Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאיפה יגדל עוד גיד בתקע דו גידי?

לכן כתבתי שצריך להשחיל כבלים מתאימים, וזה כולל את כבל ההארקה. וכמובן לודא שההארקה תקינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט תוקעים סכין סטייקים בשקעים, לא? :twisted:

תודה לכולכם על שלל העצות, כל צרכני החשמל יושבים על שקע וקו משלהם, זה רק מלא צרכנים קלים ושלא צורכים חשמל 24/7 שמשורשרים על שקע אחד.

מבחינת עומס, מעולם לא הקפצתי פקק בבית אבל הייתי מודאג מהבלגן שעל הרצפה אבל אם אתם חושבים שזה "תקין" אז שישאר ככה בינתיים כי לא ממש מתאים לחצוב כרגע בכל הבית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תראה,אני לא יודע אם זה בית שקנית או דירה שאתה שוכר.

אני למשל, אם זה היה בית שלי,מזמן כבר הייתי מזמין חשמלאי ומשקם את כל החשמל בבית,שזה אומר

להחליף את כל החיווט בקירות,לעשות שקעים חדשים ולהכניס את הקופסא עם ה"פקקים" שבחדר המדרגות לתוך הבית.

פורסם

אני למשל, אם זה היה בית שלי,מזמן כבר הייתי מזמין חשמלאי ומשקם את כל החשמל בבית,שזה אומר

להחליף את כל החיווט בקירות,לעשות שקעים חדשים ולהכניס את הקופסא עם ה"פקקים" שבחדר המדרגות לתוך הבית.

בית פרטי בן 15 בבעלות שלי.

הבשורה הטובה היא שלא צריך קונגו! :wink:

הבית בנוי לפי מפרט אמריקאי (מדובר בקיט של בית עץ אמריקאי שיובא והותקן בארץ) ולכן כל הקירות הם קירות גבס וכל צנרת המים והחשמל רצה בעליית הגג ולכן העבודה אמורה להיות קלה מאוד (יחסית).

טוב, כנראה שנצתרך להתחיל לחפש חשמלאי מוסמך.

החלפת כל החוטים שקיימים בקירות נראית לי מוגזמת לבית שקיים רק 15 שנים, לא?

פורסם

15 שנים זה לא הרבה במונחים של בנייה (ויתקנו אותי כל קבלני השלד בפורום :wink: )

חוץ מזה,

אם עשו עבודה טובה בהתחלה,אין סיבה להחליף. עצם העובדה שהקירות הם קירות גבס,זה רק יקל יותר על העבודה.

פורסם

דירות עם פקקים בחדר מדרגות אומר בתים בני מעל 20-22 שנה לפחות, ושם יש היגיון לבדוק ולחזק את מערכת החשמל.

ממה שאני זוכר כאשר הייתי ילד, ב 89' נכנסו לדירה חדשה של "אשדר" וכבר אז היה לנו לוח חשמל בתוך הבית עם 40A כסטנדרט ואינסטלציה (צנרת) מושחלת מפלסטיק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גרתי בתל אביב בדירה שכורה בבית ענטיקה שהפקקים היו בחדר מדרגות וזה היה הכי הגיוני בעולם כי לך תחליף חוט חשמל בפקק (אמרתי ענטיקה) בדירה בחושך, אז במילא פותחים כבר את הדלת שיכנס אור מהחדר מדרגות.:lol:

פורסם

בבית שההורים שלי קנו בשנות הששים (נבנה ב-1965-6) היתה קופסת נתיכים בתוך הבית. אלא מה - אכן היה מדובר בנתיכים, שהצריכו החלפת חוט כל אימת שניתכו. כעבור כ-15 שנה שודרגה למפסקים אוטומטיים.

קופסת נתיכים מחוץ לדירה היא עניין של תקופות קדומות, אני חושב שעד אמצע שנות הששים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דירות עם פקקים בחדר מדרגות אומר בתים בני מעל 20-22 שנה לפחות, ושם יש היגיון לבדוק ולחזק את מערכת החשמל.

ממה שאני זוכר כאשר הייתי ילד, ב 89' נכנסו לדירה חדשה של "אשדר" וכבר אז היה לנו לוח חשמל בתוך הבית עם 40A כסטנדרט ואינסטלציה (צנרת) מושחלת מפלסטיק.

איציק

לא התכוונתי לפקקים מהחסרינה שהיו פעם,אלא על השיטה עצמה שהחשמל נמצא בחדר מדרגות.למזלי יש שם קופסת חשמל מודרנית עם פחת וכל מה שצריך. :-D

פורסם

כנ"ל, התכוונתי למאמ"ת ולא לפקקי חרסינה... (יש עדיין אנשים שאומרים "פקק" ובעצם מתכוונים למאמ"ת, זה הסלנג הרווח בתחום הזה... לכן לא ידעתי למה התכוון המשורר שדיבר על "פקקים").

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גם באותה בעיה,

ואף חמורה מזאת.

אני גר בבית טרומי,בבית שלי.

אם אתם חושבים שצריך קונגו בכדי להעביר או לייצר תעלות אתם טועים.

צריך מקדח כוס יהלום וגם זה לא יזיז לקיר הזה.

קיר מקולל.

הבית בן 20 שנה

והמתנה שקיבלתי בבית הזה היא,שימו לב:

3 שקעים בחדר שינה,3 שקעים בחדר ילדים,אורות בחדרים, 2 שקעים מוגני מים באמבטיה,שקע אחד בפינת אוכל ומכונת כביסה על פאקינג מעגל אחד של חוטים 1.5 וחצי אוטומט של 16 אמפר.

עד שהתחלתי לעבוד בחנות חשמל לא ידעתי את החשיבות של מעגלים נפרדים.

ואני מודה לבורא עולם , כוח עליון וכו' וכו' שבשנים האחרונות שהעמסנו על הקו {בלי ידעתנו בכלל- מכונת כביסה,רדיאטור,תנור באבטיה במכה אחת ולא קרה אסון- נס! אין לי מילה אחרת}

אין לי ידע בחשמל אבל ב3 חודשים שאני עובד ומתייעץ בחנות חשמל למדתי לעשות לבד: החלפת שקעים בבית, {החלפתי הכל לביטוצי'נו מטיקס} את המתגים בבית {ביטוצינו לייט} http://www.bticino.com/ - כמובן שבביקורת של מהנדס חשמל העובד בחנות עימי

מיותר לציין שבבית היו שקעים מזוועים של ד.י.ג שוואלה החזיקו מעמד איזה 15 שנים אבל ראו עליהם עייפות חומר, הם התפוררו לי ביד שהוצאתי אותם מהקיר. הפלסטיק רצה לחזור למקורות. אפילו לא היה ברגים, זה ישב על קלפיס פלסטיק- עד כמה חסך הקבלן המקולל הזה? עד כמה?!

ולענייננו,

אוברול חשמל יעלה לי בבית 20 אלף שקל.

מה אני עשיתי \ מתכוון לעשות?

אני הולך לייצר יש מאיין מעגלים חדשים בבית.

ליד הטלויזיה קדחתי חור {לקח לי מעלך 40 דקות במהירות איטית עם פטישון של בוש מקצועי לעשות חור} יצאתי לחדר מדרגות, משם בתעלת אצבע ישירות לקופסת פיוזים הראשית.

מהחדר של הילדה,אני יוצא דרך הקופסא של התריס, עולה לגג ויורד בחזרה לחדר מדרגות והופ לתיבת פיוזים {אני מכניס את הכבל בצינור מרירון}

ובחדר האבטיה אני אצה דרך החלון הקטן,עם תעלת אצבע על הפנלים והופ לבחוץ לחיבורים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

את כל הבית מחזיק מאמ"ת אחד של 16A ? אין סיכוי.

בית בן 20 שנה נחשב ליחסית מודרני בנושא החשמל. לוח החשמל צריך להיות בתוך הבית והחלוקה צריכה להיות ברורה לחלוטין (אצל אימי מדובר בבית בן 23 שנה ואני גר בבית בן 18-19, שניהם טרומיים אגב, והחלוקה בלוח היא ברורה, הגיונית, נכונה וטובה).

אם כל הבית שלך יושב על מאמ"ת 1, משהו שם מסריח וזה בלשון המעטה.

חלוקה מחדש והחלפה של החוטים תעלה לך הרבה פחות מ 20K.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממש לא כל הבית איציק.

אתה מוזמן לקפה + עוגה {המבצע איננו כולל את פסח}

ותראה במו עיינך שברגע שמורידים פיוז אחד מתוך 6 שיש אין חשמל {אור+שקעים} ב:

חדר הורים {3 שקעים+תאורה}

חדר ילדים {שקעים+תאורה}

אמבטיה+שירותים+מסדרון

ומכונת הכביסה שנמצאת במטבחון.

שאר הממט"ים אחראים על: אחד- מזגן

שני : מטבח

שלישי:בוילר

רביעי: מקרר + יונקרס שלא מחובר

חמישי: סלון

הסיבה למחיר הגבוה: קיר טרומי שמחייב עבודה עם דיסק יהלום.

חציבה בכל נקודה והשחלת צינור מריכף 20 ובתוכו חוטים 2.5 קוורדרד והתקנת לוח חשמל חדש עם פיוזים של הגר או ABB + מגן ברקים בלוח של דליקסי.

לא ניתן להשחיל שטלבנד בקיר עקב כך שאין ולו קופסאת חיבורים אחת בבית לרפואה.

בדקתי עם מספר קבלני חשמל.

ברגע ששמעו שמדובר בבית טרומי לא הסכימו לקחת את העבודה ואלה שהסכימו ביקשו מחירים גבוהים מאוד.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הקופסאות "ביקורת" הם נקודות התאורה בתקרה, בד"כ. לשם אתה משחיל סטלבנד ומשם אתה ממשיך הלאה !!!

לא צריכה להיות שום בעיה לבצע חלוקה מחדש ולעשות משהו טוב, הבסיס כבר קיים - גם אם צריך מעט "לשרשר" מהלוח לתקרה ומהתקרה לנקודה (ככה זה עובד). לא צריך לחצוב בקירות. אם אתה צריך עזרה בשביל לראות את האור בקצה המנהרה, אני אשמח.

ככה זה אצלי (דירת 3 חד')

1. מאור צד דרומי - 10A - תאורת 2 חדרים + אמבטיה + שקע בחדר ילדים + 2 שקעים בחדר הורים (כולל שקע במסדרון לתאורת חירום).

2. מאור צד צפוני - 10A - תאורת מטבח וסלון + וכמה שקעי חשמל (אחד בפינת אוכל ועוד 3 בסלון).

3. נקודה נפרדת למזגן בחדר ילדים

4. נקודה נפרדת למזגן בחדר הורים

5. נקודה למכונת כביסה\מייבש

6. נקודה לתנור

7. 2 נקודות כח על השיש (+ מקרר)

8. נקודה למדיח

9. דוד

10. נקודה למזגן סלון

11. ראשי 40A

12. פחת.

לציין כי הייעוד של כמה נקודות השתנה בעקבות שינויים שלי בבית (הנקודה של המכונת כביסה והמייבש, משמשת גם את המקרר והמאמ"ת שודרג ל 20A במקום 16A ע"מ שהמייבש והמכונה יעבדו במקביל)

נקודה התנור נהפכה להיות הנקודה של המזגן בסלון + (שדרוג) המזגן בחדר של הילד

הנקודות על השיש (נקודות כח שברוב הזמן לא בשימוש כלל) קיבלו הארכה עד לתנור BI והוא ניזון מהם (קודם לכן המזגן והתנור ישבו על אותו קו ללא שום בעיה - הסיבה שבגללה הפרדתי בינהם היא הורדת העומס על הקו).

לציין כי מעולם לא קפץ כאן מאמ"ת בגלל עומס (גם כאשר חלק מכובד מהצרכנים הכבדים בבית עובדים במקביל).

הבעיה אצלך היא חוסר מוח של אנשים (או כאלה שרצו להשחיל אותך, תרתי משמע...) שראו את העבודה ולא רצו להתעסק עם זה.

אחד הדברים שאתה צריך לעשות במיידי הוא פשוט להוריד את המכונת כביסה מאיזור התאורה של החדרים ואז כבר עשית 1/2 מהעבודה. תבדוק ותראה האם זהו המיקום האמיתי של מכונת הכביסה או שמה אילתרו שם משהו ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלעד,

אתה לא צריך להתפרע עם קו נפרד בשביל כל שקע שמזין מטען של פלאפון.

במצב שלך אני הייתי מארגן:

1. קו 16A ייעודי למכונת כביסה (אם אתה כבר עושה את העבודה אז תריץ באותו תוואי 2 קווים - אחד למכונה ואחד למייבש.)

2. אם יש לך תנור אמבטיה - קו נפרד עבורו (יכול להיות גם יחד עם שאר המאור של האמבטיה וכו')

וככה על המעגל המקורי נשאר רק המאור+שקעי שירות שבדרך כלל לא צורכים מהם הספק רציני.

רק אם אתה מפעיל בחדרים האלו צרכנים כבדים לאורך זמן ובמקביל (רדיאטור,מפזר חום) הייתי שוקל הפרדה נוספת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...