Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה תוסף בנזין ירוק?

תקע לצמה?

כבלי התנעה (פלאגים?)

לא רוצה להכעיס או משהו,אבל "השחילו" לך חתיכת חיוב.. :(

אני לא הייתי עובר על זה בשקט.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מחירים גבוהים ביותר אשר מאפינים מוסך מרכזי של יבואן.

בכל מוסך מורשה יבואן אחר, המחרים יהיו פחות או יותר דומים.

יחד עם זאת, אני לא רואה משהו, שהוחלף ללא צורך, בהנחה והבלמים באמת היו שחוקים.

הוחלף חיישן הצתה + התקע שלו, כדי לפתור בעיית התנעה (תקלה מוכרת בדגם זה, וגם הפתרון).

בוצע טיפול תקופתי.

בוצע ניקוי בית מצערת.

בוצעה סריקת תקלות מחשב.

העברת טסט.

לגבי סט כבלי התנעה - ככל הנראה הלקוחה פשוט קנתה אותם במוסך.

המחיר הוא אכן גבוה, אבל אני לא רואה שום סיבה להצביע לחוסר אמינות של המוסך.

פורסם

אינני רומז אפילו לחוסר אמינות של המוסך , אלא לעובדה שמדובר על מחירים גבוהים אשר מאפינים מוסך מרכזי של היבואן.

ניתן היה לבצע את הטיפול כולו בחיסכון של קרוב ל 1500 ש"ח במוסך מורשה של רנו תוך שימוש בבלמים חלופים למשל שהיה חוסך 50% מעלותם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ניקוי בית מצערת ב258 שקל? באמת?

או שמן זול מצובר ב138 שקל לגלון?

המחירים גבוהים... גבוהים מאוד.

אני שונא מוסכים מורשים ואני לא מבין למה אנשים ממשיכים ללכת אליהם, גם בשביל האמינות השיקרית זה לא שווה לשלם סכומים כאלה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אני ביקשתי את הכבלים - אגב, המחיר שלהם בסדר נכון? ואפשר לסמוך על האיכות שלהם אם קניתי במוסך מורשה נכון?

אם מדובר בכבלים נורמאליים 600 אמפר, אז הם נמכרים במקומות שונים במחירים שבין 50 ל 100 שקל, כך שהמחיר סביר.

פורסם

אין לי טענה אל המוסכים המורשים ומקצועיותם.

אני לא מדבר על עלות עבודה, ולא על המע"מ אלא על עלותם של חלפים בטיחותיים.

התמחור של חלקי החילוף על ידי יבואנים הוא שערורייתי.

המחאה החברתית פיספסה. למחירי החלפים בארץ יש חלק נכבד בעושק של מעמד הביניים.

חלקים מתכלים כמו בלמים, מסננים, צמיגים, וכו' מחייבים החלפה בכל רכב, בין אם הוא עממי ומיושן או יוקרתי וחדש.

במחיר של של זוג דיסקים אפשר לקנות 120 גביעי קוטג'.

באירופה המחירים של חלפים מקוריים של רנו הם מחצית ממחירם בארץ.

דיסקים חליפיים של חברות כמו Brembo עולים שליש ממחירם בארץ.

פורסם

האם הרגשת בעיות בהתנעה?

האם הרכב לא עבד חלק? גימגם?

אולי היה אפשר לחסוך את ניקוי המצערת, אבל זה להכנס ממך לקישקע של המוסך.

בלמים- אם לא אישרת את התיקון זה לא היה עולה לך שקל. בכלל, בדיקה האם צריך להחליף בלמים לא דורשת יותר מדי עבודה ורוב העבודה היא בחינה בעין של הבלמים. את מתארת כאילו גרמו לך להבין שגם אם לא תטפלי בזה הם כבר השקיעו עבודה וזה יעלה בכל מקרה כסף...אם זה המצב, זה לא תקין.

אפשר אולי היה לבדוק האם באמת היה צורך להחליף את הצלחות מאחור. מדובר ברכיב יקר מאוד כמו בדגמי רנו נוספים (לך זה עלה 1000 ש"ח כולל מע"מ! כלומר 20% מהטיפול) שאולי היה אפשר למשוך איתו עוד (אולי רק החלפת רפידות בלם) כי הרכב עבר סה"כ 60K ק"מ בשמונה שנים, כלומר לא "עובד קשה". אפשר אולי היה לבדוק האם קיים חלק חליפי כזה שהיה חוסך הרבה כסף.

כל השאר נראה תקין ואולי אני הייתי מתווכח על התשלום של בדיקת המחשב.

גם אני טיפלתי בעבר במוסך הזה וסה"כ לא ניסו לדחוף לי דברים סתם על הדרך (בניגוד למרכז שירות אקספרס ברחוב ריב"ל בת"א). תמיד קיבלתי שם שירות מעולה מיועץ השירות ששמו חיים עזר (לא יודע אם עדיין עובד שם).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יש אמינות מקצועית (איכות איבחון ואיכות טיפול שתראה לאורך זמן) ויש אמינות עיסקית (החשבון...).

מנסיון של לא מעט שנים עם מורשים של רנו (לא מכיר את המרכזי בראשון) - יש להם לכאורה נטיה להציע תיקונים שאינם מחוייבי מציאות.

פעם אמרו לי במוסך רייך בר"ג שצריך להחליף סט בלמים אחוריים. לא אישרתי, אני מכיר את הרכב שהיה לי אז ואת התגובות שלו ממש טוב ואל היתה חצי בעיה. אבל כשבאתי לשלם - היה חיוב מלא על העבודה והחלפים. אווופס, התבלבלנו...

יש מוסכים בהן ההנחה כמעט-בלי-לבקש תגיע ל-10%, כל מיני סידורים עם חברות וכו'. לנסות לבקש בחשבון כזה, שמתי לב שהפחיתו לך 5% בחלק מהדברים.

המחיר של התקע לחיישן נראה מופרז. כנראה שרבים מבעלי רנו נאלצים לשלם את העלות המוגזמת שלו כ"מס" ליבואן.

עצתי לשלולית: אם את רוצה מורשה - נסי את המכונן בתל אביב.

אם תעדיפי לא מורשה אך מעולה - לכי לשאפט בתל אביב. תמצאי עליו דעות בשרשור יעודי בפורום.

נסיעה מהנה וטובה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

זה מאוד ישראלי/יהודי להגיד לזולת (וגם להנות מזה) : "יצאת פראייר/שלמת ביוקר " וכו'.

מקריאה יסודית של החשבונית ודברי הגברת אני מגיע למסקנות הבאות :

נכון שבסה"כ החשבון גבוה , בפרט שנכנסים למוסך עבור תיקון תקלה לא ברורה.

אבל שימו לב- הגברת מודה ששנתיים הרכב לא טופל. בוצע לה טיפול גדול של 60,000 ק"מ, כולל תיקון תקלות - בית מצערת וחיישן

הצתה, כולל החלפת בלמים כללית קדימה ואחורה כולל רפידות ודיסקיות מלא , כוללל העברת טסט וביקורת חורף.

אני מעריך שצלחות הדיסק שלה היו עדיין מקוריות. אנשים חושבים שרכב בן 8 ימשיך לסוע עם מינימום אחזקה - כנראה שלא...

מבדיקה יסודית של החשבונית אני דווקא מתרשם למחירים הוגנים מאוד. דוגמאות ?

1. טיפול 60,000 גדול - 1 שעת עבודה בלבד. מזמין את כל בעלי היפאניות / VAG לדווח מה השעתון לטיפול גדול דו-שנתי.

2. בדיקת מחשב לאיתור תקלה רכב לא מניע- 77 ש"ח. זכורות לי תלונות על מוסכי יבואן שמנצלים בלעדיות במחשב תואם

לבדיקה בתחום 200-400 ש"ח.

3. עלות שמן מנוע 5 ליטר סינתטתי מלא - רק 138 ש"ח -ממש זול (באמת !). תבדקו כמה לוקחים במוסכים אחרים - יש כאלה

שלוקחים כ - 200 על חצי סינטתי 4 ליטר.

4. חיישן הצתה - 375 ש"ח . סביר למקורי. תבדקו חיישן כזה לגרמניות / יפאניות ותבינו.

5. דוגמא למחיר סביר - 2 מנורות - כל אחת 1.65 ש"ח.

6. עלות חלקי מע' בילום- לא זול , אבל שימו לב להנחה כפולה - 6 אחוז בדף הראשון ועוד 10% על כל החלפים בדף השני.

בסיכום - מציע לכל המתלהמים :

גשו למוסך שלכם - בין אם מוסך יבואן או מוסך כללי - אם בדיוק אותה רשימת חלפים (אפילו תחליפיים) ופעולות - וקבלו הצעת מחיר.

אני בטוח שברובם יצא הרבה יותר יקר.

פורסם

אבל שימו לב- הגברת מודה ששנתיים הרכב לא טופל.

לא אמרתי שלא טופל, אמרתי שלא היו בעיות מיוחדות עד כה. הרכב עבר טיפול במוסך מורשה כל שנה לפני טסט.

פורסם

עצתי לשלולית: אם את רוצה מורשה - נסי את המכונן בתל אביב.

אם תעדיפי לא מורשה אך מעולה - לכי לשאפט בתל אביב. תמצאי עליו דעות בשרשור יעודי בפורום.

נסיעה מהנה וטובה.

תודה רבה על ההמלצות!!

פורסם

במקרים רבים, כשהשחיקה של הדיסקים אינה חורגת מן המגבלה, אפשר לחסוך את עלות החלפת הדיסקים על ידי ביצוע חריטה.

עלות חריטה היא כ- 150 ש"ח לזוג דיסקים.

מוסך "ידידותי" יותר לכיסו של הלקוח, היה בוחן ומציע את האפשרות הזו. אמנם למוסך קל יותר להוציא מן המחסן דיסקים חדשים ולהרכיב אותם ללא עיכוב (הרכב תופס זמן ליפט), אבל ההבדל עבור הלקוח יכול להיות מאות שקלים.

פורסם

בגדול אני לא רואה שום דבר חריג בחשבונית.

בגלל הסה"כ, הייתי מבקש הנחה קצת יותר רצינית (10-15% על החלקים או העבודה [1 מהם]).

משכנתא זה קל

פורסם
במקרים רבים, כשהשחיקה של הדיסקים אינה חורגת מן המגבלה, אפשר לחסוך את עלות החלפת הדיסקים על ידי ביצוע חריטה.

עלות חריטה היא כ- 150 ש"ח לזוג דיסקים.

מוסך "ידידותי" יותר לכיסו של הלקוח, היה בוחן ומציע את האפשרות הזו. אמנם למוסך קל יותר להוציא מן המחסן דיסקים חדשים ולהרכיב אותם ללא עיכוב (הרכב תופס זמן ליפט), אבל ההבדל עבור הלקוח יכול להיות מאות שקלים.

הבעיה שאנו לא יודעים אם הייתה אפשרות לבצע חריטה או לא הייתה, והכל נשאר בגדר הנחה בלבד. יש סבירות לא קטנה לכך שאתה צודק, אבל שוב - הכל בדגר ניחוש.

אולי אחד הדיסקים היה פגום/עקום/שרוט/ירד מתחת למידה המותרת, ובגלל זה המוסך לא הציע חריטה.

• תוכן חדש...