Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי בשביל נהג מונית הכי חשוב שהרכב יהיה אמין לאורך זמן ועם כמה שפחות תקלות.

פשוט חושב להשתמש בעובדה זו בין השאר, בשביל לקנות רכב חדש מסוים.

פורסם

בגדול כן אבל אז אתה נתקע עם אותה הבעיה שהרוב המוחלט של הדגם אותו אתה מתכנן לקנות - סביר להניח, יהיה מונית לשעבר.

ופה מתחיל סרט אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התכוונתי שאני אשתמש בעובדה זאת בשביל לקנות רכב חדש ולא משומש. נהגי מוניות הרי לא ישתמשו ברכב לא אמין.

פורסם

נראה לי שפותח השרשור התכוון למשהו אחר. תקן אותי אם אני טועה.

אתה שואל בעצם, אם למשל אתה רוצה לקנות רכב חדש מהחברה, ואתה אומר לעצמך : "ואללה נהג המונית בחר לקנות אוקטביה כי היא בטח אמינה, אז אני אקנה גם אוקטביה חדשה מהחברה".

שונא גזענים !.

פורסם
התכוונתי שאני אשתמש בעובדה זאת בשביל לקנות רכב חדש ולא משומש. נהגי מוניות הרי לא ישתמשו ברכב לא אמין.

"על הנייר" - לפחות ככה זה אמור להיראות.

חוץ מזה, ולא פחות חשוב - הרכב אמור להיות מתאים לשימושים שלך (ולא תקנה למשל אוקטביה TDI אם אתה נוסע ממש מעט. לפחות אני חושב שאין בזה טעם).

alfa 156 2.5.

פורסם

זו נקודה יפה לראות את זה מצד שני הרבה פעמים חברות כאלו רוכשות רכב בגלל שהן מקבלות עליו דיל טוב או שיש להם את היכולת להשיג לו חלקי חילוף ממש בזול ואז פחות משנה להם האמינות או תצרוכת הדלק.

תביט סה"כ בגוף שנקרא צה"ל - הם קנו לא מעט פעמים רכבים שהאמינות שלהם בוא נאמר - רחוקה מלהיות גולת הכותרת - אבל אם זאת נסעו עליהן שנים ארוכות בגלל שמלאי החלפים היה זול וזמין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הדוגמא של צה"ל לא ממש נכונה, משום שמדובר בגוף גדול שרוכש את הרכבים שלו באמצעות מכרזים. אם קרסו זכתה אז הצבא נתקע עם הקנגו כמה שנים טובות...

לעומת זאת נהג מונית פרטי מפעיל שיקול דעת עצמי, ובוחר את הרכב הטוב עבורו בלי אינטרסים מהצד.

פורסם

לטעמי כן.

נהגי מוניות זקוקים לרכבים אמינים כמה שיותר, הם עושים מאות קילומטרים ביום (ולפעמים אני מניח שיותר) וזקוקים לרכב שיעמוד בעומס, בנהיגה מרובה ללא הפסקה ועצירות, שיהיה חסכוני בדלק וכדומה. לכן אני מאמין שהם בוחרים ברכבים אמינים ואיכותיים.

עובדה למשל שלא רואים דגמים של מוניות שפעם היו נרכשות כמוניות (כמו סיטרואן למשל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש בארץ הזו גם חברות מוניות בגודל של צי קטן - אני לא דיברתי על הנהג הפרטי בהכרך.

תראה - אם אתה רואה שפתאום במהלך העשור האחרון במקום שכל מונית שניה תהיה מרצדס כל מונית שניה היא לפתע סקודה

אז כנראה ש:

א. מרצדס כבר לא מה שהם היו - זה די נכון בחצי הראשון של העשור אפרופו.

ב. המכוניות העממיות השתפרו לעין ערוך וזה פשוט טמטום לרכוש מרצדס - זה מאוד נכון, כל בעל מונית שהסיע אותי לשדה תעופה והיה לו רכב כמו הפורד מונדיאו החדשה או סקודה סופרב טוענים שהרכבים האלה כמעט ולא נופלים בכלום מהמרצדסים ואפילו מחלק מהדגמים הם יותר נוחים. אפילו בעלי מונית עם קיה מג'נטיס אמרו שאין להם שום טעם להשקיע במרצדס כשרכב קוריאני נותן להם כל כך הרבה תמורה...

ג. כנראה שאכן מדובר ברכב או אפילו מותג\יצרן מאוד אמין.

בכלל בעשור האחרון תחום המוניות עבר מהפך ואתה רואה פתאום המון מוניות קטנות כמו קיה ריו 1.5 טורבו דיזל מסתובבות על הכביש.

אני חושב שזה קורה בעיקר בגלל שרוב תעשיית הרכב משקיעה היום בנושא האמינות - גם אם תיקח רכב כמו פג'ו 206 שיש עליו המון פוסטים בטכני ואחזקה - סה"כ מדובר ברכב אמין... נקודה למחשבה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אבא שלי נהג מונית ולכן אומר את זה חד משמעית גם משיחה עם חברים שלו

1. הרכבים נבחרים משיקולים של עלויות טיפולים ואחזקה, וגם כמה היבואן מוכן לבוא לקראתם בהנחה ובמימון ראו ערך התרסקות סקודה ועליתה של קיא בייחוד בתחום המוניות (בתחום המכירות)

2. לא בהכרח הרכבים שנהגי המוניות יבחרו הן הטובות ביותר בתחום, ולכל אחד השיקולים שלו, מונית מרצדס חדשה עולה כ140~K תלוי בדגם, סקודה לא רחוקה ומגרדת את ה110-100~ בעוד קיא ריו עולה כ60-70 והקארנס אבא שלי קנה אותה בזמנו לפני שנה וקצת ב95K היא כבר היתה על הכביש כולל רישוי אגרות וכל שאר השטויות

3. בדיעבד הסקודה היתה המכונית הכי לא אמינה שראיתי מיימי ולא רואה ממטר את הסטיגמה הצרפתית, זה התחיל עם פאביה בת 6 לפני כ8-9 שנים אני לא זוכר בבירור את התקופה, אבל הרכב הזה היה א כול צרות ברמות לא יאומנות, עד שלאבא שלי נמאס והוא השתדרג לאקוטביה בת 4, וזה מה שנקרא מהפח של הפחת, מבחינת אמינות טיפולים היא שרדה יפה, הבעיה היתה שמחירי הטיפולים עלו בהתאם לכח העולה של סקודה על כבישי ארצינו באותה התקופה, וכל טיפול היה סופר יקר, והבלאי כשהוא הגיע (דברים טובים באים בשלשות לא ? )..., ולא אדבר על זה שבמשך 4 שנים אבא שלי החליף 3 פעמים גיר לרכב (אוטומט). עד שעבר לקארנס, רכב עם 0 נוחות ישיבה, זללן דלק ברמות על, טיפולים דיי יקרים יחסית לרכב דיזל, בנתיים אחרי כ90K הוא מפגין אמינות אבל ימים יגידו אם הקניה היתה שווה או לא...

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד... נהג מונית נוסע המווווון קילומטרים ביום, ז"א שמרכיב ההוצאה העיקרי שלהם על הרכב זה לא חלפים או טיפולים אלא דווקא צריכת סולר\דלק. זה שהמון נהגי מוניות לקחו קיה ריו זה לא אומר שהיא אמינה כמו מרצדס או אוקטביה, רחוק מזה, פשוט צריכת הסולר שלה מגוחכת יחסית... אז גם אם יוצא לו להחליף אינג'קטורים בתדירות גבוהה יותר מלמשל באוקטביה, הפער בצריכת הסולר מכסה על זה כמה פעמים...

במקרה לפני חודשיים נסעתי עם נהג מונית למוסך להביא את הרכב וזה בדיוק מה שהוא אמר לי, סיפר לי על המחיר הלא נורמלי שדורשים ממנו עבור אינג'קטור יחיד למרצדס... הוא אמר לי שבקיה ריו הוא היה מחליף את כל הארבע במחיר הזה, וצריכת הסולר שלה משהו כמו 1/18 בממוצע ככה שזה יוצא הרבה יותר משתלם ממרצדס (לפי מה שהוא אמר לי המרצדס שלו עושה 1/9 בערך)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הרי בשביל נהג מונית הכי חשוב שהרכב יהיה אמין לאורך זמן ועם כמה שפחות תקלות.

פשוט חושב להשתמש בעובדה זו בין השאר, בשביל לקנות רכב חדש מסוים.

ממש לא עושה שכל.

-האם אתה מתכונן להשתמש ברכב החדש כמונית או דמוי מונית? כלומר האם אתה מתכונן לעשות מאות קילומטרים ביום? אם לא, אין משמעות לתקלות הקורות לאחר מאות אלפי ק"מ.

-ישמע לך מוזר, אך חלק חשוב בבחירת רכב ע"י נהג מונית הוא עלות הטיפולים שלו לאורך חייו כמונית אצל הנהג הספציפי. ברכישת רכב חדש כמונית זמן האחריות מהווה פרמטר חשוב (נהגי מוניות הרוכשים רכב חדש מחזיקים אותו בדרך כלל כ 4-5 שנים) ויצרנים איכותיים יכולים (ונותנים) אחריות לרכבים גם כאשר משתמשים בהם כמונית. לסבר את האוזן, במרצדס היה נהוג לתת אחריות "מפגוש-לפגוש" למשך 3 שנים (ללא מגבלת קילומטר!). רכבים לאחר תקופת האחריות מטופלים מה שיותר מהר ומה שיותר זול בחלפים סוג ז'.

נקודה שהתעלמו ממנה היא שכאשר רכב מסוים משמש כמונית אז החסרון הוא שהוא נהפך להיות "גניב" יותר, היתרון הוא שנוצר יבוא מקביל של חלפים (מקורים ותחליפיים) ומספר גדול יחסית של מוסכים המתמחים ברכב.

פורסם

יכול להיות שגם פה לכל נהג מונית יש דעה משלו ויש השפעת שיטת ה"יש להרבה", כמו שקורה לנו עם רכב פרטי לשימוש אישי.

מישהו זוכר תקופה שהיו מוניות ב.מ.וו. דיזל, 524 נדמה לי, שהיו נפילה ענקית לנהגי המוניות?

אז ניסו. כמו שהיום מנסים מכוניות סיניות וכמו שפעם עמישראל ניסה סובארו.

יש מה שמצליח, יש מה שלא.

הדוגמה של צה"ל או כוחות בטחון לא מתאימה, כיוון שהשיקול העיקרי שם זה העלות במיכרז, חשבונאות מסויימת, בלי קשר לבטיחות, טיב, נוחות וכיו"ב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...