Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הטידה בה אני נוהג כרגע היא 1.6

אז בעצם ההצדקה היחידה לרכוש רכב עם מנוע 1800 היא גידול כלשהו בקצבת הניידות?

ואם ארכוש רכב עם מנוע 1400 הקצבה צפויה לקטון יחסית או שהיא תישאר זהה לקצבה עבור רכב עם מנוע 1600 ?

אם מנוע 1800 לא משפיע כלל על הפטור ,מבחינת הפטור אין הצדקה לרכוש רכב עם מנוע 1800,נכון?

אבדוק את האוקטביה 1.4 בימים הקרובים.

במידה והמס על הרכב יהיה גבוה מהפטור שאקבל,אהיה מחויב להחזיר את ההפרש ברגע המכירה ,נכון?

לא, ממש לא ההחזר תלוי בנוסחה שאף אחד לא מוכן לגלות את פרטיה והיא תלויה בעיקר בשמירת הערך של הרכב.

לקצבה יש שתי מדרגות בלבד:

עד 1300 ועד 1800

הרכב שיש לך היום הוא בנפח 1600 והקצבה שאתה מקבל היא במדרגה הגבוהה ביחס לזכויות שלך.

כל עוד תקנה רכב עם נפח מנוע גדול מ-1300 תקבל את אותה קצבה שאתה מקבל היום.

בכל מקרה לפני רכישה וודא בביטוח לאומי שלא שינו את הכללים.

מבחינת הפטור ההצדקה היא לקנות רכב שהמיסים עליו מה שיותר גבוהים בכדי לנצל את הפטור באופן מקסימלי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אפשר לשאול אחת ולתמיד מה זה ביטוח גבוה? כולם מנפנפים בביטוח גבוה לאוקטביה 1.8, אשמח

לדעת כמה משלמים ביטוח לרכב זה.

כשהוריי קנו אוקטביה ההצעה הזולי ביותר היתה מצ'מפיון עצמם. מקיף כ-3500 ש"ח כל נהג מעל גיל 30 עם העדר תביעות מלא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לקצבה יש שתי מדרגות בלבד:

עד 1300 ועד 1800

הרכב שיש לך היום הוא בנפח 1600 והקצבה שאתה מקבל היא במדרגה הגבוהה ביחס לזכויות שלך.

כל עוד תקנה רכב עם נפח מנוע גדול מ-1300 תקבל את אותה קצבה שאתה מקבל היום.

בכל מקרה לפני רכישה וודא בביטוח לאומי שלא שינו את הכללים.

מבחינת הפטור ההצדקה היא לקנות רכב שהמיסים עליו מה שיותר גבוהים בכדי לנצל את הפטור באופן מקסימלי.

המס הגבוה ביותר יהיה על הרכב היקר יותר או על הרכב בעל נפח המנוע הגדול יותר ?

אני מניח שנתוני הטלת המס על רכבים חדשים הם נתונים שלאדם מן הרחוב אין דרך לברר אותם

פורסם
האוקטביה היא בחירה מעניינת, אבל יש כאן הימור.

שמירת הערך של האוטו הזה בעייתית, האחריות קצרה (שנתיים), וטכנולוגיית הDSG אינה מתאימה להזדחליות בפקקים, ובטח בעליות. גם הביטוח גבוה יחסית.

בנוסף, DSG וגם מנוע TSI סבלו מבעיות שונות באחוזים גבוהים בשנה האחרונה: רעידות, כיבוי מנוע וכו' שדרשו החלפת מצמדים ושינוי תוכנת גיר ומנוע. אני מקווה שהעיניינים האלו כבר נפתרו, אבל יש כאן סיכון מסויים.

האוקטביה נהנת מיתרונות בביצועים, חיסכון מסויים בדלק העיקר מחוץ לעיר, מרווח ואיכות חומרים מורגשת, אבל נוחות עירונית נוקשה יחסית לטידה ולאוריס.

הבחירה הבטוחה יותר היא האוריס, אבל אל תצפה למשהו שונה משמעותית מהטידה.

מה הסיבה לכך ששמירת הערך בעייתית?

בימים הקרובים אבצע נסיעת מבחן על האוריס

פורסם
מה הסיבה לכך ששמירת הערך בעייתית?

בימים הקרובים אבצע נסיעת מבחן על האוריס

שוק המשומשות מעדיף יפניות מוכחות ופשוטות (שגם לא נותנות הנחות מועדון או סתם הנחות ענק): טויוטה, מזדה, הונדה (שלפעמים נותנת הנחות). עיניין של אמינות (ואין טעם להכנס לוויכוח על זה ) ו...שמירת ערך.

אין הבדל משמעותי בצריכת דלק בין טידה לאוריס.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ערכתי חיפוש בפורום הטכני וגיליתי שVW גולף 5 סובלת מבעיות גיר קשות.

אתמול מצאתי מבחן של האוקטביה 1.8 TSI בו נאמר שהאוקטביה היא "אחותה" של הגולף 5

האם זה באמת כך ?

האם יש סיבה לדאגות ?

לאחר קריאה של כל הפוסט מחדש,קבלתי את הרושם שהאוקטביה עם מנוע 1.4 TSI יכולה להוות מבחינתי כרכב הכי משתלם

ליתרונות של המנוע TSI והמרחב הפנימי ואיכות החומרים של האוקטביה ישודך מנוע 1.4 ויאפשר להנות מצריכת דלק עדיפה .

בנוסף לכל,מנוע 1.4 לא יפגע בקצבת הנכות החודשית .

השאלה היא האם המנוע 1.4 שונה במשהו מהמנוע 1.8 מבחינת אמינות או כל פרמטר אחר ?

בעבר קראתי שחושבים להפסיק את הייצור של מנועי TSI 1.4,האם זה נכון ? מה הסיבה לכך?

פורסם

מפסיקים את היצור של ה-1.4 עם ה-160 כ"ס אם אני לא טועה. אותו 1.4L שכוללת שני מגדשים - על וטורבו ולכן בעייתי או לא מספיק כדאי כלכלית ל-VW

פורסם

יש שני מנועי 1.4TSI

1. Twin-charged - מנוע בעל 160 כ"ס הכולל מגדש על ומגדש טורבו. VW שוקלים/החליטו להפסיק ייצור מנוע זה עקב עלות ייצור גבוהה. מנוע זה לא משווק עם האוקטביה.
  2. TSI - בעל מגדש טורבו בלבד 122 כ"ס. מנוע זה משווק עם האוקטביה.

שני המנועים הנ"ל בעלי הזרקה ישירה (כמו כל משפחת ה-TSI), ולשניהם משודך גיר DSG.

קח בחשבון שמנוע ה-1.4 (122 כ"ס) תוכנן לעבוד בצורה אופטימאלית עם דלק באוקן 98 (כאחיו הקטן יותר 1.2), אך הוא יודע להתמודד עם דלק באוקטן 95 (היבואן דאג לבצע עדכון תוכנה למנועי 1.2/1.4 עם DSG לשיפור ההתמודדות עם ה-95 ה"ישראלי", בין היתר ע"י העשרת התערובת, העלאת הסל"ד בסרק ושינוי בהחלפת ההילוכים על חשבון צריכת הדלק).

מנוע ה-1.8 לעומתם תוכנן לעבוד בצורה אופטימלית עם דלק באוקטן 95, ולכן הוא יותר "מתאים" לארץ בהנחה שאתה לא מעוניין לתדלק ב-98.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה רבה על ההסבר לגבי המנוע.

אז רכישתו של מנוע 1.4 מהווה סיכון מסוים,אמנם עשו התאמות לסוג הדלק אבל מלכתחילה המנוע תוכנן לצרוך דלק אחר.

ולגבי הגיר הבעייתי בגולף,האם במפעלי סקודה הצליחו לפתור את הבעיה שהגיר עשה בגולף

או שמדובר בכלל בשני גירים שונים לגמרי?

פורסם

מנוע ה-1.4 תוכנן לעבוד גם עם דלק באוקטן 95.

אני אישית לא סומך על רמת האוקטן בארץ ולכן אני מניח שהשונות של דלק 95 בארץ היא גבוהה למדי (כלומר אתה יכול למצוא 95 וגם 94.2, 93.8 וכד'). לכן ציינתי את ההבדל בין מנוע ה-1.8 ואחיו הקטנים יותר.

אני לא מכיר בעייה בגיר אוט' בגולף 5, אשר רב דגמיה שווקו עם גיר הטיפטרוניק מתוצרת אייסין (יצרן יפני).

בכל מקרה כל דגמי האוקטביה (למעט גרסת 1.6 האנכרוניסטית) מצויידים בגיר ה-DSG מתוצרת VW. מדובר בדור III של הטכנולוגיה הנ"ל, כך שאני מניח שהוא די בשל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...