Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה יהיה בעוד 1500 שנה, אבל לפני מאה שנה לחלוטין הקמנו תשתית תמיכה בינלאומית לזה. אחרת לא היינו מקבלים הצהרת בלפור וכו'

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

כמו שכבר כתבו לך, אנחנו הוצאנו מזה מדינה. הם ממשיכים לקיים את התשתית. זה לא עניין של ויכוח ילדותי של מי התחיל ואבא של מי יורק רחוק יותר, זה עובדות קרות. צד אחד ניצל את הלובי (המאד זמני ומסויג) להקמת מדינה משגשגת חרף הרבה מאד מכשולים וחרף העובדה שכמעט כל העולם היה מעדיף שהפלישה הערבית תסתיים בניצחון ערבי וסיום השואה הלכה למעשה, והצד השני מקיים את הלובי עד היום, בלי הרבה שינוי בתנאי המחיה של המגזר לשמו הלובי (כביכול) נועד.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

שמע, הם למדו מאיתנו. אני לא מכיר עוד דוגמאות לעמים ששומרים בתודעה לאומיות תחושה של פליטות לנצח בערך. אנחנו עשינו את זה 2000 שנה. הם רק כמעט 100. 

לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה יהיה בעוד 1500 שנה, אבל לפני מאה שנה לחלוטין הקמנו תשתית תמיכה בינלאומית לזה. אחרת לא היינו מקבלים הצהרת בלפור וכו'

גם לנו וגם להם הוצעה תוכנית החלוקה.
תוכנית החלוקה שהציעו הייתה נותנת מענה לבעיית ה"פליטות" שלהם בדיוק כמו שהיא הייתה נותנת מענה לבעיית הפליטות שלנו.
הם בחרו לא לקחת אותה. הם הפסידו בקרב ומאז כל המשטרים הקולוניאליסטים לשעבר מטיפים לנו מוסר כדי לפצות על זה שהם הרגו מאות אלפי אפריקאים ואינדיאנים.
הם עדיין באותה עמדה למי שלא מעודכן, אומרים לא לתוכנית החלוקה.

לא צריך לגרש או להעלים אף אחד מעזה. כן צריך לספח את השליש הצפוני של עזה ולפזר שם אלפי מוקשים. אין כמו לקחת שטח לחברה האלה כדי להעביר נקודה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, RK כתב:

כמו שכבר כתבו לך, אנחנו הוצאנו מזה מדינה. הם ממשיכים לקיים את התשתית. זה לא עניין של ויכוח ילדותי של מי התחיל ואבא של מי יורק רחוק יותר, זה עובדות קרות. צד אחד ניצל את הלובי (המאד זמני ומסויג) להקמת מדינה משגשגת חרף הרבה מאד מכשולים וחרף העובדה שכמעט כל העולם היה מעדיף שהפלישה הערבית תסתיים בניצחון ערבי וסיום השואה הלכה למעשה, והצד השני מקיים את הלובי עד היום, בלי הרבה שינוי בתנאי המחיה של המגזר לשמו הלובי (כביכול) נועד.

לא חושב שניהלתי את הויכוח "מי התחיל" כמה שנים טובות. עובדות קרות הן שאנחנו שימרנו את מעמד הפליטות במשך 2000 שנה (טוב, זה אפילו לא עובדה. זה נרטיב היסטורי, אבל ניחא). וגם היום, מי מאיתנו שיכול, לא מהסס לדרוש בחזרה רכוש מאירופאים (ואם אי פעם היה הסכם שלום עם עיראק ואיראן, כנראה שהיו דורשים גם מהם). והצד השני עושה את זה גם, מינוס זה שהם יותר מפגרים מאיתנו, יותר קיצוניים ויותר ברברים. ולכן אנחנו הקמנו מדינה במה שיכלנו. והם לא.

אני גם לא מבין איך זה מתגלגל לעוד ויכוח גנרי על מי טוב ומי רע. להגיד שכעם אנחנו חיים לפי מה שהאנס כתב - "אחרי 100 שנה שום דבר לא משפיע" - זה לא נכון. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא מסכים. היהודים בגלות חזרו לפה רק בגלל שבמשך 2000 שנה טבחו בהם, גירשו אותם, הגבילו אותם והשיא הגיע בשואה.
כן הרעיון הציוני התחיל מזה. אם לא היו פרעות ביהודים בגולה רק הזויים היו באים לכאן.

פורסם (נערך)

אם ככה לא באמת שמרנו על מעמד פליטות. כן שמרנו על המאפיינים שלנו, זה די מדהים שנשארו יהודים אחרי 2000 שנה בגלות, אבל זה לא בא ממקום של "אנחנו פליטים שרוצים לחזור לירושלים".
לא היו מחנות פליטים בפולין, לא היו מחנות פליטים בגרמניה ולא בספרד.
אחרי השואה נוצרו מיליוני פליטים שהיו צריכים להגיע לאנשהו, אבל הם באמת היו פליטים...

אחרי 75 שנה יש עדיין מחנות פליטים בעזה... זה אולי מסביר את הכל. החברה לא מתקדמים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

עובדות קרות הן שאנחנו שימרנו את מעמד הפליטות במשך 2000 שנה

מעמד פליט מקנה לך זכויות. לא חושב שהעם היהודי נהנה מזכויות יתר, ואני עדין, במשך 2000 שנה. אחרי 2000 שנה קיבלנו "זכות יתר" להתיישב בשיטהול עם חול וחולירע, ואחרי שיצא לנו מזה משהו, כולם נזכרו שאנחנו פולשים לאדמות פלסטין. כמו הסיפור הידוע על תיירת די אנטישמית מרוסיה שרץ ברשת לפני כמה שנים - ישראל מקום נהדר, והיה עוד יותר טוב אם לא כל היהודים האלה בכל מקום.

אז לא מעמד ולא נעליים. סיפורי עם ומעשיות, עד לגירוש הלכה למעשה לחצי מקום מצומצם שאף אחד in his right mind לא רצה, ואחר כך, בגדול, שלל מלחמה תקין לחלוטין.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנחנו שימרנו את  "מעמד הפליט" בלי אונרא ותמיכה פוליטית של מדינות וגופים 

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

אתה לא יכול לחסל את הבעיה העזתית. בגלל זה אתה כועס על נבחרי הציבור שאומרים בגלוי מה שאתה רוצה שיקרה בשקט (והוא לא יכול להיות בשקט. אתה לא יכול להעלים בשקט מאות אלפני או מיליוני בני אדם משטח ארץ בשקט).

אחרי 7 באוקטובר זה לא שאלה של יכול או לא. זה עניין של חובה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

היהודים שימרו זהות לאומית, מנהגים, אלפבית, באפן דיי מדהים וייחודי הסטורית.

לא מעמד פליטות.

בכל מקום שבו היו יהודים הייתה קבוצה ששאפה להיטמע בכלל.

לרוב זה לא התאפשר ממניעים גזעניים אנטישמיים.

בשום מקום שאני מכיר המיעוט היהודי היה תלוי בארגוני סיוע לפליטים. נהפוכו. רדפו אותם.

היהודים בארה"ב היום, אלו שהקימו פייסבוק וגוגל וחברת גלידות אוטו אנטישמית, ועוד רבים - כל אלו להגדרתך (@יבגניפ) משמרים מעמד פליטות?

נראה לי שאנחנו מתחילים להתבלבל.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

נרטיב הקורבן. קלאסי.

החלוקה ארעה לפני יותר מ-100 שנים.

אחרי 100 שנה שום דבר לא משפיע. כלום.

זיכרון קולקטיבי ותו לא.

פעם בית האבסבורג שלט בשוויץ, אפשר לקרוא לזה דיכוי, בהחלט. לא מכיר שוויצרים ב-2023 שאונסים נערות אוסטריות ודוקרים אותן.

נטו תירוץ להמשיך במלחמות שבטיות.

יכולים בשנת 2023 לבחור גם לא להתנהג כמו ברברים.

הקורבניות הפלשתינית מבחינתי זה בחפיפה גדולה וכמעט הסיבה ללאומיות שלהם ברמה הכי בסיסית . אין על זה ויכוח.

מלחמות שבטיות זה לא דבר כל כך בטל, אנחנו בעצמנו נלך רחוק מאוד כדי לשמור על השבט שלנו,  חלקנו (יותר ממה שאנחנו חושבים) גם יסכימו להתנהגות בצורה ברברית דומה.

החיכוך המוגבר שנוצר מהמבנה העקום שארגנו לנו אי אז זה בהחלט בעיה חיה וקיימת במיוחד בשטח אדמה כל כך קטן ויקר.  

המציאות של שוויץ לא נכונה לרב אזורים הסכסוך בעולם, אבל דרך אגב גם לפני כמה שנים בודדות היה הזוי לחשוב על מלחמה מדממת באירופה בזמן הנוכחי והנה זה קרה... אז אולי מתישהו הנין של הנין של פרנץ פרדיננד יקבל ג'ננה לך תדע ;-)

עריכה אחרונה על ידי yb

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חובה לדאוג לביטחון שלנו, כמובן. אתה יכול לחסל את הבעיה שיש עכשיו אבל לא למנוע מהם לנסות שוב ושוב. פשוט להיות חכם ולחתוך את זה כשזה מתחיל ולא כשמאוחר מדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

שמע, הם למדו מאיתנו.

בהחלט! זה מתחיל מהשאלה של כל נביאי התנ"ך בערך, ממשיך בישוע וכו'. לא השאלה, appropriation, שכחתי את המילה בעברית.

אבל זה התעוות מהר מאוד עוד בשלב אונס הקטינות המקורי שמתחיל במ'.

לפני 12 דקות, yb כתב:

גם יסכימו להתנהגות בצורה ברברית דומה.

ושוב אני חוזר לביצוע. בביצוע אין לנו דברים כאלה בהיסטוריה חוץ מבליפ פה ושם.

מבחינה היסטורית בשבטים הערביים יש לך את זה בתור נורמה עד היום, תסתכל על הבדואים שרוצחים אחות/בת פעם בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אחרי 7 באוקטובר זה לא שאלה של יכול או לא. זה עניין של חובה

בהצלחה בהאג.

לפני 45 דקות, פריג'י כתב:

היהודים בארה"ב היום, אלו שהקימו פייסבוק וגוגל וחברת גלידות אוטו אנטישמית, ועוד רבים - כל אלו להגדרתך (@יבגניפ) משמרים מעמד פליטות?

לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה לסתור. קיומו של הנרטיב היהודי, של עם שחוזר למולדת ההיסטורית שלו אחרי 2000 שנה, זו עובדה. למרות שחזרנו למולדת, אני לא מכיר מישהו שיכול להוציא דרכון זר, כי לפני 100-500 שנה אבות אבותיו חיו איפשהו באירופה, ולא מנסה לעשות את זה. ומי שיכול, גם מנסה לקבל את הרכוש שנלקח מהמשפחה שלו בתקופת השואה. והסיבה היחידה שיהודים יוצאי עיראק \ איראן לא עושים את זה, היא טיב היחסים שלנו עם שתי המדינות האלו.

וכל מה שאני אומר הוא, שיש משהו אירוני בישראלים שכועסים על ערבים שמשמרים את ה"מגיע לי" גם 3 דורות אחרי. הויכוח מי יותר מסכן לא רלוונטי לזה. ישראלים לא נלחמים על החזרת רכוש בפולין כי הם מסכנים היום. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 51 דקות, hans כתב:

בהחלט! זה מתחיל מהשאלה של כל נביאי התנ"ך בערך, ממשיך בישוע וכו'. לא השאלה, appropriation, שכחתי את המילה בעברית.

אבל זה התעוות מהר מאוד עוד בשלב אונס הקטינות המקורי שמתחיל במ'.

ושוב אני חוזר לביצוע. בביצוע אין לנו דברים כאלה בהיסטוריה חוץ מבליפ פה ושם.

מבחינה היסטורית בשבטים הערביים יש לך את זה בתור נורמה עד היום, תסתכל על הבדואים שרוצחים אחות/בת פעם בשבוע.

כאמור מראש לא התנגדתי לנקודה הזאת שלך, אבל זאת לא הסיבה היחידה למצב, הסכסוך החריף בין הפקיסטנים להודים , שאינני בקיא בו מספיק אך סיפר לי עליו באריכות נציג מהודו באופן שמסביר הרבה קוי דימיון כמו בהרבה מקומות נוספים בעולם  ודרך אגב בעיית השבטים ערביים הנ"ל  זאת לא הסיבה שם . 

לפני 33 דקות, BoazB11 כתב:

מלחמות יוגוסלביה שכחת? https://he.wikipedia.org/wiki/מלחמות_יוגוסלביה

כן צודק כמובן, גם היו מלחמות בצ'צ'ניה גיאורגיה וכו'...

יותר הכוונה חזרה למלחמות עולמיות בין גושים בבמה הראשית על סף המערב

• תוכן חדש...