Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני מתכנן בשבוע - שבועיים הקרובים לקנות לאישה רכב וצימצמתי את החיפו סל- סיוויק 01-02, או פוקוס 02-03

התקציב הוא 22K.

הדרישות הן אמינות, תחזוקה לא יקרה, צריכת דלק הגיונית ומקום לעגלת תינוק.

בגדול הפיתוי הוא יותר לסיוויק מאחר וממה שאני יודע הם נורא אמינות והצריכות שלה לפי KML מאד מכובדת (1-12)

לעומת זאת שבאותו תקציב השנתון של הפוקוס יהיה יותר גבוה.

אז אשמח לשמוע חוות דעת, המלצות, וכמובן אם יש דברים מסויימים בשני הדגמים שמצריכים מעט יותר תשומת-לב בבדיקות לפני קנייה.

תודה רבה מראש! ושבת שלום..

פורסם

לדעתי מדובר בשתי משפחתיות מהשורה הראשונה לשנתונים הנ"ל ובמסגרת התקציב וכל אחת מהן תהווה בחירה מצויינת.

לסיוויק יתרון משמעותי בביצועים, סחירות, מרווח ואמינות(אבל הפוקוס לא נופלת בהרבה).

לפוקוס התנהגות כביש משובחת, נוחות נסיעה מצויינת ואם מדובר בגרסת האצבק אז אתם מסודרים מבחינת מקום.

פורסם

שתיהם מצויינות.

תנהג על שתיהם ותחליט מה אתה אוהב יותר.

אני נהגתי על הפוקוס, במסלול, התנהגות כביש והגה מצויינים!, מנוע חלש ואנמי (לא צריך להטריד אותך, לסחוב הוא סוחב).

צריכת דלק עד כמה ששמעתי טובה!

לגבי אמינות, הבעיה היחידה בכל רכב זה גיר אוטומט, אם שמרו עליו והחליפו שמן בזמן ועשו כל מה שצריך, הוא צריך להחזיק הרבה.

הגיר בפוקוסים הוא טוב, די פשוט ובלי כל התחכומים שיש היום, נהגתי על פוקוס שהיה בה 180KKM והגיר הרגיש מצויין.

במעמד הקניה, אני לפחות, הייתי בודק איך הוא בנסיעה, וגם קורע אותו קצת, כדי שלראות אם הוא דופק\קופץ\מחליק. (לקרוע=קיק דאון והאצה אחרי עצירה, דברים כאלה).

על סיויק בחיים לא נסעתי\נהגתי מכל צורה ושנתון, זה חור בהשכלה:wink:, אני מת לנהוג על אחת, לפי מה שכולם אומרים, הונדה זה הונדה, כל מילה מיותרת.

תכניס למבחר גם קורולה, אולי קצת צפופה יותר, אבל אמינה!

(וגם יש לי חבר שיש לו קורולה (זאת שמיוצרת בטורקיה) ויש לו סיויק 2009, הוא אומר שהקורולה יותר חסכונית, אבל זה לא בטוח).

פורסם

הפוקוס טובה ויותר זולה אבל הסיוויק יותר טובה ומעולה מבחנית נוחות,סחירות,סחיבה,עמידות וגם יותר חסכונית ואמינה.

פורסם
הפוקוס טובה ויותר זולה אבל הסיוויק יותר טובה ומעולה מבחנית נוחות,סחירות,סחיבה,עמידות וגם יותר חסכונית ואמינה.

אני לא מסכים בהכרח עם העובדה שסיוויק יותר אמינה מאשר פוקוס, במשפחה יש פורד פוקוס משנתון דומה שלא צצו בו תקלות מיוחדות ולמעט טיפולים שגרתיים הוא לא נכנס למוסך.

פורסם

נוספו כניראה שתי אופציות (לא קל לבחור לאישה אוטו)

באותה קטגוריה:

מאזדה לאנטיס 02-04 (אחרי מתיחת פנים)

וכמובן שאני מנסה להוריד אותה לרכב יותר קטן והכיוון הוא פיג'ו 206 03-05 מנוע 1.4/1.6 אוטומט (אני מבין שהגיר לא מוצלח אבל היא רוצה אוטומט)

אשמח אם תשפכו עוד קצת אור ותעזרו לנו להחליט

** יש לציין שכרגע היא נוסעת על פונטו שנת 95 **

וכשאני חושב על זה המעבר מרכב כזה לרכב סדאן בא לידי ביטוי בעליות דלק, אחזקה, ועלות ביטוח (מקיף)

היא מבחינתה שיהיה מקום לילד קטן עגלה וכל הציוד הנלווה.

פורסם

בחירת רכב סופרמיני, יהווה חיסכון בהוצאות שציינת, וגם יניב שנתון פחות זקן מהרכבים שציינת, אני הייתי בודק אלו רכבים נכנסים בתקציב בקטגוריה הזו, בדרך כלל רכבים אירופאים יהיו בטיחותיים יותר אבל בעלי מוניטין אמינות פחות טוב מהיפניות, למרות זאת תחתור לקניית רכב אירופאי בטיחותי שיענה על צרכי האישה, הייתי נהיה יותר ספציפי אבל אני לא יודע איזה מהם יענה על הדרישה של עגלת תינוק בבאגז'.

הייתי מנסה פונטו ספייס, פנדה, ורכבים דומים.

פורסם

מניסיון נהיגה ארוך בשני הרכבים.

לדעתי חד משמעית הפוקוס עדיפה, עלות אחזקה-חלפים יותר זולים, ביטוח זול משמעותית, צריכת דלק כמעט זהה.

מעבר לזה, הפוקוס נוחה יותר, בטיחותית יותר, אמינה מאוד, בדור הראשון ביצועים טובים מאוד ביחס לקבוצה, מהנה מאוד לנהיגה ומרווחת יותר.

בהונדה, התאכזבתי בעיקר מישיבה נמוכה מדיי, עלות טיפולים וביטוח, מחיר רכישה וצפיפות בתא נוסעים, חוץ מזה הרכב בסדר גמור. אני הייתי בוחר בפוקוס.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אם אתה רוצה משהו יותר קומפקטי אתה יכול לחפש פוקוס האצ'בק.

לדעתי היא מתעלה על הסיויק בנוחות, מרווח וכמובן שתקבל רכב חדש יותר. החסרונות של הפוקוס הוא שרוב הרכבים יוצאי ליסינג/השכרה, הסדאן מכוערת וגם עיצוב תא הנוסעים לא לטעמם של כולם.

בחירה בסופר מיני? אני לא בטוח שיהיו הבדלים משמעותיים בעלויות האחזקה משום שהפוקוס מאוד אמינה, לרוב לא הגיעה לידיים של צעירים שמאמצים את הרכב או לא עומדים בהוצאות התחזוקה וחוסכים. צריכת הדלק של 1.6 אוטומטי לעומת 1.4, אני לא חושב שיהיו הבדלים גדולים.

לגבי הלאנטיס, הפוקוס עדיפה עליה בבידוד רעשים, נוחות נסיעה וגם מרווח.

• תוכן חדש...