Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אתה מחבר מכשיר חשמלי יש לו חיבור פאזה וחיבור 0, ובחלקם יש גם חיבור אדמה.

בפעילות תקינה של המכשיר הזרם שהגיע בפאזה אמור לחזור גם ב0. כאשר יש הפרש בין הפאזה ל 0, ז"א יש זליגת זרם למקור אחר, בדר"כ לאדמה. וכאן נכנס תפקיד הפחת, הוא כל רגע נתון בודק האם הזרם שנכנס שווה לזרם היוצא, ואם יש הפרש גדול מ 200 מילי אמפר (לא בידיוק זוכר את המספר, כל פחת עם הנתונים שלו) , הפחת קופץ ומנתק את החשמל בבית.

ולגבי זליגת המתח - טעות ביטוי שלי, זה זליגת הזרם.

נ.ב אני לא חשמלאי מוסמך, אלא סטודנט להנדסת חשמל ואלק'.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נ.ב אני לא חשמלאי מוסמך

הוסמכת סרג'יו, הוסמכת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מאריכים סטנטרדיים עם תו תקן מסוגלים לסבול עד 16A סה"כ.

צריך לדואג שלא יהיה צריכת יתר על המפצל.

לבדוק את תקינות הפחת, זה הדבר שיכול מאוד לעזור במקרה של זליגת המתח לאדמה, ויכול למנוע שריפה.

בנוסף על כל מספר שקעים בבית מותקן מספק של כ 16\20A שתפקידו לקפוץ בצריכה זרם גבוה מידי.

אתה טועה

זה שמאריך/מפצל ממוספר ב 16 אמפר אתה עדיין מוגבל בעומס של הקבוצת שקעים מקומית שמוזנת לרוב עם כבל 1.5 שמתאים עד 10 אמפר ובלוח נמצאים תחת חצי אוטומט 10 אמפר

גם אם תחליף לחצי אוטומט גבוהה מ10 אתה עדיין מוגבל בעומס שהחיווט בקיר מסוגל לקחת

לתנור/מדיח/כביסה וכו בדך יש שקע שמוזן ישירות מהלוח עם כבל 2.5 ולהם חצי אוטמט 16/20 (נקרא שקעי כח)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לרוב הכבלים הכוללים פיצול בקצה (גביס / וויסבוורד / ג'נרל אלקטריק / פתיה / ועוד)

הכבל המוביל הוא 1.5 מ"מ. וחלקם מכיל (בעבר יותר) חיבורים פנימיים שלא יעמדו בצריכה של 16A שזה 3600W.

היום בתקן. מפצלים עם קישורים מלאים שיעמדו בעומס של 16A.

ולכן מומלץ לשרשר מפיצול קשיח.! למספר שקעים עם חוט מאריך. במידה ובקצה תהיה משיכה לא צפויה של חשמל. (תנור חימום וכו)

אצלי בסלון לדוגמא. יש פיצול של 2 מהקיר. ממנו יוצאים 2 חוטים.

אחד של 10. מחזיק את כל המחשב עליו. (מחשב / מסך / מודם / ראוטר / מדפסת / רמקולים / מתאם USB / מטען לסוללות.

ואחד של 6 שמחובר עליו. המערכת (TV/ מגבר קולנוע ביתי / מגבר לקדמיים / מגבר לסאב / DVD / ממיר

הצריכה של הפיצולי של ה10 היא אולי אולי !! 500W. בלחץ וגם זה כולם זה שנאים יחסית קטנים. חוץ מהמחשב!.

הצריכה של של ה6. יכולה להגיע לכ3000W.

ולכן החיבור הזה זה כבל "כוח" 2.5 מ"מ עצמאי מהלוח.

בבית ששפצתי. בסלון שתלתי מראש 6 שקעים איפה עמדת הTV.

ובמטבח בגלל שתמיד חסר חשמל. יש 3 מעגלים. (מדיח ומנדף.) (מקרר ותנור) (השקעים על השיש)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לדעתי חוץ מאשר במטבח אין מה לדאוג. הצריכה של מחשב+כל הנלווים או טלויזיה+כל הנלווים היא לא מהותית.

מכשירים כמו תנור אפיה, מפזר חום (!), מכונת כביסה ומייבש - רצוי מאוד שלא יהיו מחוברים עם מפצלים.

אם חובה מפצל - אז לוודא שהוא "יושב" עד הסוף בשקע ושהוא לא במקום שעלולים למשוך את החוט ולגרום לחיבור להיות רופף.

גם עדיפים המפצלים עם תקע עם פינים עגולים (מהשנים האחרונות) על פני הישנים עם פינים עם פרופיל כמעט מלבני.

יוצרים מגע טוב יותר ולכן פחות התחממות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לפתוח שקע. לבדוק את עובי השרשור. לחצוב בקיר מקום לקופסה הרכבית. נראה לי מקסימום של 8 אביזרים דו-גידיים לקופסה.

שתי קופסאות, כאשר חלק מהשקעים דו גידיים וחלק תלת, בהתאם למכשיר, וסגרת עניין.

פורסם

אני מסופק אם חיבור לא מוארק חוקי בארצנו. לפי החוק ממילא את העבודה ריך לעשות חשמלאי מוסמך, אז הוא אמור גם להשחיל חוטים ב עובי (ושטח חתך) מתאים ובמידת הצורך להגיש לחברת החשמל את המסמכים הדרושים להגדלת החיבור לרשת הארצית.

ד"א - גם אני סובל מבעיה דומה בסלון ובחדרי הילדים) בגלל חיבור המחשבים והטלויזיה עם כל הציוד שסביבם, אבל מאידך יש לי 4-5 מעגלים נפרדים למטבח (מקרר, מדיח, תנור אפיה ומיקרוגל ועוד מעגל לא מזוהה, כנראה לעוד 2 שקעים מעל השיש), וכן מעגלים נפרדים למדיח, מכונת הכביסה, דוד החשמל וכמובן חיבור תלת פאזי למזגן. מדובר בדירה בת 15 שנה, אני מניח שאילו היתה נבנית היום הייתי מוסיף לפחות עוד 2-3 שקעים בכל חדר, אם כי קרוב לודאי שיכולתי להסתפק בחיבורים להספקים נמוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע לגבי חוקיות אבל נמכרים בארץ מכשירים בעלי תקע דו גידי באופן חוקי.

להלן דוגמה של קופסה הרכבית גם וגם.

a7bea55de527.jpg

פורסם

מוכרים בטח שמוכרים

תזמין ביקורת חשמל לבית חדש או שיפוץ שבו נדרש חיבור מחדש לחברת חשמל ועם שקע כזה אתה לא עובר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לא יודע לגבי חוקיות אבל נמכרים בארץ מכשירים בעלי תקע דו גידי באופן חוקי.

להלן דוגמה של קופסה הרכבית גם וגם.

תקע - חוקי. שקע - לא, על מנת שמכשיר המחייב הארקה לא יחובר בלעדיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בבית ששפצתי. בסלון שתלתי מראש 6 שקעים איפה עמדת הTV.

ובמטבח בגלל שתמיד חסר חשמל. יש 3 מעגלים. (מדיח ומנדף.) (מקרר ותנור) (השקעים על השיש)

ממליץ להפריד בין המקרר לתנור - עדיף שיהיה שקעים נפרדים

פורסם

כמה נקודות להדגשה, שחלקן לא עלו בשרשור.

יש להקפיד על הזנה נכונה של המתגים בלוח החשמל - טעות אופיינית בלוחות ישנים ושאולתרו היא הזנה עם מוליך 2.5 ממ"ר מהראשי למתג הראשון ובשרשור לשאר. זה אומר שבחלוקת עומס מסוימת מוליך זה ישא הרבה יותר מהמכסימום שלו. צריך להשתמש בגשרים יעודיים או לפחות להוציא מהראשי 3 גידים שיתחברו בתחילת, במרכז ובסוף קבוצת המתגים כדי לחלק את העומס.

גם כשאין מפצלים חיצוניים בדרך כלל היה מקובל לשרשר את ההזנות כך שמאד יתכן ששקע מסוים מוזן דרך 4 שקעים בדרך. כל חיבור כזה הנעשה אופיינית בתוך השקע הוא מקור פוטנציאלי לחימום, להתפחמות ולסכנת שריפה.

כפי שצויין, אם יש שקע עליו יש עומס, עדיף להוליך הזנה עצמאית מהלוח אליו. עדיף להשתמש בממא"ז המינימלי המתאים לצריכה הצפויה. אם נגן על שקעי תאורה בממא"ז 16 אמפר יש חוסר התאמה בין העומס הצפוי בצרכנים ובין הגנת הממא"ז. גם אם החוט בקיר יכול לשאת זאת, קצר להקפצת ממא"ז 16 אמפר יגרום לנזק גדול בנקודת הקצר במכשיר. אולי לא שריפה אבל בהחלט התפחמות, קול נפץ חזק וכדומה.

לצרכנים קטנים, לדעתי עדיף להשתמש במפצל חיצוני. אפשר לקבע אותו ולבדוק אחת לפרק זמן שהוא לא מתחמם. התחזוקה שלו קלה בהרבה מאשר לפתוח שקעים בקיר וסביר יותר שאכן המפצלים החיצוניים יבדקו.

יוסי

פורסם
תקע - חוקי. שקע - לא, על מנת שמכשיר המחייב הארקה לא יחובר בלעדיה.

מאיפה יגדל עוד גיד בתקע דו גידי?

פורסם

גם אצלי בדירה יש מעט מאד שקעים ונאלצתי לקנות כמה מאריכים ומפצלים,אין מה לעשות.

לצרכנים הכבדים למזלי יש שקעים משלהם,ולמחשב+טלויזיה השתמשתי במפצלים.

פורסם
ממליץ להפריד בין המקרר לתנור - עדיף שיהיה שקעים נפרדים

למקרה ולא הבנת. הם יושבים על אותו מעגל! לא אותו שקע עם פיצול!.

תספר לי בבקשה למה?

מקרר צורך בין 700W ל 1000W מקסימום!

מקרר צורך את המקסימום כאשר המדחס נכנס לפעולה! ורוב הזמן הוא צורך בסביבות ה 200-300W.

ותנור אפיה צורך בין 1500W ל 2500W (ראיתי חריגים שהגיעו ל3000W)

גידים 2.5מ"מ יכול ל"סחוב" עד 16A לפי התקן. ועד 20A בכבל קשיח מבודד (ירוק)

16A זה כ 3680W. וחצי אוטומט של 16A. מחזיק !! 4000W בלי בעיה! למשך 6 שעות לפחות בלי בעיה (הוא מתחמם יפה יפה)

אבל מנסיון ארוך של כ 7 שנים. הוא מתמודד עם 4000W בלי בעיה בלי לקפוץ! זה מ4 תומסים מחוברים ביחד. כל אחד זה 1000W נקי.

אז למה להפריד ביניהם?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...