Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם!

מדובר ברכב פולסוואגן פולו שנת 2001 דגם קומפורטליין מנוע 1400 אוטומט.

אני מוכר את הרכב שלי, והיום מישהו שרצה לקנות את הרכב לקח אותו לבדיקה.

בחלק של המנוע התקבלה התוצאה הבאה:

"נזילות שמן חזקות, נזילת שמן בין מנוע לגיר, מנוע שורף שמן, לברר זמן טיפול ומערכת תיזמון"

1. ראשית אני רוצה לשאול אם מישהו מכיר את התקלה הזו ברכב, ובמידה וכן, מה העלות של טיפול כזה?

2. הבן אדם שרצה לקנות אמר לי שצריכים לפתוח ראש מנוע ולשלוח לחריטה או משהו כזה. בעלות של 5-6 אלפים שקלים.

3. המוסכניק שלי אומר שצריך לפתוח את הגיר ולהחליף גומיות בעלות של 600 שקלים כולל העבודה.

אשמח לקבל תשובה ותודה מראש.

דרך אגב למי שרוצה לדעת. העיסקה לא התבצעה. הקונה שילם על הבדיקה.

הוויכוח היה לדעתי לא הוגן הבן אדם רצה לקנות ממני את הרכב במחיר של 15 אלף שקלים כאשר אני התמקחתי על לפחות 20 אלף שקלים, בהתחשב בכך שמחירון הרכב הוא 24 אלף שקלים. כאילו באתי לקראתו והורדתי לו ארבעת אלפים שקלים מהמחירון והוא מצידו רצה להוריד אותי 9 אלפים שקלים מהמחירון שזה לא בא בחשבון.

ושאר הדברים כתובים בצד בבירור שהם דברים שוליים. ואין שום נזק לגיר ולשילדה.

תודה

פורסם

שלום רב,

השמן שנוזל הוא שמן גיר או שמן מנוע?

אם מדובר בשמן מנוע הנזילה יכולה כנראה להיות ממחזיר השמן האחורי במנוע (שכדי להחליפו יש צורך בפירוק הגיר מהרכב), או מאגן השמן במנוע. צריך לבדוק אם הנזילה לא מגיעה ממקום גבוה יותר במנוע וזה נראה "כאילו" נזילה בין הגיר למנוע.

אם מדובר בנזילת שמן מהגיר מדובר כנראה מנזילה ממשאבת השמן של הגיר. תיקון כזה דורש פירוק הגיר מהרכב. במידה והנזילה היא ממחזיר השמן הקדמי או הגומיה של משאבת השמן מדובר בעלות נמוכה יחסית אך אם משאבת השמן או הקונברטר אכולים יתכן והעלות תהיה גבוהה יותר. ניתן לדעת בוודאות רק לאחר פירוק הגיר מהרכב.

אשמח לעזור.

יום טוב,

איל

פורסם

ולגבי מנוע שורף שמן-הערה זו מופיעה בהרבה בדיקות של רכבים לא חדשים. זה לא אומר שצריך לרוץ ולבצע שיפוץ מנוע מיידית.

האם בפועל קיימת צריכת שמן ואתה נדרש להוסיף שמן מפעם לפעם, ואם כן, כמה?

פורסם

היי. דבר ראשון תודה על המענה.

הנילה התחילה לפני כחודשיים, ולא יחסתי לה כל כך חשיבות. כלומר השיקול היה שיהיה אפשר לדחות למועד מאוחר יותר את התיקון מפאת המצב הכלכלי.

בנוסף רציתי לשאול אם יש משהו זמני שאפשר לעשות לבנתיים? אמרו לי משהו עם לשים דבש במנוע?.. שוב אני מדבר ממש מחוסר ניסיון ומסתמך כל פעם על מה שאנשים אומרים לי

תודה.

אלי

פורסם

אין תרופות פלא.

יש תוספים שמנפחים מחזירי שמן, אבל כשהנזילה כבר גדולה זה לא יעזור.

ובנוסף, מה שאתה רוצה לעשות זה בעצם לרמות את הקונה, ואנו כאן לא ממש בעד צעדים כאלו.

או שתתקן, או שתמכור ככה, תוך הפחתה במחיר.

אבל תמתין לקונה שיוכל (בעזרת מכונאי) להעריך נכון את עלות התיקון ולא ידרוש הפחתת מחיר לא הגיונית.

פורסם

מי שמכיר אותי יודע שאני בן אדם ישר, ולכן כאן בעניין ה" רוצה לרמות את הקונה" אני פשוט אתעלם ממה שאמרת.

ואפילו יותר מזה אני אומר, אני יודע שהרכב לא חדש מהחברה וכמו בכל רכב שנמצא על הכביש עשר שנים יש תקלות, ולכן מראש פירסמתי את הרכב במחיר של 21 אלף שקלים. אז אין כאן שום כוונה לרמות את הקונה, ובטח ובטח שלא לנסות לעשות קומבינות. סך הכל הכוונה לשאלתי הייתה. האם כרגע ניתן לעשות משהו כעזרה ראשונה על מנת לעצור את הנזילה?

תודה על ההבנה, ואשמח לקבל תשובה.

פורסם

לא הבנת נכון - אף אחד לא רוצה להאשים אותך בכוונה תחילה, שאתה רוצה לרמות.

אין לך מה להיעלב .

שאלת בקשר לתוסף "דבש" כי כנראה אתה לא מתמצא . זה מקסימום יכול לגרום להפחתת הנזילה לתווך קצר.

אחרי זה הנזילה תחזור כמו גדולה.

וזה מה שיוצא מזה - אולי לא תהיה נזילה במועד המכירה, אבל היא לא תאחר להופיע.

מה שאני מציע - תיכנס למוסך שמכיר טוב את הרכב ותקבל הצעת מחיר לתיקון.

אחרי זה תחליט מה עדיף לך - תיקון או הפחתה במחיר, כי כל קונה שיגלה את הנזילה ירצה שתקזז את תיקונה מהמחיר, גם אם המחיר שפרסמת יותר נמוך ממחיר המחירון.

אין הרבה רכבים בשוק שנמכרים במחיר מחירון, גם במצב מצויין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום רב,

השמן שנוזל הוא שמן גיר או שמן מנוע?

אם מדובר בשמן מנוע הנזילה יכולה כנראה להיות ממחזיר השמן האחורי במנוע (שכדי להחליפו יש צורך בפירוק הגיר מהרכב), או מאגן השמן במנוע. צריך לבדוק אם הנזילה לא מגיעה ממקום גבוה יותר במנוע וזה נראה "כאילו" נזילה בין הגיר למנוע.

אם מדובר בנזילת שמן מהגיר מדובר כנראה מנזילה ממשאבת השמן של הגיר. תיקון כזה דורש פירוק הגיר מהרכב. במידה והנזילה היא ממחזיר השמן הקדמי או הגומיה של משאבת השמן מדובר בעלות נמוכה יחסית אך אם משאבת השמן או הקונברטר אכולים יתכן והעלות תהיה גבוהה יותר. ניתן לדעת בוודאות רק לאחר פירוק הגיר מהרכב.

אשמח לעזור.

יום טוב,

איל

היי, תודה רבה על העזרה. רק שאלה קטנה.. תמיד אמרו לי שעדיף לשאול ולהיחשב לטיפש לכמה רגעים מאשר לא לשאול ומעולם לא לדעת.

מה זה קונברטר? ומה העלות של דבר כזה כולל עבודה?

אלי.

פורסם

היי חברים!

הרכב כרגע במוסך על ליפט. בעל המוסך אמר לי שבאתי אליו בדקה ה90 כולל הארכת זמן!!

הוא אמר שהבעיה היא ב-נשם. ה-נשם סתום.

לפי כך הוא צריך לפרק חלקים מהרכב על מנת להגיע ל-נשם עצמו, והוא ינסה, או לנקות אותו או להחליף לחדש

עלות הטיפול הזה (במידה ולא נצטרך לקנות נשם חדש) היא 400-500 שקלים

הנזילה הייתה ממש חזקה ראיתי המו עיניי ובעל המוסך לא השאיר לי ברירה אלא להשאיר את הרכב אצלו. הוא אמר שאם הייתי ממשיך לנסוע עוד טיפה זה היה יכול להתפרץ לי לאזור הטיימינג או משהו כזה..

מה דעתכם על המחיר?

פורסם

בוקר טוב,

ראשית, עדיין לא הבנתי מהיכן הנזילה, מהמנוע או מהגיר?

שנית, לשאלתך, קונברטר זהו ממיר המומנט (Torque Converter). זהו החלק היושב בין המנוע לגיר, בגיר אוטומטי כמובן. תפקידו להעביר את מומנט המנוע אל תוך הגיר בעזרת צימוד הידראולי, כלומר, העברת כח ע"י "זריקה" של שמן הגיר בין שני חלקים בתוכו, האחד מחובר למנוע והשני למשאבת השמן בגיר.

יום טוב,

איל

פורסם

היי שבת שלום.

דבר ראשון תודה על ההסבר המצויין ועל התמונות. שדרך אגב לא מצאתי הסבר לזה בגוגל ולכן שאלתי פה.

דבר שני כאמור הנזילה הייתה מ-נשם המנוע. המכונאי ניקה לי את הנשם והפסיקה הנזילה

עכשיו שסידרתי את הבעיה ואין עוד בעיות אחרות ברכב. אני חושב שאני יכול למכור, ולכן פירסמתי אותו ביד 2 במחיר של 22,500 שזה נראה לי מחיר הגיוני. הרכב ממש שמור מבפנים ומבחוץ וללא סימני צבע ( המחירון הוא 24.000)

שוב תודה רבה לכולם על הכל

שבת שלום.

אלי

• תוכן חדש...