Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@yor2 חשבון הערכה חסר משמעות. צריך לראות חשבון עם קריאות מונה שמשקפות מציאות.

ואגב, 28 מעלות בחימום זה חם מאוד. אני קובע טמפרטורה כזו רק כאשר תינוקת יוצאת מהמקלחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

שאל את "נהג לילה" כמה הוא יהיה מוכן לשלם לעובד ייצור בלי הכשרה, אבל רציני שבא לתת עבודה ולא לעזוב אחרי חודשיים.
תשאל אותו כמה הוא ישלם לאותו עובד ייצור אחרי 3 שנים.
כנראה שזה עדיף על לעבוד במקדונלדס או בסלקום.
לא מדבר בכלל על עבודה בבניין... סיני מרוויח כמו עובד בכיר בהייטק אם לא יותר

מה שאתה לא יודע זה בכמה אנשים אני נתקל שאין להם את היכולת להיות עובד ייצור כללי.

ואני מדבר על אנשים שלא רק שיגרמו נזק אלא גם יסכנו את עצמם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני 54 דקות, sperial כתב:

קיים אפילו בחשבון המים הדו חודשי של המשפחה הישראלית הממוצעת.

"אפילו". קיים בחשבון המים בישראל. מסיבות שהן שונות. 

לפני 55 דקות, farkash7 כתב:

לא למדת כלום אה? למי אכפת מנתונים, תחזור על השקר מספיק פעמים עם שרבוב של "שמאל" או היציאה האחרונה "דיפ סטייט" ויאמינו לך.

אני מבין את העוקץ וזה. אבל אני דווקא מוכן לפתוח את הדיון הזה, אותי אישית הוא מעניין. לאור זה שאני עכשיו בחיפושים של קניית בית ואני משקיע זמן ביעילות אנרגתית אני חוקר קצת פה ושם - בגלל זה רשמתי את מה שרשמתי, ואני עדיין חושב שהדיפ סטייט שבתוכי - צודק.

לפני 33 דקות, sperial כתב:

אני מתכוון למחירים אמריקאיים.

מחירים אמריקאים הם מחירי גניבה. לא יעזור לך כלום. אי אפשר לקחת את המדינה הזאת כדוגמא למשהו. תדלג.

לפני 33 דקות, falou כתב:

אז מה אתה מציע לעשות עם ה-20% האלו, שבאמת לא מסוגלים לייצר מספיק ערך כדי לממן את הקיום שלהם?

ומה אתה? בטח אם נסתכל 10+ שנים קדימה, כול תחום קופץ טכנולוגית, שום דבר לא  פשוט יותר שום דבר לא חכם יותר, בטח יחסית ל30-40 שנה אחורה. ו? מה הם יעשו?

לפני 13 דקות, yor2 כתב:

החשבון חשמל הזה זה של עניים או עשירים.?

מיני מרכזי 10 שעות ביום. על 27 או 28 מעלות.  דוד יום כן יום לא. ומכונת כביסה פעמיים בשבוע 40 מעלות.

בלילה מזגן קטן.  דרך הגב. החשבון הבא אמור להיות הארכה. ככה שלא ישקף תמציות.

המיני התקלקל.  ככה שחשבון חשמל ירד. רק המזגן הקטן עובד. וגם מתחילת מרץ כבר לא האיתי צריך לחמם דוד.

זאת אבל בדיוק הנקודה שלי. לא מצביע ואומר עני/עשיר. אבל עשיר יכול להשקיע טיפה יותר במשהו שלאורך הזמן יצרוך פחות. היופי בסכימה לאורך זמן. 

לא יודע מה רמת המודעות בארץ, אבל יש המון פתרונות מועילים. 

[אגב, אני בכול 2024 השתמשתי רק ב 2600 קוטש😅 אבל אין לי (בינתיים) מזגן, מצד שני יש חימום]

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 55 דקות, farkash7 כתב:

. תגור לבד בירוחם/ערד/דימונה אפילו באר שבע, תעבוד בסופר משרה מלאה, תרוויח מינימום. תשרוד כמו גדול, אפילו תוכל להאכיל חתול/כלב.

בדקתי עכשיו,

דירות בירוחם מ 2500 שקל שאחרי חשמל, מין וארנונה כמה נשאר לך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

שום דבר לא  פשוט יותר שום דבר לא חכם יותר, בטח יחסית ל30-40 שנה אחורה. ו? מה הם יעשו

אני לא יודע. 

מה תעשה עם כל הנהגים כשהמכוניות תהיינה אוטונומיות? 

זו שאלה קשה שאנחנו כבר מתחילים להתמודד איתה. הבעיה היא לא רק כסף. אפילו אם נניח שנייצר מספיק כדי לפרנס את הכלל מהתוצרת של המיעוט... מה אנשים יעשו אם הם לא עובדים? 

סמים מס תן כרגע כאחת התשובות הקיימות. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

@David32 בכוונה הבאתי את ארה״ב כי היה כאן מי שביקש קפיטליזם טהור, וארה״ב היא הקרובה ביותר לכך. אני מתמצא פחות באירופה, וזו גם מגוונת מאוד, אבל למערכת הישראלית יתרון גדול: קופות החולים הן צרכני ציוד רפואי ותרופות מהגדולים בעולם, זה מנוף רציני במו״מ על מחירי הציוד והתרופות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, sperial כתב:

@yor2 חשבון הערכה חסר משמעות. צריך לראות חשבון עם קריאות מונה שמשקפות מציאות.

ואגב, 28 מעלות בחימום זה חם מאוד. אני קובע טמפרטורה כזו רק כאשר תינוקת יוצאת מהמקלחת.

התכונתי להערכה.  לחודשים מרץ אפריל. אם תסתכל במה שצירפתי. הערכה הייתה רק על המחיר ליפני העלייה.  

28 מעלות זה בגלל שהמזגן הזה היה דפוק מהתחלה. אני לא סובל קור. והיום סובל גם מאי תפקוד בלוטת התריס. לוקח תרופה לזה.

בחדר אם  המזגן הקטן. זה היה על 25 מעלות. ובימים האחרונים אני על 24 מעלות.

מגיל 10 בערך שעברנו לקריות. נזקקתי לחימום. אבל לא כמו היום.

דרך אגב יש מס חדש. והוא על החשמל ועל הגז. מס פחמן. והוא רק ילך ויעלה אם השנים. אם לא טועה עד 2030.  ומשם יהיה לו מחיר קבוע. זה יעלה תחשמל. ותמחיר של הגז.  

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hjgmg1oca

הכנסת אישרה את מס הפחמן: תעריף החשמל יעלה, אבל המפעלים יקבלו החזר

המס, שנועד להקטין את השימוש בדלקים מזהמים, יכניס למדינה כ-2 מיליארד שקל בשנה ויגרום להתייקרות של כ-5% בתעריפי החשמל ושל כ-1% בתעריפי המים עד סוף העשור. התעשיינים יקבלו החזר כמעט מלא של המס ומי שיספגו אותו במלואו הם משקי הבית. 

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

לא על זה אני מדבר.

אני מדבר על הרובד הבסיסי ביותר. האיש שמגיע למיון עם דלקת ריאות או התקף לב.

ביטוח בריאות פרטי - בוודאי מעבר לשב״נ - זה עניין יקר מאוד, ואין לו קשר לרפואה היומיומית.

יכול להיות שאתה לא רופא אלא המנהל שלי? כי היה לי איתו את הדיון הזה לפני שבוע.

כל חודש מדינת ישראל לוקחת לי אלפייה בתלוש תחת "מס בריאות".

משלם עוד בערך 70 שקל לכללית.

ביטוח בריאות פרטי עוד איזה 150 שקל.

מבטיח לך שב1200 שקל לחודש בארצות הברית אני מארגן לעצמי ביטוח בריאות עם יופי של כיסויים.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

אפשר להתקיים משכר מינימום בלי תרומות.
עם כלב זה קצת יותר קשה.
עם מכונית עוד יותר קשה.
עם ילדים זה עוד יותר קשה.

אם אתה מרוויח מינימום עשית 2-3 ילדים ויש לך מדינה שהיא כשלון בניהול כלכלי ועם סדרי עדיפויות דפוקים זה לא בעיה שלי אחי ואני לא צריך להיות הממן שלך.

ראיתי סרטון שנועד להראות "פריבליגיות", לקחו כמה אנשים ואמרו להם שהם עושים מירוץ והמנצח לוקח 100 דולר.

אחר כך הקריאו משפטים וכל מי שזה היה נכון לגביו לקח צעד קדימה.

"האם ההורים חיים ביחד", "האם יש דמות אב בתמונה", כל הדברים האלה.

כמובן שהחבר'ה השחורים נשארו מאחור, כנראה טירגטו אותם, ואז נתנו נאום על כמה שאלה מקדימה הם פריבלגים.

בתגובות מישהו רשם יפה שזאת לא פריבילגיות אלה מחויבות.

הוא קם בבוקר לעבודב כדי לדאוג לילדים שלן, הוא שומר על הבית שלהם שלם, הוא דואג לבלות איתם.

לנסות להפיל כשלונות של אלה שלא התאמצו על אלה שכן זה הדבר הכי מגעיל שיש.

פורסם

לא יודע למה אבל קצת מצחיק שביבי לוקח אנשים לשב"כ מתוך אלו שבוחנים מחדש את התחקירים של השביעי באוקטובר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@יובל .מ. ההבדל מארה״ב הוא שאתה משלם מס בריאות, לא רוכש ביטוח בריאות.

בביטוח אתה רוכש כיסויים ומשלם לפי החישוב האקטוארי.

מס אתה משלם לפי קריטריון לא מסחרי - במקרה זה הכנסה - ומקבל כיסוי אחיד, סל הבריאות. וההבדל הגדול הוא שבארה״ב אם תפסיק לשלם את הפרמיה תאבד את הביטוח (אם כי לאוכלוסיות מסויימות נותר כיסוי כלשהו), בארץ אם תהיה מובטל או נכה או תהיה פנסיונר לא תשלם מס, ועדיין תהיה מכוסה בדיוק באותו כיסוי. והכיסוי של שירות הרפואה הישראלי הממלכתי נחשב רחב יחסית למקבילים לו בעולם. הבדל נוסף הוא שביטוח הבריאות בישראל דואב תקציבים לא רק ממס הבריאות אלא גם מהתקציב הכללי, כך שגם הבלו שאתה משלם על הדלק מכסה חלק ממנו ומאפשר הרחבת שירותים.

ועוד עניין חשוב - ההשתתפות העצמית בארץ יחסית לא גבוהה, אם כי אוכלוסיות חלשות סובלות גם ממנה.

• אהבתי 3

פורסם

אני רק יגיד. שלא כל נכה פטור ממס בריאות. לי מורידים מהקצבה. מאמין שזה הגיע ל 100 שקל בחודש.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כוונתי היא שביטוח הבריאות הממלכתי מכסה גם אם אין לך הכנסות. גם אם אתה תינוק, סטודנט או קשיש.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

כוונתי היא שביטוח הבריאות הממלכתי מכסה גם אם אין לך הכנסות. גם אם אתה תינוק, סטודנט או קשיש.

אבל זה בדיוק העניין.

אדם יכול להביא 7 ילדים ולא לעבוד, והעבודה שלי שלך תממן לו טיפולי שיניים, ביקורים אצל הרופא וכדורי אקמול.

הדבר הראשון שעשיתי לילד כשהוא נולד זה ביטוח בריאות פרטי, הדבר השני זה חיסכון לכל ילד בסיכון גבוה, כי אני רואה את עצמי אחראי עליו ולא מצפה להסתמך על אחרים בגיוס המונים אם חס וחלילה יהיה צורך.

פורסם (נערך)

כמה תוספת אתה משלם למס הבריאות על כל ילד? אפס. זה הרעיון הבסיסי, כל תושב ישראל מכוסה. כאשר בעוד 30 שנה תהיה בפנסיה וללא תשלם ביטוח בריאות ממללכתי עדיין תהיה מכוסה, ואלה השנים בהן ההוצאות הרפואיות הן הגבוהות ביותר.

הביטוח הפרטי שלך מכסה כל ביקור אצל רופא הילדים? אני בטוח שאת כל ביקורי השגרה תעשה בקופ״ח, על חשבון הביטוח הממלכתי וללא השתתפות עצמית.

בביטוח הפרטי מספר הביקורים בשנה מוגבל ועל כל ביקור תשלם השתתפות עצמית. יותר מזה - הפרמיה מביאה בחשבון שהוא שכבה שלישית שמיועדת לטיפול בקטסטרופות, מעל הביטוח הממלכתי והשב״נ. אילו הוא היה הביטוח הבסיסי הוא היה הרבה יותר יקר ועם השתתפות עצמית על כל שיחת טלפון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כמה תוספת אתה משלם למס הבריאות על כל ילד? אפס. זה הרעיון הבסיסי, כל תושב ישראל מכוסה. כאשר בעוד 30 שנה תהיה בפנסיה וללא תשלם ביטוח בריאות ממללכתי עדיין תהיה מכוסה, ואלה השנים בהן ההוצאות הרפואיות הן הגבוהות ביותר.

1. זאת בעיה 1.

אני מביא 2 ילדים, מקבל X. מישהו אחר מביא 6 ילדים, ואם הוא מרוויח גם פחות ממני, יקבל 3X תוך כדי שישלם פחות.

שיטה עקומה.

לפני כשעה, sperial כתב:

הביטוח הפרטי שלך מכסה כל ביקור אצל רופא הילדים? אני בטוח שאת כל ביקורי השגרה תעשה בקופ״ח, על חשבון הביטוח הממלכתי וללא השתתפות עצמית

2. "הביטוח הממלכתי" זה שם יפה לאלפייה שגזרו לי מהתלוש.

תוריד את הגזירה מהתלוש, תוסיף לזה את הכללית מושלם שאני משלם והביטוח הפרטי והופ, יש כסף לכיסוי פרטי מלא.

לפני כשעה, sperial כתב:

בביטוח הפרטי מספר הביקורים בשנה מוגבל ועל כל ביקור תשלם השתתפות עצמית. יותר מזה - הפרמיה מביאה בחשבון שהוא שכבה שלישית שמיועדת לטיפול בקטסטרופות, מעל הביטוח הממלכתי והשב״נ. אילו הוא היה הביטוח הבסיסי הוא היה הרבה יותר יקר ועם השתתפות עצמית על כל שיחת טלפון.

3. זאת בעיה נוספת שיש במדינת ישראל, וזה לא מגיע ממני אלא מרופאים.

הילד עם קצת נזלת? יאללה, לקופה. יש לי כאב ראש? יאללה, נתפוס תור.

זה שיש אפשרות לעוף לקופת חולים על כל שטות מייצר עומס אדיר על המערכת על דברים שהם מאוד שטותיים.

ושוב - הביטוח הפרטי הוא שכבה שלישית כי אני משלם את הבסיס דרך התלוש, את האמצעית דרך הקופת חולים והפרטי רק משלים.

זה לא שהביטוח הבסיסי הוא בחינם מבחינתי. הוא בחינם רק בשביל אלא שלא עובדים וחיים על מה שאני, אתה, פינדר, פרקש ודרדוויל משלמים.

• תוכן חדש...