Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב שכזה עם 192K ק"מ.

הרכב הינו יד ראשונה ,מעולם לא הוחלף שמן הגיר.

האם יש טעם להחליף שמן , או שפשוט עדיף לא לפתוח ?

פורסם
סלח לי על הבוטות - אבל מה שאתה מדבר זה שטויות במיץ עגבניות. תרגע בבקשה.

דבר ראשון, היבואן לא צריך לקחת שום אחריות על שום דבר. היצרן הוא זה שלוקח את האחריות. נכון

דבר שני:

השסתומים הלבנים (דור ראשון) היו מצויינים - תאמין לי, עבדתי מעל 5 שנים במורשה לובינסקי וראיתי AL4 יותר ממה שתראה בכל החיים שלך. יופי חי, אני מעוניין לא לראות גיר כזה יותר למשך שארית חיי, גם השניים שהיו לי זה הרבה יותר מדי.

הסיבה להחלפות היא שהשחק בתוך הגיר נתפס בתוך השסתומים וגורם לבעיות של ויסות לחצים. כמו כן, שמן הגיר משנה את צמיגותו ככל שהוא סופח אליו יותר שחיקה מהברקסים\קלאצ'ים של הגיר - וכך שוב מתחילות בעיות של ויסות לחצים.מעניין את סבתי הצולעת מה הסיבה לתקלות הנפוצות כל כך בגיר הזה. ליצרן: יש בעיה עם השמן והוא לא לכל החיים כמו שהצהרת? תוציא הוראה להחליף ותתמודד עם התקשורת!

דבר אחרון: זה שאתה אומר "שסתומים פגומים" שקול להוצאת דיבה - כי הם לא היו פגומים, עובדה שאותן התקלות חוזרות גם עם השחורים. זה שחפרת באינטרנט ושאלת מיליון שאלות ובנית לעצמך איזושהי תאוריה מורכבת ומוצקה לא אומר שזה נכון.שתה עוד כוס מים אם עדיין לא נרגעת איציק, מה קרה לך? אתה אחד מהיותר שקולים פה בפורום. השסתומים דפוקים לדברי כל מכונאי סיטרואן שדיברתי איתו כולל מורשים ומנוסים לא פחות ממך. התקלות חוזרות כנראה כי הגיר לא אמין. זה לא אומר שכללללל הגירים ישבקו, אלא שסביר מאד שגיר מעל גיל מסוים וקמ"ג' מסוים (סבירים לגמרי, לא של מעבורות חלל) יגלה תקלות משמעויות. לא מאמין? חפש בפורום או בגוגל!

היצרן וגם היבואן לא הוציאו שגרות טיפולים לגיר כי אז הם חושפים עצמם לתביעות במיליוני שקלים, לכן הם חייבים להמשיך עם הקו הזה.לא מעניין אותי כלקוח. כלקוח מעניין אותי שהיצרן ונציגו בישראל ייקחו אחריות על המוצרים שהם משחררים ויידעו את הקהל אם יש בעיהבמוצר שהגיע לארץ

גיר כזה שעובר טיפולים סדירים מחזיק מעל 200K ק"מ.טיפולים סדירים שבאופן רשמי היצרן אומר שלא צריך... יופי.

איציק

לבריאות בנאדם, אני לא אחראי לגיר הזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
השסתומים דפוקים לדברי כל מכונאי סיטרואן שדיברתי איתו כולל מורשים ומנוסים לא פחות ממך.

בהחלט טיעון משכנע. אתה בטח מדבר על כל אותם מכונאים שעברו הכשרות מצויינות בצרפת ומכירים את הגירים מעולה מכל כיוון, נכון ? או שאתה מדבר על אלו שאמרו להם לפרק את הבלוק, להחליף את החלק הזה והזה ולמלא שמן גיר כך וכך ?

אין ספק שאתה וגם מכונאי סיטרואן בישראל יודעים מצויין שהשסתומים דפוקים, הרי חקרתם בדיוק לראות היכן הכשל, וגם ניסיתם הרבה דברים והגעתם למסקנה הזו. חבל שלא שלחתם את הדו"ח שלכם ליצרן ! אולי הוא היה מנסה את המסקנות והפתרון המוצע.

זה שיצרנים טועים, או ממשיכים בקו מסויים (למרות שהוא לא עומד בקנה אחד עם הפרקטיקה או המציאות) זה לא חדש. מה שכן חדש זה שאתה מוציא את הקצף שלך על הגיר במקום הלא נכון. אז אולי קנית רכב עם גיר דפוק ושפכת 8K שח על השיפוץ שלו - אבל זה לא קשור למה שאני מנסה להסביר לך. כאן אתה נמצא בפורום רכב וחלק מה"תפקיד" שלך הוא גם ללמוד מאחרים, גם דברים שלא כתובים בספר כי למעשה בגלל זה אתה כאן - לשמוע וללמוד מניסיון של אחרים.

בעניין האחריות לגיר - אל תדאג, ממך אני לא צריך שום אחריות לשום גיר.

I rest my case

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחרי כל הדיונים התשובות פה סליחה, אבל לא הבנתי כלום!

יש לי בעיה דומה באוטו (אותו שנה אותו דגם) ומרוב שנסחפתם אני לא הבנתי מה ההמלצה שלפתרון הבעיה לבחור שפתח את הפוסט (ולי)

להחליף שמן גיר וזה יפתור את הבעיה? להחליף שסתומים? בלוקים?

אשמח לתשובה החלטית

פורסם
אחרי כל הדיונים התשובות פה סליחה, אבל לא הבנתי כלום!

יש לי בעיה דומה באוטו (אותו שנה אותו דגם) ומרוב שנסחפתם אני לא הבנתי מה ההמלצה שלפתרון הבעיה לבחור שפתח את הפוסט (ולי)

להחליף שמן גיר וזה יפתור את הבעיה? להחליף שסתומים? בלוקים?

אשמח לתשובה החלטית

קודם גש למוסך לעבור אבחון, אחר לא תדע מה התקלה.

פורסם
קניתי אוטו עם גיר דפוק, נכון, אני ועוד אחד או שניים...

העיקר שאתה מבסס את דעתך על דברי מכונאים ישראליים, שכידוע: ידועים בכל רחבי העולם כמכונאים יסודיים, מקצועיים ובעלי הכשרה מהמעלה הראשונה ! (אין זה בא להכליל, אבל רובם רחוקים מלהיות כאלה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבסס את דבריי על המקרה שלי ועל מאות שרשורים בפורומים בעולם ובישראל וכן על שיחות עם מכונאים במוסכי יבואן.

ותראה: אירוע הסטורי יותר מגילוי הבוזון של היגס! הופ! קפץ לו עוד לקוח של AL4 תקול לשרשור בעוד אנו מתכתבים!

אבל אתה יודע מה - איציק, סבבה, ניצחת. הגיר מדהים ואני לקוח ממורמר.

שחרר נא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
איציק, סבבה, ניצחת. הגיר מדהים ואני לקוח ממורמר.

שחרר נא.

ישששששששששששששששששששששש ישששששששששששששששששששששששששש

ניצחתיייייייייייי

יששששששששששששששששששש

:lol:

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל עדיין ניצחתי !!!

יששששששששששששששששששש

יששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש

:lol:

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ברשותי רכב שכזה עם 192K ק"מ.

הרכב הינו יד ראשונה ,מעולם לא הוחלף שמן הגיר.

האם יש טעם להחליף שמן , או שפשוט עדיף לא לפתוח ?

ואולי אפשר בכל זאת לקבל תשובה לשאלה ??

פורסם

אייל, צריך להיות מאד זהיר בתשובה, מכיוון שאם אין תופעות והגיר תקין, יש שתי אסכולות כאמור: אחת אומרת למה לגעת אם לא מקולקל והשניה אומרת שכדאי להחליף כטיפול מונע.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...