Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אז ככה,היום בפעם הראשונה בחיי לקחתי את הרכב שלי לעבור טסט.

בסופו של דבר הרכב נכשל בגלל:

1.לוחיות זיהוי

2.צמיג שמאל לא תקין

יש לי כמה שאלות (מצטער מראש על הבורות):

1.מה אני אמור לעשות בקשר ללוחיות הזיהוי?

2.כמה אמור לעלות בערך להחליף צמיג?

3.כשאגיע למכון הבדיקה בפעם השנייה,אצטרך לעבור שוב את כל הבדיקות או שיבדקו רק את הליקויים וישחררו אותי?

4.לא לקחו ממני כסף על הטסט,שיערתי לעצמי שזה בגלל שנכשלתי ומתי שאעבור יקחו ממני,לא ככה?

תודה רבה לעוזרים :-)

פורסם

1. אתה יכול או שיחליפו לך לוחית רישוי (ברוב מכוני הטסט עושים את זה במקום) בעלות של 50-80 שקל, או שאתה יכול לצבוע את הספרות בעצמך עם טוש לורד שחור..

2. אם צמיג נכשל בטסט אז אין מנוס מלהחליף את שני הצמיגים שעל אותו ציר. צמיג סיני מאיכות ירודה שהרבה פחות בטיחותי וגם יחזיק חצי מהזמן עולה בסביבות ה 200 שקל לאחד וצמיג מאיכות טובה (יוקוהמה, קונטיננטל, פירלי וכו') עולה בערך 300-400 שקל ושווה את ההשקעה.

פורסם
שלום לכולם :)

יש לי כמה שאלות (מצטער מראש על הבורות):

1.מה אני אמור לעשות בקשר ללוחיות הזיהוי?

להחליף\אפשרי במכון רישוי,זה עולה 50-70 שקל לאחת.

2.כמה אמור לעלות בערך להחליף צמיג?

בין 100 שקל למשובמש ועד 400-500 לחדש טוב,תבדוק אולי כדאי לקנות 2,כי בדרך כלל מחילפים 2 ביחד-שמאל וימין על אותו הסרן.

3.כשאגיע למכון הבדיקה בפעם השנייה,אצטרך לעבור שוב את כל הבדיקות או שיבדקו רק את הליקויים וישחררו אותי?

הכל מהתחלה. למה? פמה. טיפשות אני יודע. {גם אני לא מבין למה בדקו לי 5 פעמים אם האורות דרך בסדר,עבר פעם ראשונה,מה אתם עושים וידוי הריגה?}

4.לא לקחו ממני כסף על הטסט,שיערתי לעצמי שזה בגלל שנכשלתי ומתי שאעבור יקחו ממני,לא ככה?

תשלם הכל ברגע שתבוא לקבל את החותמת כשירות-אבל אם שמת לב,החתימו לך בחותמת המכון מאחורי הרישיון.למה? כי אתה עכשיו שייך רק אליהם ולא תוכל להעביר את הרכב טסט במקום אחר,אלה אם כן תוציא רישיון רכב חדש.

תודה רבה לעוזרים :-)

איחלתי לחייל בהצלחה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

1 תעבור על המספר רישוי עם טוש שחור ופתרת את הבעיה.

2 עלות החלפת צמיג היא לא משהו קבוע יש המון סוגי צמיגים תלוי בחברה , גודל , חתך ומידה שאתה צריך לרכב. החל מ200 שקל ועד..

פורסם

ברוב מכוני רישוי יש עמדה להפקת לוחיות רישוי חדשות.

אתה ניגש לשם והם תוך 2 דקות יעשו לך לוחית חדשה.

לוחית אחת עולה 50 או 60 שקל.

להחלפת צמיג פנה לפנצ'ריה.

מומלץ להחליף גם את הצמיג השני באותו סרן, אבל אם בטסט פסלו רק צמיג אחד, אתה חייב להחליף רק אותו.

בשביל לקבל הערכת מחיר לצמיג-תרשום את המידה שלו. היא מופיעה ברישיון הרכב וגם על הצמיג כמובן.

בטסט חוזר יבדקו רק את הדברים שנפסלו. כלומר יבדקו שהצמיג והלוחית הוחלפו, תשלם את כל הסכום-טסט רגיל וחוזר (חוזר זה רק 20 שקל) וזהו.

פורסם

אני רואה שקיבלת תשובות לגבי הכל כבר, אני רק רוצה לציין שנשכלתי בטסט שבוע שעבר בגלל כיוון פרונט לקוי ופנסים קדמיים חלשים (הפלסטיק היה צהוב כבר ונאלצתי לעשות שיוף פנסים), ברגע שחזרתי לטסט החוזר בדקו לי רק את הדברים שהייתי צריך לתקן ולא העבירו אותי בכל התחנות מההתחלה.

פורסם

אוקיי,תודה רבה לכולם :)

שאלה אחרונה,את הצמיגים אני לבטח אחליף,אך אם רק אצבע את לוחיות הרישוי בטוש לורד שחור ואגיע למכון הבדיקה עם צמיגים תקינים ולוחיות צבועות,אז הכול בסדר?

פורסם

אם הרקע הצהוב של הלוחית דהוי, שום טוש לא יעזור.

אני ממליץ לא להתעסק בזה ופשוט להחליף את הלוחית, זה לא סכום כזה גדול.

כמו כן, בפעם הבאה כתוב כותרת נורמאלית, הפעם ערכתי לך קצת.

פורסם
אוקיי,תודה רבה לכולם :)

שאלה אחרונה,את הצמיגים אני לבטח אחליף,אך אם רק אצבע את לוחיות הרישוי בטוש לורד שחור ואגיע למכון הבדיקה עם צמיגים תקינים ולוחיות צבועות,אז הכול בסדר?

תחליף את לוחיות הרישוי במכון הטסט, ורק בשביל השקט הנפשי שלך..

פורסם
פעם ראשונה שאני שומע שמשלמים על הטסט רק בסופו.

במכון בו אני עושה טסטים לרכבים שלי משלמים תמיד לפני הבדיקה.

זה קיים בירושלים.מעניין כמה ברחו להם בלי לשלם,חיכו חודש או הוציאו רישיון חדש והלכו למקום אחר.

יש את מ.מ.מ,דינאמומטר,בסט טסט,טסט ליין,טסט אריה,והמקום הזנותי ביותר: מכון הטסטים באזור תעשייה עטרות.

שם מדברים רק בערבית-אייווה,נעם,היימן,השמאל,ברקס,גז,סע.

מי שמעוניין בטסט מהיר שילך לשם.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בנצרת, איפה שאני עובר טסטים. את האוטו שלי בודקים כמה פעמים בתחנה של הפליטת גזים (רכב שנת 2005).

אוטו של "מקומיים" עם סובארו ישנה ועשן שחור שיוצא מהאגזוז שלא היה מבייש שריפת חורש ממוצעת הם מעבירים ללא שום בעייה.

פורסם

לא יודע מאיפה הביאו פה שצריך לעבור את כל המסלול,הולכים ומראים שתיקנת וזהו...לאחרונה במכון טסטים ראיתי שילוט שנהג שנכשל על לוחית רישוי יוכל לעבור את הטסט תמורת התחייבות להחליפה תוך זמן קצר(חושב48שעות) וזה כרוך בחותמת של המכון על כך שהנהג התחייב

בקרך כלל התשלום לפני הטסט כי יש סיכוי שלא תגיע לטסט השני אליהם והטסט השני יותר זול

פורסם

גם אני אתמול נכשלתי על לוחית רישוי(שכחתי לעבור על המספרים עם טוש כמו בכל שנה), במקום עשו לי 2 לוחיות חדשות ב120 שקל, החתמתי את הבוחן, שילמתי וקיבלתי חותמת שעברתי.

בקשר לצמיג, תחליף כבר את שניהם ולא רק אחד.

• תוכן חדש...