Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני תמיד קורא את הלייבל על האוכל שאני מכניס לפה, ומשתדל כמה שפחות לאכול ברשתות החסכניות האלו...

למה אכפת?

אני אוהב לדעת מה אני מכניס לגוף שלי, תזונה נכונה זה חלק מאוד חשוב מחיים נכונים ובריאים, חלק שנעלם ממוחם של אנשים בזמן אחרון, תראו את אחוז הסובלים מעודף משקל בישראל (במיוחד ילדים)

שמן צמחי, שהוא לרוב שמן סויה, ממש מיותר ואין שום סיבה לצרוך אותו, הוא השמן הכי פחות בריא מכל הסוגים, לעומת זאת שמן זית אמיתי בכבישה קרה הוא מקור מעולה לשומנים טובים.

אתה נושם בלי מסיכה?

יש לך סלולארי?

יש לך חשמל בבית?

אתה שותה מים (ברז או מבוקבקים)?

אתה צורך ממתיקים מלאכותיים?

כל אלה הרבה יותר גרועים מקצת חומר משמר וחומרים מייצבים ששמו ברוטב (ד"א גם שמן זית הוא שמן צמחי. זית עדיין גדל על העצים ולא מופק מהחי או בצורה סינטטית).

ככלל, אם אתה רוצה לקבל אוכל בריא וללא תוספים אתה חייב לבדוק מה האוכל מכיל. שום רוטב מוכן לא יכול להכיל רק שמן זית ולימון כי אתה תמות מהרעלה.

את הכלורופיל שמו כדי לתת לרוטב צבע ירקרק שיהיה דומה לשמן הזית. אין בו שום דבר מזיק/לא טבעי/לא בריא. כנ"ל לגבי מים/סוכר. רק החומרים המייצבים והמשמרים יכולים להיות מזיקים וגם זה לא בטוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילי, לא הבנת את כוונת פותח השרשור.

זה לא כל כך עניין של בריא/לא בריא.

פשוט כתוב בתפריט "שמן זית ולימון", ובמציאות זה כמעט הכול חוץ מזה. זה הכול.

לא הבנתי מה ניסית לומר על שמן צמחי. ההבדל בין שמן זית וקנולה

לבין כל שמן אחר (שבארץ תמיד יהיה ממקור צמחי) הוא הבדל של שמים וארץ מבחינה בריאותית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למען האמת, כשראיתי את הכותרת, זה בדיוק מה שחשבתי.

בכלל, מאז שקראתי את הספר Fast Food Nation (לא להתבלבל עם העיבוד הקולנועי השטחי והמדולל שלו),

אני כבר לא מופתע מדברים כאלה. למעשה, אני יותר מופתע כשאני נתקל מוצרי מזון טבעיים, בתפריט או בסופר.

מומלץ בחום, ולו רק להעשרת האנגלית: http://tinyurl.com/4kzs8fn

פורסם
נהג לילי, לא הבנת את כוונת פותח השרשור.

זה לא כל כך עניין של בריא/לא בריא.

פשוט כתוב בתפריט "שמן זית ולימון", ובמציאות זה כמעט הכול חוץ מזה. זה הכול.

לא הבנתי מה ניסית לומר על שמן צמחי. ההבדל בין שמן זית וקנולה

לבין כל שמן אחר (שבארץ תמיד יהיה ממקור צמחי) הוא הבדל של שמים וארץ מבחינה בריאותית.

אבל זה נכון לכל מזון מוכן. גם מיונז לא יכיל רק שמן וביצים, חומוס יכיל הרבה דברים מעבר לחומס טחינה מים לימון ותבלינים וכן הלאה.

לגבי השמן אין ספק שיש הבדלים בריאותיים אבל הצעקה בגלל שהשמן הוא צמחי היא לא במקום כי כולם צמחיים באותה המידה.

פורסם

כתבת "מזון מוכן". בשביל מה הולכים למסעדה/בית קפה ומשלמים הון תועפות,

אם לא בשביל לאכול מזון מסוג קצת יותר משובח?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשביל הפוזה?

הסיבה היחידה שתמצא אותי בבית קפה זה או כי אני חייב בגלל פגישה עסקית או כי אין שום דבר טעים ומשתלם במרחק של לפחות חצי קילומטר.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
בטח מופתע כי אומרים לך 'רוטב לימון ושמן זית ' אז אתה בהרגשה של דברים טובים ובריאים , אתה לא חושב שיש בפנים רשימה של E-260, E-211, E-202 , E-414 , וגלוטמט, עם צבע מאכל כלורופיל ,

אז אתה בטח מאלה שחושבים שקרטיב לימון זה מים סוכר ולימון ששמו מקל והכניסו להקפאה! :lol:

המקום שהם חוסכים בענק הוא דחיפת כמות ענקית של חסה לסלטים שלהם.

אתה טועה אבל זאת טעות נפוצה אצל הישראלים שחושבים שחסה זה זול וסלט מלא חסה דופק אותם.

תפוקת היבול של חסה לדונם היא מהנמוכות שיש, היא דורשת כמויות מגונות של מים הטיפול בה לאחר שנקטפה צריך להיות סופר עדין וחיי המדף שלה קצרצרים מאוד.

זאת גם הסיבה שחסה שתופה ומוכנה לשימוש עולה בין פי 5 ל פי 10 מאשר מלפפון ועגבניה (תלוי בעונה).

הלללו, פרופורציות, תמיר. מאוד מאוד מאוד יקר? מתי קנית בפעם האחרונה שמן זית איכותי?

נכון שאיזו זול, אבל בקבוק ב-30-40 ש"ח יספיק למינימום 30 מנות רוטב או לתיבול עשרות מנות סלט. חוסכים חצי שקל של המרכיב במנה שעולה 30 או 40 ש"ח?

אתה מתבונן בראיה צרכנית ביתית מאוד מצומצמת.

אם ארומה צורכים כמו בית קפה ממוצע כ 10 קוב (10 אלף ליטר, כן?) שמן בשנה בכל סניף ואם המחיר בין סויה לזית הוא 15 ש"ח לליטר, חישוב מהיר ראה לך כמה כסף נחסך במערך הרישתי. מיליונים!

כמו שכבר הזכירו פה, מעבר להתראה הראשונית על תכולת שקיקי הרוטב, כל הנושא הזה הוא טחינת מים, בקשו את הסלט ללא רוטב, בקשו חצי לימון, ליד התמי 4 יש לכם בקבוקי שמן זית כתית ובא לציון גואל.:-)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כתבת "מזון מוכן". בשביל מה הולכים למסעדה/בית קפה ומשלמים הון תועפות,

אם לא בשביל לאכול מזון מסוג קצת יותר משובח?

ארומה זו לא בדיוק מסעדה אלא בית קפה למזון מהיר. מעבר לזה רוב המסעדות נופלות בקטגוריה של מזון מוכן (כשאתה מזמין פסטה למשל אף אחד לא מבשל אותה במקום).

פורסם

איפה אתה אוכל? :shock:

אם לא הכינו את הפסטה באותו רגע, אני נכנס למטבח ושובר את המנה על הראש של הטבח.

פורסם

בגירה אני חושב שהוא התכוון לזה שהפסטה עצמה כבר מבושלת, ורק מערבבים אותה עם רוטב ומחממים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ברור!

עדיין לא מקובל עליי.

מקום שהמטבח עושה כאלה קיצורי דרך זה מקום שאני לא אדרוך בו שנית.

פורסם

בגירה, ברוב המסעדות זה ככה.

תעשה ניסוי קטן בבית. בשל פסטה והשאר אותה במים קרים. אחרי כמה שעות טבול אותה במים חמים לכחצי דקה ותראה שיהיה לך מאוד קשה להבחין בינה לבין פסטה שבושלה במקום.

פורסם

אני מזכיר לך שאני שף בהכשרתי ושעבדתי במקצוע במשך 15 שנים.

ברוב המסעדות/ בתי הקפה שמכבדות את עצמן, לא יעיזו לעשות את זה.

במטבח שבו הטבח/שף הוא אומן בקיצורי דרך, זה באמת יקרה אבל אז לך תדע איפה עוד מקצרים דרך על חשבונך,

כבר נתקלתי בעבר המבורגר שקיבל צליה מראש על הגריל במשך חצי דקה מכל צד (בכדי לתת מראה צלוי ויפה) ואת הבישול העיקרי ביצעו בעת ההזמנה... במיקרו:shock:

המבורגרים שלא הוזמנו הושארו למחרת לטיפול זהה.:evil:

אבל שוב, זה בשוליים ולרוב אתה קולט סימנים גם ביתר לחלקי המנה וביתר מנות התפריט.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מעיר את השרשור מתנומה של חודשיים, נכנסתי היום למקדונלד, הזמנתי סלט קצוץ עם רוטב שמן זית ולימון.

קיבלתי שקיקים של רוטב שכתוב עליהם :

"מיוצר עבור מקדונלד ע"י אוליביה"

הרכיבים : שמן זית כתית, מיץ לימון טבעי, מלח.

אז כנראה כשרוצים, אפשר גם בשקיקים כאלה לייצר מוצר טוב ובריא ובלי כל מיני חומצות אסקורביות ודברים שאתה לא מזהה (יש לציין שאת שקיקי הרטבים הם החזיקו במקרר).

• תוכן חדש...