Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לראות כמה הגדרות יש לקבוצות כלי הרכב.

ברור שאי אפשר להשוות את הפיאט 600 שנחשבה סופרמיני ב-1964 (וקודם) לסופרמיני המודרנית כמו פיאסטה או סוויפט.

לגבי נושא הצמיחה - בד"כ מה שצומח הוא הדגם הנושא שם מסויים, לא הקטגוריה (אם כי כמו שכתבתי בפסקה הקודמת גם זה קיים). חשוב על הגולף שהחלה כסופרמיני קטנה עם מנוע ליטר וכיום היא משפחתית בגודל מלא (וכן גרסת הסדאן - הייטה).

ולקרמריקה - מכוניות המיני נועדו לחסכון, אבל במיוחד לתנועה עירונית צפופה. ביפאן קטגורית הרכבים הזעירים התפתחה גם בשל סיבות נוספות - נושא מיסוי והעדר חובה להציג הוכחה לקיום מקום חניה לפני רכישת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרסו טרייד אין.. הוא אל אמר שהם שינו מבחינת מחיר, אלא מבחינת תמורה למחיר, שני דברים שונים לגמרי.. מבחינת ההיצע של הפיקנטו מבחינת בטיחות איכות חומרים רמת אבזור וכו' לעומת המחיר שלה, היא מדהימה..

פורסם
ABW הייתה מערכת גאונית שככל הזכור לי, מדובר בהמצאה ישראלית.

היום זה כבר נכנס כסטנדרט בכל הרכבים בצורה קצת שונה, היום בבלימת חרום זה מפעיל אוטומטית את איתות החירום.

1. לא מדוייק. ABW היתה המצאה ישראלית והופעלה עם הרמה מהירה של הרגל מדוושת הגז נדלקו פנסי הבלמים מאחור. כך ניתנת התראה מוקדמת למכוניות שמאחורי הרכב הבולם בלימת חירום עוד לפני שהנהג לחץ על דוושת הבלמים.

דומני שהמערכת נקראה "מקדים אור בלימה". עלותה דה האז היתה כמה מאות שקלים.

2. לעניין פתיחת השירשור ראו כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

פורסם

כוונתי הייתה שבשני המקרים מדובר במערכת שמנסה להתריע כמה שיותר מוקדם על בלימת חרום.

בזמנו כל רכבי ממשלת ישראל הצתיידו במערכת הזאת, הייתה לי פורד אסקורט משטרתית שהיה בה את המערכת ואני חשבתי שמדובר ברעיון מצוין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היו שנים שבהן ה-ABW היה די נפוץ, עד כמה שאני זוכר היו יבואנים שהתקינו אותה באופן סטנדרטי בכל המכוניות שיבאו (דומני סקודה ואולי גם יונדאי).

הבעיה היתה שלא היה אפשר לייצא את המערכת, כיון שהתברר שהתקן האירופי, או לפחות הגרמני, אוסר על הדלקת אור הבלם לפני שיש נגיעה בדוושה. כנראה שזה מה שחיסל את המערכת, כיון שהשוק הישראלי לא מספיק גדול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כמעט בטוח שהמערכת (ABW) הופיעה גם באופל אסטרה 95 - 1400 ידנית.

התקנה מקומית - כמו המזגן והחלונות החשמליים מאז?

פורסם

בהחלט - פיתוח והתקנה מקומיים. מבחינת תקנים לא ניתן לייצוא.

• תוכן חדש...