Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסיה

Arilou
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הנה עוד שאלת פנסיה.

ראיתי את הלינק הזה:

http://www.themarker.com/news/1.1525441

ולא ממש הבנתי על מה מדובר. 70% מאיזו משכורת? האם זה רק בפנסיה? איזו פנסיה? מה עם ביטוח מנהלים?

מה המענק למי שממשיך לחסוך מעבר ל-35 השנים?

תודה לעונים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בקרנות הפנסיה הוותיקות ניתן לקבל כאשר מגיעים לגיל פרישה עד 70% ממשכורת הבסיס, התחשיב הוא שעל כל שנת עבודה מקבלים פנסיה של 2%.

מכאן נובע שמי שעובד לדוגמא 40 שנה, יקבל גם 70% מהמשכורת כפנסיה בדיוק כמו אחד שעבד 35 שנה וזאת למרות שהמשיך להפקיד כספים עוד במשך 5 שנים נוספות.

דרך אגב ישנם מקומות עבודה שבהם היה נהוג לפצות בסכום כסף (מזערי) את מי שצבר כביכול אחוזים עודפים מעבר ל 70%.

אני כמעט בטוח שאתה מבוטח בקרן פניה "חדשה" והדבר בכלל לא חל עליך, בקרנות החדשות כל אחד מקבל את מה שהוא צבר.

פורסם
מכאן נובע שמי שעובד לדוגמא 40 שנה, יקבל גם 70% מהמשכורת כפנסיה בדיוק כמו אחד שעבד 35 שנה וזאת למרות שהמשיך להפקיד כספים עוד במשך 5 שנים נוספות.

ציטוט מתוך הכתבה:

"כך, יוכלו החוסכים להחליט אם להמשיך להפריש לקרן הפנסיה שלהם אף שגובה הקצבה שלהם לא יגדל, או לבחור באפיק חיסכון אחר."

מדובר אם כך בהנחיה חשובה שלא כל אחד מודע לה.

אם לא חייבים להמשיך להפקיד בקרן הפנסיה וניתן להפנות את הכסף לאפיק השקעה אחר, מדובר בסכומי כסף נאים שיעמדו לזכותו של המפריש, בתלות במשך התקופה שימשיך לעבוד מעבר ל-35 שנים.

נותרו לי עוד 6 שנים ו-10 חודשים :-).

• תוכן חדש...