Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לשדרג קצת את המערכת:

מותקן כרגע:

HU : Panasonic CQC1303U

4CH Amp : Premier 800W

Sub : 300RMS KNWOOD

Comp Front : Focal 165A 120W/60W RMS

Rear : JBL GT5963 210W/70W RMS

התכנון בהתחלה היה לשדרג את הHU,אך חשבתי אולי לשדרג את הרמקולים האחורים לקומפוננט ולחבר עוד מגבר של BOSS 2CH 600W.

יש רעיונות?

פורסם

מקפיץ,

עצות??

באחד הרמקולים של הJBL ישנו טויטר שרוף אז חשבתי או לקנות 6X9 חדש,או לעבור לקופוננט גם מאחורה מה דעתכם???

פורסם

אתה רוצה לשדרג או ללכת אחורה? מגבר של בוס:roll:

תוציא את האחוריים הם מיותרים, דבר ראשון תחליף hu למשהו טוב ואחרי זה שיהיה לך עוד תקציב תחליף מגבר גם למשהו יותר רציני.

פורסם

יצא לי לקרוא שהאחוריים נבלעים בסאב אבל לא ממש הבנתי איך הבאס בולע את כל השאר.

אז אם בעצם זה זוג רמקולים אחד וסאב אז מגבר 4 ערוצים אחד זה מספיק בשביל להגביר את כל המערכת?

פורסם

אין קשר לבליעה של הסאב, בגדול שומעים מוזיקה אתה אמור לשמוע במה, מה זאת אומרת, שהזמר ממורכז שכל צליל יגיע מהכיוון שצריך וכו׳, ע״י הוספה של רמקולים אתה מבלבל את כל הסדר הזה, רמקולים אחוריים הם גם לא איכותיים מאוד (גם היקרים ביותר שתמצא לא ישתוו לסט קומפוננט) ובד״כ בהם גם לא משקיעים הרבה ודבר אחרון זה הפרעות שיווצרו בנקודת פגישת הגלים של כל אחד מהרמקולים (עניין פיזיקלי שכבר קשה להסביר אותו על רגל אחת).

בכל מקרה יש לאנשים נטייה להגזמה ברכב (אני בכוונה אומר ברכב) כמה שהוא קטן תמיד רוצים להוסיף עוד רמקולים מתוך מחשבה שזה יותר טוב/חזק ומתרצים ב״חסר לי סאונד היקפי״ שאין בכלל דבר כזה, להשוואה אני תמיד מביא את מערכות הקולנוע ביתי מרובות הרמקולים שכאשר עוברים לניגון דיסק מוזיקה מנגנים אך ורק הרמקולים הקדמיים הגדולים (אפילו לא הסנטר) וכל זה בסלון שהרבה יותר גדול מהרכב.

בקשר לשאלתך, הכי מומלץ זה מגבר 2 ערוצים ומונו ייעודי לסאב, מכיוון ש4/2 ערוצים מספקים עוצמה נמוכה יחסית לסאב.

אבל זה גם תלוי באיזה סאב תבחר, אפשר גם להסתדר עם 4 ערוצים בגישור.

פורסם

ניתקתי את הרמקולים האחוריים כדי לבדוק את הנושא,ומה שאני יכול להגיד לך שאתה לא טועה וגם לא צודק.הנהג לא מרגיש את הרמקולים האחוריים עם הקידמים מוגברים יותר חזק,אבל אתה כן מאבד סאונד היקפי אפילו שרשמת שאין דבר כזה.

רשמת ששום רמקול לא משתווה לסט קופוננט אז אולי יש טעם להוסיף עוד סט קופוננט לאחורה?

פורסם

אין פה עניין של וויכוח כי אין דבר כזה סאונד היקפי, אם אתה יותר אוהב את זה ככה אין בעיה שתעשה את זה, אף אחד לא יכול להחליט במקומך. אני רק אומר לך מה העובדות, שזמר שר ישנה רק במה קדמית, שהמערכת קולנוע ביתי מנגנת מוזיקה הרמקולים האחוריים לא מנגנים (גם בסרט לא למעט אפקטים).

אתה עובד עם סט בסיסי יחסית ואולי משם החוסר שלך בנפח סאונד, למרות שלדעתי זה עניין פסיכולוגי ותו לא.

אתה מוזמן גם לחפש קצת מידע על הענף המקצועי של התחום ולראות שאפילו בתחרויות המקצועיות זוהי התבנית של המערכת.

אתה מחפש שדרוג, תוסיף את הסכום של הסט הנוסף לשדרג את שאר הרכיבים.

פורסם

אני לא יכול להתווכח אם צריך קומפוננט אחורי או לא, אבל אני אחרי התקנה טריה(הסתיימה לפני שעה וחצי) קומפוננט קדמי HSK, מגבר HE4 וסאב ES250 באטומה והמערכת הזאת פשוט מפחידה. אני מאושר :)

אז כנראה שלפחות לא חייב רמקולים אחוריים בשביל שמיעה מדהימה.

פורסם

לילה טוב

מה שנשאר לך זה להחליף את הHU למשהו קצת יותר טוב.

ןבקשר לכל השאלות של רמקולים מאחורה כן לא מוסיף גרוע יש הרבה חילוקי דעות,

לפי דעתי מערכת מושלמת זה HU טוב סט קומפוננט איכותי מקדימה מגבר כמו שאמר SCOOP שני ערוצים ומונו או 4 ערוצים טוב.

עוד דוגמא שלא צריך רמקולים אחוריים 9*6,היית פעם בהופעה בפארק? איזה גודל ולא אין רמקולים מאחורה ויש סאונד ווליום מטורף.

• תוכן חדש...