Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם דלק עולה 7.5 ש"ח לליטר

ואם נחשב לפי 10000 ק"מ בשנה

יוצא שהדלק לארבעת הרכבים הבאים יעלה כך:

רכב שאוכל 1:13 (13 ק"מ לליטר) ישלם 5750 ש"ח בשנה

רכב שאוכל 1:14 ישלם 5330 ש"ח בשנה

הפרש בין שני הרכבים הוא 420 ש"ח

רכב שאוכל 1:18 ישלם 4150 ש"ח בשנה

רכב שאוכל 1:19 שילם 3930 ש"ח בשנה

הפרש בין שני הרכבים הוא 220 ש"ח

למרות ששני ההפרשים הוא של מספר אחד (13-14, ו 18-19), ההפרש בכסף הוא כמעט כפול.

מוזר, לא? בכל אופן, לא הייתי מנחש זאת אם לא הייתי מחשב.

יוצא שככל שצריכת הדלק נמוכה וטובה יותר, החיסכון הכלכלי היחסי קטן.

כלומר, נתון כמו 1:13 או 1:11 הוא משמעותי כלכלית הרבה יותר מאשר 1:20 או 1:25.

פורסם

הטעות שלך היא שאמנם ההפרש הוא של מספר אחד, אבל ההפרש בין המספרים הוא לא אחיד - אלא באחוזים. 14 לעומת 13 זה כ-7.7% יותר, בעוד 19 לעומת 18 זה 5.5% יותר - וזה בדיוק ההפרש בשקלים.

זו אמנם "תופעה" מתמטית, אבל היא לא ממש מעניינת :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במובן הזה, אין שום תופעה מתימטית מעניינת. אכן אשליית מספרים קטנה. אבל נדמה לי שרוב הציבור הרוכש כמוני עשוי ליפול במלכודת הזו (ואין לי יותר מידי בעיות עם מתימטיקה 8) )

פורסם

רוב הציבור בכלל לא יודע איך לחשב צריכת דלק, שלא לדבר על להבין שזה עניין אינדיבידואלי לחלוטין וכל אדם מוציא נתון אחר מכל מכונית. בקיצור - יש מספיק דברים ליפול עליהם לפני שנופלים ב"פח" הזה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים לגמרי. כבר זמן מה שאני מנסה לחלץ מהת'ראדים השונים את צריכת הדלק של מנוע ה 1.4TSI 160 כ"ס. והדיווחים נעים בין 1:10 ל 1:16.

פורסם

מחזק

נסיעה בפיאט בראבו חדשה 1.4

מנתניה לחיפה נסיעה מהירה וכיפית על ידי 1-10קמ לליטר

מחיפה לנתניה אותו מסלול בדיוק חזרה עייף ומשועמם כולם ישנו ואני כמובן לא שתיתי 1-15 קמ לליטר

הכל תלוי במצב רוח

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
מסכים לגמרי. כבר זמן מה שאני מנסה לחלץ מהת'ראדים השונים את צריכת הדלק של מנוע ה 1.4TSI 160 כ"ס. והדיווחים נעים בין 1:10 ל 1:16.

שתי התשובות נכונות!

עם רגל קלה בנהיגה חסכונית תגיע גם לתוצאה טובה יותר מ-1:16.

עם רגל כבדה והרבה גדישה תרד גם מ-1:10.

במציאות האמת היה איפשהוא באמצע...תלוי בכובד הרגל בנסיעה יומיומית

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מתכוון לממוצעים. אנשים נותנים ממוצעים שונים ממש. על קצוות, שמעתי על מישהו שהכריז גם על 1:18 עם השירוקו שלו.

ההפרשים האלה חדשים לי. אני נוסע כבר 4 שנים עם 306, ואפשר לכוון שעון ל 1:12.5 שהוא נותן לי.

בכל אופן, אני מקבל זאת כעובדה (שקשורה וודאי גם לטורבו שב TSI), ובגלל שאני אוהב ללחוץ על הגז, כנראה שהנתון הגרוע הוא הנכון לי.

פורסם

מסכים חלקית אבל זה לא הכי מדוייק.

מנתונים מאוד מדוייקים שלי(!) מאז שקיבלתי את הרכב יוצא לי לשלם בסביבות השקל לליטר בחודש שזהו נתון מטורף.

פרט לזה שהרכב הינו ישן בעל מנוע 2000 הצריכה יוצאת גבוהה בממוצע של 2 ליטר יותר בעיר(1:6 במקום 1:8) וליטר אחד יותר מחוץ לעיר(1:10 במקום 1:11 עם מקום לשיפור)

כמובן שזה משתנה בין עונות השנה(בקיץ הצריכה גדלה משמעותית בגלל המזגן).

אני מנהל טבלת מעקב צמודה על כל תדלוק שלי ויודע בדיוק כמה ליטר ומהם הסכומים שאני מוציא בחודש וכמות הק"מ שאני עושה.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אני בודק את עצמי. אני נוסע כל שבוע כמעט את אותם מסלולים באזור חיפה-קריות-עכו. אלא מה - יש שינויים בתנאי התנועה.

בתחילת חופשת הקיץ הכבישים היו פפנויים והמכונית שלי צרכה סביב 9.7 קמ" לליטר. כיום לא רק שיש יותר מכוניות בדרך (מובילים ילדים לבתי הספר) אלא שיש שינוי בתזמון רמזורים, שינויים בנתיבים בגלל בנית המטרונית. כעת צריכת הדלק שלי, עם אותו סגנון נהיגה מתון ואותו רכב - כ-8.5 ק"מ לליטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

:lol:

לא היה צורך להמיר מליטרים לשקלים קודםכל

אבל אפילו בלי לחשוב אתה יכול לדמיין שרכב עם צריכה 1:1 מול 1:2 זה פי 2 דלק בזמן שרכב עם צריכה 1:1000 מול 1:1001 אין ממש הבדל. בלי לחשב כלום.

פורסם

תחשב כמה ליטר למאה קלומטר והכל יסתדר

1:13 = 7.7 ליטר למאה קילומטר

1:14 = 7.14

1:18 = 5.55

1:19 = 5.26

פורסם

פה בדיוק הנקודה: ההכרח האוביקטיבי שלנו הוא כמות הקילומטרים שעלינו לעבור: לא משנה כמה הרכב שותה דלק, המרחק בין הבית לעבודה לא ישתנה. לכן תצוגה של כמות ליטרים ל100 קמ יותר עניינית.

תצוגה של כמות קילומטרים לליטר יכולה להיות מועילה רק למי שיש לו מגבלה בליטרים (או, באופן עקיף - בתקציב לדלק).

לכן, בטענה שרכב שעושה 1:12 הוא חסכוני ב20% מרכב שעושה 1:10 יש טעות. מבחינת שקלים (הרי אנחנו משלמים בסופו של דבר בשקלים וחוסכים גם כן שקלים - ולא קילומטרים, שהם הנתון הקבוע) - החסכון יהיה 17%.

• תוכן חדש...