Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קצת רקע לא יזיק. חלקכם אולי נתקלתם בהודעות שלי לגבי הסוזוקי איגניס הבעייתית שהיתה ברשותי, ובכן לא עוד. לפני מספר ימים החלפתי את האיגניס ליונדאי גטס שנת 2007, רמת גימור GLS, מנוע 1600 עם 63 אלף ק"מ.

עקב כך מבקש המלצה למוסך יונדאי אמין ויחסית לא יקר באזור המרכז (עדיפות לראשל"צ). כמו כן מעונין לקבל קצת המלצות לדברים שכדאי לשים לב אליהם (נוזל קירור \ שמן מסוים?) ופירוט טיפולים שוטפים.

תודה רבה!

פורסם

התחדשתי בגטס דומה לפני חודשיים והסתבר לי שהרכב שטופל במוסכי היבואן בהם משתמשים בשמן חצי סינטטי ובמנוע היו סימנים של הצטברות בוצה (הרכב שימש בעיקר לנסיעות עירוניות)

אני ממליץ בחום לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא איכותי כדי להבטיח הנאה והנעה לטווח הארוך במינימום תקלות.

תתחדש ותהנה.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

Accent Coupe היקר, תודה על הטבלאות המפורטות, אך חוששני שיש המון מידע ומאחר ואני לא מתמצה בסוגים הנכונים ומה כל שם אומר, אשמח אם מישהו ימליץ נקודתית על מוצר מסוים.

Platinum, יש לי הסטורית טיפולים של הרכב, בהנחה והשמנים שנמצאים כרגע ברכב (שמן מנוע, כן?) הם חצי סינטטים, יש לעבור לסינטטי מלא? עדיפות לסוג מסוים של שמן? היכן ניתן לרכוש שמנים אלו?

תודה, אני כבר נהנה. הגטס מרגישה כמו מרצדס לעומת האיגניס :lol:

נ.ב

כשהרכב נרכש מהטרייד אין, הוא בא עם צמיגים 175/65 R14. לפי הוראות יצרן גטס מנוע 1600 אמור לנעול צמיגים של 185/55 R15.

האם הדבר קריטי? אם כן, האם זה לגיטימי לחזור לסוכנות ולדרוש צמיגים לפי הרוחב המתאים?

פורסם

ברשותי אקסנט 99 מנוע 1341, אני משתמש בנוזל קירור מקורי (מהמוסך המרכזי) בגלל החשיבות שבדבר.

לגבי שמן מנוע פלטינום ענה לך, אבל ההמלצה שלי היא שמן חצי סינטטי (ג'ריקן בצבע אפור) של ליקווי מולי בצמיגות שמצויינת בלינקים שנתתי לך.

אתה עושה את הטיפולים בעצמך ? אם כן איפה אתה גר? לפי מיקומך אנסה להמליץ לך על מקום לקניית חלפים ונוזלים.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אני מצטרף להמלצה למעבר לשימוש בשמן סנטטי ורק אני יוסיף שהמון מוסכים מורשים עברו לשימוש בשמנים סנטטים במקום השמנים שהיו ממלאים עד עכשיו בגלל בעיות בוצה.

פורסם

כן, מומלץ לעבור לשמן סינטטי מלא בטיפול הקרוב בצמיגות של 15-30W (יש גם צמיגויות אחרות מתאימות אך זו עדיפה)

אתה יכול להשתמש בכל שמן איכותי, מן הסתם יש המון שרשורי המלצות בפורום בתחום זה.

לגבי מידות הצמיגים, אני לא ממש מתמצא בעניין. עדיף לחכות לתשובה ממישהו שכן מבין

פורסם

קודם כל לגביי שמן:

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=904

זה ההמלצה של החברה.

15W40 בדרגה גבוהה תעשה את העבודה או 10W40 חצי סינטטי.

אין צורך בסינטטי מלא.

שמן גיר: רק שמן גיר SP3 סינטטי מלא מקורי בלבד.

נוזל קירור: מקורי בלבד.

אם אתה רוצה לקבל מפרט טיפול מסוים, תגיד איזה.

פורסם

תודה כולכם על התשובות, אך נדמה כי הדעות לגבי השמן חלוקות. מה בפועל באמת קורה? האם שמן חצי סינטטי עלול לגרום לבעיות בוצה?

איך ניתן למנוע הווצרות בעיות מיותרות מלבד הטיפולים הקבועים כל 15 אלף ק"מ?

פורסם

+1

שמן סינטטי מלא איכותי: לא רק שהוא מונע היווצרות בוצה, הוא גם מנקה בוצה ישנה/קיימת.

לכן כשעוברים לשמן סינטטי מלא, יש להחליף שוב שמן ופילטר לאחר כ3000 ק"מ.

תעשה חיפוש בנדון בפורום, יש מידע בשפע + אסמכתאות

פורסם

אני בנוסף ממליץ לך לא להתייחס ברצינות להפחדות שרצות פה בפורום ממעבר לשמן סנטטי על סתימות, נזילות וסתם הפחדות.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם המעבר לסנטטי מלא 15-30W רלוונטי גם לגבי גטס 1600 שנת 2003? או שמאז נערכו שינויים במנוע ??

והאם מומלץ לבצע פלאשינג ( ע"י תוסף לשמן ) לפני החלפתו לסנטטי מלא? , אני שואל כיוון שיש לי רעשים של" מכונת תפירה " מכיוון השסטומים .

• תוכן חדש...