Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי התשובה היא לא. למשל במכונית שלי המהירות המירבית הרשומה היא "260" ואילו

נתוני היצרן מעידים על 186 (בערך) קמ"ש מהירות מירבית. כך גם לגבי מכוניות אחרות

שנהגתי בהן או שאחרים נהגו. מצד שני כן ראיתי מכונית שהגיעה למהירות המירבית שרשומה

בה- GMC JIMMY של חבר- 180 קמ"ש.

אדם.

פורסם

התשובה היא אכן - לא. ברוב המקרים היצרנים דואגים לרשום במד המהירות לפחות עוד 20 קמ"ש מעבר למה שהמכונית מסוגלת, אם כי המספר הזה משתנה מכיוון שבהרבה מקרים לכמה גרסאות מנוע של אותה מכונית יש את אותו המד. לכן יכול מאוד להיות שנניח לב.מ.וו סדרה 3 עם 115 כ"ס (שמגיעה ל-200 נניח) יש אותו מד כמו לאותה מכונית עם 231 כ"ס (שמגיעה ל-250).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקליאו מד המהירות מגיעה ל-260קמ"ש (+10 קמ"ש שמסומנים כנקודה),סה"כ 270קמ"ש,בפועל (נתוני יצרן לא ניסיתי) 220 קמ"ש.

לעומת זאת ב-206GTI מד המהירות מראה 210קמ"ש וזו אכן המהירות המירבית המוצהרת ע"י היצרן.

לרוב,כמו שרוני אמר,מדובר באחיזת עיניים של היצרן,הרי אף יצרן לא יעיז לשים ב-1.6 האוטומטית שלו מד מהירות המראה 180 קמ"ש .

1.jpg

פורסם
התשובה היא אכן - לא. ברוב המקרים היצרנים דואגים לרשום במד המהירות לפחות עוד 20 קמ"ש מעבר למה שהמכונית מסוגלת, אם כי המספר הזה משתנה מכיוון שבהרבה מקרים לכמה גרסאות מנוע של אותה מכונית יש את אותו המד. לכן יכול מאוד להיות שנניח לב.מ.וו סדרה 3 עם 115 כ"ס (שמגיעה ל-200 נניח) יש אותו מד כמו לאותה מכונית עם 231 כ"ס (שמגיעה ל-250).

רוני

נכון. הכל שאלה של עלויות ייצור.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תוסיפו לזה את: הגרר האוירודינמי שמופעל על הרכב

משקל כללי של הרכב+משקל נוסף של הנוסע/ים וכל מיני דברים שצורכים משקל(חלקים פנימים, מטען בבגאז')

תנאי הדרך (כבישים ותשתיות)

ותנאי האקלים בסביבת הרכב - ברגע שהסביבה חמה מדי המנוע "מתעצל" לעבוד מפאת קירור לא אופטימלי ואילו בסביבה קרה מדי העבודה של המנוע חלשה מדי ונוצר בלאי.

אבל תמיד אפשר ללחוץ על הקלאץ' ולבדוק אם כן. שריפת ברקסים מהנה :lol:

פורסם
תוסיפו לזה את: הגרר האוירודינמי שמופעל על הרכב

משקל כללי של הרכב+משקל נוסף של הנוסע/ים וכל מיני דברים שצורכים משקל(חלקים פנימים, מטען בבגאז')

תנאי הדרך (כבישים ותשתיות)

ותנאי האקלים בסביבת הרכב - ברגע שהסביבה חמה מדי המנוע "מתעצל" לעבוד מפאת קירור לא אופטימלי ואילו בסביבה קרה מדי העבודה של המנוע חלשה מדי ונוצר בלאי.

אבל תמיד אפשר ללחוץ על הקלאץ' ולבדוק אם כן. שריפת ברקסים מהנה :lol:

נבדוק בחלל מעכשיו את הרכבים :)

פורסם

ככה היצרנים מחשבים מהירות

הם מיסתכלים על נתון ההספק המירבי ..נגיד 200 כ'ס ב 6000 סלד

נגיד והילוך חמישי הוא ב 6000 סלד על 230 קמש (לפי היחסי העברה על הנייר)

אז מיבחינה טכנית הרכב לא יכול לעבור 230 קמש כי למעשה זה יהיה יותר מ 6000 סלד ושם ההספרקש ל המנוע פחות ומצב כזה לא יכול ליקראת

כמו כן הם מחשבים את הסקאלה כ 1520 קמש יותר ממה שתאורטית הרכב יכול להגיע על הסקאלה של הדלד בהילוך חמישי

נגיד רשום על הסלד 7000 וזה מקביל למהירות גיר של 240 קמש אז ירשמו 250 ויוסיפו עוד קו או שירשמו 260

אבל ידוע שבפועל הרכב לא יעבור ההספק שלו..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמתי לב שלרוב המכוניות בארה"ב שרשום במייל מין הסתם,אז זה באמת המהירות המרבית שלהם.

לא בכולם.

פורסם
בקליאו מד המהירות מגיעה ל-260קמ"ש (+10 קמ"ש שמסומנים כנקודה),סה"כ 270קמ"ש,בפועל (נתוני יצרן לא ניסיתי) 220 קמ"ש.

לעומת זאת ב-206GTI מד המהירות מראה 210קמ"ש וזו אכן המהירות המירבית המוצהרת ע"י היצרן.

לרוב,כמו שרוני אמר,מדובר באחיזת עיניים של היצרן,הרי אף יצרן לא יעיז לשים ב-1.6 האוטומטית שלו מד מהירות המראה 180 קמ"ש .

אלי, יש מצב שהסקאלה שלך מורכבת גם בV6?

לדוגמא: CLIO V6 II

מהירות מקסימלית: 245 קמ"ש

עדייןלא סוף הסקאלה, אבל הרבה יותר קרוב לסוף.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ב-95 אחוז מהמקרים, לא! הלוח מחוונים נראה ככה בגלל שיש לאותה מכונית עוד כמה מנועים שהמהיריות הסופיות שלהם שונות כדברי רוני.

2. איך יש גרסאות שריריות שהלוח מחוונים שלהם ייחודי יותר מהגירסאות הרגילות כמו אלפא רומאו 147 gta שכתוב עד 300 קמ"ש רק בשביל לעשות נעים בעין.

חתימה עד שלוש שורות בלבד

פורסם

לא תמיד הסיבה היא גרסאות חזקות.

למשל בקורולה הספידומטר נגמר ב-240, למרות שהנתון הרשמי, אפילו בגיר ידני, עומד על פחות מ-200.

אני לא בטוח מה הגירסה הכי חזקה, אבל קשה לי להאמין שאפילו עם מנוע 2 ליטר שפוי אפשר להתקרב בכלל ל240.

לעומת זאת - בסמארט הסקאלה נגמרת ב-140, וניתן לסגור 135 (הגבלה אלקטרונית).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא תמיד הסיבה היא גרסאות חזקות.

למשל בקורולה הספידומטר נגמר ב-240, למרות שהנתון הרשמי, אפילו בגיר ידני, עומד על פחות מ-200.

אני לא בטוח מה הגירסה הכי חזקה, אבל קשה לי להאמין שאפילו עם מנוע 2 ליטר שפוי אפשר להתקרב בכלל ל240.

לעומת זאת - בסמארט הסקאלה נגמרת ב-140, וניתן לסגור 135 (הגבלה אלקטרונית).

יש גירסת T ספורט לקורולה עם 190 כ"ס,והמהירות המירבית המוצהרת ע"י היצרן היא 225 קמ"ש.

אני אישית נהגתי באוסטרליה על קורולה מושכרת עם מנוע 1800,על הסקאלה [אני חוזר על הסקאלה] הופיע לי 220 קמ"ש,והרכב לא יכל יותר מזה,תאמינו לי שנסיתי. [יש לציין,שבמדבר באוסטרליה,אין הגבלת מהירות,כך שיכולתי להרשות לעצמי לבדוק את זה].

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...