Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההרגשה היא שאתה מתחיל לסבול מתהליך קניית אוטו חדש, מה שצריך להיות די מהנה.

ההתלבטויות האין סופיות שלך בטח כבר יצרו אצלך מתח וחשש מבחירה לא נכונה.

לאדם כמוך, כפסיכולוג בגרוש, אני ממליץ ללכת על אוטו סטנדרטי ביותר ולא להכנס ל"הרפתקה" עם אוטו לא נפוץ כלכך.

אכן התהליך הופך אט אט למלחיץ.

מהו הסטנדרטי מבין השניים?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ודרך אגב, נכון להשוות את האוריס לאוקטביה 1.2TSI ולא ל1.8TSI.

גם עם 105 כ"ס של המנוע הקטן אך המוגדש היא תרגיש חזקה יותר.

בדיוק.

אם מה שהאוריס נותנת מספיק לך - אין לך שום סיבה לרכוש מנוע גדול יותר מה-1.2, שאוכל את האוריס בלי מלח.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אם בביטוח לאומי הפקידים הקובעים מדיניות לא היו מנותקים מהמציאות ,הבחירה שלי היתה יותר קלה.

במקרה שלי,המצב הוא שאני מחפש רכב שיענה על כמה פרמטרים ,דווקא מנוע חזק או האצות ביניים מהירות הוא לא אחד הפרמטרים.

אני רוצה רכב חסכוני ,ההגיון הבריא והבחירה הנכונה היא במנוע 1.2 או 1.3

בביטוח הלאומי יפחיתו לי את קצבת הניידות אם ארכוש רכב עם מנוע הקטן מ1.4 .

האוריס 1.6 יותר חסכונית מאשר הניסאן טידה שלי ,אבל במצב בו אנו נמצאים כיום,יכל להיות שזה לא מספיק.

במנועים 1.4 עד 1.8 (כולל)

יש את ההונדה ג'אז או רכבי קונצרן וואג

סקודה יותר זולה מאשר VW בטיפולים (מבחינתי ההבדל לא זניח ,בעיקר בגלל החלפת הטיימינג שיש לעשות בVW ואין בכך צורך בסקודה.

אוקטביה 1.4 מזכה בפטור קטן יותר מאשר האוקטביה 1.8 ,מצד שני האוקטביה 1.8 יקרה יותר .

לפי ההגיון המוות של ביטוח לאומי ,יכל להיות שרכישת האוקטביה 1.8 היקרה ביותר ,בסופו של דבר תהיה משתלמת יותר כי הפטור עליה גדול יותר מאשר על אוקטביה 1.8 וזאת בגלל המחיר.

עם כל האפשרויות והפרמטרים המשפיעים על המחיר הסופי,הסתבכתי לגמרי .

פורסם

אתה צריך לשבת ולעשות חישוב (למרות שזה כנראה לא קל) ולראות בסופו של דבר מה עדיף, ה-1.8 או ה-1.4 או אולי בכלל ה-1.2 מבחינת האוקטביה כשאתה מכניס למשוואה את הקצבה/דלק/מחיר רכישה וכו'

פורסם
אתה צריך לשבת ולעשות חישוב (למרות שזה כנראה לא קל) ולראות בסופו של דבר מה עדיף, ה-1.8 או ה-1.4 או אולי בכלל ה-1.2 מבחינת האוקטביה כשאתה מכניס למשוואה את הקצבה/דלק/מחיר רכישה וכו'

אודה לחברי הפורום אם יוכלו לעזור לי לעשות את חישוב הכדאיות.

שוב פעם אציין שמנוע 1.2 לא בא בחשבון .

פורסם

הי,

האם תוכל לתת את הפרטים היבשים בעניין? כלומר את תקנות בט"ל בנוגע לרכב וכו? כך יהיה יותר קל לתת לך תשובה.

כ"כ, האם ביצעת נסיעת מבחן על הרכב? ואני לא מתכוון לנסיעת מבחן סתם, אלא כזו שבה אתה מכניס את הצרכים שלך לתוך הבדיקה בהתאם לבעיה הרפואית שלך. יתכן שלפתע תגלה שברכב X הדלת קטנה מדי ואתה לא מצליח להיכנס בנוחות, או שאתה לא מצליח לפתוח את תא המטען וכו' וכו'

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מהשרשורים הקודמים שלך אני זוכר שצריכת הדלק היתה אחד הפרמטרים המשמעותיים ביותר בהחלטה לקניית רכב.

לכן יתכן שקניית אוקטביה 1.4 סטיישן ELEGANCE תהיה הפשרה הטובה ביותר מכל הרצונות.

אגב אם כבר טויוטה הורסו ספייס באה עם מנוע גדול יותר מ-1.3 מאז חסכוני וגם גבוה ונח לכניסה ויציאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הי,

האם תוכל לתת את הפרטים היבשים בעניין? כלומר את תקנות בט"ל בנוגע לרכב וכו? כך יהיה יותר קל לתת לך תשובה.

כ"כ, האם ביצעת נסיעת מבחן על הרכב? ואני לא מתכוון לנסיעת מבחן סתם, אלא כזו שבה אתה מכניס את הצרכים שלך לתוך הבדיקה בהתאם לבעיה הרפואית שלך. יתכן שלפתע תגלה שברכב X הדלת קטנה מדי ואתה לא מצליח להיכנס בנוחות, או שאתה לא מצליח לפתוח את תא המטען וכו' וכו'

מבחינת נוחות,הדרישות הן פתיחה מספיק רחבה של הדלת,מושב התומך בצידי הגוף

ושהרכב לא "יישב" נמוך מדי,אחרת קשה לי מאוד להיכנס.

ודרישה חדשה שנחשפתי אליה לאחר נסיעת המבחן בהונדה ג'אז,הגה טלסקופי.

בכל דרישות אלה שני הרכבים דומים ומתאימים לי.

טרם יצא לי לבחון את נוחות המושב בנסיעה,דבר שיעשה בעוד מספר ימים לאחר החגים.

תקנות פורמליות לא מגבילות אותי ברכישת רכב עם מנוע מסוים אך למעשה,הם יורידו לי את קצבת הניידות אם ארכוש

מנוע 1.2 ומטה או יפחיתו את הקצבה אם ארכוש מנוע 1.3.

הקצבה מיועדת לאחזקת הרכב ,אני לא רוצה לפגוע בקצבה ולכן המנוע המיני' הוא 1.4.

על דבריה של הפקידה בבט"ל,אני צפוי לקבל את הפטור המקס' אם וכאשר ארכוש רכב עם מנוע 1.8

היא לא דייקה בדבריה ובעזרתו של חבר הפורום ZVIT הבנתי את אי הדיוק

לא מספיק שיהיה מנוע 1.8 ,עלות הרכב צריכה להיות שווה לעלות הונדה סיוויק 1.8 או גדולה ממנה,רק אז אקבל את הפטור המקס'

אם עלות הרכב תהיה קטנה מעלותה של הונדה סיוויק אקבל את "הפטור המשוער" על הרכב.

מהשרשורים הקודמים שלך אני זוכר שצריכת הדלק היתה אחד הפרמטרים המשמעותיים ביותר בהחלטה לקניית רכב.

לכן יתכן שקניית אוקטביה 1.4 סטיישן ELEGANCE תהיה הפשרה הטובה ביותר מכל הרצונות.

אגב אם כבר טויוטה הורסו ספייס באה עם מנוע גדול יותר מ-1.3 מאז חסכוני וגם גבוה ונח לכניסה ויציאה.

נושא הדלק הוא מאוד חשוב,בימים האחרונים הג'אז ההיברידית חזרה לתמונה.

גודל המנוע לצורכי חישוב הפטור הוא 1.3 על אף שבמציאות המנוע קצת יותר גדול,הנושא נבדק מול נציג טויוטה.

עלותה של אוקטביה 1.8 ELEGANCE עולה על עלותה של הסיוויק והופך אותה לרלוונטית גם כן.

האם רכישתו של מנוע 1.4 לא תפגע בגובה הפטור ?

אם גובה הפטור המקס' (הפטור על הרכב היציג) אחיד לכל נפחי המנועים ותלוי אך ורק בעלות הרכב

קרוב לוודאי שאוקטביה 1.4 ELEGANCE ,היא השלוב האולטמטיבי של מנוע,צריכת דלק ואיבזור.

בימים הקרובים אני מתכוון להגיש את הבקשה לקבלת ההלוואה העומדת כך שהאישור יגיע בעוד מס' שבוע

רק אז אוכל לבדוק את הרלוונטיות של רכישת האוקטביה 1.4 מבחינת גובה הפטור.

פורסם

כפי שציינתי לך גם בהודעה פרטית:

לנפח המנוע אין שום משמעות לעניין הפטור אלא רק לעניין גובה הקצבה.

נפח המנוע של הורסו ספייס הינה 1329 סמ"ק ומכיוון שהוא מעל ל-1300 סמ"ק הוא נכנס לקטגוריה של "עד 1800 סמ"ק"

נפח המנוע של האוקטביה 1.4 הוא 1390 סמ"ק - ולכן גם היא בקטגוריה של "עד 1800 סמ"ק"

שוב גובה הפטור לא נקבע ע"פ עלות הרכב לצרכן אלא ע"פ גובה המיסים המוטלים על הרכב שנגזר למעשה מעלות הרכב ליבואן והזיכוי הניתן ע"פ המיסוי הירוק (מה שגורם למיסים על האוקטביה להיות נמוכים יחסית למחירה לצרכן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הטידה בה אני נוהג כרגע היא 1.6

אז בעצם ההצדקה היחידה לרכוש רכב עם מנוע 1800 היא גידול כלשהו בקצבת הניידות?

ואם ארכוש רכב עם מנוע 1400 הקצבה צפויה לקטון יחסית או שהיא תישאר זהה לקצבה עבור רכב עם מנוע 1600 ?

אם מנוע 1800 לא משפיע כלל על הפטור ,מבחינת הפטור אין הצדקה לרכוש רכב עם מנוע 1800,נכון?

אבדוק את האוקטביה 1.4 בימים הקרובים.

במידה והמס על הרכב יהיה גבוה מהפטור שאקבל,אהיה מחויב להחזיר את ההפרש ברגע המכירה ,נכון?

פורסם

אוקטביה ללא שום ספק, היא מתעלה כמעט בכל עם לא בכל הפרמטרים על היפנית.

אגב כך עוד דוגמא קלאסית, האם סתם ככה כל הנהגי מוניות ומשטרות נוהגות על האוקטביה?, למשטרה זה לרוב 1.8 TSI

מוניות יש, אבל לא כולם.

זה לרכב הזה היסטוריה, ותדמית, הקניה הבאה שלי אני ישקול מאוד על האוקטביה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
סקודה יותר זולה מאשר VW בטיפולים (מבחינתי ההבדל לא זניח ,בעיקר בגלל החלפת הטיימינג שיש לעשות בVW ואין בכך צורך בסקודה.

מנועי ה-TSI בסקודה ובפולקסווגן הם אותם מנועים והם מצויידים בשרשרת טיימינג ולכן לא דורשים החלפה של הרצועה.

מנוע 1.6 הישן (משווק עם הג'טה) מצוייד ברצועה ולכן דורש החלפה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

האוקטביה היא בחירה מעניינת, אבל יש כאן הימור.

שמירת הערך של האוטו הזה בעייתית, האחריות קצרה (שנתיים), וטכנולוגיית הDSG אינה מתאימה להזדחליות בפקקים, ובטח בעליות. גם הביטוח גבוה יחסית.

בנוסף, DSG וגם מנוע TSI סבלו מבעיות שונות באחוזים גבוהים בשנה האחרונה: רעידות, כיבוי מנוע וכו' שדרשו החלפת מצמדים ושינוי תוכנת גיר ומנוע. אני מקווה שהעיניינים האלו כבר נפתרו, אבל יש כאן סיכון מסויים.

האוקטביה נהנת מיתרונות בביצועים, חיסכון מסויים בדלק העיקר מחוץ לעיר, מרווח ואיכות חומרים מורגשת, אבל נוחות עירונית נוקשה יחסית לטידה ולאוריס.

הבחירה הבטוחה יותר היא האוריס, אבל אל תצפה למשהו שונה משמעותית מהטידה.

• תוכן חדש...