Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה צריך לרדת ברגע שתשטוף את הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אכן נראה כמו פגיעה מאבנים כביש, גם לי יש כמה כאלה על הגריל וזה מכוער אבל אין הרבה מה לעשות.

אם אלה פגיעות אבן אז הלבן שאתה רואה יכולה להיות שכבת הפריימר. פריימר לא תוכל להוריד עם קיסם אוזניים כי זה הצבע שמקשר את צבע הרכב שלך למתכת שלמטה.

פורסם

יכול להיות ש-The Coolest צודק , אבל זה לא סביר להניח שזה קרה רק עקב הווקס .

לכן או שלא שמת לב , או שאם זה לאחר הווקס אני עדיין נשאר עם האבחנה שמדובר במשקעים .

קיסם אוזניים ומעט כוהל רפואי (לאחר מכן חובה שוב לעשות ווקס) , או אפילו שוב לעשות ווקס לאזור (הווקס מכיל בתוכו חומרים ממסים שימיסו את המשקעים הקודמים שנותרו) .

*** חובה להיות זהירים בעבודה על האזור .

לא משנה אם הווקס יוסר או לא , אתה בכל מקרה חייב לצבוע את הנקודות האלו מחדש (כבר הוסבר לך איך) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
יכול להיות ש-The Coolest צודק , אבל זה לא סביר להניח שזה קרה רק עקב הווקס .

לכן או שלא שמת לב , או שאם זה לאחר הווקס אני עדיין נשאר עם האבחנה שמדובר במשקעים .

קיסם אוזניים ומעט כוהל רפואי (לאחר מכן חובה שוב לעשות ווקס) , או אפילו שוב לעשות ווקס לאזור (הווקס מכיל בתוכו חומרים ממסים שימיסו את המשקעים הקודמים שנותרו) .

*** חובה להיות זהירים בעבודה על האזור .

לא משנה אם הווקס יוסר או לא , אתה בכל מקרה חייב לצבוע את הנקודות האלו מחדש (כבר הוסבר לך איך) .

לא יכול להיות שלא שמתי לב כי יש המון סימנים כאלה על מכסה המנוי, זה משהו שבולט לעין שאם מסתכלים על הרכב ישר מבחינים בו. ברגע שאני עושה ווקס נשאר בתוך החורים האלה לבן ומאוד קשה להוריד אותם. ניסיתי עם ג'ילדה ועם קיסם אוזניים אך לא הצלחתי הם ממש דבוקים לרכב. גם בטמבון הקדמי יש את אותם סימנים שלא נראו לפני הווקס, כמו יחסית לא קטנה

פורסם

בהנחה שהווקס שלך "תקין" , והטכניקה שלך בעבודה איתו "סבירה" - נותרו כמה אפשרויות לא אידיאליות .

האחת היא להמשיך לעבוד כמו "חמור" , למרוח את הווקס במקטעים קטנים על החלקים הפגועים מאבנים , להסיר אותו מייד כשהוא מתחיל להתייבש , ולמהר לעבור על כל פגיעות האבנים עם מקלון אוזניים - אני מבין שאתה לא מצליח , אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי .

השנייה היא למצוא חומר תחליפי , למשל כמו ספריי דיטיילינג שלא מותיר משקעים מוצקים רבים , ולהסתפק בהגנה המינימלית שהוא מקנה .

השלישית היא או לבצע תיקון נקודתי של כל אחת מהפגיעות (אפשר לקנות מעט צבע מפחח ולתקן עם מכחול קטן , או לקנות בחנות כמו אוטודיפו מוצר בסגנון עט\אודם שמיועד למילוי הפגיעות) וככל שהתיקון יהיה טוב יותר (אחיד יותר עם פני השטח) ככה הסיכוי שישארו משקעי ווקס נמוך יותר , או פשוט לוותר על כל ווקס עד שתבצע צביעה מחדש של המכסה מנוע והטמבון .

אגב , לא עקבתי - איזה צבע הרכב?

לרכב שחור קיים ה-Ebony של Zymol , לצבעים אחרים אם אני לא טועה הייתה סדרת ווקסים צבעוניים של Turtle שלא התנסתי איתה אבל שווה לשאול פה בפורום אולי מישהו מכיר וזה יתפור את הבעיה שלך .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
בהנחה שהווקס שלך "תקין" , והטכניקה שלך בעבודה איתו "סבירה" - נותרו כמה אפשרויות לא אידיאליות .

האחת היא להמשיך לעבוד כמו "חמור" , למרוח את הווקס במקטעים קטנים על החלקים הפגועים מאבנים , להסיר אותו מייד כשהוא מתחיל להתייבש , ולמהר לעבור על כל פגיעות האבנים עם מקלון אוזניים - אני מבין שאתה לא מצליח , אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי .

השנייה היא למצוא חומר תחליפי , למשל כמו ספריי דיטיילינג שלא מותיר משקעים מוצקים רבים , ולהסתפק בהגנה המינימלית שהוא מקנה .

השלישית היא או לבצע תיקון נקודתי של כל אחת מהפגיעות (אפשר לקנות מעט צבע מפחח ולתקן עם מכחול קטן , או לקנות בחנות כמו אוטודיפו מוצר בסגנון עט\אודם שמיועד למילוי הפגיעות) וככל שהתיקון יהיה טוב יותר (אחיד יותר עם פני השטח) ככה הסיכוי שישארו משקעי ווקס נמוך יותר , או פשוט לוותר על כל ווקס עד שתבצע צביעה מחדש של המכסה מנוע והטמבון .

אגב , לא עקבתי - איזה צבע הרכב?

לרכב שחור קיים ה-Ebony של Zymol , לצבעים אחרים אם אני לא טועה הייתה סדרת ווקסים צבעוניים של Turtle שלא התנסתי איתה אבל שווה לשאול פה בפורום אולי מישהו מכיר וזה יתפור את הבעיה שלך .

צבע הרכב הוא כחול השתמתי בווקס של טרטל.

איך ניתן לנקות את שאריות הווקס בין המראות, דלתות, מכסה מנוע וכו'.

ניסיתי עם קיסם שיניים אך לא יורד, ניסיתי עם מברשת שיניים חלק מהווקס ירד אך עדיין יש שאריות.

פורסם

זה התוצאה של שימוש בווקס טרטל. (ווקס של קארפלן למשל לא משאיר כתמים לבנים)

בכל אופן יש חומרים מיוחדים לניקוי פלסטים,כגון של קראפלן

http://carplan.co.il/sg_product~OBT500~5~4.htm

או מגוויר

http://gymshop.co.il/products/2368.html

בעבר (הרבה שנים) הייתי מנקה עם סבון כלים וסקוטש עדין

לאחר מכן עברתי לחומר לניקוי טמבונים של יעקובי היה מצוין

פורסם
זה התוצאה של שימוש בווקס טרטל. (ווקס של קארפלן למשל לא משאיר כתמים לבנים)

בכל אופן יש חומרים מיוחדים לניקוי פלסטים,כגון של קראפלן

http://carplan.co.il/sg_product~OBT500~5~4.htm

או מגוויר

http://gymshop.co.il/products/2368.html

בעבר (הרבה שנים) הייתי מנקה עם סבון כלים וסקוטש עדין

לאחר מכן עברתי לחומר לניקוי טמבונים של יעקובי היה מצוין

אתה מדבר ממש שטויות, מזה משנה סוג הווקס? כמובן שהתוצאות שונות אבל תוצאה של קילופי צבע בגלל שימוש בווקס טרטל?

שטויות במיץ עגבניות.

פורסם

הטרטל מצויין , יש גם ווקסים באלפי דולרים שמותירים משקעים לבנים אחריהם , הבעיה היחידה היא כנראה טכניקה לקויה .

אני אוהב לעבוד עם מקלוני אוזניים , מברשת שיניים רכה ומיקרופיבר כדי להסיר משקעי ווקס .

הכל על יבש בהתחלה , ואח"כ עם החומר המתאים (ברור שאין לך משהו מיועד , תתחיל בשמפו רכב , אם לא עוזר עדיף לנסות להסיר עם ווקס "טרי" או אפילו פוליש עדין רק בשביל החומרים הממסים שבו , כל שאר הפתרונות עלולים להיות אגרסיביים מעט) .

• תוכן חדש...