Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שהעיצוב לקוח מ VOLVO הבטיחות לא נלקחה משם!

בוולו 164 יש שני מעגלי בלימה (אחד שימש כגיבוי ) ב BX מצב הפוך. "כל הביצים בסל אחד "

תקלה במערכת ההידראולית ואין בלמים ואין בולמים וכמעט אין הגה...

1979_Bertone_Volvo_Tundra_08.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נכון.

החל משנת 72' כל המכוניות חויבו במערכת בלימה כפולה, וזה כולל כמובן גם את ה BX.

גם במקרה של כשל במערכת ההידראולית עדיין נותר כוח בלימה, בדיוק כמו בכל מכונית אחרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רק תיקון קל, סיטרואן כן השתתפו בראלי לפני כן, עם ה DS

וסיפור אישי, בתקופת בום המכירות של ה BX, אימי עבדה בלובינסקי.

היה מקרה של אדם שרכש BX, וכאשר לקח אותה מהמגרש (בכהנמן בבני ברק למי שמכיר), בא להשתלב בתנועה ו... משאית פשוט הורידה לו את כל האף של הרכב. טוטאל לוס.

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

בזמנו (לפני 5 שנים)כשהחזקתי שני BX האחת 88 והשניה 93,חיפשתי חלקים הידראוליים לרכב-המחירים היו בשמיים.כל הצנרת שהחלפתי עלתה בסביבות 2500 ש"ח,בומבות (או ספרות בשפה המקצועית) עלו 450 ש"ח ליחידה מקורית-240 ש"ח חליפית ספרדית,שמן הידראולי ירוק מצאתי בזול של TOTAL 14 ש"ח (דור-אלון),רק דבר אחד היה חסר לשמירה מלאה של המערכת ההדיראולית-השמן הכתום לניקוי המערכת,שמשום מה גם בחברה לא ידעו על מה אני מדבר.

סה"כ הרכב מאוד נח לנסיעות ארוכות,יציב מאוד,בולם בחדות ללא קשר למשקל המועמס עליו (חיסרון בחורף-נעילת גלגלים בלחיצה חזקה מדי-של כל הארבעה גלגלים),חלקים אחרים השגתי מחלקי חילוף כמו משאבה הידראולית (שבחו"ל עלתה אז הרבה מאוד כסף),תמנון,ומווסתי גובה ועוד חלקים הידראולים.

סה"כ הושקעו ברכב כ8000 ש"ח ואת העבודה אני עשיתי-לא רוצה לנחש כמה היה לוקח מכונאי במוסך מורשה.

כיום להחזיק רכב כזה הוא באמת לעשירים-כי כל החלקים שלו יקרים מאוד,נפרדתי בצער לפני 5 שנים מה BX 93 שהיתה לי,ונפלתי לעולם של אמריקאיות-הנוחות לא פחותה-אך החלקים זולים וזמינים יותר......

אחחחח....להתענג על הנוסטלגיה...

• אהבתי 1

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

סקירה מעניינת ומפורטת ביותר. יישר כח כבוד הרב!

בזמנו, לחבר היתה BX (הזמן הוא סוף שנות ה-80), ומה שזכור לי, זו הנוחות המיוחדת בנסיעה (במושב אחורי מת"א למצפה רמון, ללא הפסקות ביניים והגב אחרי זה במצב נהדר...)

alfa 156 2.5.

פורסם
לא נכון.

החל משנת 72' כל המכוניות חויבו במערכת בלימה כפולה, וזה כולל כמובן גם את ה BX.

גם במקרה של כשל במערכת ההידראולית עדיין נותר כוח בלימה, בדיוק כמו בכל מכונית אחרת.

היית צריך לספר לי את זה כשהתפוצצו לי צינורות בקסנטיה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קצת מוזר לי שהקסנטיה החליפה את ה-BX, זה אומר שה-BX היא למעשה סבתא של הסיטרואן C5.

אני תמיד חשבתי שה-ZX החליפה את ה-BX.

אגב בשנות ה-90 זכור לי גם BX שנמכרו למוניות ושרדו עד סוף שנות ה-90.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ה ZX לא החליפה שום מכונית.

כשהוצגה בסוף 91' היא מוצבה בין ה AX הקטנה ל BX המישפחתית, וכך סיטרואן סוף סוף השלימה קו מוצרים הומוגני.

הקסנטיה הוצגה בסוף 93' והיתה למעשה המשך טיבעי ל BX.

פורסם

סקירה מהנה ומחכימה. לגבי דגם הראלי של ה-BX, הוא כונה 4TC ו-200 עותקים ממנו נמכרו ללקוחות פרטיים (לצורכי הומולוגציה), בנוסף לעוד כמה עותקים שהספיקו להתחרות פה ושם. המנוע, 2,200 סמ"ק טורבו, סיפק בין 200 כ"ס (בגרסה ה"סדרתית") ועד 430 בגרסת המסלול.

Bx-4tc-Tapeta.jpg

ולמי שממש מעוניין באחת כזאת - יש כאן אחת מודל 1986 (עוד ארבע שנים אספנות...) למכירה במחיר "סמלי" של 105,000 יורו...

אגב, ברזומה שלה רשומה השתתפות בראלי מונטה קרלו 1986...

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

בשנת 1991 כשעלינו לארץ, בחיפה תמיד הייתי הולך מול אוחם התצוגה בחיפה בחלומות שיום אחד אני יחזיק אחת כזאת GTI 1.9 לבנה.

בשנת 2004 אני מוצא אדם עם הרכב הנ"ל ונדבק לו לוריד, הוא מספר לי שהראב עובד על 3 צלינדרים ויש בעיות הדראולית.

בסכום של 5000 ש"ח אחרי חודש שיכנוע אני לוקח הרכב.

נסעתי עליו כחצי שנה, חייל משוחרר מעמיק בתוככי ההידראוליקה, קונים חלקים יקרים להחריד, גומיות צינורות ווסתים.

ראבק הרכב תכן לי את כל הכספים.

למרות זאת איני מתכוון למכור ומחליף מנוע, אהבתי את הרכב מאד, עד שלא נהיו סדקים בשלדה מרוב הנסיונות שלא עשינו עליו.

כהיום עוד לא נגמלתי, אילו הייתה זמינות חלקים אני מזמן הייתי מחזיק אחת, שלא תטעו מנוע 16v או בסיטרואנית D6C.

בהחלט אילו הישראלים לא היו מביאים אותן למצב שבו הן היום זה אחד הרכבים, לשנים שלו מתקדם מאד מאד.

פורסם
ה BX לא היתה מכונית מורכבת לטיפול, לפחות בכל מה שנגע בטיפולים שיגרתיים.

הדגמים הראושנים סבלו ממאייד וובר בעייתי שהיה קשה לכיוונון וגרם להתנעה חמה קשה ומפלג בעייתי מתוצרת דוסלייר הצרפתית.

בנוסף, המנוע שהיה עושי אלומיניום היה רגיש מאד לשימוש במי ברז "קשים" ומאחר והמודעות לנוזלי קירור איכותיים לא היתה ממש קיימת, מנועים רבים נסדקו ועברו לעולם שכולו טוב.

גם הגיר האוטומטי מתוצרת ZF לא הפגין אמינות גבוהה, ופעמים רבות נזקק לשיפוץ יקר לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ בלבד.

בנוסף הגיר האוטמטי פגע מאד בביצועי המכונית וגרם לצריכת דלק גבוהה.

גם הפלסטיקה החיצונית לא החזיקה מעמד, ולאחר פרק זמן קצר המכוניות נראו מרופטות ובלויות.

כל הגורמים חברו יחדיו, וגרמו לכך שמעט מאד מכוניות שרדו את השנים, וחבל, כי זו היתה סיטרואן אמיתית.

לפי מה שאני זוכר , הגיר ZF בא במקור עם 3 הילוכים וסיטרואן הנדסו לו עוד הילוך וכך הוא הפך ל- 4 הילוכים מה שפגם באמינות של הגיר .

לאבי היה כזאת גיר רגיל הרכב הכי נוח שנסתי עליו (הכיסאות הקדמיות הטובות והנוחות שיצא לי לשבת ) מזגן חזק מאוד .

אהבתי את העיצוב הפנימי של ה-BX .

היום כבר לא עושים רכבים כאלה :-)

פורסם

סיטרואן לא היו מעורבים בפיתוח התיבה אלא קנו אותה מ ZF הגרמנית, כמו יצרנים אירופאיים אחרים.

באותה העת מכוניות אוטומטיות נמכרו באירופה בעיקר לנכים או לקשישים, כך שמה שעמד בראש סדר העדיפויות של מהנדסי ZF היה העברת הילוכים חלקה ונעימה ותגובה רכה.

הגיר הנ"ל היצטיין בפעולה נעימה ורכה, אך סבל מתגובה איטית ומושהית והיה זקוק למנוע חזק באמת.

בכל המכוניות שהותקן הוא פגם בביצועים, מי יותר (פיג'ו וסיטרואן) ומי פחות (ב.מ.וו ולנצ'יה).

בסוף שנות ה 90' הוצא לגמלאות והוחלף ע"י ה AL4.

בדגמי 87' היתה בעיה בבורג שאיבטח את בתמסורת הפלנטרית, וזה הוחלף במרבית המכוניות.

התקלה הוציאה שם רע לתיבה, ובנוסף סבלה התיבה מבלאי לא אחיד; מכוניות רבות חצו את קו ה 150K עם התיבה המקורית ומכוניות אחרות ניזקקו לשיפוץ כבר ברבע מהנסועה הזו.

פורסם

אני יכול להעיד ממקור ראשון שסיטרואן BX ללא נוזל הדראולי - עדיין בולמת, אמנם לא באותה עוצמה אבל בולמת.

באפריל 1987 החלטתי בשביל הוריי ש"מצטרפים לחגיגת ה-BX".

היותי שאחד משכנינו באותה תקופה עבד בלובינסקי - קיבלנו רכב באספקה כמעט מיידית.

ברמזור הראשון אחרי שיצאנו מהסוכנות, עם לחיצה על הבלם כל נורות האזהרה בלוח המחוונים נדלקו, והרכב בקושי עצר.

חזרנו מייד לאתר המסירה - ושם מצאו שצינור נקרע במערכת ההדראולית וכל השמן ההדראולי ברח :shock:

השלמת פרטים:

היה גם דגם של BX עם מנוע 1124 סמ"ק שיוצר במיוחד לשוק היווני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...