Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

ובנוסף, הרבה יצרנים אירופאיים דווקא מאמינים יותר בממיר המומנט המוצלח של ZF (אחד מיצרני תיבות ההילוכים הגדולים בעולם).

מצד אחד לא חסרות דוגמאות לתיבות מצמד כפול מוצלחות, אך מצד שני ממיר המומנט עדיין לא סיים את תפקידו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רכב יפה (אם כי הוא בודאי הרבה פחות יפה עם חיפויי פלסטיק לגלגלים).

מה הקטע עם הצבע האדום? בכל התמונות ברשת וגם בסרטונים ביוטיוב אני רואה את הרכב רק בצבע הזה.

אין דגם שיגיע עם "טאסות".

ממתי מצפים שנתוני מעבדה יהיו מציאותיים? לא היה ולא יהיה. תלמדו איך להסתכל על הנתון הזה כדי להבין מה יהיה ההבדל בין רכב A ל-B כשמשווים את נתוני המעבדה שלהם. תורידו 20% ותגיעו לנתונים בפועל פחות או יותר, תלוי בנהג ובתמהיל הנסיעה (עירוני\בין עירוני). נתוני מעבדה לא משקפים מציאות ולא ישקפו, אמורים לשקף נתונים אופטימלייםשל הרכב במעבדה ולא על הכביש.

פורסם
אין דגם שיגיע עם "טאסות".

ממתי מצפים שנתוני מעבדה יהיו מציאותיים? לא היה ולא יהיה. תלמדו איך להסתכל על הנתון הזה כדי להבין מה יהיה ההבדל בין רכב A ל-B כשמשווים את נתוני המעבדה שלהם. תורידו 20% ותגיעו לנתונים בפועל פחות או יותר, תלוי בנהג ובתמהיל הנסיעה (עירוני\בין עירוני). נתוני מעבדה לא משקפים מציאות ולא ישקפו, אמורים לשקף נתונים אופטימלייםשל הרכב במעבדה ולא על הכביש.

נו? עדיין צריכה להיות התאמה כלשהי בין הנתונים. אם יצרן מצהיר על צריכה של 1:17 ובפועל מגלים שהצריכה היא 1:9 (לדוגמא) אז זה שקר גס, שהטענה "בבדיקת מעבדה" לא מכסה. בארה"ב הייתה תביעה על העניין (נגד טויוטה, נדמה לי), שפירסמה צריכה אופטימית מאוד-מאוד. הרוכשת תבעה בשל הסטייה הגדולה וזכתה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מתוך המבחן של CX5 מYNET:

''תצרוכת הדלק במסלול המבחן עמדה על 13 קמ"ל בממוצע, נתון מצוין לרכב בנזין בקטגוריה ולא רחוק מהצהרת היצרנית (14.9 קמ"ל)''

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216551,00.html

ה-6 אמורה להיות חסכונית יותר, ככה שגם כאן הנתונים בפועל יכולים להיות לא רחוקים מנתוני היצרן.

פורסם

אני לא אומר שמזדה משקרים, אני פשוט אומר שצריכת הדלק נשמעת כאילו ביצעו אותה במעבדה, על מאדים, עם 0 התנגדות אוויר וחיכוך.

יכול להיות שהמנוע יוצא 1:16, 1:15. אני חושב שהסיכוי לכך נמוך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הכל תלוי בתנאי הדרך ואופי הנהיגה של הנהג (עצבני/רגוע)

ה1:17 זה הנתון הכי גבוה כנראה שמאזדה הצליחו להוציא, ואם תנהג רגוע ובתנאי דרך לא קשים - אתה כנראה תצליח להגיע לנתון כזה.

פורסם
דומה בצורה מביכה לפורד מונדאו.

והקונסולה מזכירה לי את הדייהו רייסר.

המונדיאו חביבה אך די בנאלית וסתמית לעומת ה6 (בכל דור). דווקא הפנים נראה מזמין, לא ברור מה מפריע לך בדיוק.

נ.ב. הביקורות בחו"ל אוהדות ובין שאר הדברים מציינות את השיפור בתוך תא הנוסעים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מתוך המבחן של CX5 מYNET:

''תצרוכת הדלק במסלול המבחן עמדה על 13 קמ"ל בממוצע, נתון מצוין לרכב בנזין בקטגוריה ולא רחוק מהצהרת היצרנית (14.9 קמ"ל)''

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216551,00.html

ה-6 אמורה להיות חסכונית יותר, ככה שגם כאן הנתונים בפועל יכולים להיות לא רחוקים מנתוני היצרן.

במקרה יוצא לנהוג דיי הרבה על הרכב הזה בעבודה.

אין שום סיכוי לצריכת הדלק האמורה.

הממוצע של הרכב (נסיעה עירונית חיפה קריות) עומדת על 9.5 קמ״ל.

לא הצלחתי להוציא 13 קמ״ל תחת שום תנאי, גם לא בבין עירוני.

לצורך העיניין ה-3008 חסכונית יותר מהסקאי בלוף של מאזדה, עם צריכה טובה יותר בעיר וגם מחוץ לעיר.

אין לי מושג מאיפה העיתונאים לוקחים את הנתונים שלהם, אני מזמין כל עיתונאי לעשות נסיעה ארוכה על הרכב בנוכחותי ולהוכיח לי את ההנפצה הזו.

אני לא יודע אם זה היושר המקצועי של הכתבים אשר לוקה בחסר או שזו רק המקצועיות שלוקה בחסר..

באופן כללי הביקורות על ה CX5 מחמיאות בצורה מוגזמת.

הרכב צפוף, קופצני, לא נוח, חסר כל יכולת שטח מינימאלית (אפילו על שבילי חצץ הרגיש לי ממש לא בטוח), עיצוב פנימי קודר, נסיעה לא נינוחה והכי מאכזב - גיר ממש גרוע אשר מעלה מאוד מהר הילוכים אך עושה רושם שהוא חסר ממיר מומנט ולכן ההעברות מהירות אך מורגשות מאוד ואף מטלטלות.

הרכב מרגיש עגלה אם נוסעים רגועה (בגלל שהוא מעלה הילוכים מאוד מהר ומסרב להוריד).

כאשר לוחצים קצת יותר על הגז הוא מוריד הילוכים באגרסיביות.

באופן כללי הוא משחק עם ההילוכים יותר מידי, פשוט לא נעים.

לגבי ה-6 החדשה, הרכב יפה מאוד (חבל רק שהוא יעשה מאוס מהר מאוד, בדיוק כמו עם הקודמים לו).

גם מבפנים נראה לא רע (המערכת נראת לא קשורה) ובסיס הגלגלים נראה מרשים מאוד.

חבל רק שהרכב עושה שימוש באותו הגיר של ה CX5.

פורסם

אני לא מצליח לדמיין שום גיר יותר גרוע מהנוכחי של מאזדה. אלון זה באמת עד כדי כך גרוע?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
במקרה יוצא לנהוג דיי הרבה על הרכב הזה בעבודה.

אין שום סיכוי לצריכת הדלק האמורה.

הממוצע של הרכב (נסיעה עירונית חיפה קריות) עומדת על 9.5 קמ״ל.

לא הצלחתי להוציא 13 קמ״ל תחת שום תנאי, גם לא בבין עירוני.

לצורך העיניין ה-3008 חסכונית יותר מהסקאי בלוף של מאזדה, עם צריכה טובה יותר בעיר וגם מחוץ לעיר.

אין לי מושג מאיפה העיתונאים לוקחים את הנתונים שלהם, אני מזמין כל עיתונאי לעשות נסיעה ארוכה על הרכב בנוכחותי ולהוכיח לי את ההנפצה הזו.

אני לא יודע אם זה היושר המקצועי של הכתבים אשר לוקה בחסר או שזו רק המקצועיות שלוקה בחסר..

באופן כללי הביקורות על ה CX5 מחמיאות בצורה מוגזמת.

הרכב צפוף, קופצני, לא נוח, חסר כל יכולת שטח מינימאלית (אפילו על שבילי חצץ הרגיש לי ממש לא בטוח), עיצוב פנימי קודר, נסיעה לא נינוחה והכי מאכזב - גיר ממש גרוע אשר מעלה מאוד מהר הילוכים אך עושה רושם שהוא חסר ממיר מומנט ולכן ההעברות מהירות אך מורגשות מאוד ואף מטלטלות.

הרכב מרגיש עגלה אם נוסעים רגועה (בגלל שהוא מעלה הילוכים מאוד מהר ומסרב להוריד).

כאשר לוחצים קצת יותר על הגז הוא מוריד הילוכים באגרסיביות.

באופן כללי הוא משחק עם ההילוכים יותר מידי, פשוט לא נעים.

לגבי ה-6 החדשה, הרכב יפה מאוד (חבל רק שהוא יעשה מאוס מהר מאוד, בדיוק כמו עם הקודמים לו).

גם מבפנים נראה לא רע (המערכת נראת לא קשורה) ובסיס הגלגלים נראה מרשים מאוד.

חבל רק שהרכב עושה שימוש באותו הגיר של ה CX5.

וואו וואו וואו, :shock: לקחת רכב מצויין שמקבל מחמאות בכל העולם (בצדק) והפכת אותו לשברולט אוואו.

עשיתי עליו נסיעת מבחן וכל מה שכתבת מוגזם בעליל ולא נכון.

אני חושב שניסית להוציא את ה3008 שלך באור יותר מידי חיובי על חשבון הCX5.

מצטער, לא קניתי את חוות הדעת המתלהמת הזאת.

פורסם

אתם מכירים אותי כאחד ששונא מאזדות. נכון?

אז זהו, שזו כבר נראית מכונית ראוייה למאכל אדם. זו בינתיים המאזדה היחידה שהייתי שוקל אפילו לבדוק אותה מבפנים. וגם זה רק אחרי שקראתי בכתבה שהיא מגיעה עם מערכת שמע בעלת כניסת USB...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
וואו וואו וואו, :shock: לקחת רכב מצויין שמקבל מחמאות בכל העולם (בצדק) והפכת אותו לשברולט אוואו.

עשיתי עליו נסיעת מבחן וכל מה שכתבת מוגזם בעליל ולא נכון.

אני חושב שניסית להוציא את ה3008 שלך באור יותר מידי חיובי על חשבון הCX5.

מצטער, לא קניתי את חוות הדעת המתלהמת הזאת.

לא שברולט אוואו, לא צריך להגזים.

ה-3008 צויינה רק בהקשר של צריכת דלק, שום דבר מעבר לזה.

עשית עליו נסיעת מבחן של עשרים דקות, אני מניח שצברתי על הרכב לפחות אלף ק״מ.

אין שום סיכוי להשיג נתוני צריכת דלק כפי שהוצגו במבחן האמור, בטח ובטח שלא קרובים לנתוני המעבדה..

לגבי הרכב עצמו, לדעתי אאוטלנדר הקודם עדיף עליו בהרבה (היו לי שניים), אם לא הרסו דום דבר אז אני מניח שהחדש טוב מה-CX5 בכל מובן.

ה-3008 גם כן עדיפה על ה CX5,צאך כאן אני משוחד..

לגבי אם קנית את דעתי או לא, זה הדבר האחרון שמעניין אותי.

• תוכן חדש...