Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצחיקה אותי הצביעות , הקואלציה אינה מסוגלת להעביר חוקים ותקנות אל האופוזציה אשמה בזה...

הקואלציה אשר פוסלת אישית את ראש האופוזציה מתרעמת שהוא אינו תומך בה בחוקים \ תקנות ספציפים כאשר חברי הקואלציה עצמם מצביעים כנגד.

משעשע...

• אהבתי 4

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, CX25GTI כתב:

מצחיקה אותי הצביעות

אני לא מאשים את האופוזיציה שהצביעה נגד, אבל אני בטוח במליון אחוז שאם הינו בסיטואציה הזו כשהליכוד בשלטון, היינו שומעים את ביבי ואת כל השופרות מדברים על השמאל הבוגדני האנטי ציוני, שמצביע נגד המדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, avargel כתב:

1. לצד אחד מותר רל"ב. לצד השני אסור לומר ר"ב.

לא דיברתי על מותר ואסור בכלל ולא קבעתי מי אמור להנהיג את הצד השני. אין חוק שאוסר פולחן אישיות בישראל. בבקשה. בכיף. רק בואו נדייק שזה הסיפור ולא מה שטוב או לא טוב ליהודים או לערבים או לישראלים. וזה גם לא קשור לימין או שמאל  בכלל. גם כי ביבי רב עם כל הימין, ובטח כשיתאפשר יריב גם עם סמוטריץ' ובן גביר אם זה לא קרה עדיין, וגם הם לא ירצו להיות חברים שלו יותר. וגם כי שימין זה לא רק בן גביר הולך להרביץ לערבים שילמדו לשבת בשקט, אלא עניינים נוספים של החיים עצמם, כמו כלכלה. וממשלת חרדים ליכוד בחיים לא תקדם שום דבר שהוא ימין כלכלי. 

לפני 9 דקות, avargel כתב:

למען הסר ספק, מעולם לא הצבעתי לביבי. בהחלט אשקול לעשות זאת בבחירות הקרובות, בגלל כל הרפש שמתגלה במשפט. התברר שהוא צדק מהרגע הראשון.

האיש נרדף ע"י חונטה של פרקליטים+תקשורת, על כלום ושום דבר.

כשתסביר אתה או מישהו אחר למה שירדפו אותו אולי אשתכנע. בינתיים זכור לי שאפילו אהרון ברק דיבר על ביבי כמגן מערכת המשפט וכו'.

התקשורת שונאת אותו. זה לא "על שום דבר". הוא מיצב את עצמו ככה. בן גביר, סמוטריץ', ליברמן ואנשי ימין אחרים מתארחים קבוע באולפני ערוץ 12 וגם אם הם לא מחזיקים בדעות פוליטיות הקרובות לאלו של המנחים, נניח, את הסלידה ההדדית שיש עם נתניהו אתה לא חווה. ואם נניח רינה מצליח מסוגלת לראיין את בן גביר ולדבר איתו - הבעיה מול ביבי היא כנראה לא בה, אלא בו. את אותו הדבר אני מניח אפשר להגיד גם על יחסי ביבי וכל הנהגת הימין, שהוא שהשפיל ורמס בכל הזדמנות כל כך, עד שהם העדיפו להקים ממשלה עם עבאס. 

אולי הוא לא צריך ללכת לכלא, אני לא יודע. למרות שמעבר לסיפורי היחסים שלו עם בזק וידיעות אחרונות הנהנתנות שלו והחיבה של אישתו לשמפניה ורודה דוחות אותי. ולמרות שגם בימי הזוהר של אריה דרעי המקורבים שלו פמפמו שהוא עוד רגע יוצא זכאי. הבעיה היותר גדולה איתו בשבילי היא בפער העצום בין הכריזמה שאי אפשר להתווכח עליה, לבין שום דבר וכלום מאחוריה. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, avargel כתב:

אם זה מה שיפיל את הממשלה - אז כן, זה מעשה ימני. נקודה.

זאת אומרת שהפלת הממשלה חשובה יותר מהכול? או שיש גבול מסויים?

לפני 50 דקות, avargel כתב:

מדהים שזה בסדר מצידכם שמרץ תצביע בעד החוק רק כי "רק לא ביבי", אבל זה לא בסדר שהליכוד יתנגד לחוק כי "רק ביבי"

יש לי בעיה עם שניהם, לפני מלא עמודים כתבתי את זה שגם האופוזיציה צריכה לדאוג לטובת המדינה. אבל זה לא ממש מעניין כרגע.

מה שמעניין זה שאני יכול להסכים שזה לגיטימי להצביע דווקא נגד, רק שזה תלוי נגד מה עושים דווקא...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 55 דקות, פינדר כתב:

אני לא מאשים את האופוזיציה שהצביעה נגד, אבל אני בטוח במליון אחוז שאם הינו בסיטואציה הזו כשהליכוד בשלטון, היינו שומעים את ביבי ואת כל השופרות מדברים על השמאל הבוגדני האנטי ציוני, שמצביע נגד המדינה.

כאשר הליכוד היה בשלטון הוא לא נסמך על האופוזציה בהעברת חוקים קרדינלים , האופוזציה בחלקה הצטרפה להצבעות כאשר הם לא היו לשון מאזניים.

בכנסת הנוכחית ללא האופוזציה הקואלציה אינה מסוגלת להעביר דבר הנוגע לזהות היהודית דמוקרטית של המדינה.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

נו ליאור, יש כבר 500 מילים על איך זה בעצם מעשה אקסטרא ימני לא להאריך את התקנות האלה?

זה מעשה אקסטרא אופיזיציוני. וזה לגיטימי לחלוטין. 

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זה לא הליכוד, אלא ביבי.

זה לא אותו הדבר בעצם?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

גם עם הצעת החוק על מימון לימודים לחיילים משוחררים היו חברי כנסת מהליכוד שחשבו שהחוק יותר חשוב ממי שמציע אותו או הפלת השלטון בכלל.

אוקיי, ו?

אני לא מבין את הציפייה מהאופוזיציה לעזור לקואליציה להעביר חוקים.

לפני כשעה, David32 כתב:

כי זה דברים שטובים ליהודים?????

אבל לא ככה עובדת שיטת המשטר בישראל.

לפני כשעה, David32 כתב:

מה. מה השאלה בכלל. ברור שהקואליציה אמורה לתמוך בחוקים ותקנות שטובים לישראל, איך לא. אפשר לנסות להפיל את הממשלה הנוכחית, אבל למה בדברים שכולם מסכימים שצריך?

אם אתה באופוזיציה, אתה בהגדרה לא משתף פעולה עם הממשלה. באופוזיציה מריחים דם ומחליטים שעל הנושא הזה הקואליציה תיפול. התקנות בתוקף עד ה-30 ביוני וגם אז, זה לא יהיה חריג להאריך אותן באמצעות ממשלת מעבר.

------

לצערי נראה שהממשלה הנוכחית גוססת. אמנם היה נהדר שכמעט שנה היתה פה ממשלה מתפקדת עם תקציב מסודר אבל נראה שבנושאים מסויימים מאוד קשה לה עד בלתי אפשרי להעביר חוקים. 

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

אני לא מבין את הציפייה מהאופוזיציה לעזור לקואליציה להעביר חוקים.

אין לי שום ציפיה מהם. אני רק אומר שזה לא קשור לימין או שמאל. זה כבר מזמן לא ימין או שמאל פה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, CX25GTI כתב:

כאשר הליכוד היה בשלטון הוא לא נסמך על האופוזציה בהעברת חוקים קרדינלים , האופוזציה בחלקה הצטרפה להצבעות כאשר הם לא היו לשון מאזניים.

בכנסת הנוכחית ללא האופוזציה הקואלציה אינה מסוגלת להעביר דבר הנוגע לזהות היהודית דמוקרטית של המדינה.

אולי כדאי שהליכוד יתחיל לתרגל את זה, כלומר להסתמך על האופוזיציה ולשתף איתה פעולה.
אחרי שיעשו את זה אולי התקדמו כבר לאיחוד, ואז תתחילו לתרגל הצבעה בין שתי פתקים של שתי מפלגות בבחירות,  "פקד" (פרזיטים/קיצונים/דתיים) מול "נ" ("נוצרים").

עם קצב הריבוי הטבעי מתישהו נגיע למצב שהחרדים והערבים יכולים להקים ממשלה בעצמם, הם כבר עכשיו שווים 40 מנדטים+ אם כולם ילכו לקלפי. עד עכשיו לא ראיתי סלידה בין המנהיגים של שתי האוכלוסיות הללו. הרבה פעמים אפילו חיבה, אחרי הכל יש להם הרבה מן המשותף, דת ותחביב שנקרא פרזיטיות.
מבחינה פוליטית לבנון זה כאן, אנחנו פשוט כמה עשורים אחורה, מדי כמה שנים קמה פה ממשלה שמחזיקה קצת, ה"נוצרים", כלומר ליאור ושאר האנשים שמחזיקים במקצוע מבוקש ורגילים לחיות חיי רווחה עוד לא עזבו.
חכו כמה עשורים... נראה לאן משחקי הלמי יש יותר גדול ופולחני האישיות יקחו אותנו, ואז נראה כמה תהיה שווה דירה בראש העין כשהקונים הם אחמד והבן של הרב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אולי כדאי שהליכוד יתחיל לתרגל את זה, כלומר להסתמך על האופוזיציה ולשתף איתה פעולה.
עם קצב הריבוי הטבעי מתישהו נגיע למצב שהחרדים והערבים יכולים להקים ממשלה בעצמם, הם כבר עכשיו שווים 50 מנדטים כמעט אם כולם ילכו לקלפי. עד עכשיו לא ראיתי סלידה בין המנהיגים של שתי האוכלוסיות הללו. הרבה פעמים אפילו חיבה, אחרי הכל יש להם הרבה מן המשותף, דת ותחביב שנקרא מציצת פרזיטיות.
מבחינה פוליטית לבנון זה כאן, אנחנו פשוט כמה עשורים אחורה, מדי כמה שנים קמה פה ממשלה שמחזיקה קצת, ה"נוצרים", כלומר ליאור ושאר האנשים שמחזיקים במקצוע מבוקש ורגילים לחיות חיי רווחה עוד לא עזבו.
חכו כמה עשורים... נראה לאן משחקי הלמי יש יותר גדול ופולחני האישיות יקחו אותנו, ואז נראה כמה תהיה שווה דירה בראש העין כשהקונים הם אחמד והבן של הרב.

החילונים יכולים להשפיע הרבה יותר אם יטרחו לצאת ולהצביע במקום לשבת בבית ולהתלונן ואו לצאת לחו"ל ביום הבחירות כי יש איזה דיל ולהצביע ממילא לא משפיע.

לגבי שאר התגובה שלך, אין לי באמת רצון להגיב על הכללות על כלל האוכלוסיה החרדית \ ערבית והקביעה על מציצה פרזיטית , לי נשמע מתנשא מתגזען וזה בעדינות מרובה.

ולאיפה יברחו החילונים הנאורים ?

אירופה מתאסלמת בקצב מבהיל , ארה"ב גם היא מקצינה שמאלה , ישראל למרות הכל היא מקום שטוב לחיות בו , ותמיד ניתן לשפר. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

אין לי שום ציפיה מהם. אני רק אומר שזה לא קשור לימין או שמאל. זה כבר מזמן לא ימין או שמאל פה.

אוסיף ואומר שזה כנראה אף פעם לא היה העניין. 

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

אחרי שיעשו את זה אולי התקדמו כבר לאיחוד, ואז תתחילו לתרגל הצבעה בין שתי פתקים של שתי מפלגות בבחירות,  "פקד" (פרזיטים/קיצונים/דתיים) מול "נ" ("נוצרים").

ונאמר אמן.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

עם קצב הריבוי הטבעי מתישהו נגיע למצב שהחרדים והערבים יכולים להקים ממשלה בעצמם, הם כבר עכשיו שווים 40 מנדטים+ אם כולם ילכו לקלפי. עד עכשיו לא ראיתי סלידה בין המנהיגים של שתי האוכלוסיות הללו. הרבה פעמים אפילו חיבה, אחרי הכל יש להם הרבה מן המשותף, דת ותחביב שנקרא פרזיטיות.

לא חושב שנגיע כזה רחוק. כנראה שקודם יקומו בישראל פדרציות.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 21 דקות, Gosser1860 כתב:

אם אתה באופוזיציה, אתה בהגדרה לא משתף פעולה עם הממשלה.

אז זהו, שכן אבל לא רק.

אתה אמור עדיין לייצג את בוחריך ולפעול בשבילם. על הדרך אתה גם אמור להוות חלופה לקואליציה ולנסות להתחלף איתה אם אפשר.

זאת אומרת להפיל ולעלות במקומה. - להצביע נגד.

לפעול בשביל בוחריך - להאריך את התקנות.

עכשיו השאלה היא מה יותר חשוב למדינה ולרוב תושביה: לעשות דווקא ולא להעביר תקנות חשובות שעוברות כול שנה לא משנה איזו ממשלה נמצאת בשלטון, או לעשות דווקא תוך פגיעה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

עכשיו השאלה היא מה יותר חשוב למדינה ולרוב תושביה: לעשות דווקא ולא להעביר תקנות חשובות שעוברות כול שנה לא משנה איזו ממשלה נמצאת בשלטון, או לעשות דווקא תוך פגיעה.

האופוזיציה צריכה לייצג את המיעוט ולפעול לטובתו, לא את הרוב. התקנות חשובות, אין ספק (למרות שעל טיבן אפשר להתווכח) והן מתוקפות מחדש כל 5 שנים. אבל אאל"ט ממשלה עם רע"מ זה לא "לא משנה איזו ממשלה" אלא דווקא יצור די חדש בשכונה. 

עוד לא התבצעה פגיעה, ואלא אם התקנות יפוגו ללא הארכה אז אפשר לטעון לכך. טוענת האופוזציה שאחרי שתחליף את הממשלה, תאשר את התקנות. 

אני לא רואה בזה בתור דווקא, אלא פשוט התנהלות סטנדרטית.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

טוענת האופוזציה שאחרי שתחליף את הממשלה, תאשר את התקנות

בתאוריה כן, בפועל מי יודע...
לך תידע כמה מערכות בחירות נעבור עד שתקום עוד ממשלה.
יש מצב שלפיד יהיה יותר זמן ראש ממשלת מעבר ממה שבנט היה בפועל.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 18 שעות, David32 כתב:

האמת, לא נראה לי שאי פעם הייתי בראש העין.

אתה מפסיד ג'חנונים, עד שעברתי לראש העין שנאתי ג'חנונים, או לפחות מה שחשבתי שזה ג'חנונים (כל הקפואים מהסופר).

מאז שעברתי ונחשפתי לג'חנונים אמיתיים זה היה Game Changer.

לפני 17 שעות, Gosser1860 כתב:

לא. בשביל מה יש לקוחות 🤔

אוי ואבוי אם לקוח מוצא באג שמה שלכאורה יצא מהטלפון זה לא ב-1000% תואם למה שיש על הטלפון.

זה כנראה לא יהיה לקוח יותר, לא לדבר על המעמד שאנחנו עלולים לאבד (חזקת אמינות + ידידי בית המשפט), מה שעלול להפוך לכדור שלג רע.

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

בחזרה לפוליטיקה: אותי יאיר לפיד חסם מלראות את הפייסבוק שלו על הרבה פחות מזה.

אז אפשר להניח שלגמרי סביר שאחרי שהוא יעיף אותה - אתה תהיה הדובר הבא שלו

לפני 11 שעות, David32 כתב:

נו ליאור, יש כבר 500 מילים על איך זה בעצם מעשה אקסטרא ימני לא להאריך את התקנות האלה?

זה לא קשור לימין או שמאל אלא לקואליציה ואופוזיציה.

וזה לגמרי מעשה אופוזיציוני לא לתמוך בשום חקיקה של הקואליציה, בטח כשהיא ברווז צולע.

לפני 4 שעות, David32 כתב:

כבר אומר, קראתי את הטיעון שעכשיו מפילים את התקנות כדי שיהיו בחירות עכשיו, ואז הן לא יבוטלו, ואז הליכוד כמובן יחזיר אותן (לעומת השמאל שלא יצליח להחזיר אותן אף פעם).

לא נשמע לי מחובר למציאות.

מה לא מחובר למציאות? שהתקנות יוארכו אוטומטית אם יוצאים לבחירות? זה אוטומטי בתנאי שהכנסת תתפזר עד ה-30.6.

לא מחובר למציאות שהכנסת תתפזר עד ה-30.6? אי אפשר באמת לדעת, לקואליציה אין רוב יותר, לא לדבר על אקסטרות (בקואליציה של 61 קוראים לזה "כל ממזר מלך", אנחנו אפילו לא שם).

קשה עד בלתי אפשרי לנבא בדיוק מתי הממשלה תיפול. כמו שהיו בטוחים שזועבי תצביע בעד או לפחות תימנע.

לפני שעתיים, korola כתב:

למה?  אולי ביבי והימין כן יכולים לעשות עסקים יותר טוב עם המשותפת ורע"ם? 

אולי בכלל זה אחלה תרגיל של השמאל ,  מפילים חוק יו"ש.
יוצאים שוב לבחירות והפעם בלי קלפיות בשטחים, כמובן שאזרחי ישראל שנמצאים בשטחים יכולים להצביע בארץ,
אבל יתכן שחצי מהם לא יגיעו לארץ להצביע.
ואופס.. יש יותר מנדטים לשמאל. 

לך תדע

בינתיים הדבר היחיד שאני ראיתי שבאמת יושפע, זה שתושבי יו"ש לא יוכלו לשנות את כתובתם, יהיו קלפיות ביו"ש, רק שאנשים שעברו מעפרה לאריאל, ישוייכו לקלפי בעפרה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

יהיו עוד בחירות, בן גביר והאח שלו, שלא פספסו אף הזדמנות להופיע בתקשורת או להגיע לזירת פיגוע ולספר איך הם עם כל הניסיון הבטחוני שלהם ינצחו את הטרור, יקבלו עוד כמה מנדטים על חשבון החרדים ומפה שתי אופציות: או מלחמה כוללת שבה אולי גם לליאור ודומיו תנתן ההזדמנות לקחת חלק במה שהם חולמים עליו. או עוד כלום עם התחזקות של החרדים, מדינה קצת יותר דתית וקצת פחות מערבית עם מיסים קצת יותר גבוהים למי שמעז לעבוד במקום ללמוד תורה. במצב כזה אני מקווה, ליאור, שכבר הנחת מפלגה יותר ימנית מבן גביר.

בינתיים המיסים העקיפים בממשלה הזו הם הגבוהים ביותר בעשורים האחרונים, מה לעשות, עולה כסף הקולות של הח"כים הערבים.

מפלגה ימנית יותר מבן גביר? למה? כדי שבג"צ יפסול אותם בניגוד מוחלט לחוק? הרי כבר הבנו שהם מוכנים לעשות את זה עם מיכאל בן ארי.

לפני שעתיים, avargel כתב:

ליכוד: "נפתלי, אל תקים קואליציה עם רע"ם ומרץ. זה מסוכן (לתפיסה הימנית) להישען על הקולות שלהם. הם יקבלו מה שיקבלו, אבל לא יתמכו במקביל בצד הימני של הממשלה:

נפתלי: "אל תדאגו. חוקים לטובת השמאל/ערבים יעברו בתמיכת הקואליציה. חוקים לטובת עם ישראל יעברו בתמיכת האופוזיציה".

גם נפתלי, שנה אחרי: "האופוזיציה גורמת להרס מדינת ישראל. הם מתנגדים לקואליצה".

שכחת נפתלי שנתיים לפני: מתנגד להצעות חוק של הקואליציה כשהוא ישב באופוזיציה.

לפני שעה, David32 כתב:

כי זה דברים שטובים ליהודים?????

מה. מה השאלה בכלל. ברור שהקואליציה אמורה לתמוך בחוקים ותקנות שטובים לישראל, איך לא. אפשר לנסות להפיל את הממשלה הנוכחית, אבל למה בדברים שכולם מסכימים שצריך?

לא כולם מסכימים (לא בכנסת בכלל ולא בקואליציה בפרט), ולכן אלה הצעות חוק מצוינות לפורר את הקואליציה.

הרי אם בהצעות חוק שמאלניות יתמכו כל חברי הקואליציה + המשותפת, ובהצעות חוק ימניות יתמכו חלק מחברי הקואליציה + הליכוד + הציונות הדתית, אז מתי בדיוק יפילו את הממשלה?

לפני שעה, פינדר כתב:

עם כל הטינה שלי לביבי ולימין הלאומני, אני חושב שאין מה להפנות אצבע מאשימה כלפיהם.

הם אופוזיציה. אם לפי תפישתם מדובר בממשלה אסונית שיש להפילה, אין לצפות מהם שיתמכו בה.

לצערי, ימיה של הממשלה ספורים ואני מעריך שהממשלה הבאה ואלו שאחריה, יהיו יותר ויותר ימניות ולאומניות.

כל ממשלה תהיה יותר ימנית מהממשלה הזו, כי זו קונסטלציה שהתממשה רק בעזרת נוכלות ביחד עם יו"ר מפלגה שאין לו מספיק חברים.

וחוץ מביבי, כל הנוכלים האחרים הם חד פעמיים, בנט וסער שניהם על סף אחוז החסימה, נניח ששניהם עוברים, זה 4+4 מנדטים לעומת 7+6, שזה אומר שאי אפשר לשחזר את הקמת הממשלה הזו שוב.

לפני שעה, David32 כתב:

כול היהודים מסכימים? רוב היהודים מסכימים?

שלא יתמכו בה בדברים פחות קריטיים. אם אלה תקנות שמעבירים כול שנה מאז 67, אז כנראה שיש הסכמה שזה חשוב. חוק ממדים ללימודים - אל תתמכו, אבל במה שחשוב וקריטי כבר מעל 50 שנה...

הסכמה אצל מי? הערבים לא מסכימים שזה חשוב, מרצ לא מסכימים שזה חשוב, גם רוב העבודה אם לא כולה, וגם ביש עתיד רובם לא חושבים שזה חשוב.

הסיבה היחידה שרוב מרצ, כל העבודה ויש עתיד הצביעו בעד זה בגלל משמעת קואליציונית, לא בגלל אידיאולוגיה.

ממדים ללימודים היה הצלחה כיוון שהוא הראה לקואליציה את הדרך להעביר חוקים שחשובים לה והם לא מסוגלים בעצמם - מו"מ ואתנן לאופוזיציה.

זה עובד כשזה עם חברי קואליציה סוררים, וגם עם אופוזיציה (עשו את זה עם המשותפת, עשו עם הליכוד ועשו עם הציונות הדתית).

כשהקואליציה רוצה להעביר משהו - זה לא בחינם.

לפני שעה, פינדר כתב:

אם היינו מגיעים למצב שבו הליכוד בשלטון ואין לו רוב קואליציוני והוא צריך להתחנן לאופוזיציה שיצביעו עם הקואליציה - בוודאי.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כשתסביר אתה או מישהו אחר למה שירדפו אותו אולי אשתכנע. בינתיים זכור לי שאפילו אהרון ברק דיבר על ביבי כמגן מערכת המשפט וכו'.

כמו הצפרדע שלקח טרמפ את העקרב...

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ואם נניח רינה מצליח מסוגלת לראיין את בן גביר ולדבר איתו - הבעיה מול ביבי היא כנראה לא בה, אלא בו.

רינה מצליח לא מסוגלת לראיין שום דבר, אולי רק שחקני כדורגל, "עיתונאית" פח אשפה עם איי קיו של צלחת ריקה.

אני לא אהיה מופתע אם היא מצליחה בבית לריב עם עצמה.

אגב עד לא מזמן גם בן גביר לא היה אורח רצוי בכלל, זה מה שהמנדטים עושים.

זה לא פוגם ברעיון הכללי שלך שביבי לא אורח רצוי - בעיקר בגלל ביבי, פשוט הדוגמה לא מוצלחת (או מצליחה :D)

לפני 47 דקות, David32 כתב:

זאת אומרת שהפלת הממשלה חשובה יותר מהכול? או שיש גבול מסויים?

לאופוזיציה? בוודאי, זה ה-Holy Grail שלהם.

במדינות קצת פחות "מתקדמות" מאיתנו וקצת פחות "דמוקרטיות" יש לפעמים גם "ממשלת צללים" של האופוזיציה, כזו עם תפקידי צללים, ראש ממשלת צללים, שר בריאות צללים וכו', זה מעביר את המסר של "אנחנו פה כדי להפיל אתכם ולהחליף אתכם".

לפני 47 דקות, David32 כתב:

יש לי בעיה עם שניהם, לפני מלא עמודים כתבתי את זה שגם האופוזיציה צריכה לדאוג לטובת המדינה. אבל זה לא ממש מעניין כרגע.

מה שמעניין זה שאני יכול להסכים שזה לגיטימי להצביע דווקא נגד, רק שזה תלוי נגד מה עושים דווקא...

תפקיד הקואליציה לדאוג למדינה, לכן היה להם רוב של 61 להצבעה על השבעת הממשלה.

אם לאופוזיציה היה 61 אצבעות - הם היו בקואליציה, אבל הם לא.

הקואליציה פשוט רוצה גם להיות קואליציה בלתי אפשרית, וגם להיעזר באצבעות מזדמנות בכל פעם שצריך (פעם המשותפת, פעם הליכוד, פעם הציונות הדתית, פעם החרדים), וזה רע לכולנו, כי זה עולה כסף בכל הצבעה.

לפני 33 דקות, Gosser1860 כתב:

אם אתה באופוזיציה, אתה בהגדרה לא משתף פעולה עם הממשלה. באופוזיציה מריחים דם ומחליטים שעל הנושא הזה הקואליציה תיפול. התקנות בתוקף עד ה-30 ביוני וגם אז, זה לא יהיה חריג להאריך אותן באמצעות ממשלת מעבר.

לפעמים משתפים פעולה, אבל זה לא בא בחינם, המשותפת ביקשו וקיבלו תמורת הצבעה עם הקואליציה על חוקים מסוימים, הליכוד ביקשו וקיבלו תוספת למימון ממדים ללימודים, הציונות הדתית ביקשו וקיבלו חוק האזרחות תמורת הארכת הוראת השעה של מניעת איחוד משפחות.

אגב אם הכנסת מתפזרת, ממשלת המעבר אפילו לא צריכה להעביר את התקנה, היא מוארכת אוטומטית.

לפני 33 דקות, Gosser1860 כתב:

לצערי נראה שהממשלה הנוכחית גוססת. אמנם היה נהדר שכמעט שנה היתה פה ממשלה מתפקדת עם תקציב מסודר אבל נראה שבנושאים מסויימים מאוד קשה לה עד בלתי אפשרי להעביר חוקים. 

איזה תקציב מסודר? פורצים אותו כל שני וחמישי סביב כל חצי הצעת חוק.

אה סליחה, "מקדימים", שזה אומר שמביאים עכשיו, כסף שהיו אמורים לתת אחר כך, כסף שלא נמצא בתקציב הנוכחי.

שזה אומר שכל תפיסת ה"ממשלה הזו טובה כי יש תקציב" - לפח, יש תקציב שהוא רף תחתון, מפליצים כסף על כל שטות לכל חבר קואליציה סורר.

לפני 32 דקות, David32 כתב:

אתה אמור עדיין לייצג את בוחריך ולפעול בשבילם. על הדרך אתה גם אמור להוות חלופה לקואליציה ולנסות להתחלף איתה אם אפשר.

זאת אומרת להפיל ולעלות במקומה. - להצביע נגד.

לפעול בשביל בוחריך - להאריך את התקנות.

קואליציה ואופוזיציה לא מתחלפות סתם ככה, הן מתחלפות כשהקואליציה מתפוררת עד לרמה שהיא לא מסוגלת להתנהל יותר.

והיא מתפוררת בדיוק בגלל תקיעת טריזים כאלה בין חלקי הקואליציה.

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

בתאוריה כן, בפועל מי יודע...
לך תידע כמה מערכות בחירות נעבור עד שתקום עוד ממשלה.
יש מצב שלפיד יהיה יותר זמן ראש ממשלת מעבר ממה שבנט היה בפועל.

יש מצב שלפיד לא יהיה ראש ממשלת מעבר בכלל.

הכל תלוי מי יהיה הבא שישבור את הכלים.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לא יודע אם נכון או לא, אבל הנה טענה:

image.thumb.png.5493f6310df1cf402342c110ccab4ace.png

עכשיו תחבר את זה עם הקשרים של "כתבי המשפט" של 12 ו-13 שהתבטאו בהדלפות, אז זה נותן סיבות לשני הצדדים הללו לשתף פעולה.

אני לא אומר שזה בהכרח נכון, אני אומר שזה אפשרי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

"מונופול שמאלני בתקשורת"...
לא מבין איך אפשר לרשום את הדברים האלה כאשר לביבי יש:
1. עיתון עם התפוצה הכי גדולה בארץ.
2. ערוץ תקשורת גרוע מפוקס ניוז (ערוץ 14).
3. כמעט ערוץ תקשורת (ערוץ 13).
4. 2 "סוכנים" לפחות אצל הרשעים בערוץ 2.
5. תוכנית רדיו עד לא מזמן.

העיקר "מונופול שמאלני בתקשורת", ואז אתה עוד לוקח את הדברים האלה ומצטט אותם פה... מגוחך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...