Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממשרד המבקר הודיעו הבוקר שגנץ לא חשוד בפלילים, קצת relief.

מיסוי לינארי וויתור על הסיוע האמריקאי זה חתיכת מהפיכה.

מה טוב כל כך בסיוע האמריקני? לפי הבנתי זה נועד להחזיק את את הכלכלה האמריקנית ולדפוק את הכלכלה שלנו. הרי האמריקאים אוסרים על ישראל למכור כל מיני מוצרים צבאיים לכל מיני מדינות או שאני טועה? אני לא יודע אם לאחר הסרת הסיוע האמריקני הכלכלה תפרח במידה שכסף שיגיע לקופת המדינה כתוצאה מהמהלך יספיק למטוסים חדשים, אבל מהלך כזה בכלל לא אסון לטעמי.

לא יודע לגבש דיעה לגבי המיסוי, האם אתה מבין בנושא, החל מאיזה רמת שכר זה יטיב עם האנשים ומאיזה ירע?

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
האם לקחת יותר ממי שגם ככה בקושי שורד היום, ובתמורה לקחת פחות ממי שיכול לענות בשרשור של מכוניות במיליונים נראה לך הגיוני? אני באמת לא מצליח להבין את הלוגיקה הזו.

לדעתי מי שמרוויח יותר לא צריך להענש על זה. מעסיק שרוצה לצ'פר עובד טוב לא צריך לצ'פר את המדינה על הדרך. מדרגות מס גם מעודדות מצב שעובדים מעדיפים לא להשקיע בעבודה וכתוצאה מכך לא התקדם. כשעבדתי במפעל בשכר בסיס מינימום, ידעתי שיש כמות שעות נוספות שאני יכול לעשות עד שאני מגיע למדרגת המס ואז כבר לא משתלם לי.

אם לוקחים אחוז מסויים מכולם וזהו, אין גבולות.

אם דווקא זה הפיתרון הכי טוב, אין לי מושג. אף אחד לא מדבר על הנושאים האלה ומציע חלופות חוץ מפייגלין.

לדעתי בכלל צריך שינוי רציני בכל מה שקשור לנגישות ופשטות במס הכנסה. לדוגמא שכיר שרוצה לעבוד במקביל כעצמאי צריך להפליץ הצהרות כמה הוא הולך להרוויח עוד לפני שיש לו מושג אם ירוויח, צריך לשכור רואה חשבון שיגיש בשמו בקשה לפתיחת תיק או לפחות שייעץ לו, לשלם פנקסי מקדמות ועוד כל מיני תענוגות למיניהן לפני שבכלל הרוויח שקל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הוא (פייגלין) אומר שהמטרה שלו לקבל את תיק האוצר. מה באמת יעשה במידה ויעבור את אחוז החסימה, לגדי וילצרסקי פתרונות.

הסיבה היחידה שאני שוקל להצביע לו במידה ובסקרים לפני הבחירות יהיה לו סיכוי טוב לעבור זה כדי שיהיה בכנסת עוד ח"כ עם דעות כלכליות ליברליות. בחיים לא יתנו לו להפריט את כל העולם כמו שהוא חולם אבל לפחות שיהיה מישהו שידחוף לכיוון הזה בפעם הבאה שאני נתקע בלילה בלי רכבת לחזור הביתה.

כמו שאמר חברנו המלומד:

אם אני מבין נכון, זה בערך לא לעשות שום דבר מיוחד כל עוד העגלה מתגלגלת ואין מצב חירום.

שזה בערך גם מה שהליכוד עושה.

אז גנץ לא מביא אלטרנטיבה מסוימת מלבד להגיד עד אתמול "רה"מ חייב להיות נקי כפיים"

ביחד או לחוד?

אין לי מושג מה זה אומר לוותר על הסיוע האמריקני, אבל מה הבעיה במעבר למיסוי אחיד כל עוד זה נעשה בשלבים ובמקביל המדינה סוגרת כל מיני גופים מיותרים?

כלכלן אני לא, ומנהל בטח שלא, אבל אני יכול להגיד משהו אחר: באחד הכנסים של חיל חימוש למלש"בים פוטנצאלים לגיוס לחיל, סא"ל רצה להציג לנו את טכנולוגיה הנמר (לפני 7 שנים). הוא הציג את תוכנית היצור לתקופה ארוכה, ואז מישהו שאל "כמה בתכלס אנחנו מיצרים ומכניסים לצה"ל?", והוא ענה מספר מסוים והוסיף "אין לנו הרבה משאבים כמו לארה"ב. אילו הם היו מיצרים לעצמם, הם היו מיצרים כמות של נגמ"שים באותה כמות שאנחנו מיצרים במשך כמה שנים טובות".

אני הייתי חייל באחת היחידות הפיתוח, אני יכול להגיד שיש אחוז לא מבוטל את חומר גלם שאנחנו מקבלים דרך סיוע אמריקאי.

אני לא יודע להצביע בדיוק אילו היינו מוותרים על סיוע אמריקאי, כמה כסף היינו צריכים לשלם, או כמה כסף אנחנו לא יכולים ליצר כי לא יהיה תקציב. בנוסף אני לא יכול להצביע ולהגיד בדיוק - איך הסיוע האמריקאי משפיע על מדיניות הבינלאומית של ישראל.

אבל אני, בתור אזרח ישראל, לא רוצה לחיות במצב שאין לנו את הסיוע האמריקאי. במיוחד בשלב הזה.

פורסם

מדרגות מס גם מעודדות מצב שעובדים מעדיפים לא להשקיע בעבודה וכתוצאה מכך לא התקדם.

נראה לי שזו אמירה קצת בעייתית ברמה העקרונית. אפילו בברהמ אנשים התקדמו. עזוב ברה״מ - אפילו בצפון קוריאה.

גם אם אתה שם תקרה כלשהי לגובה ההכנסות האפשרי, זה לא יחסל יוזמה או רצון של בני אדם להתקדם, ששכר זה רק פקטור אחד נוסף בו. ואני יכול להעיד על זה שבהייטק בהרבה מקרים קידום לתפקיד קרוב (נניח מתכנת לראש צוות, מתכנת לארכיטקט או כל דבר דומה) לא מלווה אוטומטית בעליה בשכר.

וברמה המעשית, עליה בשכר בברוטו עדיין מתורגמת לעליה בשכר בנטו היום. גם במדרגות מס גבוהות יותר. ואם אם 3000 שח בברוטו מתורגמים ל-1000 בנטו (אני לחלוטין סתם זורק) - זה עדיין יותר מכלום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שיש עדיין עליה, אבל היא פחות משמעותית. אתה מקבל 9k, לוקחים לך 1300 ש"ח מס (בערך). עלית ל10k, לוקחים לך 2000.

הבוס שלך רוצה לצ'פר אותך ב1000 שקל, יוצא שהוא שהוא מצ'פר אותך ב300.

אם הוא באמת רוצה שתרגיש מוערך בעבודה, הוא צריך לשלם הרבה יותר כדי שאתה תקבל קצת יותר.

פורסם
נכון שיש עדיין עליה, אבל היא פחות משמעותית. אתה מקבל 9k, לוקחים לך 1300 ש"ח מס (בערך). עלית ל10k, לוקחים לך 2000.

אם הוא באמת רוצה שתרגיש מוערך בעבודה, הוא צריך לשלם הרבה יותר כדי שאתה תקבל קצת יותר.

לא הגיוני, המס הגבוה יותר הוא רק על הסכום שמעבר למדרגה הקודמת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק, טעות שלי.

פורסם
לדעתי מי שמרוויח יותר לא צריך להענש על זה. מעסיק שרוצה לצ'פר עובד טוב לא צריך לצ'פר את המדינה על הדרך. מדרגות מס גם מעודדות מצב שעובדים מעדיפים לא להשקיע בעבודה וכתוצאה מכך לא התקדם. כשעבדתי במפעל בשכר בסיס מינימום, ידעתי שיש כמות שעות נוספות שאני יכול לעשות עד שאני מגיע למדרגת המס ואז כבר לא משתלם לי.

אם לוקחים אחוז מסויים מכולם וזהו, אין גבולות.

אם דווקא זה הפיתרון הכי טוב, אין לי מושג. אף אחד לא מדבר על הנושאים האלה ומציע חלופות חוץ מפייגלין.

לרוב, אם משלמים לך על שעות נוספות, אתה כנראה נמצא במדרגות מס נמוכה. גם אם תעלה מדרגת מס, לא תגיע ל-50%. אז זה נשמע לי קלוש.

מצד שני, מיסוי לינארי יעלה, כאן ועכשיו, את המס שמשלמים העשירונים התחתונים. מאיפה הם יביאו את הסכום הנוסף הזה? אף אחד לא יודע. למה זה הגיוני? כדי שמישהו שמרוויח 30,000₪ לא יתבאס מלשלם יותר מס כשהוא ירוויח 40,000₪? שוב, נשמע לי תלוש לגמרי מהמציאות הישראלית היומיומית, וגם מאוד מאוד לא צודק.

לדעתי בכלל צריך שינוי רציני בכל מה שקשור לנגישות ופשטות במס הכנסה. לדוגמא שכיר שרוצה לעבוד במקביל כעצמאי צריך להפליץ הצהרות כמה הוא הולך להרוויח עוד לפני שיש לו מושג אם ירוויח, צריך לשכור רואה חשבון שיגיש בשמו בקשה לפתיחת תיק או לפחות שייעץ לו, לשלם פנקסי מקדמות ועוד כל מיני תענוגות למיניהן לפני שבכלל הרוויח שקל.

פה אני לא יכול להסכים יותר, וכבר כתבתי קודם, אני מאוד בעד להחיל מיסוי (פרוגרסיבי) עם שיעור מס לפי כלל ההכנסות, ולא למסות בצורה שונה לפי סוג ההכנסה. אפלו אם צריך להחיל חובת דיווח כללית בשביל זה. זה הרבה יותר צודק וגם הרבה יותר פשוט.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מה טוב כל כך בסיוע האמריקני? לפי הבנתי זה נועד להחזיק את את הכלכלה האמריקנית ולדפוק את הכלכלה שלנו. הרי האמריקאים אוסרים על ישראל למכור כל מיני מוצרים צבאיים לכל מיני מדינות או שאני טועה? אני לא יודע אם לאחר הסרת הסיוע האמריקני הכלכלה תפרח במידה שכסף שיגיע לקופת המדינה כתוצאה מהמהלך יספיק למטוסים חדשים, אבל מהלך כזה בכלל לא אסון לטעמי.

אני לא מבין בזה מאוד לעומק, רק חושב שלפני שאומרים "לא תודה" לכמה מיליארדי דולרים, צריך להבין טוב מאוד מאיפה הם יגיעו. אני מניח שאם אפשר היה להגריל אותם ממקור אחר, כבר היו מגרילים.

לא יודע לגבש דיעה לגבי המיסוי, האם אתה מבין בנושא, החל מאיזה רמת שכר זה יטיב עם האנשים ומאיזה ירע?

זה תלוי בכמה מס אתה רוצה לגבות בסה"כ. באופן מאוד ברור, מהלך כזה יפגע משמעותית ובאופן מיידי בעשירונים הנמוכים. אבל עזוב אותך משטויות, הם יוכלו לעשן קצת ולשכוח מזה לגמרי.

אני מסכים איתך

פורסם

היא פחות משמעותית, אבל זה לא גורם לאנשים לא לרצות להתקדם.

עזוב, אנשים יוצאים אפילו לקורס קצינים מתוך רצון להתקדם. לך תבין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אין לי מושג איך בר דעת כמוך יכול לכתוב משפט כזה - בהינתן שאובר (ושות׳) עשו מהפכה מוחלטת בשוק התחבורה.

לא עשו שום מהפכה. מדובר בסך הכל בעוד חממת היפסטרים שגרמה יותר נזק מתועלת לחברה האנושית.

החברה גזרה קופון מהעובדה שגורמים ממשלתיים מגיבים לאט בסתימת פריצות רגולטוריות, אבל הסיפור שלהם מתקרב לסיומו.

החברה מדממת מיליארדים ובאירופה מתחילים לזרוק אותם מכל המדרגות.

אולי יצליחו להמציא את עצמם מחדש בתור חברה עם מוצר ממשי שתורם למין האנושי, אבל אני לא הייתי בונה על זה.

עוד בועת טכנולוגיה בעולם של בועות טכנולוגיה.

How will it end?

in fire

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אמאמא של מהפכה. יותר נכון - הם היו מהראשונים ליצור שינוי מהותי בדרך שבה אנשים צורכים שירותים. חברות מהסוג של אובר נותנים לציבור שירות טוב יותר, מהר יותר ובזול יותר. משמעותית.

והם לא גזרו קופון מכלום - כמו שכתבת הם מדממים מיליארדים. מבחינתם ה-end game זה מוניות אוטונומיות. אם הם יצליחו או שאחרים יצליחו - זה תלוי בכמה כסף נשאר להם בקופה.

בינתיים, לפחות איפה שאני גר אובר ודומותיה הן בערך חצי מחיר ממוניות רגילות, ורמת השירות עדיפה משמעותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני מאוד בעד להחיל מיסוי (פרוגרסיבי) עם שיעור מס לפי כלל ההכנסות, ולא למסות בצורה שונה לפי סוג ההכנסה. אפלו אם צריך להחיל חובת דיווח כללית בשביל זה. זה הרבה יותר צודק וגם הרבה יותר פשוט.

הנה, אז אם אני רוצה כזה, או לפחות משהו בכיוון, למי אני מצביע? המפלגה היחידה שבכלל מתייחסת לנושא רוצה גם להקים בית כנסת בהר הבית. חוץ מזה שנשמע שזה חתיכת מהפכה, לפשט את שיטת המיסוי.

פורסם

א. לא ראיתי שפייגלין מתייחס לזה. אבל לא קראתי את המצע המלא, אז אולי.

ב. אני גם רוצה הרבה דברים שאין אף מפלגה שמתייחסת אליהם. אז מה?

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מז"א אז מה? אני רוצה לתת את הקול שלי למפלגה שלפחות מצהירה שתנסה לטפל בבעיות שמשפיעות לי על חיי היום יום. זה הרבה יותר מעניין אותי משטחי ABCDEGF או מי מבטיח להחזיר את הכבוד האבוד מול חמאס.

• תוכן חדש...