Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יצרנים נורמאליים בעלי מסורת של בניית רכבים עם הנעה אחורית מאירופה יעשו רכב עם רדיוס סיבוב קטן.

אבל אפילו אם רדיוס סיבוב נופל מהמשוואה מסיבות כאלו ואחרות, עדיין ברכב הנעה אחורית ההיגוי נקי, לא כמו בהנעה קדמית או כפולה. ועוד יתרון חשוב שלא הזכרתי הנעה סימטרית - ציריות באורך שווה, לאומת הנעה קדמית הציריות באורך שונה, כלומר הגלגלים מקבלים מומנט שונה (TORQUE STEER - כמה שמנוע חזק יותר ככה זה יותר גרוע). סובארו ואודי (לא מדובר על מבוססי גולף) יוצאות דופן עם הנעה קדמית/כפולה כאשר בסרן הקדמי ציריות באורך שווה.

מתי נהגת בפעם האחרונה על הנעה קדמית מוצלחת? נסה את הגולף GTI סימן 6, פיז'ו 306GTI או דגמים חמים של הונדה עם מתלה עצמות עצה כפולות מלפנים וספר לי על טורק סטיר, דיוק לקוי וכיו"ב.

להבדיל, רוב מערכות ההיגוי של מרצדס משלושת העשורים הקודמים(בשנתיים שלוש האחרונות יש שיפור) מחפירות, עם חוסר בתחושה, דיוק ופעולת קסטר(חזרה למרכז) חלשה מדי.

בקיצור תאוריה לחוד ומציאות לחוד.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

double wishbone ברכב הנעה קידמית זה מאוד נדיר. אני לא מכיר אבל אם אתה אומר שיש...

מה הטעם לקנות BRZ/GT86 אם בכל מקרה יסרסו אותה ל100 קמ"ש. :evil:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4232060,00.html

לחובבי ההגה לא נותנים לחיות במדינה הזו.

יש אנשים שצריך להגביל להם את הפה מרוב השטויות שהם אומרים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
double wishbone ברכב הנעה קידמית זה מאוד נדיר. אני לא מכיר אבל אם אתה אומר שיש..

הונדה אקורד, אלפא 159, 147/156/GT, וזה רק בשליפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ולמה לקנות מיאטה עם 160 כ"ס ב-190? (לא נמכר אני יודע)

אתה לא יכול לשפוט רכב לפי מספרים יבשים בלבד.

הונדה אקורד, אלפא 159, 147/156/GT, וזה רק בשליפה.

משום מה אני חשבתי רק על האצ'ים

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

147 היא לא בדיוק סדאן :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מתי נהגת בפעם האחרונה על הנעה קדמית מוצלחת? נסה את הגולף GTI סימן 6, פיז'ו 306GTI או דגמים חמים של הונדה עם מתלה עצמות עצה כפולות מלפנים וספר לי על טורק סטיר, דיוק לקוי וכיו"ב.

המפקד, יש לי פטור מנהיגה על רכבים עם הנעה קדמית וגם פטור מנהיגה על רכבים אסיאתיים. היגוי (אני מתכוון לא רק לתגובה או התחושה בהגה שיכולות להשתנות בהתאם למערכת גיגוי, אלא היגוי ביחס סרן הנעה) של הנעה קדמית, כמה טוב שהוא לא יהיה, זו עדיין הנעה קדמית ופיסיקה זה עדיין פיסיקה (ותוספת של חלוקת מומנט לא שווה בין הגלגלים לא ממש תורמת ועוד משקל בלתי מוקפץ שונה בגלל שציריה אחת כבדה יותר - אבל עזוב), לכן מלבד ירידות אין להנעה קדמית שום יתרון על הנעה אחורית בארץ (אל תגיד גשם, שלג או קרח - לא ממש רלוונטי לארץ. במקרה כזה אפשר לדבר גם על באנטרקטיקה עדיף שם כלי עם זחל ופידבק לא רלוונטי שם כי אין לו הגה :lol:).

(לשמחתי) לא נהגתי על גולף GTI MK6, אבל קראתי ביקורות על ההגה החשמלי שלו ומאוד הזדהיתי עם התחושה שהייתה לי בפסאט שמבוסס על גולף MK5. הנעה קדמית לא אשמה בזה.

היגוי נקי אלו הם ניואנסים שלא כל אחד יודע להרגיש או להעריך (כמו יין טוב - יש אנשים שלא מרגישים הבדל בין יין שעולה 30ש"ח לבין יין משובך). רכב עם הנעה אחורית פונה הרבה יותר בחופשיות, בלי התנגדות קלה שיש לרכב הנעה קדמית - זה תת היגוי, אם כבר אני מעדיף נטייה להיגוי יתר כי עם זה לפחות אפשר משהו לעשות במקום להיות צופה פאסיבי במתרכש סביבך. מעבר לזה יש לך שליטה על שני סרנים ולא על סרן אחד בלבד.

לא יודע אם שמת לב, אבל כל רכבים החזקים תמיד בעלי הנעה אחורית (לפעמים יש תוספת של כמה אחוזי מומנט גם לסרן הקדמי משהו כמו 10%, אבל עדיין זה לא ממש משנה את התמונה הכללית). מתלים וקומבינות מאפשרים להעביר יותר כוח להנעה קדמית, אבל תמיד יש גבול ולכן הפתרון הוא הנעה אחורית, אבל זה פיתרון יקר כי זה עוד מכלולים ותוספת משקל. רוב האנשים גם ככה לא יודעים איזו הנעה יש להם ברכב, מה ההבדל וכד', לכן פיתרון זול של הנעה קדמית שבאופן מסורתי יותר פשוטה לשליטה בסיבובים עבורם עדיפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התנגדות קלה שיש לרכב הנעה קדמית - זה תת היגוי, אם כבר אני מעדיף נטייה להיגוי יתר כי עם זה לפחות אפשר משהו לעשות במקום להיות צופה פאסיבי במתרכש סביבך.

:mm_yeah::hihi:

פורסם

צביקה, גם רכבי הנעה אחורית מגיעים למצבים של תת היגוי, וגם ברכבי הנעה קידמית יש מה לעשות, אומנם פחות, עם תת היגוי.

ברכבים עתירי כ"ס משתמשים בהנעה אחורית כי כאשר יש שימוש בהנעה 2x4 בעת האצה אפשר להוריד הרבה יותר כ"ס לכביש עם הנעה אחורית, בשל העברת המשקל.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נהיגה חזקה במגאן RS קאפ, מוכיחה כי הנעה קידמית עם 250 כס + יכולה להיות מהנה מאד ללא תת היגוי או "טורק-סטיר" כלל,השבוע עשיתי את העליות של מיצפה רמון ב"פול-אטאק" לבד באוטו, ועם ESP מנותק לחלוטין ובמצב דוושה "אקסטרים"-{לקאפ 5 מפות מצערת}, עם דוושה לחוצה לריצפה מתחילת הפרסה ועד סופה הדיפרנציאל הקידמי פשוט מושך את האף כמו על מסילה דמיונית-ללא אובדן כח,ללא פירפור הגלגל הפנימי, פשוט "סלינג-שוט" מושלם.....וזה עוד כשרוב המישקל של הרכב על הציר האחורי{עלייה}.

האוטו הזה מדהים ביכולת הפנייה והאחיזה שלו תחת כח-צורת נהיגה שנוגדת את ההרגל לחכות עד שיא הפנייה כדי ללחוץ {אם תנהג ככה אכן תקבל תת-היגוי} "על הגז" כמו בגולף או דומות.

בכל מבחן נגזד הסובארו או הטויטה המגאן ניצחה בפארמטר הביצועים וכמובן בפארמטר החשוב ביותר-הנאה מנהיגה ולכן אם אתה לא יכול בלי דריפטים והחלקות כל היום אני לא רואה שום סיבה בעולם לשלם יותר מ180 אלף שח ולקבל פחות .

או ללכת עם ולנהוג בלי ! כבר היתה כאן יונדאי קופה אחת.....

פורסם

רובי,

כתבת דברים נכונים וכתבת אותם יפה מאוד.

אין ויכוח על כך שעם מגאן RS קאפ רנו הצליחו לחולל פלא ויצרו את אחת ממכוניות ההנעה הקדמית שהייתי רושם לכל חסיד אדוק של הנעה אחורית נהיגה בה טרם יחרוץ את דין ההנעה הקדמית. הם עשו זאת עם רקיחה מדויקת של שלדה, מתלים, בולמים, היגוי ו...טכנולוגיה המון טכנולוגיה (ושלא נטעה, היא עובדת גם כשה-ESP כבוי...).

כל אלו הביאו אותה לדיוק ואיזון נהדרים.

אבל, כאן מגיעה הטויוטה בגישה מאוד שונה, טהרנית אפילו, ומציעה לך לא פחות כיף או לפחות כיף "אחר", בהרבה פחות כסף (במקור, לא בארץ) במעמד הרכישה ובתחזוקה השוטפת. היא מציעה מכונית שלא כמו הרנו וכן כמו נאמר מיאטה, חלק מהכיף בה זה הרגעים הקטנים ביומיום שמלווים אותך ולא רק בעליות למצפה רמון/נס הרים/ליאון/כביש אלון/סדום ערד וכו'.

מכוניות כמו מגאן RS מוכיחות כמה רחוק אפשר להגיע עם טכנולוגיה, מכוניות כמו טויוטה GT86 שואלות "למה"? למה צריך את כל זה אם סך הכל באנו לעשות שמח, והיא עושה המון שמח.

כדי לקבל הכרעה סופית, צריך לנהוג בהן גב אל גב בבתנאים זהים, במבחן שאינו רק במסלול ובכביש המפותל אלא בסך כולל של שימושים.

מכל מקום, לפטור אותה כ"יונדאי קופה" זו טעות מאוד גדולה ואמירה שגויה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
יצרנים נורמאליים בעלי מסורת של בניית רכבים עם הנעה אחורית מאירופה יעשו רכב עם רדיוס סיבוב קטן.

אבל אפילו אם רדיוס סיבוב נופל מהמשוואה מסיבות כאלו ואחרות, עדיין ברכב הנעה אחורית ההיגוי נקי, לא כמו בהנעה קדמית או כפולה. ועוד יתרון חשוב שלא הזכרתי הנעה סימטרית - ציריות באורך שווה, לאומת הנעה קדמית הציריות באורך שונה, כלומר הגלגלים מקבלים מומנט שונה (TORQUE STEER - כמה שמנוע חזק יותר ככה זה יותר גרוע). סובארו ואודי (לא מדובר על מבוססי גולף) יוצאות דופן עם הנעה קדמית/כפולה כאשר בסרן הקדמי ציריות באורך שווה.

מכוניות בעלות רדיוס סיבוב קצר היו תחום התמחותה של וולבו שנים רבות.

לוולבו 144\240, אורך 2.65 היה רדיוס סיבוב של 9.5 מטר, קטן יותר משל מכוניות סופר מיני רבות.

היגוי טוב ונקי לא קשור לסוג ההנעה, ברמת העיקרון.

נהגתי הרבה בוולבו 144\240\940, פיג'ו 505 ופורדים למינהן, ואני לא זוכר שהיה להן יתרון בתחום על פני מכוניות אחרות.

בנוסף, מכונית בעלת הנעה אחורית לא הופכת בהכרח למהנה יותר לנהיגה ממכונית בעלת הנעה קדמית, והגיעה העת לשים סוף לאגדה הלא מבוססת הזו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא רק EVO גם CAR קבעו שהמגאן כיפית וטובה יותר ועם כל הכבוד לרעיון של שמאחורי הGT {"טהור" ופשוט} רכב שנראה זאב ומאיץ בחיי היום יום כמו כבש לא יכול להיות רכב ספורט גם אם הוא נראה כזה עיין ערך יונדאי קופה,פיזו RCZ הונדה CRZ וכו.

ואם כמו שאמרת כייף ביום יום, אזי ובטח שם אין לטויוטה\סובארו להציע עם מומנט נמוך בסלד גבוה ותחת מאד שמרן.

אין לי כלום נגד הצמד והם יהיו אחלה קנייה אבל בסופו של יום אדם צריך לשאול את עצמו מה הוא מקבל עבור הכסף שלו ואם הוא לא נוהג עם התחת בחוץ בכל סיבוב{וגם אז מיאטה תעשה זאת מצויין}הטויוטה\סובארו לא מצדיקות את המחיר, לא ב250 אלף שח,וגם לא ב200 אלף שח שיש כל כך הרבה אלטרנטיבות טובות וכיפיות במחיר נמוך או זהה ועם תמורה גבוהה יותר.

מצחיק שאף אחד אפילו עוד לא נהג עלהן מכותבי הפורום וכבר קשרו להן כתרים ושבחים וזאת כאמור בניגוד לכל המבחנים ההשוואתים בעיתונות העולמית רק בגלל אותה הילה אחורית.

• תוכן חדש...