שבגיל 57 הוא מעדיף לחיות פה על כל החסרונות והיתרונות. הוא כבר מכר חלק הנכסים בלוס אנג'לס ובמו"מ על דירה ברמת גן.

מעברים כאלה אף פעםלא קלים ותמיד יש להם גם מחיר. המחיר והתמורה למחיר הם מאוד אינדיבידואליים ואם מישהו מחליט ללכת או לחזור אז כנראה שהמחיר שווה לו את התמורה.

גילוי נאות: 3 בני דודים ו 2 חברים קרובים היגרו לארה"ב. אחד מהם היגר שוב לניו זילנד לא מזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, mikyl כתב:

אני בכלל לא בטוח שחקלאות של היום מסוגלת להאכיל את כל תושבי המדינה

היא לא. בכלל לא.

גם לגבי לשרוד כמו רוסיה.

לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

עם תכנון מחדש של כל משק המזון+השקעה+שילוב של טכנולוגיה אני חושב שכן

עם מהפכה צרכנית שלמה.

https://mazon-izun.com/local-wheat-growth/

אלה דברים שלא יקרו.

-----------

מה שכן אני לא מסכים עם יבגני. אם תחליט,כמדיניות, שיש חשיבות עליונה לייצר מוצר X בארץ - זה סבבה. כול עוד זה חלק מאיזו תוכנית או רשת ביטחון. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

החליט שבגיל 57 הוא מעדיף לחיות פה על כל החסרונות והיתרונות.

וואלה, גם דוד שלי שבנה לעצמו חיים יפים מאוד בסנטה ברברה החליט, אחרי שהתגרש, לחזור לפה לעת זקנה.

אבל בגיל הזה גם החבר וגם הדוד, כבר לא בונים פה עסקים, לא מנהלים צוותי פיתוח, לא מקימים משפחה ולא תורמים לכלכלה דבר, מלבד צריכה פרטית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

יש לי חבר ילדות שעכשיו בהליכי חזרה לארץ אחרי כמעט 36 שנים בלוס אנג'לס כי החליט שבגיל 57

ואיך זה בדיוק מספר לנו משהו על המספרים הגדולים?
חוץ מזה שמצאת דוגמא גרועה למדינת ישראל. הוא כבר לקראת פנסיה אם לא יצא לפנסיה, את רוב המיסים שלו הוא כבר שילם.
הוא יותר יצרוך שירותים מאשר ישלם מיסים, פנסיונרים שחוזרים למדינת ישראל הם לא מה שיציל אותה, אולי יאיצו את הדעיכה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אתה מסתכל בעיניים של אחד שרצה לצאת. אל תשכח שמי שמהגר חזרה (בין אם עולה ובין אם תושב חוזר) רוצה לחזור

אד הומינם תמיד בנאלי, אבל הוא אקסטרה מוזר כשאתה מצטט הודעה במסגרתה יש חצי פסקה עלי עם גילוי נאות, ובערך שש/שבע על אחרים כולל דוגמא לחזרה. 

וכפי שכתבו לך, גם האנקדוטה שהבאת לא משרתת את הטענה כ"כ... 🤷

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...