Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי וואי!

מה אני עושה ברכב עם 9 מקומות ישיבה בשבת על הכבישים?

:shock:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רואה בעייה עם ההתנסחות. אני מכיר אישית דתיים שמגדירים את עצמם בצחוק כ"דוסים".

מה לעשות, ברוב המקרים בעלי המשפחות הגדולות הם יהודים ייראי שמיים.

פורסם
לא חבל להרוס פוסט כ"כ ארוך ומושקע עם משפט סיום מגעיל שכזה? מה זה 'דוס'? איפה אנחנו חיים?! רק לי זה נראה כמשפט עם ניחוח אנטישמי?

פויה!

:evil:

לקחת את זה קצת קשה, במשפחה שלי ישנם "דוסים", האם אני שונה אותם או "אנטישמי"?!?! :shock:

נראה לי שאתה קצת מגזים, סה"כ נאמר בהומור..

ואגב, גם המשפחה לא נעלבים שאני קורא להם "דוסים", הם בעצמם משתמשים במילה הנ"ל.

יכול להיות שאתה סתם קנטרן :roll:

יום טוב

פורסם

מה לעשות, ברוב המקרים בעלי המשפחות הגדולות הם יהודים ייראי שמיים.

כבר נשמע יותר טוב.

לעצם העניין, אכן הפרוויה נפוצה מאוד בקרב משפחות ברוכות ילדים, מהסיבה הפשוטה -- זהו אחד המיניוואנים היחידים שמציעים 8 מקומות ישיבה (בדגמים מסוימים).

פורסם
לקחת את זה קצת קשה, במשפחה שלי ישנם "דוסים", האם אני שונה אותם או "אנטישמי"?!?! :shock:

נראה לי שאתה קצת מגזים, סה"כ נאמר בהומור..

ואגב, גם המשפחה לא נעלבים שאני קורא להם "דוסים", הם בעצמם משתמשים במילה הנ"ל.

יכול להיות שאתה סתם קנטרן :roll:

יום טוב

יכול להיות שאני סתם קנטרן. יכול גם להיות שהתבטאות זו אינה ראויה להיכתב במדינת היהודים?

בברכה,

פורסם

אמנם עדיין אין לי ילדים ואין לי ניסיון עם כיסאות בטיחות, אבל סתם אופציה שלפי דעתי יכולה להתאים ועוד לא עלתה.

סיטרואן ברלינגו מולטיספייס. ראיתי את הרכב בסוכנות ולעומת הדגמים הישנים יותר הוא נראה פחות ספרטני והרבה יותר "משפחתי" מאשר רכב עבודה. אי אפשר לקרוא לו מפואר אבל כן יש לו איזשהו שיק שלא היה קיים בדורות הקודמים של הטנדרונים. יש 3 מושבים נפרדים מאחורה (עד כמה שאני זוכר) והרכב מאוד מרווח. עושה רושם גם שהמימדים גדלו לעומת הברלינגו הקודם. מחיר של חדש כ 135 אלף. אני מאמין שניתן למצוא כזה גם בן שנה למכירה (תבדוק בלובינסקי טרייד). אם לא מפריע לך תיבה ידנית אז נראה לי שזו יכולה להיות אופציה ראוייה.

המנוע הוא 1.6HDI דיזל.

אסף

נ.ב. ואם בעלי הניסיון יגידו שלא מתאים ל 3 ילדים אז סך הכל ניסיתי לתת עוד כיוון.

פורסם

רכב מסחרי מתאים ל 3 ילדים לא פחות טוב מאשר מיניוואן, לפעמים יותר טוב בזכות הבגאז'.

קנגו חדשה או ברלינגו הדגם החדש בהחלט אפשרות טובה והרבה יותר מפנקת מהדגמים הקודמים.

החזקתי קנגו 2007 בתור רכב משפחתי - היה לי נוח מאוד והוצאות דלק לא הכבידו עלי (מנוע דיזל חיסכוני וגיר ידני).

לקנגו יש דגם בנזין אוטומטי.

יש חיסרון בולט לרכב מהסוג הזה - צניחה בערך הרכב , כמחצית ב 3 השנים הראשונות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גיר ידני אצלנו הוא יתרון, לא חסרון.

חבל שכבר אין את ה FRV הידני.

האם שווה לחשוב על סיטרואן ג'אמפי, למרות שהגדרתי מהתחלה שאני מעדיף יפאני?

פורסם

מצטרף להמלצה על הונדה FRV ,

נמצאת ברשותי כבר שנה, מאז שרכשתי אותה (עברתי מפוקוס - ליסינג) אין יותר תלונות "אבא צפוף לי" .

צריכת דלק : בין עירוני , תלוי בכובד הרגל על הגז , משתנה בין 13-15 ק"מ לליטר (הגיע לי גם ליותר)

בתוך העיר 8-9 ק"מ לליטר.

תא מטען גדול במיוחד - העגלה (שהיא מבין הגדולות שבשוק העגולות) נכנסת בנקל ונשאר עוד מקום.

הכיסא האמצעי ליד הנהג וגם בספסל האחורי , יכולים ללכת 20-30 ס"מ אחורה כך שיש מדרוג בין הכיסאות,

טוב למתבגרים עם רגלים ארוכות .

החסרונות ב FRV:

מרווח כתפיים צר מהרגיל לכיסא הנהג

לכיסא נהג חסרים עוד 20 ס"מ ללכת אחורה , אני מעל מטר שמונים וזה מורגש.

HONDA טיפולים יחסית יקרים

יתרונות :

HONDA - אמינות

6 כיסאות נפרדים גדולים ברכב

תא מטען גדול

רכב חזק עם נוחות נהיגה.

צריכת דלק טובה יחסית למיניואן אחרים

מקווה שעזרתי

פורסם

מצטרף להמלצות על FRV

יש לנו אותו כבר קרוב ל 4 שנים ומאוד מרוצים, מרווח נוח ותא מטען ענק. לדעתי אפשר להכניס את העגלה בלי אפילו לקפל (אני לא יודע הילדים כבר גדולים)

כאשר הילדים היו קטנים, היה לי רנו קנגו, וגם היה מאוד נוח לשים 2 כסאות בטיחות ואישתי ישבה באמצע (בנוחות לטענתה)

והעגלה עלתה לרכב אפילו ללא צורך בקיפול.

הרכב היה מאוד נוח פרט לענין האמינות (בכל זאת רנו...)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אנחנו מצפים ללידת תאומות בסביבות פברואר-מרץ, כאשר בבית יש כבר זאטוט אחד.

התרומה היחידה שאני יכול לתת לשרשור הזה:

א) שיהיה לך מזל"ט ולאשתך לידה קלה ומהירה.

ב) ממיאטה מהממת הדרדרת לשירוקו מפנקת ועכשיו מיניוואן, מה השלב הבא?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אלון, תודה רבה על הסקירה המקיפה.

הרכב מיועד לאשתי ונראה לי שהכיוון יהיה יפאנית - mpv, גרנדיס וטוב שהעלת את אופציית ה frv. לא חשבתי על זה. אנחנו בדיוק עכשיו אצל חברה של אשתי שיש לה frv בת שלוש עם 22 אלף קמ, אז אני מתחיל במכבש לחצים כדי שתמכור.

סתם אנקדוטה: הייתי היום בבני ברק. זה שכל הגי אם סי ספארי בנות העשרים נמצאות שם זה לא חדש, אבל ברחוב אחד קצרצר ספרתי לא פחות משש טויוטה פריוויה, שזה רכב שכבר כמעט לא רואים היום

אילו החרדים ה"עניים"

למבוססים יותר יש טויוטה סיינה

אני ספרתי 7 (כן, שבעה) מכוניות כאלו ברחוב אחד בשכונה חרדית בבית שמש

רכב שעולה 180,000 ש"ח

עריכה:

שיהיה במזל טוב

פורסם
אילו החרדים ה"עניים"

למבוססים יותר יש טויוטה סיינה

אני ספרתי 7 (כן, שבעה) מכוניות כאלו ברחוב אחד בשכונה חרדית בבית שמש

רכב שעולה 180,000 ש"ח

עריכה:

שיהיה במזל טוב

לי יש סיינה - האם זה הופך אותי לאדם עשיר? :roll: לא נראה לי!

אגב, היא לא עולה 180K ש"ח. ראה פוסט שלי מלפני כחצי שנה בו פירטתי עלויות (ותלאות!) של הבאת סיינה לארץ.

פורסם

האם שווה לחשוב על סיטרואן ג'אמפי, למרות שהגדרתי מהתחלה שאני מעדיף יפאני?

לא כדאי - לא תהיה לכם אפשרות בשנה הראשונה להרכיב שני כיסאות בטיחות גדולים הפוך בשתי השורות האחרונות, כי אי אפשר להזיז את המושבים.

יש רק שני מקומות ברכב הזה בשביל מושבי בטיחות הפוכים - ליד הנהג מקדימה ומאחורי הנהג .

אני ממליץ לבדוק קנגו DCI הדגם החדש או ברלינגו HDI צורה חדשה.

אלה רכבים עם אופי פחות מסחרי, נוחים, מרווחים וחסכוניים מאוד (כמובן, אם אין תכניות לעתיד הקרוב להתרחב).

פורסם

לחמיו של חבר שלי היתה פריוויה יד ראשונה שנת 93. הבחור הנ"ל התעלל ברכב במהלך 17 שנה.כשהרכב מת הוא קנה טרייל בלייזר ארוך יפהפה עם גז שנת 2006.גם זו אופציה8)

חבר,אתה חופר

• תוכן חדש...