Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיברקלאב!

פיברקלאב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המתנתי עם כתיבת הודעה זו לאור חשיבותו של יום הזיכרון.

בערבו של היום האמור אסף אותי און עם טנדרום 2013 והתחלנו את הבוקר.

על הפרק עמדה הצלה של 1301 סטיישן פיסחת.

און אירגן לה מראש פרוטזה בדמות ג'אנט נוסף אבל עם תקר רק בצד התחתון כי כשהפכנו זה הסתדר...

בדיעבד, זו כנראה הרום שלפני כ-3 שנים הכירה בינינו, עוד מהימים בהם און חיפש תורמת.

און טירון בתחום הרכב, גם נהג חדש, ולכן לא ידע שלהחלפת גלגל צריך גם... ג'ק.

עם מעט רצינות: און תיזז הלוך-חזור, אירגן שני ג'קים, טירטר עצמו בשטח, פגע בלו"ז האישי שלו ופשוט עזר מכל הלב.

היעד היה מאורת פיברקלאב.

בדרך נפגשנו עם רענן, שהגיע במיוחד עם רום השרד שלו לצורך זיהוי נפגעים.

את הדרך למאורה עשינו ברום 2016 של רענן, כשאון רודף אחרינו עם רום נכה על נגרר.

הסטיישן פתחה אולם תצוגה ליד ה-12/13/60 המיועדת ליוחאי.

עם און יש לי מעט יותר פז"ם מאשר עם רענן, אבל זה די מוחלט שהשניים הוקרצו מאותו החומר האנושי הטוב.

און ורענן - תודה רבה לשניכם וד"ש חמה ליו"ר.

על לא דבר. :-D בכדי להציל רום כרמל 1301 ועוד בגרסת סטיישן - המטרה מקדשת את האמצעים.

וכמובן, דור, ברכות לרגל הצטרפותך לפיברקלאב!

אולי כדאי להזכיר את הסיפור הזה, של ההיכרות בינינו. אחרי הכל - עברו כמעט שלוש שנים: אז אחרי שקניתי את הטנדר שלי, הבנתי מהר מאוד שחייבים מכונית לחלקים. עם מודיעין לקוי וקשרים לא קיימים, התקשתי מאוד במשימה, עד שדרך חבר של חבר, הגיעה לאוזני שמועה על סטיישן 1301 לחלקים, אי-שם בצפון. החלטתי לקחת את הורי לטיול ויחד עלינו צפונה. פגשנו אדם מאוד נחמד, מלח הארץ של ממש. הוא והורי הפליגו בסיפורים על ארץ ישראל הישנה והטובה ובינתיים בחנתי אני את המכונית. יחד עם זאת שמצבה היה לא משהו, היה נראה שהיא התאימה לצרכי. גם המחיר התאים. לחצנו יד וקבענו שתוך כמה ימים אגיע עם גרר לאסוף את האוטו. עבור התיעוד ההיסטורי, צילמתי את המכונית כמה פעמים."בשביל מה אתה מצלם את המכונית", שאל האיש. עניתי. לא יודע למה, משהו לא מצא חן בעיני. עוד באותו היום העלאתי את התמונות של המכונית לשרשור השיפוץ שלי ועוד באותו היום הורדה התמונה וקיבלתי הודעה מחבר הפורום, דור, שזו המכונית שלו, אותה הוא רכש מאותו בחור, "מלח הארץ"... מובן שמיד ירדתי מהעיסקה. אבל בשביל הספורט, התקשרתי למוכר בכדי להודיע לו שאני מגיע למחרת לקחת את האוטו. לא ענה. השארתי לו הודעה שאני בדרך עם הגרר. לא ענה. בסוף, דרך דפי זהב, הגעתי אל מספר הטלפון שלו בבית והוא "באלגנטיות" התחמק מתשובה ברורה על מה שאירע וניסה להפיל את הנושא על "אי-הבנה...

בדיעבד, סוף טוב הכל טוב. אני מצאתי את התורמת המושלמת עבורי - טנדר זהה וגם הכרתי את דור, שמסתבר שהוא ידען לא קטן בנוגע להיסטוריה של סוסיתא ורום כרמל. ועכשיו, נסגר מעגל ושוב דרכה של הסטיישן הזו מצטלבת עם דרכי.

כשחושבים על זה, נחמד לדעת שגרסה זו, הסטיישן, ממנה יוצרו הכי מעט יחידות (כשלוש מאות), יש בידי חברי פיברקלאב לא פחות מאשר חמש מכוניות. באחוזים ביחס ליצור זה יותר מאשר טנדרים (יוצרו 1175 - אצלנו יש שלושה) וסדאנים (יוצרו פחות מ-3,000 יחידות - אצלנו יש שתיים).

קצת תמונות מהחילוץ:

1. הסטיישן, כפי שחנתה בשלושת השנים האחרונות. בשדה פתוח.

2. אמנם היה חסר גלגל אחד, אבל עם כל הכבוד, לנסות להרים את המכונית בתוך שדה קוצים ועם פוטנציאל של ביקור לא צפוי של איזה נחש... מוותר על התענוג. לפיכך קשרנו את המכונית לפורד F350, ששוב, רק על הכוח של המנוע בסרק, הוציא את המכונית לחלק הכבוש והנקי של האזור.

3. מסתבר שרום יכולה להיות מכונת קציר לא רעה, אם גוררים אותה בלי גלגל...

4. נשלפו הג'קים, הורמה המכונית ועכשיו...

5. אפשר היה להרכיב את הגלגל החלופי.

6. ולהעלות את המכונית על הנגרר ולקשור אותה לקראת המסע לביתה החדש.

7. נסיעה לא ארוכה, ו... הגענו!

8. איחוד משפחות של ממש. סבתא-רבתא סוסיתא, עם הנינה, רום 1980.

אפריל 4 181.jpg

אפריל 4 183.jpg

אפריל 4 184.jpg

אפריל 4 185.jpg

אפריל 4 186.jpg

אפריל 4 188.jpg

אפריל 4 189.jpg

אפריל 4 190.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתחילת שנות השבעים היה מצב הרוברים מסדרת P2 בארץ בדיוק כמו מצב הסוסיתות כיום, כלומר זרוקים בשדות ובוודיות (כנ"ל לטרקסיון). יצרתי אז את ה"רובר טרקסיון קלאב" (שכלל רק אותי) והתחלתי את אוסף החלפים שלי. הנה תמונה מאותם הימים:

attachment.php?attachmentid=334318&stc=1&d=1366141895

sml in better days1.jpg

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
בתחילת שנות השבעים היה מצב הרוברים מסדרת P2 בארץ בדיוק כמו מצב הסוסיתות כיום, כלומר זרוקים בשדות ובוודיות (כנ"ל לטרקסיון). יצרתי אז את ה"רובר טרקסיון קלאב" (שכלל רק אותי) והתחלתי את אוסף החלפים שלי.

אני מניח שיש שני ההבדלים "קטנים" בין שני הסיפורים: האחד-הוא שבשעתו לא הייתה מודעות לנושא שימור ההיסטוריה ולך לא היו אז "שותפים" לשיגעון והיום גם אם ישנם שותפים פוטנציאלים - כבר לא נשארו מכוניות לשמר; השני, המורכבות של הרובר (וגם הטרקסיון), שמצריכה חלקים ייעודים, כלים מיוחדים, ספרות טכנית טובה וגם אנשי מקצוע. בדיוק המקרה ההפוך בבואנו לדון בסוסיתא: פשטות מיכנית הכי בסיסית מאפשרת בכלי עבודה בסיסים ובלי ספרות ייעודית לתחזק את המכוניות הללו. זאת ועוד, גוף הפיבר עזר לכך שלשמחתנו, לא כל הסוסיתות הגיעו לבתי קברות של מכוניות ופסו מהעולם וחלק לא מבוטל מאלו שנשתמרו - גם כיום הן ברות שיפוץ.

בדיעבד, כל אותן סיבות שהפכו את הסוסיתא למכונית מיושנת ואפילו רעה - הן אותן סיבות שבזכותן קל לשפץ ולשמר את המכוניות הללו - שלושים שנים מאוחר יותר.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חברי פיברקלאב יוצאים היום ב 21:00 למבצב מענין מאוד פרטים בהמשך הערב או מחר בבוקר לפי הזמנים

תהיו מחוברים :mm_wink: מה שבטוח יהיה מענין הערב יש חלוקת תפקידים שווה בין החברים

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

היי חברים בעוד כמה ימים בע״זה כנראה אצטרף לרוכשי הסוסיתות

קובייה סטי ישן, לאחר שראייתה מקרוב חשכו עיניי ,אזדקק להמון חלקים ומאוד מפחד שלא אמצא (למרות שהמרכב שלם למעט ה דלת שנמצאת לצד הרכב )חסר :גריל ,פנסים קדמיים ,אחוריים ,לא יודע מה מצב המנוע והגיר .אבל יש ניירת .

נשאלת השאלה :אם להכנס לזה וזה אפשרי, או לוותר מראש מהסיבה שלא אסתדר(לא מומחה גדול במנועים גירים וכיוצ).

פורסם

אם אתה צריך עזרה ולא תימצע חלקים תוכל להעזר אצל רענן או אבי סוסיתא ב 0523614260 ביי אבי;;;;;;;;;;;;;;;;;

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם
היי חברים בעוד כמה ימים בע״זה כנראה אצטרף לרוכשי הסוסיתות

קובייה סטי ישן, לאחר שראייתה מקרוב חשכו עיניי ,אזדקק להמון חלקים ומאוד מפחד שלא אמצא (למרות שהמרכב שלם למעט ה דלת שנמצאת לצד הרכב )חסר :גריל ,פנסים קדמיים ,אחוריים ,לא יודע מה מצב המנוע והגיר .אבל יש ניירת .

נשאלת השאלה :אם להכנס לזה וזה אפשרי, או לוותר מראש מהסיבה שלא אסתדר(לא מומחה גדול במנועים גירים וכיוצ).

נעזור לך בהכל !!!

גריל קיבלת פנסים אחורה קדימה יש גם המוע וגיר יש הכל בכפוף לתנאי הפיבר

תרומה לגדולים מהחיים כפי יכולתך

רענן (-:

0522412233

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

תודה אצור קשר עוד היום בלי שום קשר משתדל לתרום תמיד אשמח מאוד לתרום את חלקי לעמותה זו ולחוות את השיפוץ של רכב ישראלי במו ידי(פיברקלאב חשמל וכדומה)ושוב תודה יישר כח על היוזמה והתמיכה

פורסם

הי אדון ויטו היקר

אני רואה שלפחות יוצא לנו טוב

שאתה מורה נהיגה ומסתובב כל היום בכבישים

אני רואה שנדבקתה באופן חריף נמחלה

אם לא יוצא שום דבר מבחינתך עם הסוסיתא

קודם כל שלוף אותה משם

החברים מהפיבר תמיד ימצאו רוכש לעינין

השבוע אבוא לראות אותה

שבת שלום

פורסם
עבר זמן רב, תיזהר שלא ישרפו.

לא נשרף זמי היה טעים

לחברי פיברקלאב נמאס מהגמל שאוכל לנו את הסוסיתות

אז נפגשנו אתמול וצדנו אותו

ובסוף גם אכלנו אותו :)

העיקר שהפגישה חיברה בן החברים

וכל השאר עיניני הפגישה נשארים אצלינו

העיקר שנמשיך לעזור תמיד למי שצריך

בכפוף לתקנון

IMAG2104.jpg

IMAG2100.jpg

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
נעזור לך בהכל !!!

גריל קיבלת פנסים אחורה קדימה יש גם המוע וגיר יש הכל בכפוף לתנאי הפיבר

תרומה לגדולים מהחיים כפי יכולתך

רענן (-:

0522412233

טובבבבבבבב בשעה טובה היום הוצאתי היום ניירת התברר שהרכב שנת 62

הרצפה כמובן מעץ. שובר את הראש איך הכל אמור להתחבר

בימים הקרובים אעשה רשימת חוסרים ואיידע

פורסם

שלום לוויטו,

קח לעצמך דקה ופרק את לוחית הרישוי הקדמית.

ב-62' אמור להיות סמל נוסף בדיוק שם.

מעבר לכך, השבכה (גריל) אשר תקבל מרענן אינה מתאימה לשנתון שלך, אך היא תעשה את העבודה בינתיים, מן הסתם.

ב-62' הייתה רשת דומה אך צפופה יותר ובעלת מסגרת שונה.

לכשתגיע לשלב הזה (בקרוב :wink:), אעזור לך לשכפל רשת כזו מ-62' אחרת.

יכול להיות גם שאצלך לא היו במקור תושבות ליציקות הגומי (פסאודו-טמבונים), אלא היציקות הוברגו ישירות למרכב.

אתה מוזמן להתקיל בשאלות.

אני מקווה שבכוונתך להיצמד למקוריות ולאותנטיות במהלך השיפוץ.

מעבר לכך, ה-10 נראית 10. :-D

בהצלחה!

• תוכן חדש...