Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותנו גולף 6 TSI 122 כ"ס ותיבת DSG. האוטו בן 7-8 חודשים וגמע 15K ק"מ.

לפני שכל המלעיזים והרשעים :-) קופצים - אני מבסוט מהאוטו, עד כמה שיוצא לי לנהוג עליו, גם בהשוואה לגולף 5 שלי ולתיבה הפלנטארית שלה. בנוסף, כשרכשנו אותו, ידענו על כל הבעיות עם התיבה (קלאצ'ים, רעשים וכיו"ב) וידענו שתיתכנה בעיות בתיבה.

מה שקרה הוא כזה: אבא שלי בא לאסוף אותי היום ושמתי לב שכשהוא יוצא מרמזור ממצב בו האוטו עומד, יש מכה לא נעימה בין הילוכים ראשון ושני. שאלתי אותו על זה והוא אמר לי שגם הוא שם לב לזה. ירדתי לא מזמן ונסעתי על האוטו, אולם לא הרגשתי דבר. אז הבנתי שכשאני יוצא מהמקום, אני "מלטף" את דוושת הגז, ואז אין שום דבר חריג במעבר בין הילוכים אלה ביציאה מהמקום. ואולם, כשהפעלתי עומס בינוני על הדוושה, (לא "הדבקתי אותה" בלשון העם, מה שאבא שלי נוהג לעשות כל הזמן כנראה מחוסר רגש בכף הרגל...), כלומר הרכב הגיע לסביובת 3K סל"ד, המעבר בין הילוך ראשון לשני היה והרגיש מהוסס, תוך שהאוטו נותן מכה במעבר, שמרגישה כמו זריקה חזקה של קלאצ'.

לדעתי, זו התנהגות נורמאלית של התיבה, שמה לעשות, לא משכילה להחליף את ההילוכים הנ"ל באופן חלק ומהוקצע. אבא שלי אומר שלא לא ברור לו למה זה קורה אבל זה לא מרגיש תקין. מה שמפריע לי בתיאוריה הקטנה שלי הוא שהתיבה מתפארת בהעברת הילוכים שמצליחה להיות זריזה אף יותר מהעברה בגיר ידני. מכאן, איך ייתכן שמצב בו מפעילים עומס בינוני על דוושת הגז הרכב מזנק מהמקום באופן הססני (חייב לציין - לא מגמגם ביציאה כמו שהטיבו לתאר אלה שהלכו להם הקלאצ'ים ברכב) ולא מחליף בין שני ההילוכים הראשונים בצורה חלקה? הרי זה לא סותר את כל עיקרון החלפת ההילכום "המהירה כברק" ?

בקשר להילוכים האחרים, אין בעיה של החלפה, מה שכן בהורדת הילוך הרגשתי שיש מצבים בהם גם כן הרכב משתהה ומהסס.

לסיכום, אשמח לדעת האם מישהו נתקל בדברים דומים ברכבים דומים, האם ייתכן ובשל מבנה התיבה ("שתי תיבות" שעובדות בסינכרון וכפועל יוצא מכך יש אי אילו גימגומים והעברות לא חלקות) הדבר תקין והאם יש מקום לפנות לצ'מפיון לאבחנה במסגרת אחריות הרכב.

כמו"כ שאלה נוספת - הבנתי שמי שהוחלפו אצלו קלאצ'ים זכה לאחריות מורחבת על התיבה - האם הדבר נוגע גם לגבי מי שלא הוחלפו אצלו קלאצ'ים? האם האחריות המורחבת היא על "כל התיבה" או על הקלאצ'ים\הקלאצ'ים החדשים בלבד?

המון תודה

פורסם

שלום ובוקר טוב,

האם יש לך ניסיון עם הרכב הנ"ל או התופעה הנ"ל?

לגבי האחריות, האם היא הורחבה לגבי כלל הרכבים, גם אלה שיצאו מהחברה לפני שהוחלט על מדיניות האחריות המורחבת?

אציין שאתמול בלילה נהגתי ברכב ולקחתי איזה 7-10 דקות וניסיתי כל פעם מחדש לצאת מהמקום תוך הפעלת עומס על דוושת הגז אולם התופעה לא חזרה על עצמה, שזה מוזר כשלעצמו.

פורסם

זאת התופעה שעליה דיברו בתיבות התקולות. חריקה בין ראשון לשני. לחלק מהתיבות זה הופיע, לחלק לא. תיכנס למוסך ויעשו לך עידכון בשלב ראשון ואם זה לא יפתור את הבעיה אז הם יחליפו לך גם את שני המצמדים. העניין מוכר להם וזה באחריות.

פורסם

ג'וני,

כשאתה אומר "חריקה" אתה מתכוון למכה בעת העברת ההילוך? (שוב, כשאני לוחץ ברוגע על הדוושה, אין שום בעיה).

ממה שאני קראתי על התיבות התקולות, הבעיה הייתה רעידות בהילוך ראשון וחוסר סחיבה - מה שהביא להחלפת המצמדים.

המוזר הוא שכמו שציינתי, זה לא קורה כל פעם. קרה לי אתמול בנסיעה, ולאחר כמה שעות לא קרה.

פורסם

לדעתי, זו התנהגות נורמאלית של התיבה

אז זהו, שלא.

זאת לא התנהגות נורמלית של שום תיבה מהסוג הזה נכון לשנת 2012,

לא משנה של איזה יצרן או רכב. גש לתקן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לי הוחלפו מצמדים ברכב מאותו דגם , האם המכה שאתה מתאר כוללת רעידות? , באופן כללי אפשר לומר שהתופעה באה לידי ביטוי ביותר מדרך אחת , יש כאלה שרועד להם בהחלפה בין ראשון לשני , יש כאלה (כמוני ) שהאוטו רעד קלות בתחילת נסיעה בראשון ויש כאלה שדווקא מרגישים בהורדת הילוך בין שני לשלישי, ההבדל כנראה נובע מכך שיש שני מצמדים אחד שאחראי להילוכים הזוגיים והשני ללא זוגיים ותלוי איזה מהם תקול. הסיבה ששאלתי על רעידות היא שידוע לי על מקרים של ״מכות״. שהסתברו שנבעו מיחידת מכטרוניקס פגומה ולא ממצמדים , פחות נפוץ אמנם בגיר DSG 7 ויותר נפוץ בגיר DSG 6 אבל בכל זאת היו גם כאלה.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

היי,

mk6tsi, בהמשך לדברייך - אלה השאלות שגם העליתי לקודמיי. הבנתי שמצמדים תקולים גורמים לרעידות וחוסר סחיבה. אצלנו אין בעיה כזאת נכון להיום, לכן לא בטוח שאפשר לקבוע נחרצות שאלו דווקא המצמדים. כעיקרון, התופעה כפי שציינתי, גם לא קבועה. ביום שישי שאבי בא לאסוף אותי חשתי בה מכיסא הנוסע שליד הנהג וככשאלתי אותו מה פשר הדבר הוא אמר לי שהוא רצה לשאול אותי. כשאני חושב על זה הדבר קרה גם לפני שבועיים באותה סיטואציה בדיוק - הוא בא לאסוף אותי ואני ישבתי לידו, אך התעלמתי אז. לאחר שזה קרה שלשום, ירדתי בעצמי לבחון במה מדובר ואכן בנהיגה קרה לי אותו דבר. לעומת זאת, כשנהגתי בלילה וניסיתי להוציא מהאוטו את ההתנהגות הלא רצויה הזאת, הדברים דווקא לא חזרו על עצמם.

מה שמפליא בנוסף, מלבד אי הסדירות הזאת, הוא שכשאני "מלטף" את הדוושה כלומר לא מפעיל עומס ביציאה מהמקום, החלפת ההילוכים לא בעייתית כלל.

אני רוצה להתקשר לאיש השירות במוסך (צ'מפיון מוטורס חיפה), אולם קצת לא יודע מה לומר לו. ניחא התופעה הייתה חוזרת על עצמה באופן סדיר אבל מכיוון שלא כך הדברים, אני עדיין מתלבט.

הערות, הארות, עצות או סתם מידע רלוונטי נוסף יתקבלו בברכה,

שבוע טוב לכולכם

נ.ב - mk6tsi - אתה יכול לפרט מזתומרת "רעד לי קלות בתחילת נסיעה בראשון"? כלומר אצלנו אין רעידה אלא תחושה של חצי קלאץ' בגיר ידני בתחילת נסיעה, האם לזה אתה מתכוון (למרות שלא נראה לי) ?

כמו"כ - האם מכטרוניק תקול מתגלה בסריקת תקלות?

פורסם

O.V כן חצי קלאץ, בדיוק רעידונת שמזכירה נקודת הפרדה במצמד רגיל ! , אם לא הייתי נוהג ברכבים אחרים עם DSG גם אני הייתי יכול לחשוב שזה תקין.. אז זהו שלא ! לאחר החלפת המצמדים ההחלפות חלקות יותר בכל ההילוכים והרכב הרבה פחות "קופצני" בנסיעה איטית בפקקים.

אצלי בעבודה יש עוד ארבעה ! חברים עם הגיר הזה (לאון 1.8 TSI , שתי ג'טות 1.6 וסקודה אוקטביה 1.2 ) שמע טוב מה שאני אומר לך עכשיו : אצל כולם!!! התחילו רעידות , שניים מהם ממש לאחרונה , היות והנושא נוגע לי נהגתי ב 3 מהם ואכן כפי שציינתי בפוסט בכל אחד מהם זה קצת שונה : הסקודה רועדת קשות בהחלפה בין 1 ל2 , ג'טה אחת רועדת בראשון (בדיוק כמו שהיה לי) וג'טה שניה חוטפת מכה כמו אצלך אבל בין שני לשלישי. ד.א: לאחר שיחה היום עם הבחור עם הג'טה עם "המכה" מסתבר שהרכב שלו אובחן כזקוק להחלפת קלאץ גם כן (לא מכטרוניקס) והוזמנו לו מצמדים.

עוד נקודה שמקבילה אליך : לבחור עם האוקטביה (שלו יש את הרעידות הכי קשות) זה לא תמיד קורה יש נסיעות שזה חלק לגמרי.

בכל מקרה אני ממליץ לך בחום להתעקש שיחליפו לך מצמדים היות והמצמדים החדשים (כך טוענים בצ'מפיון) הם משופרים ואמורים לפתור את הבעיה , בסבירות גבוהה שתצטרך להחליף אותם בכל מקרה בעתיד ל"אור" הסטטיסטיקה העגומה הזו (לפחות מהנסיון שלי)

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

רעידות מורגשות זה הסימן המתקדם לגסיסת הקלאצ'ים, יש ל ר ו ץ למוסך ולדרוש החלפה למשודרגים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היי,

הבנתי את מה שאתם אומרים. אני לא בטוח במאת האחוזים שמדובר ברעידות חריגות, אני מתכוון לרעידות קלות ממש בתחילת נסיעה, שלי מרגישות טבעיות לרכב לא אוטומטי.

כשנוסעים ברכב שמשודך לתיבה ידנית, כל תחילת נסיעה הרי מלווה במעין "רעידונת" שנגרמת כתוצאה מחצי הקלאץ' שמוחזק בתחילת הנסיעה, לכן סברתי שזה תקין. ייתכן וזה לא ואני משלה את עצמי, אבל לא מדובר ברעידות חריפות כפי שהיטיב לצערי לתאר mk6tsi.

בכל מקרה שוחחתי עם יועץ השירות, הוא בסדר גמור, למשל הייתה בעיה עם שטיחי הגומי ברכב - מה שהבנתי שיש לעוד אנשים: הם לא יושבים 100% בבליטות הפלסטיק האלה ברצפת הרכב ולכן בורחים ו- "מטיילים" להם מה שיכול להיות מסוכן אפילו כי השטיח נכנס מתחת לדוושות... בכל אופן מסתבר שהשטיחים לא מקוריים אלא מיוצרים בארץ, ובצ'מפיון בבני ברק לא מחזיקים בכלל במלאי שטיחים. בכל אופן הוא הזמין לי מהבונדד סט של ארבעה שטחים שעל פניו נראים ויושבים טוב ולא בורחים, על אף שזה לא במסגרת האחריות הרשמית.

בכל אופן אני אגש אליו ונראה מה שיש לו להגיד, רק מקווה שהתופעה תתרחש כשהוא ינהג ושלא יחולו לנו פה כללי מרפי שכולנו מכירים שחלים כשהמוסכניק נוהג לנו באוטו...

פורסם
ג'וני,

כשאתה אומר "חריקה" אתה מתכוון למכה בעת העברת ההילוך? (שוב, כשאני לוחץ ברוגע על הדוושה, אין שום בעיה).

ממה שאני קראתי על התיבות התקולות, הבעיה הייתה רעידות בהילוך ראשון וחוסר סחיבה - מה שהביא להחלפת המצמדים.

המוזר הוא שכמו שציינתי, זה לא קורה כל פעם. קרה לי אתמול בנסיעה, ולאחר כמה שעות לא קרה.

קשה להסביר רעש במילים - זה תחושה לא חלקה, מן העברה לא חלקה. כחח כזה. כשזה קורה מרגישים. עדיף לך לגשת למוסך ולבדוק.

פורסם

חברים,

עדכון ביניים: שאלתי את אחותי בסוף השבוע האחרון אם היא הרגישה בבעיות בהעברת הילוכים ברכב, אך אמרה שלא ממש. אתמול היא התקשרה אליי ואמרה שהיא נסעה והאוטו התחרפן, הוא נתן מכות "כמו זריקת קלאצ'" היא אמרה (בדיוק מה שאני אמרתי) ושהאוטו רעד כשהועלה הילוך וגם בהורדה, כאילו הוא עומד להיכבות.

בקיצור סממנים חותכים לקלאצ'ים דפוקים/גמורים. קבעתי תור למוסף ביום שישי הקרוב, אחזור לעדכן.

• תוכן חדש...