Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמו שאמרתי כבר המחשב יהיה רוב הזמן בדירה, ואני אקח אותו איתי רק בסופי שבוע ולא על בסיס יומי. לכן גם הנושא של התיק פחות חשוב, ואני יכול להסתפק בתיק "צד" (זה התיק שנותנים במקרה של האסוס).

איני יודע איזה תיק מספקים עם האסוס המדובר, אבל יש לי תיק שמסופק עם מחשב "13.3. מדובר בתיק יד, שיהיה לך מאוד לא נוח, במיוחד אם מדובר במחשב יחסית כבד, ולא יכיל את האבזרים שלו.

ממליץ לך על תיק גב מ-4 סיבות:

1. נוחיות - הרבה יותר נוח לנשיאה ומשאיר ידיים חופשיות, וכך גם סכנה הרבה יותר קטנה שתניח את המחשב באיזה מקום ותשכח אותו.

2. ריפוד - מחשבים ניידים רגישים למכות ומעיכות, אפילו קלות, ולכן ריפוד חיוני.

3. רטיבות - תיק טוב יגן בפני נתזי מים ואפילו גשם קל, אם כי לא הייתי מסתכן בחשיפה לגשם כבד ומעלה.

4. ממילא תזקק לתיק לשאר חומרי הלימוד, עדיף לרכז הכל בתיק אחד, נוח ואיכותי.

בנוסף - כפי שכבר כתבתי בשרשור מקביל - תזקק לאבזרים כגון עכבר ומקלדת (לא נוח להרבות בהקלדה על מקלדת של מחשב נייד, בגלל תנוחת כף היד), ואלה יוסיפו עוד אי אילו מאות ש"ח, אם כי אפשר לדחות את רכישתם בכמה שבועות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שעושה את ההבדל בכרטיסי המסך זה לא הזיכרון שלהם, אלא הטכנולוגיה שמשתמשים שם.

אני יכול להראות לך כרטיס מסך שעולה 300 שקל ואחד אחר שעולה 800 שקל ולשניהם יש 1 גיגה זיכרון, ניראה לך שהם יהיו באותה רמה?

ובקשר למטלאב, לפי הדרישות מערכת, הוא דורש מעבד שתומך ב-SSE2, שזה לפחות מעבד פנטיום 4. אתה זוכר אותו? המעבד החד ליבתי במהירות 1.8 גיגההרץ משנת 2001?

לדבר על I5 או I7 בהקשר של מטלאב, זה מגוחך לגלוטין.

פורסם
איני יודע איזה תיק מספקים עם האסוס המדובר, אבל יש לי תיק שמסופק עם מחשב "13.3. מדובר בתיק יד, שיהיה לך מאוד לא נוח, במיוחד אם מדובר במחשב יחסית כבד, ולא יכיל את האבזרים שלו.

ממליץ לך על תיק גב מ-4 סיבות:

1. נוחיות - הרבה יותר נוח לנשיאה ומשאיר ידיים חופשיות, וכך גם סכנה הרבה יותר קטנה שתניח את המחשב באיזה מקום ותשכח אותו.

2. ריפוד - מחשבים ניידים רגישים למכות ומעיכות, אפילו קלות, ולכן ריפוד חיוני.

3. רטיבות - תיק טוב יגן בפני נתזי מים ואפילו גשם קל, אם כי לא הייתי מסתכן בחשיפה לגשם כבד ומעלה.

4. ממילא תזקק לתיק לשאר חומרי הלימוד, עדיף לרכז הכל בתיק אחד, נוח ואיכותי.

בנוסף - כפי שכבר כתבתי בשרשור מקביל - תזקק לאבזרים כגון עכבר ומקלדת (לא נוח להרבות בהקלדה על מקלדת של מחשב נייד, בגלל תנוחת כף היד), ואלה יוסיפו עוד אי אילו מאות ש"ח, אם כי אפשר לדחות את רכישתם בכמה שבועות.

שוב, בשביל פעם או פעמיים בשבוע גג (וגם זה לא כל שבוע כנראה) אין לי צורך בתיק עם מקום לנייד, ומספיק לי תיק יד.

עכבר USB מגיע עם רוב המחשבים שציינתי, ובלי מקלדת אלחוטית אני אוכל להסתדר תקופה.

מה שעושה את ההבדל בכרטיסי המסך זה לא הזיכרון שלהם, אלא הטכנולוגיה שמשתמשים שם.

אני יכול להראות לך כרטיס מסך שעולה 300 שקל ואחד אחר שעולה 800 שקל ולשניהם יש 1 גיגה זיכרון, ניראה לך שהם יהיו באותה רמה?

ובקשר למטלאב, לפי הדרישות מערכת, הוא דורש מעבד שתומך ב-SSE2, שזה לפחות מעבד פנטיום 4. אתה זוכר אותו? המעבד החד ליבתי במהירות 1.8 גיגההרץ משנת 2001?

לדבר על I5 או I7 בהקשר של מטלאב, זה מגוחך לגלוטין.

את החלק הזה לגבי הזכרון לא ידעתי. איך אפשר לדעת איזה זכרון טוב ואיזה לא?

לגבי המטלאב - אני מאמין שאלה דרישות המינימום.

בכל אופן, לא יודע אם בהקשר של מטלאב אבל שמעתי די הרבה חפירות מאנשים שאני לומד איתם על זה שהזכרון מטמון הוא חשוב.

פורסם

טוב, הטרדה אחרונה שלי בנושא, ואז אני אעזוב אותך לנפשך :)

מצאתי את הלינקים הבאים בגוגל שהם מתייחסים למטלאב, מקווה שאתה מסתדר עם אנגלית בסיסית.

http://forum.notebookreview.com/what-notebook-should-i-buy/85614-notebook-best-doing-simulation-matlab.html

http://forum.notebookreview.com/what-notebook-should-i-buy/100347-good-laptops-matlab-programming.html

http://forum.notebookreview.com/what-notebook-should-i-buy/245057-best-laptop-matlab.html

ואם תשים לב, שם הם דנים במחשבים(חלקם מנסיון אישי) שגם מלפני 3 שנים נחשבו למחשבים מאוד בינוניים שעלו לא יותר מ-3 אלף(אני יודע כי יש לי אחד כזה בבית)

קח את זה בחשבון לפני שאתה שופך כסף על מחשב עם 80 ליבות ו-2000 גיגה זיכרון פנימי

פורסם

מצטרף לקודמי.

חבל להשקיע סכומים כה גבוהים ברכישת מחשב חזק שספק אם התוכנה תנצל אותו עד הסוף. אז יקח עוד שנייה שתיים בעיבוד, אבל אם נניח ותשקיע היום במחשב באיזור ה3-4 אלפיות שמספק את הסחורה, ואם בכל זאת תצטרך בעוד שנתיים מחשב חזק יותר- קרוב לוודאי שבעוד שנתיים במחיר 3000 ש"ח תקבל מחשב יותר חזק ממה שתקנה היום ב6000 ש"ח.

הנה לדוגמה לנייד שכולל i5 וכרטיס מסך יחסית פשוט של 1 ג'יגה- אבל בגודל 14 אינץ': עולה 3800 עם מע' הפעלה:

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3450-a2410m.htm

מגיע עם 3 שנות אחריות באתר הלקוח ומסך מט.

עוד אפשרות: נייד 15.6 אינץ' מט ללא כרטיס גרפי נפרד אלא מובנה של אינטל- מחירו 3550 עם מע' הפעלה (או 3650 בשדרוג לכונן 500 ג'יגה):http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3550-2410m.htm

כל זה בהנחה ואתה מתעקש על i5. אני לא כ"כ מבין בסיווגי המעבדים, אבל ייתכן וגם הi3 יספק את הסחורה- דבר שיוזיל ב500 ש"ח לערך. שוב- תחשוב על זה כך: אתה קונה היום ב3000 ש"ח מחשב ממוצע, ובעוד שנתיים 3 תקנה באותו מחיר מחשב שלא רואה ממטר את מה שהיית קונה היום ב6 אלפיות. וכל זה באותה העלות אם בכלל תקנה שוב.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בנוגע למטלאב, אחזור על זה שוב:

i5 2410m מריץ את מטלאב כמו מטוס סילון.

אין צורך ב-i7.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מקפיץ היות וגם אני צריך מעט הכוונה.

הנייד מיועד לאחי שיהיה תוך שנה סטודנט (מקצוע הומני). מעבר לכך, הוא גם אוהב לשחק במשחקים מדי פעם. אומנם זה לא מאסט אבל נייד שיתמוך בכל זה יהיה מעולה.

הגדרת תקציב היא עד 4.5-5K כאשר רק דל או לנובו מסדרת thinkpad העסקית "אכילים" מבחינתי.

thinkpad נורמאלי מסדרת T420s לא ניתן לקנות במחיר הנ"ל בארץ ולכן לא שולל אפשרות לרכוש מחו"ל מה גם שהוזכר בעבר שעל ניידים עסקיים של לנובו, האחריות בארץ גם תקפה (3 שנים). מצד אחד זו התעסקות במקום ללכת ולרכוש דל אבל מצד שני, יש במשפחה ניסיון רב שנים עם IBM למרות שהאיכות אכן ירדה מאוד מאז לנובו.

דעות מבוססות מניסיון אישי על סדרת T420s של לנובו יתקבלו בברכה. בחו"ל הביקורות טובות אבל אשמח לשמוע דעות אישיות.

לגבי דל - ההתמקדות היא רק בסדרת vostro, latitude, XPS.

מה תוכלו להמליץ מאלה ? בדקתי בנוטבוקלאב אבל עדיין אשמח לשמוע המלצות ספצפיות.

תודה

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

עוד שאלה, על איזה משחקים מדובר אם תוכל לשאול אותו, כי מחשב שיריץ GTA3 זה ממש לא אותו מחשב שיריץ BATTLEFIELD 3

בעיקרון מחשב שהוא גם קל משקל, גם בעל חיי סוללה גדולים, וברמה די טובה למשחקים אתה לא תמצא, לא בתקציב הזה.

מה שכן תמצא זה מחשבים של ASUS ושל DELL עם הכרטיס המסך NVIDIA GeForce GT 520M שהוא יהיה מספיק בשביל לשחק ברוב המשחקים מהשנתיים האחרונות, אבל רק ברזולוציה הכי נמוכה שיש.

אם אחיך יחליט לוותר על דרישות משקל וזמן סוללה , אז יפתחו לפניו אופציות טובות בהרבה.

אבל שוב, זה הכול תלוי באיזה משחקים הוא מעוניין לשחק.

פורסם

ממליץ על העיסקיים של דל: או latitude E מהסדרה 6000 או vostro. ממליץ לך לבדוק בחנות העודפים של דל ארה"ב שבתקופה זו יש שם מבצע 20%-25% הנחה על המחיר הרשום באתר (הקופון מתפרסם אצלם באתר/ בפייסבוק). לשים לב לסיווגים של חדש/ מחודש (מחודש זהו מחשב שהוחזר לחנות ונבדק ונמצא זהה לחלוטין למוצר חדש במראה ובביצועים)/ ניזוק קלות. קנייה משם תתן לך מחשבים ב30-40 אחוז יותר זול ממחיר מחשב חדש אצלם. אני מאמין שגם ללנובו יש אתר עודפים.

עוד דבר: אם אתה שולח במשלוח לארץ- שתדע שאם אתה עובר את ה1000 דולר- יש מס מיוחד לניידים מעל מחיר זה (יוצא סביב ה200-300 ש"ח+ הגעה למכס כדי לשחרר).

הזמתי מהם כבר 4 מחשבים בשנה האחרונה ואני מרוצה מאוד מהם- מהסדרות לטיטיוד ו- ווסטרו. הווסטרו מתאים יותר למשחקים מהלטיטיוד. אצלנו הם משמשים לתוכנות גרפיקה כבדות.

פורסם

דעות מבוססות מניסיון אישי על סדרת T420s של לנובו יתקבלו בברכה. בחו"ל הביקורות טובות אבל אשמח לשמוע דעות אישיות.

התחדשתי (מהעבודה) ב- T420 (לא יודע מה זה 420S) חדש שהחליף את קודמו, T60, הי"ד.

התרשמות ראשונית - מצויינת. פיזית, מרגיש איכותי ומוצק. מרגיש קל לגודלו. בעיני, הגודל של המסך אידאלי.

לא יצא לי עדיין להריץ עליו שום דבר "כבד".

ביקורות? לא הרבה. משטח המגע משום מה מחוספס - וזה פשוט מעצבן.

הסוללה באופן מפתיע מספיקה רק ל +/- שעתיים עבודה, גם עם תאורת רקע נמוכה, ובלי אפליקציות כבדות.

המפסק של מגירת ה-DVD רגיש באופן מוגזם, והמגירה נפתחת מהחזקת המחשב ביד.

:turn-l:
פורסם

T420S קיים ובא לגשר בין T420 ל-T5XX.

יש למישהו מושג מנסיון אם ברכישת דל או לנובו מארה"ב (בסדרות שרשמתי מעלה) תהיה אחריות בארץ ללא בעיות ?

המחשב מיועד לאחי ואני רוצה לוודא שבמידה ואצטרך, לא תהיה פתאום בעייה כלשהי במתן אחריות מסיבות כאלו ואחרות.

Veni Vidi Vici

פורסם

לגבי דל- בוודאות אין בעיה, וניתן להרחיב בארץ את האחריות אם רוצים (למשל משנה ל3 שנים). מאוד מומלץ להרחיב בחו"ל (בסדרות העסקיות, בביתיות יותר זול להרחיב בארץ), רק לשים לב שאם רוצים שירות באתר הלקוח כפי שנמכר בארץ- מדובר בסוג NBD on site. אם מדובר בדגם שלא משווק בארץ- לקחת בחשבון בעיה בזמינות חלפים.

נותן השירות בארץ הוא מעבדות יעל (יעל פתרונות משולבים).

פורסם

תודה רבה. כנראה שנלך על דל.

איך ה-vostro 3750 ?

http://www.dell.com/us/business/p/vostro-3750/pd

בניתי גם דגם XPS ב-2K$ (אני יודע שמעל התקציב שהגדרתי) של 17 אינצ'

השאלה היא האם יש משמעות לכרטיס מסך NVIDIA® GeForce® GT 555M 3GB graphics with Optimus

או שניתן להישאר עם NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus

ואיזו מאופציות המעבדים הכי הגיונית ביחס מחיר לתועלת:

2nd generation Intel® Core™ i7-2640M processor 2.80 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 3.50 GHz

2nd generation Intel® Core™ i7-2670QM processor 2.20 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 3.10 GHz

2nd generation Intel® Core™ i7-2760QM processor 2.40 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 3.50 GHz

2nd generation Intel® Core™ i7-2860QM processor 2.50 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 3.60 GHz

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...