Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקיי, אז תזכיר לי שוב למה לקנות ארנק ב-2000 שקלים אם אין לו שום יתרון פרקטי או ויזואלי על פני ארנק ב-100 שקלים, וגם אף אחד לא יודע שהוא עלה 2000 שקלים? בשביל שהבעלים של הארנק יידע שהוא עולה 2000 שקלים? כי אני מרגיש יותר טוב כשאני מוציא פחות כסף על משהו, לא יותר. אבל אולי אני המוזר פה...

אני מעדיף ארנק של 100 שקל עם 1900 ש"ח בתוכו מאשר ארנק ריק שעלה 2000 ש"ח :)

בעניין לואי ויטון : למדנו לא מזמן בקורס בכלכלה שיש מוצרים יקרים שאם יורידו את המחיר שלהם -דווקא יקנו אותם פחות אנשים.

למה? כי הם לא כאלה מוצרים טובים ואנשים קונים אותם אך ורק בגלל שהם יקרים ובגלל שאנשים אחרים יודעים שהם יקרים.

אגב, על המוצרים המודרניים שלנו : מכונת כביסה עם פיקוד דיגיטלי, מקרר עם פיקוד דיגיטלי, פלזמה / LCD וכו' שכוללים כרטיס ממוחשב רגיש חייבים להגן עם מגיני נחשולים/ברקים הטובים ביותר בשוק ולא כאלה שעולים 50 ש"ח.

מוצרי חשמל צריכים לקנות מבית טוב עם אחריות מלאה לכמה שיותר שנים וכמובן צריך קצת מזל.

מי שקונה ITT ושות' בגרושים, שלא יתפלא שהוא מחליף אותם כל יומיים.

אני לא אומר לקנות את הכי יקר בשוק או אפילו קרוב לזה, אבל לקנות מיצרני ביניים שנותנים אחריות טובה (למשל סמסונג, LG) זה המינימום.

בקשר לקומקומים, גם אני זלזלתי בזה, החלפתי איזה 900 קומקומים במחיר ממוצע של 50-100 ש"ח עד שבסוף נמאס לי וקניתי של KENWOOD באיזה 300 ש"ח ומאז נגמר הסיפור. גם המים לא בטעם פלסטיק יותר :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו שנאמר, איש באמנותו יחיה. תמשיך לחפש מציאות בסין ידידי, רק עשה טובה, תציין את זה לפני שאני משקיע בתשובה להודעה שלך כי נראה לי שאני יודע מראש מדוע המוצרים שלך מתקלקלים. היכן נקנו המוצרים?

שמע, זה שתיתן תשובה פלצנית לא יעשה אותך צודק יותר.

לשאלתך, את מספר הפעמים שרכשתי משהו בסין עצמה אני יכול לספור על 3 אצבעות וגם אז זה היה מתנות זולות לקרובים בארץ או בגדים לילד שלי.

את מוצרי החשמל שלי אני קונה ברשת פורטרס, המקבילה הישראלית לשקם אלקטריק וכו' (רשת מוצרי חשמל הגדולה והאמינה בהונג קונג).

יכול להיות שהתבאסת שגילית שהארנק שלך מיוצר בסין ושמים לו אבזם בצרפת ועליו שילמת 2000 שקלים, אבל בוא נודה באמת:

הבד\עור של לואי ויטון מאיכות ז' והדוגמא של הבדים\עורות כל כך מכוערת שגם בחינם אני לא אסתובב איתו, בטח לא עבור כל כך הרבה כסף, בייחוד שאני יכול לקנות את זה יישירות מהמפעל שלהם בפחות מעשירית המחיר ואתה לעולם לא תדע שזה לא נקנה מהחנות.

אתה מוזמן לגלוש בפורומים של אנשים שמבינים ותגלה כמה פעמים אנשים קנו לואי ויטון מחנות מקורית של לואי ויטון וכשבאו לתקן פגם בתיק אמרו להם בחנות "מצטערים, זה לא תיק מקורי".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נכון. חברת המליארדים בעלת השם העולמי, אשר שמה שווה 30 מליארד דולר בעיקר בזכות האיכות והאמינות בעצם היא חברת עוקץ, המוצרים שעליהם מתנוססת הכתובת "made in france" היא שקר וכזב, ואף אחד לא מעיז לארגן איזו ייצוגית של מיליארדים (תביעה ייצוגית מתקבלת כאשר מתברר שמכרו לך צנצנת מיונז שרשום עליה 10 אחוז ביצים ובעצם "עבדו עליך" וזה 5 אחוז), אבל חכם חכמואלי ישראל ישראלי מפורום המומחים הגדולים של אוף טופיק, עליו לא יעבדו, הוא יקנה את המוצר ישירות מהמפעל, הוא לא פראייר :lol: . (מזכיר לי איזה חכמולוג בצבא, שרק הגיעו מסכי הLCD ונמכרו ב25K ל32 אינטש, הוא לא היה פראייר הוא קנה ישירות מהמפעל כי סיפרו לו שזה "אותו פאנל, באותו מפעל, מאותו "צ'אנג" ורק שמים לוגו שונה". הוא חסך 1000 שקל וקיבל טלויזיה של נורמנדי).

ולגבי המקוריות- כבר יצא לי לתקן\להחליף מוצרים שלהם באחריות, הסר דאגה מליבך שקונים בשאנז-אליזה או בכיכר המדינה זה מקורי עם תעודות (גם לגבי ארץ הייצור)(אני לא מחפש מציאות ישירות מהמפעל).

לגבי המוצרים שאתה קונה אני מבין שאתה קונה בחו"ל לא יודע מה וממי אתה קונה שם.

פורסם

ידידי עם הב.מ.וו,

במקום לכתוב שוב הודעות מתפלצנות\מתנשאות תפנים שזה המצב, בין אם אתה אוהב את זה ובין אם לא.

כבר ציינתי שאת אביזרי הפינישים כן מתקינים באירופה ולכן זה גם לגיטימי וחוקי שהם ייכתבו שזה יוצר באירופה.

אתה הרי מודע לכך שלא כל החלקים ברכב שבסימלון שלך (הבימר,לא הברדלס) מיוצרים בארה"ב, נכון ?

יש שם המון המון חלקים שמיוצרים במקומות אחרים בעולם, ועדיין, הרכב שלך made in usa.

כך גם הארנק שלך.

ולגבי העקיצות שלך של "קנייה ישירות מהמפעל", אם היית מבין היית יכול להבין שאתה לא יכול לקנות ישירות מהמפעל, אבל מהשוק שנמצא 5 דקות מהמפעל דווקא כן, ולגבי אלה שכתבתי שקנו מקורי והיתה להם תקלה, אלה אנשים שקנו מקורי בלואי ויטון (עם תעודות כמו שאתה נהנה לנפנף), בחנות נפנפו אותם ורק לאחר סידרת בדיקות גילו, תחזיק חזק, שזה אכן לואי ויטון "מקורי", הוא יצא מהמפעל של לואי ויטון,רק שאת הפינישים שלו לא עבר באירופה אלא קיבל אקססוריז מזוייפים והתגלגל על ידי העובדים במפעל לחנות המקורית ונמכר שם.

הסוף של הסיפור אבל היה טוב, היא קיבלה תיק חדש במקום ה"מזוייף".

אתה פשוט לא מבין איך מתנהל השוק בסין אז אתה כותב דברים מתוך בורות.

זה נחמד לדבר על עיוורון ולהתנסח בצורה פלצנית ומתנשאת,אבל לעיתים צריך לדעת גם על מה מדברים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חבר יקר, יכול להיות שזה חלק ממנגנון ההגנה שלך לגבי מדוע אתה לא צריך מוצרים כאלה, וזה בסדר גמור, זה לא מתאים לכל אחד וזה והחיבה למותגים\איכות\פרפקטציוניזם זה משהו שמוטבע מגיל קטן ולא ניתן לשינוי, לכן נחזור להודעתי המקורית ואין לי שום רצון להתנשא או משהו בסגנון- איש באמונתו יחיה (וזה בהחלט חלק מה"אמונה"). לגבי העובדות על קווי הייצור, מצטער אבל אני נוטה להאמין לכמה מאות מליוני אנשים ולשם מוכח ולא לספוקולציות כאלה או אחרות בפורום נידח כזה או אחר, לכן ספק הוכחות בבקשה.

גם אני אגב טעיתי, הייצור אינו רק בצרפת וספרד, יש קווים מסוימים באיטליה ובשוויץ וגם בארה"ב אבל רוב הייצור בצרפת.

לגבי ה"תיק הלא מקורי מהחנות המקורית", אני עדיין "מתקשה" להאמין שחנות הדגל בשאנז אליזה תמכור חיקוי ואם כן הרי שמדובר במקביל של "עבירה על דת משה".

בקיצור, אתה מוזמן לחיות עם הספקולציות שלך, אני אחיה עם שלי וכולנו נהיה שמחים בחלקנו.

פורסם

החיבה למותגים אולי מוטבעת מגיל צעיר, אבל בהחלט ניתנת לשינוי. זה דורש הכרה בכך שאיכות היא לאו דווקא שם, אלא תכונות פיזיות. זה גם דורש הבנה שהמותג לא עושה את האדם, אולי רק בקרב אחרים עם תפיסה דומה. אם אותם אתה מנסה להרשים יש בזה הגיון, אם כי בעיני זו צורת חיים מאוד רדודה.

התפיסה הזו המושרשת מגיל צעיר בד"כ מלווה בתחושת מעמדות ודירוג, נכון אתה מרגיש קצת מורם מעם?

אם הארנק של לואיס ביטון מרגיש לך כמו מוצר איכותי מאין כמוהו ששווה את הכסף - מצויין, תהנה. אני משתמש בארנק מתוצרת Shauli (בחיי, זה עוד יותר מצחיק ממה שתכננתי, לא היה לי מושג מה שם המותג עד לפני שניה וחצי) כבר בטח 7-8 שנים, עדיין במצב פרפקט. קניתי אותו כי הוא הרגיש איכותי. לא זוכר בכמה, בטח בסביבות ה-100 ש"ח.

כשאני קונה משקפי שמש לעולם לא ארכוש מותג מעצבים. תמיד מחברה שכל עיסוקה הוא אופטיקה.

נעליים - מחברה שמייצרת נעליים.

את המעיל שלי - מחברה המייצרת ציוד אלפיני, לא בעלת שם מוכר מחוץ לחוג המטיילים.

וכו'.

שם המותג הוא משני עד מיותר בעיני, כל מה שמשנה זו איכות הייצור. המחיר עבור מוצר בעל שם מותגי כולל בתוכו הרבה יותר מדי כסף על כלום, בעיני. אני סומך על עיני, על ההגיון הבריא שלי ועל התחושה בידיים לדעת לזהות איכות כשאני נתקל בה. אני נהנה הרבה יותר ממוצרים מתפקדים בצורה מצויינת מאשר משמות מפוצצים.

אז פעם הבאה שאתה שם את הביטון שלך בתיקון, תזכור ששאולי עובדים שנים בלי אפילו התחלה של תפר שנפרם (כי בכל זאת, זו שזירה).

והם גם באים בצבעים מגוונים - או כחול, או סגול.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני נזכר משום מה בסרט "ארמגדון".

הייתה שם שורה יפה:

American spaceship, Russien spaceship, all parts made in taiwan...

קצת מחקר, מי-מה-מו, דגם סביר, מחיר סביר, באיזה תדירות מופיע בזאפ ודומיו, קצת ביקורות- ואתה דיי מסודר.

ולפותח השירשור, נשמע שיש לך אלרגייה לטכנולוגייה... :shock:

כזה חוסר מזל עם מכשירי חשמל טרם ראיתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

+1 לברווז.

פעם היו מייצרים מוצרים שהם build to last.

יש לי בחדר מגבר של מרנץ משנת 76,פועל ללא דופי והוא בשימוש יום יומי,כנ"ל רמקולים של קף מלפני עשור לפחות.

מקדחה של בוש בת 10 +- הכול פועל כמו שצריך.

היום,להשתמש ולזרוק אחרי 3 שנים או מתי שנגמרת למוצר האחריות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
+1 .

היום,להשתמש ולזרוק אחרי 3 שנים או מתי שנגמרת למוצר האחריות.

מתי שנגמרת הסוללה הנטענת.

איזה כייף לי :)

פורסם

סקר שוק זה הכי - אחי!

אני מתאכזב לעתים נדירות כי אני בודק טוב טוב מה אני קונה לפני שאני קונה, ולכן לא פותח שירשורים "קבילתי הרגע את הטלויזיה החדשה XXX! מה אתם חושבים?".

אני לא אומר שצריך לשקול ולחקור שבועיים לפני שקונים סטיק ראם ב200 שקל אבל עדיין.

בכ"א, כדי לסיים את הפוסט בטעם טוב אני רוצה להדגים מה זו איכות:

בבית של חברה שלי יש מיקרוגל שגדול ממנה. המיקרוגל בן 21-22 שנים, תוצרת Brother בגרמניה. עובד כמו סוס עבודה, לא התקלקל פעם אחת אפילו! זה באמת מ-ט-ו-ר-ף!

Mazda 2 2013

פורסם
נכון. חברת המליארדים בעלת השם העולמי, אשר שמה שווה 30 מליארד דולר בעיקר בזכות האיכות והאמינות בעצם היא חברת עוקץ, המוצרים שעליהם מתנוססת הכתובת "made in france" היא שקר וכזב, ואף אחד לא מעיז לארגן איזו ייצוגית של מיליארדים (תביעה ייצוגית מתקבלת כאשר מתברר שמכרו לך צנצנת מיונז שרשום עליה 10 אחוז ביצים ובעצם "עבדו עליך" וזה 5 אחוז), אבל חכם חכמואלי ישראל ישראלי מפורום המומחים הגדולים של אוף טופיק, עליו לא יעבדו, הוא יקנה את המוצר ישירות מהמפעל, הוא לא פראייר :lol: . (מזכיר לי איזה חכמולוג בצבא, שרק הגיעו מסכי הLCD ונמכרו ב25K ל32 אינטש, הוא לא היה פראייר הוא קנה ישירות מהמפעל כי סיפרו לו שזה "אותו פאנל, באותו מפעל, מאותו "צ'אנג" ורק שמים לוגו שונה". הוא חסך 1000 שקל וקיבל טלויזיה של נורמנדי).

ולגבי המקוריות- כבר יצא לי לתקן\להחליף מוצרים שלהם באחריות, הסר דאגה מליבך שקונים בשאנז-אליזה או בכיכר המדינה זה מקורי עם תעודות (גם לגבי ארץ הייצור)(אני לא מחפש מציאות ישירות מהמפעל).

לגבי המוצרים שאתה קונה אני מבין שאתה קונה בחו"ל לא יודע מה וממי אתה קונה שם.

טרחת פעם לברר מה ההגדרה של תוצרת מדינה מסויימת?

רק להשכלה כללית, לפי החוק בארץ מספיק ש 30% משווי המוצר ייוצרו בארץ כדי שהוא יחשב כחול לבן שזה אומר לגבי רוב המוצרים סגירת בורג ואריזה בלבד.

מה אכפת לך אם מוצר מסויים מיוצר במפעל שנמצא בסין או ע"י סיני שעובד במפעל זהה בצרפת?

אישית אני קונה מוצר שעונה לדרישות ונותן לי את התמורה המיטבית למחיר. אין לי בעייה לקנות טלויזיה עם איכות תמונה טובה ב 1000 ש"ח ולהחליף אותה כל שנתיים במקום לקנות טחת עם איכות תמונה זהה שעולה 10000 ש"ח ומחזיקה 15 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני בעקרון קונה לפי איכות, לא אכפת לי השם. לפעמים זה עולה הרבה יותר, אבל מה האלטרנטיבה?

ובנוגע לארנקים, לי יש ארנק של "טבע נאות", איכות עור גבוהה ב-129 ש"ח. ראיתי גם ארנקים של לאמברג'ק מעור גס כזה במחיר זהה.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...