Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתלבט בין שני רכבים עבורי - נסיעות עירונית יומיומיות ובין עירוניות כפעמיים בשבוע:

- אופל קורסה 2001 מנוע 1200 קילומטראז 188000 ק"מ

- יונדאי אקסנט 99 מנוע 1500 קילומטראז' 155000 ק"מ

שתיהן אוטומטיות, יד ראשונה ועבור שתיהן המוכרים דורשים אותו מחיר בדיוק.

חשוב לי מאוד החיסכון בעלויות בבחירת הרכב. לפי מה שראיתי הקורסה צורכת סביבות 14 ק"מ לליטר בעוד היונדאי 11 ק"מ לליטר במקרה הטוב, אך ברור לי שיש עוד שיקולים כמו עלות טיפולים, חלפים, ירידת ערך ועוד שאותם קשה לי יותר להעריך.

אם תוכלו לייעץ לי בהחלטה מה עדיף אני אשמח :-)

בתודה מראש.

מאור

פורסם

טיפולים וחלפים יותר זול ביונדאי, גם במקורי וגם בתחליפי.

לי יש אקסנט 99 מנוע 1341 ידנית וצורכת בנסיעה משולבת 1 ל14, לא יודע לגבי ה1500 ולא מאמין שתצרוך יותר בצורה מורגשת.

זה בהנחה שאתה מדבר על גיר ידני, בגיר אוטומט רכבי יונדאי צריכת הדלק היא באמת לא פחות מ1 ל11.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לא יודע כמה אתה נוסע, אבל חיסכון בדלק יכול להתקזז בקלות עם כמה טיפולים יקרים. בקורסה יש גיר מיוחד שעלות התיקון שלו מוטרפת.

בכל מקרה, תוסיף למשוואה שלך רכבים נוספים כמו פיאט מריאה, סיטרואן קסארה וקיה ריו - שנכנסות לך בתקציב ויכולות לתת לך יותר מהאקסנט מבחינת שנתון וק"מ.

פורסם

הגיר האוטומטי במריאה הוא לא אמין בכלל.

לגבי הגיר בקסארה, חפש מידע על הבעיות שיש בגירים שלהם מדגם AL4.

הבחירה הכי אמינה היא האקסנט, או הריאו כאשר לאקסנט יש יתרון בולט בעמידות של תא הנוסעים מול הריאו המקרקשת.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה לכם על התגובות, זה בהחלט מועיל..

התקציב שלי הוא עד 15K וחשוב לי שהעלות הכוללת השנתית של הרכב לא תהיה גבוהה מדי בגלל איזה גיר אקזוטי.. אשמח לשמוע על רכבים נוספים מומלצים וחסכוניים.

פורסם

בתקציב שלך יכולה להכנס אקסנט ממודל גבוה יותר, תבדוק ביד2.

כמו שנאמר רכב לא הכי חסכוני בדלק אבל לא זללן יחסית לאחרים, אחזקה מאוד זולה, ורכב מאוד אמין.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
הגיר האוטומטי במריאה הוא לא אמין בכלל.

לגבי הגיר בקסארה, חפש מידע על הבעיות שיש בגירים שלהם מדגם AL4.

הבחירה הכי אמינה היא האקסנט, או הריאו כאשר לאקסנט יש יתרון בולט בעמידות של תא הנוסעים מול הריאו המקרקשת.

תגיד, הגיר האוטומטי בסוזוקי באלנו, מה אתה חושב עליו?

כי זה בדיוק אותו גיר כמו במריאה.

כמו כן בקסארה בתקציב שלו יש גיר מחברת ZF והוא בסדר גמור.

שלישית הקיה ריו מורכבת הרבה יותר טוב מהאקסנט מהשנתון שהוא מתעתד לקנות.

• תוכן חדש...