Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בסופ"ש הקרוב אני טס עם אישתי והבן (שנה וחצי) לשבוע לברלין.

אשמח לקבל המלצות על מקומות שפשוט "חייבים" לראות. כמובן שאישתי כבר תכין שיעורי בית בעצמה אבל אם מישהו מכיר אתרים מעניינים בתחום הרכב אני אשמח לשמוע (אני לא מתכוון לשכור רכב ובונה על תחבורה ציבורית בלבד).

תודה.

פורסם

לא זוכר בדיוק כתובת, אבל ברח' UNTER DEN LINDEN, ממש באזור שער ברנדנבורג ישנם מס' סוכנויות רכב אשר מציגות רכבי קונספט בסוכנות בנוסף לרכבי התצוגה.

מבחינה "תיירותית" באזור מרכז ברלין ישנו את הKDW, חנות הכלבו הענקית, בקומה 6 לפי מיטב זכרוני זו קומת האוכל, מומלץ מומלץ מומלץ לבקר שם ולאכול, שפע ענק ו... אתה כבר תבין כשתהיה שם.

ישנו את הארמון שרלוטנבורג - שלוס שרלוטנבורג בו ניתן לבקר,

באי המוזיאונים ישנו את מוזיאון אלטה, אשר מציג תערוכה של היסטוריה מצרית ובין המוצגים פסלה הידוע והיפייפה של נפרטיטי בין שלל מומיות ופסלים.

באותו אזור של האלטה ישנו מוזיאון הפרגמון, הוא מבין המוזאונים המפורסמים ומציג את מזבח פרגמון, עתיקות מהעת היוונית העתיקה, אסלאם עתיקה, שער אישתר המפורסם מבבל העתיקה ועוד מיני פריטים שגרמניה "השאילה" מאזור המזרח התיכון.

הSONY CENTER הוא מקום נחמד לבקר בו ולצאת לאיזה סרט נחמד אשר לא מדובב לגרמנית,

לא רחוק באזור יש גם את שדירת GALLERY LAFFEIET שאני בטוח שאשתך תאהב בפרידריכשטראסה.

יש את המוזיאון היהודי בברלין אשר גם ניתן לבקר בו אם הינכם מעוניינים, מצגים והסברים בצורה מעניינת, לפעמים ישנם תערוכות מעניינות בו במקביל, בזמני היתה תערוכה על פרויד.

את הילד תקח לגן החיות הBERLIN ZOOLOGICAL GARDER אשר בTIERGARTEN, אני מאד נהנתי שם כאשר הייתי ילד ואשמח לבקר שם גם כעת.

יש עוד הרבה טיפים ודברים שניתן לבקר ולראות אך נשאיר קצת לכותבים אחרים להמליץ.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בalexanderplatz יש את מגדל אנטנה שהוא בעצם גם תצפית שמסתובבת 360 מעלות ומשם אפשר לראות את כל ברלין. כדאי מאד.

לגבי הגן חיות באמת כדאי לבקר, מאד יפה.

לגבי מסעדות, במרכז ברלין לא זוכר את שם הרחוב יש מסעדה בשם santini איטלקית. מומלץ.

ישנו מקום מאד מיוחד ברחוב orenien burger. זה מקום שהשתלטו עליו אמנים ומוצעים למכירה כל מיני יצירות מעניינות וגם יש שם פאב מיוחד. הדבר הכי מיוחד שם, זה שאם תעמוד כחמש דקות בכניסה למקום יגש אליך בחור ויציע לך לקנות ממנו כל מיני צמחי עישון מיוחדים :lol:

Renault clio RT 1994

פורסם

אני אוותר על כל ההמלצות הרגילות, כיון שכשאני הייתי בברלין פשוט הסתובבתי ברגל ונהניתי מכל רגע :)

כמה דברים שאני מצאתי מעניינים:

1. לאכול בארומה ברלין - סתם בשביל הקטע (ליד צ'ק פוינט צ'ארלי)

2. סיבוב בטראבאנט - לא רחוק מצ'ק פוינט צ'ארלי יש מקום שמשכיר כאלו לטיולים בעיר

3. יש מקום שנקרא DDR Museum שמתאר את קורותיה של מזרח גרמניה. לא מוזיאון מקיף במיוחד ולא גדול במיוחד, ולמען האמת זה לא באמת "מוזיאון", אלא תערוכה חוויתית ומשעשעת.

פורסם

ברלין היא מקום מאד ידידותי לתיירים, כזה שאפשר לעבור בו את כל הנ"צ ברגל תוך יום אחד.

לנסוע לשם עם ילד בן שנה וחצי זה די מגביל, ואני גם בספק אם הוא יהנה מהחוויה. זה סוג הטיולים שכדאי לעשות לבד/בזוג.

אכן אין טעם לשכור רכב, אבל כדאי לקחת את הכרטיס היומי התקף לכל סוגי התחבורה הציבורית. מומלץ להיצמד ככל האפשר

לרכבת העילית (S-Bahn) ולהתרחק מהתחתית, האוכלוסיה שם לא משהו. מידע על כרטיסים ומסלולים ניתן למצוא באתר זה.

פורסם

אלכס - הרגת אותי עם הבחור ב-orenien burger :lol:

דקל - איך מגיעים למקום הזה? הכל באתר בגרמנית ואני לא מבין כלום... :-(

FAZER - תודה על ההמלצות

DERISH - אנחנו עדיין לא בשלב המנטלי של להפרד מהילד למשך שבוע :oops:

בכל מקרה, תודה על ההמלצה לגבי הרכבת העילית.

פורסם

וואדים, אלא אם משהו השתנה מאז שהתגוררתי בברלין, אין שום בעיה ב- U-bahn (מטרו).

באופן כללי, התחבורה בברלין מאוד יעילה וכנראה הכי יעילה באירופה. אכן, כדאי לקנות כרטיס יומי שיהיה תקף לכל סוגי התחבורה הציבורית.

גן החיות אכן מומלץ אם מדובר בילדים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מניח ש"המומחה" שהתכוונת אליו הוא אני, אם כן, ממליץ לך לקרוא ולהתעמק קצת בנושא.

התנצלות אפשר לשלוח גם בפרטי..

פורסם

tiergarten זה שם הרחוב. חוץ מגן החיות כדאי לבקר שם. הרבה חנויות וקניונים.

לגבי הבחור שדיברתי עליו, מלפני כשנה ברלין הפכה לבירת הסמים של אירופה. אפילו יותר מאמסטרדם בה לבן אדם מותר להתפס עם כמות פחותה של מריחואנה מאשר בברלין.

המקום שדיברתי עליו הוא אחד מנקודות המכירה בברלין (ולא לא הגעתי לשם בגלל זה :lol:)

Renault clio RT 1994

פורסם
וואדים, אלא אם משהו השתנה מאז שהתגוררתי בברלין, אין שום בעיה ב- U-bahn (מטרו).

באופן כללי, התחבורה בברלין מאוד יעילה וכנראה הכי יעילה באירופה. אכן, כדאי לקנות כרטיס יומי שיהיה תקף לכל סוגי התחבורה הציבורית.

גן החיות אכן מומלץ אם מדובר בילדים.

מהמטרו כדאי להימנע בכל עיר באירופה, גם בברצלונה (למרות הקרונות החדשים והאבטחה הכבדה).

כשיש לך בחירה, הרכבת העילית בד"כ תתן חווייה יותר נעימה, וגם אוטובוס או טראם יהוו אופציה טובה.

אם אתה נוסע לעבודה ומחפש לקצר את זמן הנסיעה, סבבה - למטרו בד"כ אין מתחרים בתחום היעילות.

לתיירים, אינני רואה את הריגוש בסקירת המנהרות החשוכות של העיר, כאשר אפשר לנסוע קצת יותר זמן

למעלה ולהתרשם מעוד שכונה, בית, פסל וכו'. (סיות) 8)

הייתי ממליץ גם לעשות סיבוב במדיה-מארקט שבאלכסנדרפלאץ, ככה, לנשמה... 5 קומות של אלקטרוניקה,

חשמל ושלל גאדג'טים בתצוגה ובמבחר שלא רואים בארץ (ותכל'ס, גם לא בכל מקום באירופה). אם אני זוכר

נכון, בסמוך לכניסה לחנות היו גם דוכני מזון עם מטעמים מקומיים במחירים עממיים ובאיכות מעולה (במיוחד

הבשר בגריל, בהנחה וכשרות לא מהווה מגבלה).

פורסם

Kontakt

Meilenwerk Berlin

Wiebestrasse 36 – 37

10553 Berlin

Tel: +49 (30) 36 40 78 0

Fax: +49 (30) 36 40 78 19

• תוכן חדש...