Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראית די משעממת, כמו רוב המכוניות של מאזדה.

אני חולק עלייך,

לטעמי היא נראית חיצונית מצויין, פנימית היא נראית לא רע אבל ניכר שהם מאוד התאמצו לקרוץ לעיצוב של סדרה 3 החדשה בגרסת הספורט עם התפירה האדומה, הפס המבריק בדשבורד וכו'.

רק חבל שהתוצאה הסופית בפנים נראית "פלסטיקית" מדי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הכל תלוי בתנאי הדרך ואופי הנהיגה של הנהג (עצבני/רגוע)

ה1:17 זה הנתון הכי גבוה כנראה שמאזדה הצליחו להוציא, ואם תנהג רגוע ובתנאי דרך לא קשים - אתה כנראה תצליח להגיע לנתון כזה.

אם בשביל להוציא 1:17 אתה צריך לנהוג ברמה כזו שאתה רוצה לתלות את עצמך, אז זה לא משנה כלום.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הכל מדהים רק דבר אחד מפריע לי, המסך הלא קשור הזה, נראה כאילו הוא משנות ה 90.

וחבל שהאבזור הכי מפואר עולה 195 אלף שקל.

מי יודע, אולי נתחדש בקרוב :lol:

פורסם
במקרה יוצא לנהוג דיי הרבה על הרכב הזה בעבודה.

אין שום סיכוי לצריכת הדלק האמורה.

הממוצע של הרכב (נסיעה עירונית חיפה קריות) עומדת על 9.5 קמ״ל.

לא הצלחתי להוציא 13 קמ״ל תחת שום תנאי, גם לא בבין עירוני.

לצורך העיניין ה-3008 חסכונית יותר מהסקאי בלוף של מאזדה, עם צריכה טובה יותר בעיר וגם מחוץ לעיר.

אין לי מושג מאיפה העיתונאים לוקחים את הנתונים שלהם, אני מזמין כל עיתונאי לעשות נסיעה ארוכה על הרכב בנוכחותי ולהוכיח לי את ההנפצה הזו.

אני לא יודע אם זה היושר המקצועי של הכתבים אשר לוקה בחסר או שזו רק המקצועיות שלוקה בחסר..

באופן כללי הביקורות על ה CX5 מחמיאות בצורה מוגזמת.

הרכב צפוף, קופצני, לא נוח, חסר כל יכולת שטח מינימאלית (אפילו על שבילי חצץ הרגיש לי ממש לא בטוח), עיצוב פנימי קודר, נסיעה לא נינוחה והכי מאכזב - גיר ממש גרוע אשר מעלה מאוד מהר הילוכים אך עושה רושם שהוא חסר ממיר מומנט ולכן ההעברות מהירות אך מורגשות מאוד ואף מטלטלות.

הרכב מרגיש עגלה אם נוסעים רגועה (בגלל שהוא מעלה הילוכים מאוד מהר ומסרב להוריד).

כאשר לוחצים קצת יותר על הגז הוא מוריד הילוכים באגרסיביות.

באופן כללי הוא משחק עם ההילוכים יותר מידי, פשוט לא נעים.

לגבי ה-6 החדשה, הרכב יפה מאוד (חבל רק שהוא יעשה מאוס מהר מאוד, בדיוק כמו עם הקודמים לו).

גם מבפנים נראה לא רע (המערכת נראת לא קשורה) ובסיס הגלגלים נראה מרשים מאוד.

חבל רק שהרכב עושה שימוש באותו הגיר של ה CX5.

לצערי כבעל מאזדה CX5 שנמצאת אצלי כחמישה חודשים, אני חייב להסכים עם חלק מהדברים, אבל עם חלק לא.

דבר ראשון אכן הביקורות על ה CX5 מחמיאות בצורה מוגזמת, אבל בעיקר בתור ביקורות כלליות, שכן בתור ביקורות יחסיות לג'יפונים המתחרים (עוד לפני בואו של האאוטלנדר החדש) המאזדה אכן הטובה ביותר עם בוחנים את מכלול תכונותיה.

לגבי יחידת הכוח של המאזדה אני יכול לתאר אותה בקצרה כמחוספסת, לא מעודנת ולא עקבית. המנוע מרעיש. מאד ומסל"ד נמוך מאד. יש מצבים שהוא מרגיש חזק אפילו מאד ויש מצבים שחלש מאד, פשוט מיסטר ג'ייקל והייד. במצבים אלו בהם המנוע נמצא בתת כוח אכן הגיר לא מתנהג ברהיטות ומוריד הילוכים באגריסיבות (אולי הוא מוריד 2 הילוכים אפילו), הסל"ד קופץ לשמיים אבל הביצועים המונפקים הם לא בהתאם, לאור יחס העברה קצר מדיי של ההילוך אליו הורידה התיבה וכל זאת כאשר כל מה רצית זה להתקדם טיפה יותר מהר ואפילו לא רצית להוריד הילוך.

בזינוקים מהמקום יש השהייה מעצבנת וגם כאן כאשר אתה לוחץ על הגז על מנת להתגבר על ההשהייה וכאשר ההשהיה מסתיימת הרכב מזנק באגרסיביות מוגזמת, כשכל מה שרצית זה לזנק זינוק מהיר ולינארי, אבל לא אגרסיבי. זה ממש לא רכב לזינוקי רמזור.

הגיר אכן מעלה הילוכים מהר מדי ובסל"ד נמוך מדיי ווכך נגרמת גם פעולה רועדת משהו של המנוע. גם לא נעים.

אבל מצד שני הגיר משנה את אופיו היטב, בהתאם לרמת הלחיצה על הדוושה. כאשר אתה קצת לוחץ יותר על דוושת התאוצה ההחלפות מתבצעות כבר ב סל"ד נורמלי יותר. אני אישית הייתי מעדיף מצב ספורט שימשוך את ההילוך ללא קשר לרמת הלחיצה על דוושת התאוצה.

לגבי צריכת הדלק, אין באמת שום סיכוי לצריכה ממוצעת משולבת של 13 ק"מ לליטר והנתון מהכתבה פשוט מופרך. הצריכה העירונית שלי, באזור הררי היא כ- 8.5 ק"מ לליטר. הצריכה הבינעירונית שמדדתי היא כ- 13 ק"מ לליטר אבל כאן מדובר במדידה אחת שביצעתי ויכולות להיות סטיות. צריכה משולבת שמראה שעון הרכב היא אכן 9.5 ק"מ לליטר (10.5 ליטר ל- 100 ק"מ)(בערך חמישית מהנסיעות הן בינעירוניות).

הרכב לא צפוף, המרווח שלו הוא בערך כמו משפחתית גדולה ואולי כמו מנהלים קטנה, אבל יש באמת תחושה של צפיפות מסויימת במושב האחורי אולי בגלל קו החלונות הגבוה ודלת אחורית צרה בגלל בתי הגלגלים הגדולים, למרות שזה לא באמת כך, בדקתי בסנטימטרים אפילו והמרחב טוב. תנוחת הישיבה הרבה יותר טובה מרכב רגיל שכן כל המושבים יושבים גבוה יותר מרכב רגיל, לא רק יחסית לכביש אלא גם יחסית לריצפת הרכב. דהיינו הישיבה הרבה יותר דומה לישיבה על כסא רגיל מבחינת זוית הברכיים שהינה בערך 90 מעלות.

איכות החומרים טובה, והנדסת האנוש מצויינת, כאשר יש מיעוט כפתורים ומסך מגע מצויין שאפשר להפעיל איתו את הטלפון באמצעות בלוטוטס ואת והרדיו.

איכות ההרכבה לקויה, הרכב מקרקש מאזור הקורות הקדמיות ותחתית ההגה.לגבי הקורות אולי זה מהתקנה מקומית של היבואן של חיישני הנפח. אני מתכון לקחת את הרכב למוסך לבדוק זאת וכן לבדוק תקלה נוספת שמתבטאת בכך שמושב הנהג לא שומר על הגובה שלו ויורד בכל פעם מחדש מהמצב שכוון אליו. זה מעצבן מאד שעם רכב חדש אני כבר צריך לגשת למוסך. למעשה אני כבר מושך את הביקור במוסך חודשים למרות שהבעיות קיימות מזמן רכישת הרכב.

העיצוב הפנימי קצת קודר אבל איכותי ואני דווקא אוהב את המינימלסטיות שלו. המושבים מעולים ובעלי תמיכה טובה.

תא המטען שימושי מאד בעל נפח טוב בפועל יחסית לרכב בתצורת סדאן. יש לו פטנט יחודי ומעולה, שמתבטא בכך שכיסוי תא המטען מתרומם ביחד עם דלת המטען, אבל גם ניתן לגלול אותו או להסירו לחלוטין. ברכבים אחרים הכיסוי לא מתרומם עם הדלת אלא רק נגלל או ניתן להסרה לגמרי.

נוחות הנסיעה בינונית, כאשר גם כאן יש חוסר עקביות מסוימת, כאשר לעיתים הרכב קופצני מאד, למשל על שקעים רוחביים ולפעמים הוא מגהץ היטב למשל על רוב פסי האטה למרות שגם כאן לעיתים הוא חובט.

בשורה התחתונה איכות הרכב לא תואמת את המראה והתדמית שמשדר הרכב והיא נמוכה יותר. האמת שאני מאוכזב מהרכישה ואני די מחכה לרגע שאני אמכור אותו אולי בעוד כחצי שנה כבר (אני מקוה שיצחק לוי לא קורא :wink: את הפורום). אני לא מתכון לרכוש מאזדה יותר, עד שלא יוכיחו אחרת. הפנים של המאזדה 6 זהה כמעט לחלוטין לזה של המאזדה CX5 וגם יחידת ההנעה, לכן אני צופה את אותן הבעיות גם אצלה והיא ממש לא עושה לי חשק.

הרכב הבא שלי יהיה רק רכב איכותי באמת, על הקנה נמצאות הפולקסווגן גולף החדשה וסקודה אוקטביה סטיישן החדשה ואולי משהו מקטגוריה גבוהה יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הרכב הבא שלי יהיה רק רכב איכותי באמת, על הקנה נמצאות הפולקסווגן גולף החדשה וסקודה אוקטביה סטיישן החדשה ואולי משהו מקטגוריה גבוהה יותר.

אל תחשוב שלרכבים כאלה אין קרקושים או בעיות אחרות. זה נכון שהעיצוב הפנימי הוא ליגה אחרת, אבל לפעמים יש להם כאלה בעיות עיצוב שזה גורם לך לחשוב מי שכח לבדוק את הדברים האלה. כדוגמת חגורות הבטיחות האחוריות בשירוקו שנחות להן דרך קבע על פלסטיקה קשיחה ליד המושבים ותמיד מרעישות בגלל הנקישות עם הפלסטיקה. זה רק דבר אחד...

פורסם

אמנון שלום, תודה רבה על הסיקור הנרחב המפורט.

גרמת לי לחשוב שנית ושלישית , אני לפני רכישת רכב (בעדיפות לגיפ או קרוסאובר) וחשבתי על הCX5 לא מעט, כעת אני כבר יחשוב גם על כיוונים אחרים.

תודה וסופ"ש נעים.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
^ אמנון, כן ירבו כמוך. חוות דעת ישר ולעניין.

אמנון שלום, תודה רבה על הסיקור הנרחב המפורט.

גרמת לי לחשוב שנית ושלישית , אני לפני רכישת רכב (בעדיפות לגיפ או קרוסאובר) וחשבתי על הCX5 לא מעט, כעת אני כבר יחשוב גם על כיוונים אחרים.

תודה וסופ"ש נעים.

אין בעד מה. אני רוצה לציין שוב, שלמרות מה שכתבתי, לדעתי בגיזרת המחיר של הדגם הנמוך של ה- cx5, דהיינו במחיר של 165 אלף ש״ח כיום (אני רכשתי במחיר של 161 אלף ש״ח), לא נראה שיש מתחרה טובה יותר בקטגורית הגיפונים במכלול התכונות ויחס המחיר לתמורה, אולי רק המיצובישי אאוטלנדר החדש מתקרב ואולי הפיזו 5008, למרות שהיא לא עונה ממש על הגדרת ג׳יפון אלא מין שעטנז עיצובי, לא ממש מוצלח והיא גם מתחילה להתיישן. שתיהן לא מגיעות עם מסך מגע והנעה ללא מפתח דבר שמוצע במאזדה וזה חסרון גדול לדעתי. כל הקטגורייה לא מצטיינת יותר מדי בהשוואה לרכבי מנהלים וזה דבר ידוע ולכן המאזדה היא בכל זאת מובילה.

בגיזרת המחירים הגבוהה יותר של סביב ה- 200 אלף ש״ח ומעלה יש כבר אופציות טובות יותר של גיפונים מה- cx5.

מלבד זאת לא הכל גרוע במאזדה ציינתי גם דברים טובים ויש עוד דברים טובים במאזדה שלא ציינתי והם גם העיצוב החיצוני שלה שנראה לפחות לטעמי מאד טוב והיפה בקטגוריה, מלבד זאת התנהגות הכביש גם היא מוצלחת מאד ובייחוד לרכב מסוג כזה, זויות הגלגול נמוכות מאד ומשקל ההגה טוב.

לגבי צריכת הדלק שציינתי, מדובר על נתון מצויין ובאמת הישג לרכב במשקל כזה בעל גובה כזה וכפועל יוצא מכך פגיעה באוירודינמיות ובעל נפח מנוע כזה. לשם ההמחשה מדובר בצריכת דלק שהיא מקבילה ואפילו טובה במקצת מהמיצובישי לנסר 1.6 שהייתה בבעלותי לפני המאזדה במשך 6 שנים, כאמור למרות משקל נמוך יותר, גובה נמוך יותר ונפח מנוע קטן יותר וגם ביצועים חלשים בהרבה.

כמו כן כאמור כשלומדים את מאפייני דוושת התאוצה במאזדה, אפשר להפיק ביצועים יפים במרבית הזמן וכמעט שלא נתקלים במצב של חוסר מהותי בכוח.

ואולם יש את המגרעות שציינתי שבשבילי הם מהותיים והתחושה הכללית היא של נסיעה לא איכותית, הן מבחינת אופי יחידת ההנעה, הן מבחינת בידוד רעשי המנוע, הן מבחינת איכות ההרכבה והן מבחינת נוחות הנסיעה.

אני בדיוק עכשיו חזרתי מהסוכנות של מאזדה, יצא לי לעבור ליד ונכנסתי. בחנתי את המאזדה 6 החדשה.

דבר ראשון אני חייב לציין שכבר שכחתי את התחושה של ישיבה ברכב רגיל שהוא לא ג׳יפון ואני שמח ששכחתי, הישיבה נמוכה, כמו כסא נוח בים, זוית הרגליים לא נוחה והרגליים פרושות קדימה גם במצב הגבוה ביותר של הכסא, התקרה צמודה לראש, חלון הנהג הוא יותר בגדר צוהר ונזכרתי שמדובר במאפיינים שאופיינים לרכבים ״רגילים״ בכלל ולא רק למאזדה 6. לא סתם אומרים שמי שעובר לג׳יפון כבר לא יכול לרדת ממנו, אכן זה הכניס בי התלבטות עם לעזוב את הקטגורייה בעתיד.

לגבי המאזדה 6, אז ככה, היא נראית טוב מאד לדעתי חיצונית וגירסת הסטיישן יפה במיוחד. פנים הרכב כמעט זהה לזה של ה- cx5, אבל עם נגיעות קטנות בעיצוב ששיפרו את המראה ונתנו לו נופך יוקרתי יותר.

גירסת הסדאן אכן מרווחת יותר לרגליים במושב האחורי מגירסת הסטיישן לאור בסיס גלגלים גדול יותר, למרות שבקטלוג מופיע מידה זהה של מרחב ובכלל מציעה מרחב רב מאד בפרמטר זה. גירסת הסטיישן מרווחת מבחינה זו פחות או יותר כמו ה- cx5. המושב האחורי רחב יותר במאזדה 6 די משמעותית יותר מה- cx5, ככל הנראה לאור בתי הגלגלים הגדולים ב- cx5 שגוזלים רוחב יקר.

אבל כאמור התחושה ב- cx5 אוורירית יותר משמעותית במושבי הנהג, בגלל גג גבוה הרבה יותר וחלון נהג גבוה ואוורירי בהרבה.

תאי המטען במאזדה 6 ארוכים מאד אבל צרים במימד הגובה, לפחות לעומת ה- cx5 ובגרסת הסדאן זה בולט במיוחד לאור הפתח הקטן, ממש צריך להשתחל פנימה כדי להכניס ולהוציא דברים.

גירסת הסטיישן לא מגיעה עם מנוע ה- 2.5 וזאת טעות לדעתי שכן זו יכלה להיות אופציה מעניינת, לא בשבילי כאמור, אני כבר חושש מהדור הנוכחי של רכבי מאזדה, אבל לאנשים אחרים אולי כן, שכן בגירסת הסדאן מדובר בתוספת של 10 אלפים ש״ח בלבד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ביקרתי בסוכנות מאזדה היום ויצא לי להתרשם מה-6 בתוך במצב עמידה.

הדבר הראשון שהפתיע אותי לטובה הוא עושר האבזור. אישית התעניינתי יותר ברמת הגימור "פרימיום פלוס" ולפחות בהשוואה לרמת הגימור הבכירה של הדגם היוצא ישנה כמות מכובדת של תוספות אבזור:

- פנסי קנסון עוקבי פניה.

- מערכת שמע של BOSE (+מסך, דיבורית בלוטוט', מערכת ניווט וכו').

- איכות מושבי העור גבוהה יותר בצורה מוחשית לעומת הדגם הקודם. רכים נעימים ומחוררים ובעלי אפשרויות כוונון גם לנוסע.

- המסך לא נראה רע/זול, לפחות מהרושם שלי.

- הפתיעה אותי העובדה שדלק ציידו את הדגם הבכיר עם מערכת התראה על רכבים בשטחים מתים ובנוסף מערכת הבולמת את הרכב במהירות נמוכה כאשר מזוהה פוטנציאל התנגשות (מבוסס על חיישני חניה, עינית לייזר ומצלמה).

- הגידול בבסיס הגלגלים מורגש בפנים במרחב טוב יותר (אאל"ט בסיס הגלגלים של הסדאן הוא בין הגדולים בקטגוריה).

- יש עוד לא מעט פריטי אבזור אך אין טעם לפרט את כולם (יש קטלוג).

- איכות ההרכבה, כרגיל במאזדה, מעולה.

עיצוב.

כבר בתמונות רואים שמאזדה עשו עבודה טובה ובמציאות היא לא מאכזבת. הפורפורציות טובות, הקווים זורמים. העיצוב מוצלח מסיבה נוספת, הוא מצליח להסתיר את גודלה של המכונית.

פחות אהבתי:

- נראה כי יש תשתית חיישנים נרחבת, למה מאזדה לא חשבו על בקרת שיוט אקטיבית?

- חסכו על מוטות הרמה הידראוליים למכסה המנוע.

- כרגיל ב"דלק", אין אפשרות משחק עם שילובי הצבעים (פנים/חוץ). קונים את מה שיש ואין סובלנות לבקשות מיוחדות.

- קיימים פאנלים מסויימים בתוך הרכב אשר אינם מציגים שיפור אמיתי לעומת הדגם היוצא, אם כי ראוי לציין כי אין הם נוקשים וזולים, אך בכל זאת ציפיתי לשיפור לאור ההצהרות של מאזדה בנוגע לאיכות החומרים.

מקווה לעדכן בקרוב, אחרי נסיעת מבחן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לפי הקטלוג מערכת הבלימה האוטומטית היא תקנית בכל הדגמים, מיועדת כמובן לתנועה עירונית בעיקר עד 35 קמ"ש.

חבל קצת שחיישני חנייה היקפיים הם לא סטנדרט בכל הדגמים אלא רק בסטיישן ובפרימיום פלוס.

האבסורד הוא שבמחיר של 6 חדשה מהדגם הכי חזק ומפואר הונדה מציעה אקורד בסיסית בדגם החלש, ערומה לחלוטין מאבזור, מתי יתעוררו שם במאיר? למה הם כל כך אוהבים למכור במבצעים בסוף השנה ולא כל הזמן?

כשאני רואה אקורד חדשה בכביש אני תמיד סקרן לראות מי הפראייר שנוהג בה.

פורסם

אין ספק שהאקורד נמצאת בתמחור יתר, כאשר כל המתחרות שלה זולות ממנה, מרווחת ממנה ומאובזרות ממנה. לאקורד יש את היתרונות שלה, אך הדבר אולי הכי חשוב שאנשי הונדה מציינים שוב ושוב (ועכשיו גם יש להםם פרסומת כזו במדיה) הוא כשאני, הצרכן הפרטי, ארצה למכור את מאזדה 6 שלי עוד שנתיים שלוש, אני אתמודד מול עשרות או מאות רכיבים כאלו מחברות הליסינג ואנחנו יודעים, שאין לי סיכוי להתחרות מולם.

בכלל, אני חושב שהצרכן הפרטי צריך להתרחק מכל המכוניות שנמכרות במספרים גדולים לחברות הליסינג, את אלו כדאי לרכוש כיד שנייה אבל לא כרכב חדש.

• תוכן חדש...