Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DRIVE העלו סרטון בשיתוף עם קונינגסאג על מערכת הבולמים שלהם שמכונה טריפלקס. מעניין והכל, אבל אז ראיתי שהגיר הנמצא מאחורי הגלגלים. ראתי את העניין בלמבו, פרארי ו"אפילו" באלפא 75. אני מניח שזה קיים בעוד רכבים מהסוג הזה. אני מתעניין לדעת איך מתבצעת ההעברת הכוח לגלגלים? אפה ממוקם הדיפ' ובעיקר איל כל המערכת הזו עובדת ברכבים בעלי הנעה לכל הגלגלים.

אם מישהו יכול להסביר אן להפנות אותי למידע, אני אשמח.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

גם, אבל שם נראה שהגיר, הדיפ וחלוקת ההנעה נעשית כולה בתוך הגיר. אזו סיבה יש להעביר את כל הגיר אחורה, רק כדי לשלוח ציר הנעה נוסףקדיה, או שפשוט מחלקים את הגיר לשתיים? אם לדוגמא היית ממיר רכב כמו STI להנעה מרכזית (סתם משהו באוויר, כן? כמו מה שפרודרייב עשו) אז בעצם את מחבר את הציר הקדמי לגלגלים האחוריים. לא? או שפשוט "מוסבבים" את המנוע שמשנים את כיוון התנועה של גלגלי השיניים בגיר? אחרת רוורס הופך להילוך קדמי בעצם...

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הסיבה היא ע"מ לקבל חלוקת משקל טובה יותר ברכב. ככה יש לך את המנוע מקדימה והגיר מאחורה, ואתה יחסית מאוזן. יכול להיות שברכבים שאתה מדבר עליהם, הגיעו למסקנה שתוספת המשקל הכרוכה בעניין שווה את הסידור הספציפי הזה.

כקוריוז, בFF, אאל"ט, יש איזשהו פטנט עם הגיר בגלגלים הקדמיים (הגיר לא ממש יושב שם, אבל יש איזה משהו שאני לא יכול להסביר, כי אני לא מבין איך הוא עובד) מאחר וההנעה היא כפולה, ע"מ לחסוך יותר משקל (חוסך העברת כוח כפולה מהמנוע לגיר וחזרה לגלגלים הקדמיים).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...