Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שתי בעיות ברכב שאנני מצליח להבין מאיפה הן נובעות.

הבעיה הראשונה היא: שמידי פעם יש מין "נפילה" [כל האורות ברכב נחלשים בהדרגה] של מתח חשמלי והרכב נכבה תוך כדי נסיעה - אם רגלי יורדת מהגז [ז"א כל עוד הרגל שלי על הגז הרכב ממשיך בנסיעה].

אני שמתי לב שהבעיה התחילה לאחר שהחלפתי את כל המנורות בדשבורד וניסיתי לסדר את המגעים באיזור.בנוסף שמתי לך שיש איזה שהוא צירוף מקרים שאני לא יודע עד כמה הוא קשור מבחינה לוגית,והוא:"כשהמתח נופל כמעט תמיד מנורת הביקורת של המצבר לא עובדת [יש לה בעיה של מגע]".

וכשהבעיה מתרחשת אני בדרך כלל התגבר עליה ע"י נגיעות בחיבורים של הדשבורד בדגש על איזור המנורת המצבר -בכדי להפעיל אותה.ובדרך פלא זה פותר את הבעיה ואני מתניע וממשיך בנסיעה.

לפי מה שראיתי מערכת החשמל במצב טוב [כשקניתי אותו עברתי על רוב החשמל ברכב]כך שאנני מבין איך זה קורה.ניסיתי לסדר את המגעים בלוח שעונים וסידרתי את הרוב הבעיות [חוץ ממנורת הביקורת של המצבר והמנורת ביקורת של החום מנוע והstop שאגב מנורות ה stop וחום מנוע לא נדלקות כשאני מדליק את הסוויץ?] ע"י הלחמת בדיל לנחושת שבלוח בכדי ליצור חיבור חדש נקי וטוב.

האם משהו יכול לשפוך קצת אור על הפרשה ?

בעיה שניה:

לאחר שהרכב מתחמם ומגיע לטמפ העבודה שלו [בסביבות 90-95 מעלות- מדדתי] הוא מתחיל לגמגם לי.כשהוא נמצא בטמפ נמוכה מזו שציינתי הוא עובד מצויין שקט וחלק. כשהוא מתחמם הוא עושה את הגימגומים הללו.

לאחרונה החלפתי מצתים לבוש 4 אלקטרודות ,החלפתי את כבלי המצתים בניסיון להעלים את התופעה.ההשערה שלי זה קשור למערכת החשמל הארורה שיש לי ברכב,האם אני צודק? אפשר לשפוך קצת אור גם הפרשה הזו?

תודה על העזרה נועם

פורסם

לגבי החשמל אז זה באמת קצת מוזר , בדוק מגעים של חיישנים גם במנוע עצמו .

לגבי גימגומים הרכב הוא קרבורטור חפש את הבעיה שם אולי הצוק תפוס או משהו כזה . פלאגים הגזמתה קנה מקוריים של פזיו מהמוסך הראשי ב 15 ש"ח לפלאג . וחוטים מומלצים של ברו אבל לבזיו גם הזולים יספיקו לדעתי.

אם רתה ירושלמי יש לי חשמלאי טוב שאולי יעזור לך.

פורסם

נ ועם שלום רב !

לגבי בעייתך הראשונה, בדוק תחילה חשד להארקה לקויה/ רופפת, בחיבור לנעל כבל שלילי במצבר(מינוס), וכבל הארקה משני בחיבור לבודי(שילדה).

בדוק חשד בהארקה לקויה ללוח שעונים.

שנית למד אין"צרוף מקרים" יש הצטרפות מקרים, יש חשד שבהחלפת נורות ללוח השעונים, ניתקת ללא משים כבל הארקה ללוח, ומזה הניתוקים לנורות טעינה ואזהרה.

החלפת מצתים ל4 אלקטרודות מיותרת.

מה שם היצרן של חוטי ההצתה.

האם אתה מתניע את המנוע עם צוק, ונוסע עם צוק, עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, וטז מחזירו למקומו, ואז מתחיל הקרטוע?

בדוק בנוסף כשהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה ומתחיל לקרטע, משוך מעט את כבל הצוק, אם הרכב נוסע טוב יותר בעיית הקרטוע מתיחסת לבעייה בקרבורטור.

פנה לשם פתרון הבעייה למכון קרבורטורים מומלץ ובעל שם בתחומו.

מקריאת שרשור זהה בבבעיות דומות, מתברר שאתה לא מפנים ולא מתחשב בעצות של אנשים מקצועים ממך, ואתה מבצע דברים מיותרים ברכבך, ומחפש את הבעייה במתחת לפנס, ומחליף חלקים ללא שום צורך בשיטת מצליח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=335353

כשתפסיק לחפור ותיקח פוסטינור, פנה אלי ללא שום התחייבות מצידך.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות.

שנית למד אין"צרוף מקרים" יש הצטרפות מקרים, יש חשד שבהחלפת נורות ללוח השעונים, ניתקת ללא משים כבל הארקה ללוח, ומזה הניתוקים לנורות טעינה ואזהרה.

לפי מה שאני יודע יש רק שקעים,ואין כבל בודד [מינוס] שמתחבר ללוח חוץ מהכבל של הספידומטר שיכול לשמש כמינוס.בכל מקרה אני אבדוק.

האם אתה מתניע את המנוע עם צוק, ונוסע עם צוק, עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, וטז מחזירו למקומו, ואז מתחיל הקרטוע?

כל בוקר אני מתניע עם צוק,נותן לרכב להתחמם מעט ואז מתחיל בנסיעה ללא הצוק[אם אני נוסע עם צו'ק הרכב מגמגם].אני רוצה לציין שבחורף הטמפ של הרכב לא עוברת את ה80 ,ז"א הוא בכלל לא מגיע לטמפרטורת העבודה שלו לכן הבעיה לא קרתה בחודשים האחרונים.בדר"כ זה קורה רק בקיץ כשהאוטו חם.

עוד משהו שנזכרתי בו עכשיו הוא: שבזמן האחרון אני מרגיש שהצו'ק לא מגיב כמו פעם ז"א הטווח פעולה שלו התקצר וגם התקשה - מבחינת הפעולה. גם אני אני מרים אותו עד הסוף הטורים נשארים די נמוכים.

אני אבדוק לגבי נסיעה עם הצוק.ואחזור אליכם.

נועם

• תוכן חדש...