Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

 

איך אני יודע מתי להחליף טיימינג? מה הסימנים לכך?

 

יש לי טויוטה סטרלט בספר הרכב רשום שיש להחליף רצועת תזמון כל 100 אלף ק"מ.

אני החלפתי בראשית 2002 אז המונה עמד על 90,000 אלף ק"מ מאז נסעתי 70 אלף ק"מ.

 

הייתי היום במוסך ונאמר לי להחליף בהסתמך על הרעש לא נערכה בדיקה?

 

האם קיימת בדיקה באמצעות מכשיר מתאים ללא פתיחת המנוע באשר ליעילות הטיימינג?

 

מה העלות החלפת הרצועה נאמר לי 1200 ש"ח האם זה מחיר סביר? .

אני שלמתי במוסך מורשה ב2001 עבור החלפת טיימינג סך של 360 ש"ח.

 

על פי מבחן השמיעה נאמר לי שאני רק צריך להחליף רצועה לא גלגלות /מותחנים ולפיכך המחיר מתייחס לרצועת התזמון בלבד.

פורסם

ע"פ AUTODATA הרכב שלך צריך לעשות טיימינג כל 105,000 ק"מ או 60 חודשים(5 שנים).

לאורך זמן גם אם הרכב לא מגיע לכמות הק"מ להחלפת טיימינג יש התיישנות של הרכיבים-רצועה הטיימינג העשויה גומי ומיסבים במותחנים.

אין מכשיר לבדיקת תקינות של מנגנון התזמון.בדיקה,אם נעשית,היא בראיה ושמיעה ונעשית בטיפולים שוטפים בין ההחלפות.

ואם הגיע הזמן ע"פ הוראות היצרן להחליף אז מחליפים,לא בודקים.

לגבי המחיר נשמע קצת גבוה רק עבור החלפת הרצועה ולא לקיט מלא אבל תמתין לעוד הערכות ממשתמשים נוספים.

היית אמור לעשות את ההחלפה בשנת 2007.הרווחת 4 שנים.לדעתי,אל תתגרה במזל ותחליף החלפה מלאה(רצועה ומותחנים).

לשיקולך.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תודה

בהתאם לספר הרכב שלי מצוין רק אלמנט הק"מ ולא אלמנט התקופה לשם החלפת טיימינג.

הדברים שלך נשמעים הגיונים לגבי הגומי.

תודה

פורסם

 

מה העלות החלפת הרצועה נאמר לי 1200 ש"ח האם זה מחיר סביר? .

אני שלמתי במוסך מורשה ב2001 עבור החלפת טיימינג סך של 360 ש"ח.

 

 

1. אל תשחק עם נושא החלפת הרצועה - קרע שלה יכול לגרום נזק גדול מאוד. כיון שהצועה שלך בת 8 החלף אותה בהקדם.

2. לגבי הצעת המחיר - אני מניח שהיא כוללת לא רק את הרצועה אלא עוד רכיבים. נסה לברר מה בדיוק יוחלף, ואם יש המלצה לנצל את אותו פירוק כדי להחליף, כטיפול מונע, עוד רכיבים, בכך תחסוך לא מעט עלות עבודה בעתיד (גם אם כרגע תהיה לך הוצאה יותר גדולה). תרויח שקט שאתה פטור מטיפולים גדולים לכמה שנים, וגם ביקורים חוזרים למוסך ותשלום תמורת עוד ועוד שעות עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

המחיר יקר מאוד!!!! ואני אומר זאת בעודף תוקפנות!! על מה ולמה?!

אם אני לא טועה אצלך זה קאמשאפט 1 ומותחן 1 בין הקאמשאפט לקרנקשאפט. גם אם הוא יחליף לך על הדרך משאבת מיים וזה דיי מומלץ זה לא אמור לעבור את ה-800 ש"ח!

 

 

********הערת ההנהלה**********

בלי תוקפנות בבקשה,

ראשית, קרא את הכללים וההנחיות לכתיבה בפורום הטכני,

בכללם, אישור שימוש מרובה בסימני קריאה.

תודה.

***************************

:)
פורסם

במוסך נאמר לי שיוחלף רק רצועת התזמון ולא מעבר וזה על סמך שמיעה בלבד.

לא ידוע לי אם זה כולל מעבר אבל מהשוואה להחלפת רצועה שנעשתה בעבר במוסך מורשה יבואן אז המחיר נראה מאוד יקר אלא אם זה כולל החלפת אלמנטים נוספים אבל לשם אלמנטם נוספים לדעתי יש לפתוח את המנוע.

 

ועוד שאלה האם החלפת הרצועה דורשת מומחיות מיוחדת או שכל מכונאי סביר יכול לעשות זאת בהצלחה?

פורסם

מוזר.

אני רואה את המחירים פה ואני ממש מקנא.

אצלי 2 מוסכים רוצים בין 1500 ל1700 שח לטיימינג (גלאנט 2001)

אם זה 360 שח זה ממש בדיחה

פורסם

לגבי ה360 שים לב מדובר בשנת 2001

יתכן ןהוחלפה רק הרצועה

ומאידך מדובר במוסך יבואן שאמור להיות יקר יותר

פורסם

למי שמיתעסק בתחום המכונאות והרכב אין בעיה לעשות טיימינג אם הכל נעשה לפי הכללים שזה אומר סימנים של הפולים במקום הנכון ומתיחת הרצועה כמו שהיצרן מגדיר.

:)
×
×
  • תוכן חדש...