Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד חסרון עצום של מכשירים מבוססי win8 למינהם - מנוע הרנדור של הדפדפן המובנה הוא מבוסס אקספלורר.

(לשם השוואה - גוגל בכרום ובאנדרואיד ואפל בספארי משתמשות בWebkit - שבנוי בצורה פתוחה ע"י - אפל. זו אחת הסיבות אגב שהכל נראה יחסית אחיד במובייל ושאתרי אינטרנט רצים מדהים על פלטפורמות אפל, יחד עם מנועי האצה לJS. בנוסף לזה למוזילה יש מנוע משלה - שקרוב מאוד לסטנדרטים גם כן. מייקרוסופט עם מנוע נפרד שעושה הרבה פעמים מה שבא לו)

גם משהו שנראה לא ברור פה לחלק מהחברה: אל תבלבלו בין שתי פלטפורמות:

א. Winphone 8 - מה שירוץ רק! על פלאפונים.

ב. Win8 שירוץ בעצם ב2 גירסאות:

1. גירסאה מלאה - שתרוץ על מעבדי x86 (כמו מחשבים) ותכלול את הUI החדש בנוסף לDesktop קלאסי לLegacy apps (כל מה שלא מטרו)

2. גירסא מוגבלת שתרוץ על מעבדי arm - כמו טאבלטים זולים.

אני חושב שהנקודה שאם זה יקום או יפול בתור פלטפורמה תהיה ההצלחה של החינוך צרכנים בDesktop.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עוד חסרון עצום של מכשירים מבוססי win8 למינהם - מנוע הרנדור של הדפדפן המובנה הוא מבוסס אקספלורר.

ואי אפשר להתקין על זה אופרה מובייל, או לפחות גוגל כרום?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתיאוריה כן - אבל צריך שמשהו יכתוב את זה לפלטפורמה הזו ושמייקרוסופט יאשרו את זה (משהו שלא בטוח יקרה מבחינת אישורים).

זה מתחבר אגב לנקודה הבאה:

עוד נקודה כואבת מאוד מכיוון האפליקציות - באנדרויד וiOS קל יחסית לעשות פורטינג מאחד לשני.

ס"הכ הרבה ממנועי המשחקים שכתובים בC/C++ וopengl קיימים ב2 הפלטפורמות והאופציה לכתוב Native בC++ וOpenGL כמו רוב המשחקים בימינו (והרבה מהבסיס של אפליקציות גדולות ושל מנועי CROSS PLATFORM) מובנות.

באפליקציות METRO וWINPHONE 8 זה לא - כלומר התרגום הוא לא עד כדי כך קל. הוא מתבסס על .net וDIRECT3D

נכון שאלו לא טכנולוגיות חדשות לגמרי ויש בחלקן הרבה שימוש (בXAML פחות ממה שנתקלתי - שזו הפלטפורמה לבניית UI הנוכחית) - אבל לא בMOBILE כיום.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
הקדמה - גם אני מפתח , שמכיר קצת מה הולך בשלושת הפלטפורמות.

אמנם באיחור - אבל יש פה המון אי דיוקים:

הקונסולה הכי נמכרת?

http://www.vgchartz.com/

ומאז השנה השניה - היא השלישית הכי נמכרת כי סוני רק מצמצמת את הפער של ה12 מליון קנסולות שמייקרוסופט מכרה בשנה שהיא הקדימה את המתחרות בשוק.

(ואם תוסיף את ה30 ומשהו אחוז כשלון של הדור הראשון של הקונסולות שלה , בכלל תגיע למספר לא מחמיא)

האם אתה יודע למתי מעודכנים הגרפים ב-vgchartz? :)

הנה מקור מעודכן ומהימן: http://www.engadget.com/2012/06/04/microsoft-xbox-now-is-the-top-selling-console-worldwide/

והנה כתבה שפורסמה לפני 8 שעות (הראשונה שקפצה בחיפוש News בגוגל):

http://gadgets.ndtv.com/games/news/xbox-360-continues-to-be-top-selling-console-in-a-declining-gaming-market-264651

מקלדות? אולי לwinphone7 שלא ישודרגו.

IDE טוב יותר? אני מוכן להתערב שלא עבדת עם xcode 4 ומעלה.

זול יותר לפתח? ההפרש שעולה License של ויזואל סטודיו גדול מאוד מההפרש שעולה מק מול פיסי.

xcode אגב הוא בחינם...

IDE, מבחינת יכולות xcode עדיין lagging behind אחר ויזואל סטודיו ואקליפס, לפי מה שסיפרו לי חברים גם היציבות לא משהו.

מבחינת זול, הכוונה שלי הייתה בעלויות פיתוח (שעות אדם), עלות הרשיונות בטלה בשישים.

מבחינת שפת פיתוח ו-frameworks לפיתוח אפליקציות ומשחקים הסביבה למפתחי אייפון לא מדגדגת את האצבע לעומת הסביבה הקיימת למפתחי הווינדוס פון.

אני לא ארחיב פה כי בכל זאת זה פורום רכב אבל יש הרבה מה להרחיב.

המרקט לWin8 (שנפרד ד"א מהמרקט שעדיין לא קיים לwinphone 8 ונפרד מזה של winphone 7) כולל כרגע - 200 אפליקציות.

אז?

המרקט של ה8 הוא חדש לגמרי ויתמלא במהירות באפליקציות.

המרקט של הווינדוס פון 7/8 הוא אותו המרקט לשניהם.

בנוסף - ההליך אישור אפליקציות של מייקרוסופט יהיה גרוע לפחות (אם לא יותר) מזה של אפל (קרא את הguidelines , ובנוסף אני "קצת" מעורה בעניין).

במקרה אני מכיר את הguidelines דיי טוב (קראתי מההתחלה לסוף כמה פעמים) - ואישרתי בעצמי יותר מאפליקציה אחת במרקט של הווינדוס פון כדי להתנסות hands-on, תתפלא זה עולם אחר מאפל - מאשרים חריגים שאצל אפל בדם יזע ודמעות לא היו מתקבלים (לא הכל שחור ולבן [מילולית] כמו שאפל אוהבים למכור).

גם את תהליך אישור האפליקציות אצל אפל אני מכיר טוב, במקרה חבר, אחד ממייסדי סטארטאפ בשם tawkon אכל מרורים מהתפוח כאשר הם ניסו לאשר את האפליקציה שלהם שמראה את הקרינה מהמכשיר. (התשובה שקיבלו בסוף, ישירות מסטיב גו'בס בכבודו ובעצמו היא: Not relevant). :)

עוד סיפורי זוועה ניתן למצוא בגוגל.

לגבי ההתנהגות של אפל , ידידי - אתה כנראה לא ממש זוכר את ההיסטורייה של מייקרוסופט.

מיקרוסופט בהחלט יודעים להיות "רשעים" אבל ממש לא ברמות של אפל וזה אני אומר מבחינה היסטורית - אם נחזור באמת אחורה אפשר לראות שאפל תמיד לקתה בתסביך נרקסיסטי משהו - סוג של קונספט אצלם שהם מצליחים להחדיר גם למעריצים שלהם בצורה מפחידה - לא אגזים ואומר שזה הפך להיות כבר ברמה של דת.

יש הרבה דברים שאני אוהב באפל ובמוצריה אבל ההתנהלות של החברה מגעילה אותי ברמות אחרות.

ההתעסקות שלהם בתביעות הייתה ונשארה מתחילת הדרך, ראה תביעה נגד מיקרוסופט למשל בנושא גניבת הממשק של-Xerox PARC מאפל, איכשהוא אפל, לפחות לדעתי, תמיד מצליחה לצאת מכוערת.

ליביו

ראה הערות בצבע.

פורסם
בתיאוריה כן - אבל צריך שמשהו יכתוב את זה לפלטפורמה הזו ושמייקרוסופט יאשרו את זה (משהו שלא בטוח יקרה מבחינת אישורים).

זה מתחבר אגב לנקודה הבאה:

עוד נקודה כואבת מאוד מכיוון האפליקציות - באנדרויד וiOS קל יחסית לעשות פורטינג מאחד לשני.

ס"הכ הרבה ממנועי המשחקים שכתובים בC/C++ וopengl קיימים ב2 הפלטפורמות והאופציה לכתוב Native בC++ וOpenGL כמו רוב המשחקים בימינו (והרבה מהבסיס של אפליקציות גדולות ושל מנועי CROSS PLATFORM) מובנות.

באפליקציות METRO וWINPHONE 8 זה לא - כלומר התרגום הוא לא עד כדי כך קל. הוא מתבסס על .net וDIRECT3D

נכון שאלו לא טכנולוגיות חדשות לגמרי ויש בחלקן הרבה שימוש (בXAML פחות ממה שנתקלתי - שזו הפלטפורמה לבניית UI הנוכחית) - אבל לא בMOBILE כיום.

ליביו

לא נעים לי להראות כלוקח צד (ועוד של מיקרוסופט), הנה:

http://bit.ly/O2fPOb

Native code support מוצג בווינדוס פון 8, מבוסס C וC++, כבר לא חייבים .NET כמו ב7/7.5.

בפורטינג כזה המרת קוד מOpenGL לXNA/Direct3D תהיה הדאגה הכי קטנה שלך. ;)

פורסם

לגבי המכירות של הXBOX - אני לא מבין איפה יש להתבלבל - זה עניין של מספרים.

עובדתית הם מוכרים פחות. מי שמספר לך אחרת - מסתכל על השוק האמריקאי בעיקר.

לגבי הIDE - ממש לא , בטח לא אחרי אקליפס.

חברים זה דבר נחמד , אני קצת יותר HANDS ON... הסביבה עושה סלטות סביב אקליפס ויותר באיזור הTRADING BLOWS מול ויזואל סטודיו.

בעיות ביציבות ? יחסית למה? מאז 4.1 בערך נפתרו הבעיות יציבות שהיו קיימות ב4.0

זה לפני שנה וחצי כן?

"מבחינת שפת פיתוח ו-frameworks לפיתוח אפליקציות ומשחקים הסביבה למפתחי אייפון לא מדגדגת את האצבע לעומת הסביבה הקיימת למפתחי הווינדוס פון."

באמת? אתה זוכר שאין XNA ב8 כן? אתה מבין כמה פלטפורמות וFRAMEWORKים קיימים כבר לאייפון ולאנדרואיד?

http://www.i-programmer.info/news/189-windows-phone/4559-windows-phone-8-sdk-leaked-no-javascript-apps.html

"המרקט של הווינדוס פון 7/8 הוא אותו המרקט לשניהם."

פשוט לא נכון.

בתקופה הראשונה - מה שמייקרוסופט יעשו זה יציעו שירותי תרגום לאפליקציות מWINPHONE קודמים ל8. זה בהחלט לא אותו מרקט.

לגבי הגיידליינס היום וההקפדה שלהם - אכן היא דיי רופפת. אני מקווה שראית את מערכת ההרשאות , ויצא לי קצת לשמוע ממקורות יותר רשמיים מה ההתייחסות החדשה - בקיצר מה שהיה ב7 זה נחמד. כל מה שאני שמעתי זה שב8 יהיה אחר לגמרי.

תהליך האישור כולל סט בדיקות מקיפות שכוללות כלים אוטומטים , REVIEW TEAM של אנשים לפני זה ועוד מגוון דברים שלא קיים כמעט היום.

לגביי הנייטיב בC/C++ - אכן לא חדש לי.

יחד עם זאת - עם החלק השני של מה שכתבת אני בקושי מסכים.

אתה לדעתי חושב על זה שרוב המפתחים שיגשו לנושא זה אנשים מתחום הDESKTOP נראה לי.

לדעתי זה לא נכון. אלו לא אותן חברות ושוק. גם המפתחים שיכלו בקלות לעבור לפתח לפלטפורמות האלו לדעתי יבואו ממובייל , לא מC# ושאר טכנולוגיות מייקרוסופט (הרבה מאוד מהעקרונות זהים עד כדי החלפת שם בין 3 הפלטפורמות , גם הרבה מהפרדיגמות עיצוב - נראות וקוד)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
לגבי המכירות של הXBOX - אני לא מבין איפה יש להתבלבל - זה עניין של מספרים.

עובדתית הם מוכרים פחות. מי שמספר לך אחרת - מסתכל על השוק האמריקאי בעיקר.

חבל לטחון מים, בכל אופן לאפל אין קונסולת משחקים אז לפחות בזה אין לנו ויכוח = 0% מהשוק. ;) (וגם לא לגוגל, ולסוני אין מערכת הפעלה לטלפון).

הנקודה היא שזה יתרון ואפילו משמעותי.

לגבי הIDE - ממש לא , בטח לא אחרי אקליפס.

חברים זה דבר נחמד , אני קצת יותר HANDS ON... הסביבה עושה סלטות סביב אקליפס ויותר באיזור הTRADING BLOWS מול ויזואל סטודיו.

בעיות ביציבות ? יחסית למה? מאז 4.1 בערך נפתרו הבעיות יציבות שהיו קיימות ב4.0

זה לפני שנה וחצי כן?

"מבחינת שפת פיתוח ו-frameworks לפיתוח אפליקציות ומשחקים הסביבה למפתחי אייפון לא מדגדגת את האצבע לעומת הסביבה הקיימת למפתחי הווינדוס פון."

באמת? אתה זוכר שאין XNA ב8 כן? אתה מבין כמה פלטפורמות וFRAMEWORKים קיימים כבר לאייפון ולאנדרואיד?

http://www.i-programmer.info/news/189-windows-phone/4559-windows-phone-8-sdk-leaked-no-javascript-apps.html

אתה ניזון משמועות, לא יצאה שום הודעה רשמית בנושא, להיפך, הנה התייחסות נקודתית לעניין מצוות הפיתוח של מיקרוסופט:

http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2012/04/05/windows-8-and-the-windows-phone-sdk-pt-2.aspx

With regard to existing applications: today’s Windows Phone applications and games will run on the next major version of Windows Phone.

הפיתוח בWP לעומת אייפון מהיר יותר במכפלות של 2, לא אני אמרתי את זה אלא כל כתבה שיוצאת בנושא עם השוואות, מאפליקצית Hello world ועד דברים מסובכים יותר. :)

"המרקט של הווינדוס פון 7/8 הוא אותו המרקט לשניהם."

פשוט לא נכון.

בתקופה הראשונה - מה שמייקרוסופט יעשו זה יציעו שירותי תרגום לאפליקציות מWINPHONE קודמים ל8. זה בהחלט לא אותו מרקט.

כיצד אתה יוצא בהודעה נחרצת כזאת מתוך כתבה אחת באתר בשם i-programmer? ראה תגובתי הקודמת.

לגבי הגיידליינס היום וההקפדה שלהם - אכן היא דיי רופפת. אני מקווה שראית את מערכת ההרשאות , ויצא לי קצת לשמוע ממקורות יותר רשמיים מה ההתייחסות החדשה - בקיצר מה שהיה ב7 זה נחמד. כל מה שאני שמעתי זה שב8 יהיה אחר לגמרי.

תהליך האישור כולל סט בדיקות מקיפות שכוללות כלים אוטומטים , REVIEW TEAM של אנשים לפני זה ועוד מגוון דברים שלא קיים כמעט היום.

אינני מבין על מה אתה מדבר, כבר היום יש בדיקות אוטומטיות לקוד באישורים אצל מיקרוסופט (שחלק ממנו ניתן למפתחים כתוספת לVS) + צוות של אנשים כך שיש עם מי לדבר.

לגביי הנייטיב בC/C++ - אכן לא חדש לי.

יחד עם זאת - עם החלק השני של מה שכתבת אני בקושי מסכים.

אתה לדעתי חושב על זה שרוב המפתחים שיגשו לנושא זה אנשים מתחום הDESKTOP נראה לי.

לדעתי זה לא נכון. אלו לא אותן חברות ושוק. גם המפתחים שיכלו בקלות לעבור לפתח לפלטפורמות האלו לדעתי יבואו ממובייל , לא מC# ושאר טכנולוגיות מייקרוסופט (הרבה מאוד מהעקרונות זהים עד כדי החלפת שם בין 3 הפלטפורמות , גם הרבה מהפרדיגמות עיצוב - נראות וקוד)

אני חושב שכל אחד שיירצה יעבור לפתח לטלפון פשוט יפתח - מאקס בוקס, דסקטופ, אייפון וכו'...

ליביו

הערות בצבע.

פורסם

בנוגע לXNA , אני בהחלט לא ניזון משמועות ידידי:

http://www.zdnet.com/xna-support-for-windows-phone-8-is-it-there-or-isnt-it-7000001971/

הסיבה ש"יש" XNA זה חלק מהתמיכה אחורה.

בSDK החדש אין! XNA. וזה גם מה שהבנתי ממייקרוסופט.

לגבי החנות, בא נגיד שאני לא מסתמך על כתבות באינטרנט.

בכ"א, אם אתה אכן בעניין וכו - יש ב13 בחודש MEETUP בנושא של פיתוח למכשירי WIN8 וWINPHONE 8:

http://win8phoneuiux.eventbrite.com/

זו קבוצה די מעניינת של חברה שלא קשורים למייקרוסופט אבל נפגשים בחסותה ובמתקנים שלה, ועם נציגות שלהם שאפשר לשאול אותם כל פעם שאלות. מומלץ בחום. חלק מהדברים שדיסקסנו עליהם באים משם.

לגבי הפיתוח היותר זול אגב - אולי מתייחסים לטכנולוגיות של היום בסילברלייט וXNA - שתי פלטפורמות מתות.

ראיתי את ההליך פיתוח ב8 , "במקרה" אני מפתח כל היום למובייל - אין פה שום חצי עבודה. במיוחד לא אם רוצים להגיע לתוצאות ברמה גבוהה שיוצאת מהכלים המובנים ובמיוחד בהתחשב בזה שיש מעט (ומי שיומר אין) קוד פתוח תומך לפלטפורמה הזו (C# וXAML) לעומת ערימות לIOS וקצת פחות אבל עדיין כמות נאה לאנדרואיד (מצחיק קצת שיש יותר קוד פתוח ותמיכה למפתחים בIOS לא ? :) )

ליביו

Then dying is forgetting

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בהנחה שהידיעה הזאת מדויקת (אין לי כוח לבדוק, אבל צריך להיות זהירים בנושא)

הרי שנוקיה מספקים פיתרון פשוט לכל התהיות והשאלות והתקוות... ביי ביי. סלמתאכ. אאופווידרזהן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
http://tech.walla.co.il/?w=/4/2570955

נחשפו מחירי הנוקיה העתידיים.

יש בחברה הזאת, בהנהלה, מישהו שיכור. אלכוהוליסט רציני. אחרת אין דרך להסביר את הלוגיקה של החברה הזאת.

יש בזה הגיון מסויים. אנשים רגילים שאיכות זה פונקציה של מחיר, ובטוחים שאם משהו יותר יקר, הוא יותר טוב.

בדיוק כמו עם רכבי VW בארץ - זה נחשב לרכב יוקרה כי זה יקר - זה יקר כי זה נחשב לרכב יוקרה, וחוזר חלילה.

אז אם הם שמים תג מחיר יותר גבוה (לא בהרבה) מאייפון/SGS3/ONE X, הם מנסים לגרום לצרכן לחשוב שיש להם מוצר יותר טוב (עובד להם עם VERTU, למה שלא יעבוד כאן?).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כול כך הולך להם עם VERTU שהם מתכוונים לסגור את החברה :)

http://mashable.com/2012/06/14/nokia-lay-off-10000-workers/

ובכלל התחרות כול כך קשה, וכולם יודעים שזה גם אותם חלקים מרכיבים את כול הפלאפונים, ולכן התבוססות על ה"מותג"(ועוד במיוחד די מת כמו נוקיה של השנים האחרונות) לא בדיוק תעבוד.

אפילו אפל בסופו של דבר הייתה צריכה לקצץ מחירים על מנת להמשיך למכור בכמויות שהיא רגילה אליהם.

נקודה אחרונה- המצב הופך לעוד יותר מתוסבך עבורם, כשיש לך יצרן כמו HTC שמוציא לך את אותה חומרה,אותה מערכת הפעלה, מצלמה פחות טובה אבל סאונד איכותי יותר, ואפילו מראה דומה- בסביבות ה-150-200 דולר פחות במחיר.

לדעתי האישית, הם יוציאו את המכשירים, ואחרי חודש-חודשיים ירדו מהעץ ויורידו את המחיר למשהו יותר נורמלי.

פורסם

טוב, VERTU זה לא דוגמא טובה, כי זה כבר נהיה מוגזם.

בגלל זה אני אומר שצריך לכוון קצת ציותר גבוה (אייפון 5 פתוח עולה 750$ לגירסת 32GB), והם יבואו, כדי לתת לצרכן תחושה שהוא מקבל מוצר איכותי יותר (אם ההבדל באמת שווה את הכסף זה כבר פרט שולי, הציבור מטומטם והציבור ישלם).

הרי קיימים מותגי בגדים ושעונים בארץ שצצו משום מקום, על ההתחלה דורשים מחיר מופקע על התוצרת שלהם, ומוכרים מאוד יפה.

אגב, תהיה בטוח שאצל חברות סלולאר בארץ המחיר יהיה כפול.

בקיצור, נחיה ונראה, תתחיל להכין פופקורן.

פורסם
http://tech.walla.co.il/?w=/4/2570955

נחשפו מחירי הנוקיה העתידיים.

יש בחברה הזאת, בהנהלה, מישהו שיכור. אלכוהוליסט רציני. אחרת אין דרך להסביר את הלוגיקה של החברה הזאת.

עד 1 באפריל יש עוד זמן, ממש בדיחת השנה. :lol:

הלומינה הזאת של נוקיה עולה יותר מאיפון 5, הזוי אינה מילה מספיקה לתאר עד המחיר הזה תלוש מהמציאות.

מי בכלל יירק לכיוון של הנוקיה הזאת עם כזה מחיר כשיש אלטרנטיבות עדיפות בהרבה מסמסונג וHTC שלא לדבר על אפל.

בקרב דעת הקהל סטטוס של יוקרה ואיכות שמור אך ורק למותג האייפון, זה מה משהו שנבנה עם הזמן. תמחור הזוי זה לא שיעניק למותג LUMIA סטטוס דומה.

בעל הבית השתגע שם, כנראה שהתחזית שלי קרובה יותר למציאות- תוך גג 5 שנים החברה בכונס נכסים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...