Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-SX4 של אמא שלי הגיעה בשעה טובה ומוצלחת לגיל שנתיים ו-30K ק"מ והיום לקחתי אותה לטיפול שוטף.

חיפוש קצר בפורום העלה את מוסך הגה כמומלץ ולא יקר ולכן התקשרתי אליהם אתמול, קיבלתי הצעת מחיר (950 ש"ח) וקבעתי תור.

היום ב-7 בבוקר באתי עם הרכב ונשארתי לידו תוך כדי העבודה (לשם שינוי). כבר בכניסה למוסך התפתח דיון בין הבחור שקיבל אותי לזה שעבד על הרכב לגבי האם אני צריך צמיגים חדשים (צילמתי את הצמיגים ופתחתי שירשור נפרד לעניין פה ליד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3154041) - הוחלט שעדיין לא. הרכב עלה על המגבה והבדיקה התחילה מפירוק הגלגלים.

הבחור שעבד על הרכב הראה לי שרפידות הבלמים הקדמיות נשחקו ודורשות החלפה - הסכמתי (רפידות מקוריות - 490 ש"ח). לאחר מכן הוא אמר שצריך לחרוט את הדיסקים הקדמיים - אין בעיה. בשלב זה ניגש אלי לוי (מנהל העבודה ?) ומבקש ממני בנימוס לעבור לחדר ההמתנה ("אין ביטוח", "דרישות משרד התחבורה" וכו) - נו טוב.

כעבור שעה ניגש אלי אותו לוי ומבשר לי ש"המצבר שלך גבולי". לאחר הסבר קצר על מה זה בדיוק אומר (מדידת קיבול המצבר בעזרת מכשיר) השתכנעתי להחליפו בשנפ 46 חדש (המקורי 47) עם 20 חודשי אחריות (סדרת הי-טק שלהם) - 850 ש"ח.

חצי שעה לאחר מכן שוב מגיע לוי וטוען ש"הצלחות שלך פסולות" ואני יכול לבחור בין צלחות חדשות חליפיות למקוריות (שעולות פי 3). הוא ממליץ על החליפיות ואומר שאין הבדלי איכות בינן למקוריות. כאן אני נזכר שהבחור אמר שהן רק צריכות חריטה והולך לשאול אותו מה נשתנה (שהרי הוא בחן אותן מולי). אותו בחור נראה מופתע כמוני שהצלחות פסולות אבל לפני שהספיק להוציא את כל המשפט מהפה הוא שינה את דעתט והחליט להתייעץ עם לוי.

לאחר ההתייעצות לוי החליט לחייב אותי רק על חריטה.

בסיכומו של דבר - הטיפול עלה 2700 ש"ח - מתוכם 850 מצבר, 490 רפידות קדמיות ~200 חריטת דיסקים קדמיים, 270 שמן מנוע והשאר פיצ'פקס ועבודה.

זו הייתה הפעם הראשונה שממש נשארתי במוסך (בטיפול הקודם - במרכזי - פשוט השארתי להם את הרכב וחזרתי לשלם) ולכן קשה לי לגבש דעה לגבי החוויה:

1. האם נפלתי קורבן לשיטת מצליח (בעניין צלחות הבלם, אולי המצבר?) או לא ? (ואז למה שאותו לוי יגיד משהו שונה ממה שאמר הבחור שטיפל ברכב?)

2. האם המחיר הוגן ? האתר של המוסך מבטיח 30% הנחה בעלות הטיפול לאלו שמתאמים תור מראש אבל אני לא יודע מה המחיר "המקורי". כמה הייתי משלם על עבודה דומה במוסך המרכזי? נכנסתי לסניף של אוטו דיפו היום ועל אותו המצבר הם רוצים קצת מתחת ל-700 שקלים (+23 חודשי אחריות) כולל התקנה. לגבי שאר המחירים אין לי שום נקודת ייחוס.

the london underground is not a political movement

פורסם

אני לא מבין למה מיהרת להחליף מצבר, אני מחליף כשהאוטו לא מניע בבוקר.

לגבי רפידות וצלחום בלימה, נראה לי שהמוסכים למדו איך להפחיד את הלקוחות כי בלמים זה עניין בטיחותי מהמעלה הראשונה ולכן רוב הלקוחות מייד ידאגו כשיגידו להם שהבלמים לא משהו ויחליפו.

אגב, בדקת מחיר גם במוסך רשת של "מכשירי תנועה", סתם בשביל הספורט כדי לדעת כמה טיפול כזה היה עולה שם.

שבת שלום.

פורסם

לדעתי, אם לא נתקלת בקשיים בהתנעת בוקר - אז החלפת המצבר מיותרת וגם מחיר המצבר נשמע לי מופקע משהו.

יתר הדברים הם בגדר הסביר, במיוחד אם בעצמך ראית שהבלמים דורשים החלפה.

פורסם

טחנו אותך במחיר המצבר. אבל ככה זה - צמיגים, מצברים וכו' - לא קונים במוסך (גם לא באוטו-דיפו ד"א).

לא יודע מה היה מצב הדיסקים - ייתכן שגם פה ניסו לעשות עלייך "מצליח".

בוא נגיד שיש כאן קצת טעם רע. אבל לא משהו מוחץ.

פורסם

כנראה שעניין המצבר היה מיותרמצבר נורמלי צריך להחזיק 3 שנים +-, אבל קרה בעבר שמצברים מתים גם אחרי שנה וחצי(מניסיון),לכן תשמור את הקבלה,זה מאד חשוב.

מעניין אותי לשמוע דעות של עוד חברי פורום,גם ברכב של אמא,שמן הסתם נוסעת לאט ולא קורעת את הרכב,אחרי 35K אמרו שהדיסקים גמורים,מילא רפידות אבל דיסקים שנשחקים כ"כ מהר,איך זה אצלכם?

עדיף באמת דיסק חדש,אני לא יודע לא המחיר פי3 ,אצלי במוסך רצו על חריטה בערך 120 שקל וחדש 200 שקל,אמרתי לו שישים חדש(לא מקורי),לא זוכר את הסכומים המדוייקים,אבל זה היה הפרש של פחות מפי 2.

אביב8)

פורסם
במיוחד אם בעצמך ראית שהבלמים דורשים החלפה.

ראיתי בלמים.

במאמץ רב הצלחתי בערך להבין איזו שכבה בסנדביץ' היא דיסק בלם ואיזו שכבה היא רפידה, אבל אני לא יודע להגיד מה רמת הבלאי עליהם ואותו לוי הרחיק אותי מאיזור העבודה לפני שהחלקים פורקו.

בקיצור מהתגובות עד כה נראה שאני מחפש מוסך אחר לטיפול הבא ...

פורסם
אתה בטוח שזה מה שחייבו אותך על המצבר? זה כמעט כפול מהמחיר הריאלי שלו

אם אתה משווה מול זה:

http://www.rd-israel.co.il/Product.asp?productid=3061

(500 ש"ח)

אז לא בטוח כי זו לא אותה סדרה. חנות מקונת שמוכרת את הסדרה היקרה יותר (היי-טק עם 20 חודשי אחריות) לא הצלחתי למצוא לצורך השוואה

פורסם

אני מתכוון למצבר שווה ערך או טוב יותר

דוגמא וולטא 55 א.ש או fiamm ניתן להשיג ב 450 ש"ח

ורטה 60 א.ש ניתן להשיג באזור ה 600 ש"ח

800 ש"ח למצבר 46 א.ש תוצרת הארץ זה בהחלט קריעה

פורסם
ה-SX4 של אמא שלי הגיעה בשעה טובה ומוצלחת לגיל שנתיים ו-30K ק"מ והיום לקחתי אותה לטיפול שוטף.

חיפוש קצר בפורום העלה את מוסך הגה כמומלץ ולא יקר ולכן התקשרתי אליהם אתמול, קיבלתי הצעת מחיר (950 ש"ח) וקבעתי תור.

היום ב-7 בבוקר באתי עם הרכב ונשארתי לידו תוך כדי העבודה (לשם שינוי). כבר בכניסה למוסך התפתח דיון בין הבחור שקיבל אותי לזה שעבד על הרכב לגבי האם אני צריך צמיגים חדשים (צילמתי את הצמיגים ופתחתי שירשור נפרד לעניין פה ליד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3154041) - הוחלט שעדיין לא. הרכב עלה על המגבה והבדיקה התחילה מפירוק הגלגלים.

הבחור שעבד על הרכב הראה לי שרפידות הבלמים הקדמיות נשחקו ודורשות החלפה - הסכמתי (רפידות מקוריות - 490 ש"ח). לאחר מכן הוא אמר שצריך לחרוט את הדיסקים הקדמיים - אין בעיה. בשלב זה ניגש אלי לוי (מנהל העבודה ?) ומבקש ממני בנימוס לעבור לחדר ההמתנה ("אין ביטוח", "דרישות משרד התחבורה" וכו) - נו טוב.

כעבור שעה ניגש אלי אותו לוי ומבשר לי ש"המצבר שלך גבולי". לאחר הסבר קצר על מה זה בדיוק אומר (מדידת קיבול המצבר בעזרת מכשיר) השתכנעתי להחליפו בשנפ 46 חדש (המקורי 47) עם 20 חודשי אחריות (סדרת הי-טק שלהם) - 850 ש"ח.

חצי שעה לאחר מכן שוב מגיע לוי וטוען ש"הצלחות שלך פסולות" ואני יכול לבחור בין צלחות חדשות חליפיות למקוריות (שעולות פי 3). הוא ממליץ על החליפיות ואומר שאין הבדלי איכות בינן למקוריות. כאן אני נזכר שהבחור אמר שהן רק צריכות חריטה והולך לשאול אותו מה נשתנה (שהרי הוא בחן אותן מולי). אותו בחור נראה מופתע כמוני שהצלחות פסולות אבל לפני שהספיק להוציא את כל המשפט מהפה הוא שינה את דעתט והחליט להתייעץ עם לוי.

לאחר ההתייעצות לוי החליט לחייב אותי רק על חריטה.

בסיכומו של דבר - הטיפול עלה 2700 ש"ח - מתוכם 850 מצבר, 490 רפידות קדמיות ~200 חריטת דיסקים קדמיים, 270 שמן מנוע והשאר פיצ'פקס ועבודה.

זו הייתה הפעם הראשונה שממש נשארתי במוסך (בטיפול הקודם - במרכזי - פשוט השארתי להם את הרכב וחזרתי לשלם) ולכן קשה לי לגבש דעה לגבי החוויה:

1. האם נפלתי קורבן לשיטת מצליח (בעניין צלחות הבלם, אולי המצבר?) או לא ? (ואז למה שאותו לוי יגיד משהו שונה ממה שאמר הבחור שטיפל ברכב?)

2. האם המחיר הוגן ? האתר של המוסך מבטיח 30% הנחה בעלות הטיפול לאלו שמתאמים תור מראש אבל אני לא יודע מה המחיר "המקורי". כמה הייתי משלם על עבודה דומה במוסך המרכזי? נכנסתי לסניף של אוטו דיפו היום ועל אותו המצבר הם רוצים קצת מתחת ל-700 שקלים (+23 חודשי אחריות) כולל התקנה. לגבי שאר המחירים אין לי שום נקודת ייחוס.

לדעתי המוסך היה בסדר גמור!

ראשית בעניין המצבר, הם נתנו לך אפשרות אחרי שהציגו את כל הנתונים. אז "השתכנעת" ומכאן ואילך האחריות היא רק שלך. אני לא מדבר על מחיר המצבר שגם לי נראה מוגזם אבל אם האוטו נוסע היית יכול לעשות סקר שוק בקלות.

ביחס לבלמים, הם היו סופר הגונים וחבל שמכנים את מה שקרה שם "שיטת מצליח" כאשר חוסר תיאום פשוט בין שני אנשי מוסך גרם לכך שיתקינו דיסקים חדשים במחיר חריטה (אם הבנתי נכון). בנוסף הם המליצו לך על חליפי, דבר שמוסך לא הגון לא היה מציע (אלא שם חליפי במחיר של מקורי.. היית יכול לבדוק?)

בקיצור נדמה לי שמדובר במוסך הגון, מיקצועי שנתן לך את כל האפשרויות, לא התפשר על בטיחות ואתה הולך בפעם הבאה למוסך אחר? אני הייתי נשאר שם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לי יש נסיון לא טוב עם המוסך הזה. טיפולים ותיקונים שלא נדרשו, ואשר בוצעו בלי להודיע ובלי לבקש אישור.

למשל - החלפת רפידות "גמורות" בנות אלפי קילומטרים בודדים, שכשאני מודד את העובי של הישנות (ולא היה פשוט בכלל לקבל אותן) רואה שהם כמעט לא שחוקות. דברים כאלו.

חבל לפרט מעבר לכך.

אסף.

פורסם

אני לא הבנתי שהחליפו צלחות וחייבו על חריטה - לפי הבנתי בסופו של דבר הוחלט לא להחליף את הצלחות, אלא להחזיר את הקודמות לאחר חריטה.

אני לא יודע, עד כמה מחירי חריטת הצלחות משתנה מרכב לרכב, אבל לי בקנגו זה עלה פחות מ 100 ש"ח.

ברגע שהלקוח מסכים לשלם כי השתכנע, כל דבר על אחריותו (מצבר\צלחות\צמיגים\רפידות).

נכון שהמוסך קיבל אישור לפני כל פעולה, וככה צריך להיות, אבל הוא בהחלט חיפש להרוויח עוד, והצליח חלקית.

אדם מנוסה יודע שמצבר אפשר לקנות במקום אחר במחיר יותר זול.

אדם לא מנוסה קונה מצבר במוסך כללי פעם אחת, ואחרי זה הופך לאדם מנוסה...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מעניין מה שאתם כותבים כאן, כנראה שדברים כן משתנים במהלך השנים.

לי דווקא היה ניסיון מ-ע-ו-ל-ה עם המוסך הזה שהציל אותי מהחלפת גיר יקרה מאוד בעזרת טיפול קצר אך יעיל להפליא. אמנם מדובר במקרה שהיה לפני אי-אילו-שנים, אבל הרושם שהשאיר עלי המוסך נותר מאז מאוד חזק. מדובר במוסך קטן ומשפחתי, שונה מאוד מהמוסכים המורשים האחרים של סוזוקי באזור (נשר ודרך השטח).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם מורידים את מחיר המצבר יוצא טיפול 30K ב1850 . זה אומנם זול יותר מהמוסך המרכזי

שאני עשיתי טיפול 30K במרכזי יצא בערך 2500 אבל עם צלחות מקוריות ורפידות מקוריות

מאז רק סקר שוק בכל המוסכים .

טיפול 45K בטופז ברשלצ שמן וכל הדברים האחרים רפידות מקוריות וחריטה 1500 של

טיפול 60K יצא 800 שח

לא משנה איזה טיפול הם תמיד הכי זולים המרכזי הכי יקר

קשה באימונים קל בים

פורסם
לדעתי המוסך היה בסדר גמור!

ראשית בעניין המצבר, הם נתנו לך אפשרות אחרי שהציגו את כל הנתונים. אז "השתכנעת" ומכאן ואילך האחריות היא רק שלך. אני לא מדבר על מחיר המצבר שגם לי נראה מוגזם אבל אם האוטו נוסע היית יכול לעשות סקר שוק בקלות.

ביחס לבלמים, הם היו סופר הגונים וחבל שמכנים את מה שקרה שם "שיטת מצליח" כאשר חוסר תיאום פשוט בין שני אנשי מוסך גרם לכך שיתקינו דיסקים חדשים במחיר חריטה (אם הבנתי נכון). בנוסף הם המליצו לך על חליפי, דבר שמוסך לא הגון לא היה מציע (אלא שם חליפי במחיר של מקורי.. היית יכול לבדוק?)

בקיצור נדמה לי שמדובר במוסך הגון, מיקצועי שנתן לך את כל האפשרויות, לא התפשר על בטיחות ואתה הולך בפעם הבאה למוסך אחר? אני הייתי נשאר שם.

+ 1

התייחסות המוסך לרכב וללקוח הייתה עיניינית ומקצועית

• תוכן חדש...