Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מאיפה לך?

לעוצמת תאורה ישנו מדד מאוד פשוט אשר נקרא "לומנס".

לא ראיתי אף אזכור לכך בפרסום שלהם.

פספסתי משהו?

כן :)

יש נורות עם ערך "אור נרות" לומן

כאן - נותנים לך 370 וזו נורת LED חזקה מאד - 7.5W - זו נורת אור דרך ממשית

זו נורת LED עם 20W לאור דרך גם 600 לומן - ממש אור דרך מלא

זו נורת 11W 650 לומן

כפי שרואים יש LEDS חדשים עם עוצמות הארה חזקות מאד ( לא מדבר על ההרכבות של עשרות ומאות לדים קטנים)

אלא על כמה לדים חזקים (לא SMD ) כפי שהבאתי כאן עם גוף קירור גדול ובנויים לאורך זמן ואמינות. - אחת הדוגמאות כאן עם 4 לדים 5W של HP וזה מדהים.

בקיצור - יהיה מעניין מאד בתחום הזה בזמן הקרוב כי ראיתי כבר אחת עם תקן E לכביש

גם בנורות צד, אור נמוך (לא דרך) מי שרוצה נורת W5W מהדור החדש - יש כאן אחת למשל כזו

קובי

:-)

פורסם
הלדים נכון להיום הם באמת ליופי, למשל כאורות חניה.

הם גם מעולים לתאורה של פנים הרכב. אני קצת חולה בקטע הזה, קניתי פנל של 6X4 לדים וזה מאיר את הרכב בלילה בכזאת צורה שבקלות ניתן לקרוא בו ספר. ומאחור איפה שיש מקום לנורת T10 רגילה שמתי נורה עם 6 לדים מכל צד, גם כן נורא חזקה והתוצאה לדעתי מעולה :) (כמובן מדובר על לדים SMD5050)

לצערי הלדים האלה לא שווים כלום לתאורת דרך. למשל הרכבים החדשים\יוקרתיים של אודי היום מגיעים עם אורות דרך\גבוהים מבוססים על לדים. אלה לדים מיוחדים עם עוצמה גבוהה מאד שמאירים רפלקטורים שנמצאים בזווית מאד ספציפית כדי להאיר את הכביש בצורה טובה ומדוייקת.

לדעתי צריך לדים של סביב ה-10W (או שילוב של מספר לדים "חלשים" יותר) כדי לקבל תאורה טובה לכביש (מקבילה לנורות רגילות של היום).

זה מה שאני אומר, הם לא שווים כלום לתאורך דרך,

ולא התכוונתי ללדים של הרכבי יוקרה האלו, כנראה שהם זה משהו אחר.

פורסם
מוזר.

לי יש בלו וויז'ין בפאביה עם פנס עם עדשה והעוצמה מאוד טובה. אין תלונות.

ניסיתי אורות כאלו בגוון כחלחל + החלפתי לOSRAM כחלחל בהיר יותר ועדיין הכשילו אותי בטסט השנתי בטענה שהאור כחול..

Opel Adam S 2017

פורסם
כן :)

יש נורות עם ערך "אור נרות" לומן

כאן - נותנים לך 370 וזו נורת LED חזקה מאד - 7.5W - זו נורת אור דרך ממשית

זו נורת LED עם 20W לאור דרך גם 600 לומן - ממש אור דרך מלא

זו נורת 11W 650 לומן

כפי שרואים יש LEDS חדשים עם עוצמות הארה חזקות מאד ( לא מדבר על ההרכבות של עשרות ומאות לדים קטנים)

אלא על כמה לדים חזקים (לא SMD ) כפי שהבאתי כאן עם גוף קירור גדול ובנויים לאורך זמן ואמינות. - אחת הדוגמאות כאן עם 4 לדים 5W של HP וזה מדהים.

בקיצור - יהיה מעניין מאד בתחום הזה בזמן הקרוב כי ראיתי כבר אחת עם תקן E לכביש

גם בנורות צד, אור נמוך (לא דרך) מי שרוצה נורת W5W מהדור החדש - יש כאן אחת למשל כזו

אתה רציני?!?!? :shock:

זאת עוצמת תאורה של הפנס יד של הילדה שלי!

לצורך העיניין נורות הלוגן של אוסרם הסטנדרטיות מציגות נתונים של 1350-2100 לומנס (תלוי בסוג המנורה, H1,H4,H11..) ובגוון 3200K. אורך חיים של 1000 שעות.

נורות קסנון מציגות נתונים של 2800-3200 לומנס בגוונים של 4150-5500K ואורך חיים של 3000 שעות.

נורת אוסרם "שוברת לילה" מציגה גוון כחול יותר של 3500K (ביג שיט), עוצמת אור של 1350-1700 לומנס ואורך חיים של 300 שעות בלבד. (כלומר לא יותר עוצמתית, קצת יותר לבנה בשליש אורך חיים מהרגילה ובמחיר כפול).

http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/automotive-lamps/automotive-cars/index.jsp

בקיצור, הכי שווה לשים נורה רגילה.

אם רוצים שיפור בעוצמת התאורה יש לשקול לעבור לסוג נורה אחר.

לדוגמא ניתן לעבור מ-H11 ל-H9 (דורש מודיפיקציה קלה) ולקבל שיפור של עד 750 לומנס!!

לגבי LED, בינתיים לא רלוונטי.

פורסם

alonjp, אם מה שאתה אומר נכון, אז מה הרעיון של הנייטברייקר? זאת נורה שאמורה לשפר את הראיה בלילה בצורה נכרת.

אני אמור לקבל את הנורות בימים הקרובים, כך שאוכל כבר לחוות דעה יותר מושכלת משמועות והמלצות, אבל נראה לי קצת מוזר מה שכתבת.

למרות שאחרי ביקור באתר שלהם באמת נראה שהעוצמה של הרגילות והנייטבריקר באמת זהה נראה אם יהיה שיפור.

פורסם
alonjp, אם מה שאתה אומר נכון, אז מה הרעיון של הנייטברייקר? זאת נורה שאמורה לשפר את הראיה בלילה בצורה נכרת.

אני אמור לקבל את הנורות בימים הקרובים, כך שאוכל כבר לחוות דעה יותר מושכלת משמועות והמלצות, אבל נראה לי קצת מוזר מה שכתבת.

למרות שאחרי ביקור באתר שלהם באמת נראה שהעוצמה של הרגילות והנייטבריקר באמת זהה נראה אם יהיה שיפור.

לא שמועות ולא נעליים, כתוב באתר שלהם במפורש תחת "נתונים טכניים".

מי אמר שהיא "אמורה"לשפר את התאורה בצורה נכרת? השיווק הפרסומי?!

תראה כמה כוכביות יש ליד ה- "עד 80% שיפור"...

בקיצור, אלו נתוני בדיקות מעבדה אשר אוסרם מבצעים בעצמם למוצרים שלהם, נקודה.

פורסם

אני לא אתווכח כי אף פעם לא יצא לי להשתמש בנורות האלה. אני רק יודע שברכב הקודם היה לי קסנון וההבדל במעבר לאורות רגילים נותן הרגשה נורא רעה בנסיעה בלילה כי לא רואים כלום.

אם אני אראה שאין שיפור בעוצמת האור הנורות הרגילות יוחזרו לאחר שישרפו האוסרם.

אשמח לראות את ה-* כי אני לא רואה על מה אתה מדבר באתר שלהם.

פורסם

^

צודק, לא ככבית כי אם השורה הבאה: (compared to standard halogen lamps)

כלומר: עד 80% יותר עוצמה, בהשוואה לנורת הלוגן סטנדרטית.

מה זו נורת הלוגן סטנדרטית?

האם ניתן להשוות בין נורה H4 עם עוצמה של 1000 לומנס לנורת H9 עם עוצמה של 1800 --> שיפור של 80%.

אולי ניתן לחפש טוב טוב בשוק נורות חלשות במיוחד ולהשוות בניהן?

תאמין לי, גם אנחנו (בחברה בה אני עובד) מוכרים לפעמים לוקשים שיווקיים שלא מחזיקים מים.

זה חוקי.

כשר אבל מסריח.

לקוח מתקדם נכנס לדפי הנתונים שלנו ובודק לעומק ולקוח בינוני מאמין לפרסום.

ההבדל הוא שאנו לא מוכרים מוצר נחות במחיר כפול ובטענה שהוא טוב יותר.

אנו לא יכולים מאחר ואנו עובדים מול חברות מקצועיות.

מי שעובד מול לקוח פרטי ותמים יכול לעשות הכל, עובדה.

אגב, יכול להיות שתראה שיפור, בדיוק מאותה הסיבה שאני "ראיתי" שיפור בעבר (מודה, גם אני נפלתי בפח).

קוראים לזה אפקט פסיכולוגי..

פורסם

אני החלפתי מנורות סטנדרתיות ל פיליפס אקסטים וויז'ן ואכן האור יותר חזק ויותר מדויק מהנורות הרגילות, ולפניהם היה לי פיליפס בלו וויז'ן שהאור היה קצת יותר לבן כחלחל מהנורה הרגילה אבל חלש יותר ולא מדויק.

אני מאוד מרוצה מהאקסטרים וויז'ן וממליץ, רק שיהיו פיליפס מקורי (מחיר לא פחות מ-40 דולר לזוג).

פורסם

ה NIGHT BREAKER זה לא LED , אז מה זה משנה ? אלא אם כן הזמנת NIGHT BREAKER LED אם יש דבר כזה :?

אוטו-מאניה :-)

פורסם
אגב, יכול להיות שתראה שיפור, בדיוק מאותה הסיבה שאני "ראיתי" שיפור בעבר (מודה, גם אני נפלתי בפח).

קוראים לזה אפקט פסיכולוגי..

אכן. אבל זה באמת תלוי במנורה שיש לי באוטו עכשיו. אולי היא לא באמת מגיעה ל1500 לומן כמו זאת של אוסרם? לכן יש סיכוי שבאמת אראה שיפור מעבר לאפקט הפסיכולוגי. חוץ מזה היא נותנת אור לבן יותר שפחות מאמץ את העיניים.

ודרך אגב נורות רגילות של אוסרם באיביי עולות לא בהרבה פחות מהנייטברייקר, הזוג של נייטברייקרס עלה לי $21. נורה רגילה מצאתי ב$7 עם משלוח חינם, אז יוצא $14 לזוג. בכל מקרה לא הבדל כזה גדול לצורך ניסיון.

ה NIGHT BREAKER זה לא LED , אז מה זה משנה ? אלא אם כן הזמנת NIGHT BREAKER LED אם יש דבר כזה :?

מה הקשר ל-LED? קניתי אותן כדי לראות אם באמת אני אראה איתן שיפור. חבר אמר לי שראה שיפור גדול כשעבר מנורה רגילה לאוסרם או אקסטרים של פיליפס.

פורסם

לכל אלה שמחפשים תאורה לבנה ומפחדים ממשטרה אם תקנו קיט קססנון D2R או מי שיש לו נורה H7 ברכב יכול לקנות קיט H7R אני אישית עברתי עם מאזדה 626 שבוע שעבר טסט עם קיט H7R 4300K התקנה+כיוון עלה 150 רואים מצויין שווה כל שקל

פורסם
לכל אלה שמחפשים תאורה לבנה ומפחדים ממשטרה אם תקנו קיט קססנון D2R או מי שיש לו נורה H7 ברכב יכול לקנות קיט H7R אני אישית עברתי עם מאזדה 626 שבוע שעבר טסט עם קיט H7R 4300K התקנה+כיוון עלה 150 רואים מצויין שווה כל שקל

איך הגיוני שהאוטו עבר טסט עם קסנון שלא בא מהחברה? הייתי מאוד שמח אם זה באמת היה ככה, זה באמת הגיוני?

פורסם
איך הגיוני שהאוטו עבר טסט עם קסנון שלא בא מהחברה? הייתי מאוד שמח אם זה באמת היה ככה, זה באמת הגיוני?

בדיוק כמו שאני עברתי עם שימשה אחורית מושחרת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...