Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ונכנסנו לפן הבטיחותי של החומרים האלה אני אציין שלדעתי מומלץ להשתמש בתכשירים שהינם ג'ל שמורחים עם מברשת ייעודית.

היתרון שלהם נעוץ בכך שאין בהם נזילות מדופן הצמיג לסולייתו (שמים קצת ג'ל על המברשת ועוברים איתה על הדופן).

בתכשירי הקצף למינהם ברוב הפעמים יש נזילות על הסוליה כי השחרור של הקצף קצת פחות מבוקר וגם לאחר כמה שניות הקצף מתפרק על הצמיג והופך לנוזל לבנבן שנוזל ומגיע לסוליית הצמיג בחלקו התחתון. (יתרונם בכך שהם קלים יותר לשימוש- מרססים וזהו).

אני שוב אמליץ על הג'ל של מגוייר'ס שמאוד נוח לעבודה ונותן תוצאות מעולות לאורך זמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני משתמש שנים בקצף של stp, ולפחות ממה שראיתי, אתה צריך כנראה להחליף את הצמיג

בגלל שחיקה טבעית של הסוליה, הרבה לפני שנגרם איזה נזק לדופן בגלל חומר כזה, אם בכלל

זה עושה איזה נזק לצמיג, ואני נוסע 12-15 אלף ק״מ בשנה, שזה ממש לא הרבה.

כמובן שכמו בכל דבר, צריך לקנות חומר נורמלי, שמבוסס על סיליקון, ולא איזה נוזל שקר כלשהו,

שמבוסס על שמן קנולה, ולא להגזים ולמרוח פעמיים בשבוע על הצמיגים, אלא פעם בשלושה שבועות/חודש.

פורסם

שומר צמיגו יירחק.

אין אף חומר, ולא משנה מאיזו חברה, שבאמת יכול להאריך את חיי הצמיג.

החומרים ברובן מבוססים על שמן סיליקוני אשר חודר לתוך השיכבה החיצונית של הצמיג.

הימצאות החומר התוך השיכבה החיצונית "מנפח" במעט את אותה השיכבה [בעובי מיקרוני] ועוזר לחמצן לחדור את תוך הפולימר.

משם כבר השמש עושה את שלה [ביחד עם החמצן] ומביאה לפרוק [דגרדציה] מהיר יותר של החומר.

כך שלעזור זה לא.

אם זה לא היה מזיק, והעיניים היה רק קוסמטי, ניחא.

אבל כאשר יש פוטנציאל שזה מזיק לצמיג, אז אני ממליץ בחום לא להשתמש בחומרים מהסוג הנ"ל.

אגב, יש לחומר אפקט של "מעלים סדקים", פשוט השמן הסיליקוני ממלא את הסדקים ויוצר פני שטח חלקים אשר קשה לראות עליהם את הסדקים.

זה טוב לטסטים, בעיקר לאנשים שלא אכפת להם מחייהם.

בהצלחה

פורסם

ממה שבדקתי ספריי לצמיגים מחברת מדבקה לרוב יעשה נזק.

נגיד ש-STP כבייכול שומר על הצמיג, אז זה בטל בשישים, ממש לא משמעותי.

רוצה להאריך את חיי הצמיג? תכסה את האוטו בקיץ.

ניסיתם משחת נעליים?

:lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ניסיתם משחת נעליים?

:lol:

זה רעיון מעולה! זה יותר זול מספריי של STP.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה רעיון מעולה! זה יותר זול מספריי של STP.

אפילו לא בצחוק !

משחת נעליים מבוססת על נפט, ונפט ותזקיקיו תוקפים גומי וגורמים לו נזקים.

אם במכונית מורכבים צמיגים חדשים (מבחינת שנת ייצורם) והנסועה הגיונית, היתייבשות הדפנות ושחיקת הסוליה יגיעו ביחד, כך שמיותר להשתמש בחומרים האלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שומר צמיגו יירחק.

הימצאות החומר התוך השיכבה החיצונית "מנפח" במעט את אותה השיכבה [בעובי מיקרוני] ועוזר לחמצן לחדור את תוך הפולימר.

משם כבר השמש עושה את שלה [ביחד עם החמצן] ומביאה לפרוק [דגרדציה] מהיר יותר של החומר.

כך שלעזור זה לא.

אבל כאשר יש פוטנציאל שזה מזיק לצמיג, אז אני ממליץ בחום לא להשתמש בחומרים מהסוג הנ"ל.

אגב, יש לחומר אפקט של "מעלים סדקים", פשוט השמן הסיליקוני ממלא את הסדקים ויוצר פני שטח חלקים אשר קשה לראות עליהם את הסדקים.

בהצלחה

alonjp - האם אתה טוען שמה שכתוב על האריזה הנו שקרי? בפירוש כתוב על חלק מהמוצרים כי יש בהם מרכיבים שמגינים על החומר.

האם תעשיית הכימיה לא מסוגלת להמציא חומר שיודע לספק הגנה על החומר של הצמיג?

מניסיון אישי - נזק לא נגרם. ברכב קודם, דרשתי להחליף צמיגים בגלל גיל ולא בגלל שחיקה. כשהגעתי לצמיגאי הוא התפלא שאני דורש להחליף כי הצמיג במצב מצויין... אז תגידו שהוא לא מקצוען וכד', אבל בהתחשב באינטרס שלו ובניסיון שלו, אי אפשר להתעלם מהתגובה הראשונית שלו. ברכב ההוא, אני השתמשתי בחומר פעם בכחודשיים/שלושה במשך כשנתיים. הצמיגים בעת ההחלפה היו בני כחמש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
שומר צמיגו יירחק. אין אף חומר, ולא משנה מאיזו חברה, שבאמת יכול להאריך את חיי הצמיג. החומרים ברובן מבוססים על שמן סיליקוני אשר חודר לתוך השיכבה החיצונית של הצמיג.

סיליקון לא מנפח את הגומי והוא גם מגיע במקור כשהוא מצופה בו. מה שכן מנפח את הצמיג ומזיק לו זה שמן שמקורו בנפט. אולי זה לא יאריך את חיי הצמיג (האמת שזה תלוי בסגנון הנהיגה), אך שמירה על גמישות הדפנות כן תועיל לצמיג בזמן השימוש בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
alonjp - האם אתה טוען שמה שכתוב על האריזה הנו שקרי? בפירוש כתוב על חלק מהמוצרים כי יש בהם מרכיבים שמגינים על החומר.

האם תעשיית הכימיה לא מסוגלת להמציא חומר שיודע לספק הגנה על החומר של הצמיג?

מניסיון אישי - נזק לא נגרם. ברכב קודם, דרשתי להחליף צמיגים בגלל גיל ולא בגלל שחיקה. כשהגעתי לצמיגאי הוא התפלא שאני דורש להחליף כי הצמיג במצב מצויין... אז תגידו שהוא לא מקצוען וכד', אבל בהתחשב באינטרס שלו ובניסיון שלו, אי אפשר להתעלם מהתגובה הראשונית שלו. ברכב ההוא, אני השתמשתי בחומר פעם בכחודשיים/שלושה במשך כשנתיים. הצמיגים בעת ההחלפה היו בני כחמש.

לא מה פתאום, פרסומים שיווקיים ידועים באמינותם בדר"כ... :?

מניסיון אישי, החזקתי צמיגי קלבר במשך 3.5 שנים ו-50K ק"מ, והצמיג לא הראה סימני פרוק "התייבש", וזאת ללא שימוש בשום חומר פלאים.

אז מה זה אומר? כנראה כלום.

בכל מקרה, הכימיה בהחלט יודעת לטפל בעיניין עמידות הגומי.

לשם כך מוספים תוספים שונים המאריכים את חיי החומר ומגנים עליו בפני חשיפה לשמש וחמצן.

כמובן, שאין שום טעם לשים תיסוף אשר יגן על הצמיג לשימוש של 10 שנים, התיסוף יקר ודיי ברור כי הצמיג יוחלף הרבה לפני.

שיכבת הסיליקון אשר מיושמת על הצמיג, גם אם לא פוגעת [מניסיוני, בבדיקות מעבדה, היא כן פוגעת] בוודאי לא עוזרת כלל .

שיכבת הסיליקון אינה מונעת מעבר של חמצן, ובטח שלא מגנה בפני קרינת השמש וחום הכביש/חיכוך, ולכן אינה מוסיפה שום הגנה על דופן הצמיג.

פורסם
סיליקון לא מנפח את הגומי והוא גם מגיע במקור כשהוא מצופה בו. מה שכן מנפח את הצמיג ומזיק לו זה שמן שמקורו בנפט. אולי זה לא יאריך את חיי הצמיג (האמת שזה תלוי בסגנון הנהיגה), אך שמירה על גמישות הדפנות כן תועיל לצמיג בזמן השימוש בו.

אין שום דבר אשר יכול לשמור על "גמישות" הדפנות, בטח ובטח לא ספרי שקר כלשהו.

הגומי עלול להתרכך מחומרים שונים אשר חודרים לתוכו ומגדילים את הנפח החופשי של החומר ["מנפחים" את הגומי], אם אכן זה המצב, זהו מצב חמור מאוד.

לגבי ההשפעה של סיליקון על גומי, האם אתה מוכן לעמוד מאחורי דבריך.

מניסיוני בבדיקות מעבדה, לשמן סיליקון יש השפעה שלילית על עמידות החומר.

פורסם
שומר צמיגו יירחק.

כך שלעזור זה לא.

בהצלחה

מחזק. אני מציע לכולם לקרוא ולהפנים. חבל על הזמן, חבל על הכסף, חבל על הצמיגים, ובעיקר חבל על הרכב ו/או הבריאות ו/או החיים שלכם אם חס וחלילה זה יגרום בטעות גם לתאונה בגלל שפריץ שהגיע לסוליה או לבלמים.

תעזו לעצמכם טובה, בכסף שתחסכו שימו לעצמכם צמיגים טובים מפירמה טובה וידועה ועזבו אותם לנפשם.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

לכל מי שמעוניין.

הצמגים מיוצרים ברובם מתרכובות המבוססות על סטירן-בוטדיאן-גומי (SBR) וגומי טבעי.

להלן קישורים לטבלאות עמידות כימית של החומרים:

דף טכני של חברת רובינסון (לא מפורט אך פשוט ומתומצת) http://www.robinsonrubber.com/pdfs/StyreneButadieneRubber.pdf

טבלת עמידות כימית קצרה - http://www.allmats.com/site/439205/page/529171

טבלת עמידות כימית עמוסה מכול טוב - http://www.customadvanced.com/chemical-resistance-chart.html

ניתן לראות כי פה ושם יש סתירות לגבי עמידות הגומי בפני שמן סיליקוני, אני אישית נוטה להאמין לדף נתוני היצרן, מה גם שכפי שהרסר טוען: "אם יש ספק, אין ספק".

כמו כן, ניתן לראות כי העמידות הכימית של גומי SBR אינה בשמים והוא פגיע בפני סוגים רבים של כימיכלים ותרכובות (בניהם כל סוגי השמנים).

אני אישית הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי משפריץ חומר כלשהו על הצמיג שלי.

האם אתם באמת מעוניינים לעבור על רשימת הרכיבים של הספרי שלכם ולבדוק מה מהם מופיע בטבלאות כלא מומלץ לשימוש במגע עם SBR?!

כל זאת בזמן שהשפעת הספרי היא קוסמטית בלבד!

כפי שציינתי, הצמיג פגיע בעיקר בפני: קרינה, אוזון, חמצן וחום, את כל אלו הספריים/משחות ועוד אינם יכולים לעצור, בשביל זה ישנם תוספים ייעודיים אשר מוכנסים לחומר בזמן הייצור.

בקיצור, רדו מהעניין.

אם אתם רוצים לנקות את הצמיג, מים ומברשת מספיק.

פורסם
זה מוצר מועיל שנותן מראה חדש לצמיגים, זה טוב לפני מפגשי רכב, טוב לפני טסט כאשר הצמיגים שלך ישנים.

ברצינות ???

אתה באמת מתכוון להמליץ לאנשים להשתמש בתרסיס כדי להשוות לצמיגים גמורים מראה חדש כדי לחסוך החלפה ולסכן את עצמך ונהגים תמימים אחרים ???

• תוכן חדש...