Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בפוראנר שלי(שלאחרונה יש הרבה הודעות עליו בפורום :-D ) יש נזילת שמן ממכסה השסתומים השמאלי שבאה בעקבות האטם שדורש החלפה.(כל כמה שנים זה חוזר על עצמו, אחת מהמחלות של הרכב)

הבנתי שזה לא סיפור להחליף את האטם, רק דבר אחד שאני לא יודע האם אני צריך לרוקן את המנוע משמן שאני מפרק את מכסה השסתומים?

שבוע טוב, אריאל

פורסם

השמן מתרכז בקארטר (אגן השמן) שהוא החלק התחתון של המנוע ומכסה השסתומים הוא בחלק העליון, אין שום סיבה לנקז את השמן.

לפרק את המכסה זה לשחרר את הברגים וכשאתה סוגר תנקה טוב את השאריות של הסיליקון שים חדש וסגור שוב עם הברגים.

פורסם

תודה רבה!

אם ככה אז למה שהרכב עומד עדיין יש נזילה?

הרכב עבר שני מוסכים(שאחד מה מורשה) וכולם אמרו שזה מהמכסי שסתומים, ולפי מה שאתה אומר שהרכב עומד אין שם שמן.

וגם באינטרנט ראיתי שלאנשים הייתי נזילה מאטם השסתומים וגם שהרכב עמד היה מתחת לרכב שמן.

פיספסתי משהו?

פורסם

כשהרכב מונע השמן מנוע עולה דרך חריר קטן לראש המנוע, איפה שהמכסה שסתומים.

זה שאתה רואה שמן גם על הריצפה זה כנראה שמן שעלה למעלה בנסיעה ובמשך החניה נזל מהמכסה.

קובי

פורסם

עכשיו זה מובן.

אז כדאי לחכות יום-יומיים בלי התנעות שהכל יירד ואז לפתוח כדי שלא תיהיה בריכה של שמן במכסה המנוע?

תודה רבה!

פורסם

אין לך שם בריכות של שמן.

אם זה לאחר נסיעה, תחכה שהמנוע יתקרר על מנת שלא תקבל כוויה כי הוא חם.

תמתין שיתקרר ותתחיל לעבוד.

שים לב שבחלק מהרכבים כדאי להחליף את ברגי מכסה השס', אני לא יודע איך זה ברכבך.

והאם יש לך רגש ביחד? על מנת שלא תסגור חזק מידי ותהרוס.

תביא את כל הברגים למצב נגיעה, ואז תהדק את הברגים מבפנים כלפיי חוץ.

קובי

פורסם

נהדר, תודה רבה לשניכם!

לקחתי את כל ההמלצות שלכם לתשומת ליבי, אם צריך להחליף ברגים הם גם יוחלפו.

אז בעצם להגיע למצב נגיעה ואז עד שזה מחוזק אבל לא חזק מידי?

עוד הערות והמלצות יתקבלו בברכה :)

פורסם

לא צריך להחליף ברגים, רק לסגור ע"פ מה שמגדיר היצרן.

כל כמה שנים האטמים מתייבשים וצריך להחליף.

בדוק גם שאין לך נזילות ממקומות "מועדים" נוספים.

הנה קצת חומר מחו"ל, המנוע שלך נקרא 3VZE (נפח 3 ליטר V6)

http://www.yotatech.com/f116/3vze-head-gasket-replacement-98076/

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, תודה רבה!

מגיגול קצר ראיתי שחלק מהאנשים ממליצים להחליף PCV valve בזמן שמחליפים את האטמים, זה נחוץ?

ואם אני מפרק את הintake plenum(ברח לי השם בעברית) צריך להחליף גם את האטם של זה או שאין צורך?

אריאל

פורסם

מגיגול קצר ראיתי שחלק מהאנשים ממליצים להחליף PCV valve בזמן שמחליפים את האטמים, זה נחוץ?

ואם אני מפרק את הintake plenum(ברח לי השם בעברית) צריך להחליף גם את האטם של זה או שאין צורך?

מישהו יודע לענות?

פורסם

אתה יכול להחליף לבד רק את המכסה של הראש השמאלי.

המכסה הימני הוא עבודה רק למוסך בעל ניסיון, יש צורך לפרק את סעפות היניקה, מלא צינורות וואקום, PCV (שתמיד נשבר) וצריך לבדוק האם שווה להחליף צנרת מים חמים שנמצאת בין הראשים, בקיצור, לא בשבילך.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אוקיי, בינתיים אמרו לי שעיקר הנזילה זה מהשמאלי(יש גם מהימני אבל פחות) אז הימני ידחה עד שבאמת זה יהיה רציני.

אבל בכל מקרה אשמח אם תענו לי על השאלות, כי אני זה שיביא למוסך את החלפים.

תודה רבה:-D

פורסם

לפני שמפרק,נסה להדק את הברגים,שטוף ואז תחליט שוב.

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם
לפני שמפרק,נסה להדק את הברגים,שטוף ואז תחליט שוב.

אני אנסה אבל אני לא מאמין שזה יעזור, זה כבר נזילה די רצינית וזה ידוע שזה כל כמה שנים.

אבל אני אנסה בכל מקרה!

• תוכן חדש...