Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת שאלות מאוד כלליות. נתחיל בשאלות יותר ספציפיות:

- מה אתה רוצה לשפר?

- מה מפריע לך בבלמים כמו שהם היום?

- (הכי חשוב): מה השימוש שלך בבלמים? יומיומי? יומיומי ספורטיבי? מתגרזן כל סופ"ש? או "רק ימי מסלול מעניינים אותי, שאר הזמן הרכב מושבת"?

בהתאם לתשובות, אפשר יהיה לעזור יותר.

בדיוק.

חייבים להבין מה מפריע נכון להיום.

בכזה רכב, השיפור הראשון חייב להיות צמיג איכותי הרבה יותר !!!

בדיוק!!!!!!!!!

ולא רק בכזה רכב - בכל רכב.

נדיר מאוד שקיטים וכו' באמת מקצרים מרחק בלימה.

מה שהם כן עושים זה נותנים יותר משוב לנהג ויכול לספוג הרבה יותר חום בלי לדעוך או/ו להיסדק.

בשביל מרחק בלימה מקוצר - זה אך ורק צמיגים (דביקים יותר, גדולים יותר, וכו').

לשיפור ההתחושות ועמידות נגד דעיכה שיפור הכי פשוט וזול זה לרענן נוזל בלמים או אפילו לשדרג אותו לאיכותי יותר.

נ.ב. כיף לקרוא שירשורים על שיפורי צמיגים ובלמים ולא רק על "איך אני שם דורבו גדול באוטו שקניתי אתמול? בתקלות check engine, כריות אוויר ו-ABS אני אטפל אחר כך כי זה לא חשוב".........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה היא, למה אתה מרגיש בכלל שהברקסים לא מספיקים?

בלי לזלזל, בשביל ה20 קג"מ שיש לך לא צריך להחליף ברקסים, לא צלחות ולא קליפרים.

אני משפרים הספקים במעל 50 אחוז מהמקור ולא נוגעים בברקסים.

אתה יכול להחליף רפידות השאלה אם באמת זה "יעשה את ההבדל".

בן.

איך קשור קג"מ לברקסים ?

הכל עניין של אופן שימוש, אם הוא עושה כל יום כבישי הרים במהירות ברור שיתבשלו הברקסים מהר.

הנתון של ה50 אחוז שטות מוחלטת.

גם אם יש לך APR STAGE 752 ואתה רגוע כל הזמן אין צורך בברקסים משופרים.

פורסם

העניין של ה50 אחוז הוא שטות?

שירוקו עם 220 כ"ס שבמקור היא 160, זה תוספת של 80 כ"ס שזה בדיוק 50 אחוז מההספק המקורי.

המומנט עולה ל33 מ25 קג"מ.

עדיין לא שמעתי שמישהו החליף בשירוקו עם עדכון תוכנה ברקסים.

הכוונה שלי היתה שזה לא שיש לאוטו הספק גבוה מאוד לעומת ברקסים מאוד קטנים.

הרכב תוכנן שהברקסים יספיקו להספק שהוא הגיע איתו.

ברור שאם כל שניה תלחץ על הברקס הוא יתחמם ויאבד מהיעילות שלו, אבל זה זהה לכל רכב שמגיע במקור גם עם 400 כ"ס.

Got To love It

פורסם

בלמים מתוכננים בעיקר לפי משקל הרכב וגם לפי מהירות/האטה שצריך לתת לרכב.

זה למה בלמים של ברלינגו בעלת 70 כ"ס גדולים יותר מבלמים של 106 "חמה" וחזקה.

פורסם
העניין של ה50 אחוז הוא שטות?

שירוקו עם 220 כ"ס שבמקור היא 160, זה תוספת של 80 כ"ס שזה בדיוק 50 אחוז מההספק המקורי.

המומנט עולה ל33 מ25 קג"מ.

עדיין לא שמעתי שמישהו החליף בשירוקו עם עדכון תוכנה ברקסים.

סוף סוף הבנתי את הסיבה שטוענים שלשירוקו 1.4 הולכים מנועים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, סוף סוף אולי תפסיקו להיות מוזנים משמועות.

אין שום קשר בין זה שהלכו מנועים לבין אנשים שביצעו עדכון. לבן של הבוס שלי הלך בגולף tsi מנוע אחרי 30 אלף קילומטר(הרכב חצי שנה על הכביש). והוא לא שינה שום דבר באוטו!

בנוסף, לא תמיד זה ״הלך מנוע״ אלא למוסכים יותר נוח להחליף את כל המנוע מאשר להתחיל לבדוק מה הבעיה! הרי הם מקבלים על זה כסף, זה לא משנה להם.

Got To love It

פורסם

אין שום קשר בין זה שהלכו מנועים לבין אנשים שביצעו עדכון.

צודק, נעזוב שמועות ונחשוב בהגיון: היכן שמעת על יצרן שמעלה הספק וחשוב מכך, מומנט (נעזוב את זה שזה אותו דבר, נדבר על הרעיון), ב-50% (!) מבלי לשנות שום דבר במנוע? בדקתי למשל את ההבדלים בין קופרה לקופרה R. שינוי של 25 כ"ס בסה"כ, אבל הם עדיין מצאו לנכון לחזק כמה מהחלקים במנוע. אולי זה רק אני - אבל לי זה לא מסתדר. היצרנים תמיד משאירים מקום לשיפורים - מסכים, אבל 50% נראה לי באופן אישי - מוגזם. אין ספק שאפשר לשפר ולא לנצל ואז לטעון שהכל בסדר. גם שימוש מתון כנראה יהיה בסדר, אבל שימוש אמיתי ברכב כפי שהיצרן מוציא אותו - אשרי המאמין.

ורק כדי שיהיה קשר לשרשור - שאלה: האם הבלמים בשירוקו 1.4 160 וה-2.0 זהים? (לא נשמע לי הגיוני על פניו...)

פורסם

חוץ ממיאטה NA כמובן ששם המנוע מקבל 50% תוספת בלי לצייץ :)

אפילו 100% בלי חיזוקים פנימיים הוא סופג (אבל זה מתחילים להיות קצת גבולי).

אין על הנדסה מלפני 30 שנה - היום כבר לא בונים כך........

פורסם

יש לי גם דוגמא!

GTI דור 6 סטוק -

210 כ"ס.

GTI דור 6 + טורבו K04 -

330 כ"ס.

שיפור של 120 כ"ס ללא שינויים במנוע חוץ מתוכנה שזה כמעט מיאטה NA שלמה (130 כ"ס?) . :)

פורסם
צודק, נעזוב שמועות ונחשוב בהגיון: היכן שמעת על יצרן שמעלה הספק וחשוב מכך, מומנט (נעזוב את זה שזה אותו דבר, נדבר על הרעיון), ב-50% (!) מבלי לשנות שום דבר במנוע? בדקתי למשל את ההבדלים בין קופרה לקופרה R. שינוי של 25 כ"ס בסה"כ, אבל הם עדיין מצאו לנכון לחזק כמה מהחלקים במנוע. אולי זה רק אני - אבל לי זה לא מסתדר. היצרנים תמיד משאירים מקום לשיפורים - מסכים, אבל 50% נראה לי באופן אישי - מוגזם. אין ספק שאפשר לשפר ולא לנצל ואז לטעון שהכל בסדר. גם שימוש מתון כנראה יהיה בסדר, אבל שימוש אמיתי ברכב כפי שהיצרן מוציא אותו - אשרי המאמין.

ורק כדי שיהיה קשר לשרשור - שאלה: האם הבלמים בשירוקו 1.4 160 וה-2.0 זהים? (לא נשמע לי הגיוני על פניו...)

אף אחד לא דיבר על שינויים פנימיים במנוע!

אני דיברתי על כך שיש הרבה רכבים שמעלים מעל 50 אחוז הספק ולא משנים כלום מערכת הבלימה.

ובלי שום קשר, חסר איביזות 20VT שהגיעו ל350-400 כ"ס על מנוע סגור?

Got To love It

פורסם
כולכם טועים.

בכזה רכב, השיפור הראשון חייב להיות צמיג איכותי הרבה יותר !!!

מה יעזרו רפידות קרמיות, דיסקים 312 מחורצים, או קליפר משושה בוכנות, על צמיג עם TRED 350 במקרה הטוב ?

ליאור

צודק בהחלט.

אין טעם לשפר את הבלמים עד שאתה לא מגיע למצב שהבלמים לא מסוגלים לנעול את הגלגל\לגרום ל-ABS להיכנס לפעולה. היוצא היחידי מהכלל הוא אם אתה מבצע נסיעה ספורטיבית רציפה לאורך זמן או בכביש הררי ואתה רגיש שהבלם מתחיל לדהות, במקרה כזה אפשר לשקול מעבר לדיסקים מחוררים, אבל לא בהכרח גדולים יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כאילו שלא היו מספיק תגובות -

אני גם טוען שהשיפור הכי נכון הוא תחילה להחליף צמיגים. אפילו לשנות מידה.

צמיגים איכותיים ושמנמנים יותר יספקו יותר אחיזה - וזה כמובן ישפר גם את הבלימה.

אחרי זה נמשיך.

פורסם

אני רוצה לשאול את פותח השרשור, איזה רכב היה לך לפני כן?

אולי אתה רגיל מהרכב הקודם ללחוץ קצת ולהרגיש מיד את הבלימה? ועכשיו, בפולו צריך להפעיל יותר כח על דוושת הבלם.

בדיוק כזאת היתה ההרגשה שלי, כאשר נפרדתי מרנו קנגו DCI ועברתי לג'מפי. בקנגו רק נגיעה קטנה במשקל נוצה היתה מספיקה כדי לבלום חזק.

לקח לי כמה חודשים עד שהתחלתי להרגיש בנוחות לגבי הבלימה בג'מפי. מדי יום אני גם נוהג בברלינגו 2010 (צורה ישנה) - כאן צריך ללחוץ עוד יותר חזק.

ובקשר לצמיגים מקוריים, לברידג'סטון B250 יש TW 200, צמיג טוב מספיק לרכב סטנדרטי לנהיגה רגילה (אותו הדגם ישנו גם בסובארו B4 עם 160 כ"ס).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין טעם לשפר את הבלמים עד שאתה לא מגיע למצב שהבלמים לא מסוגלים לנעול את הגלגל\לגרום ל-ABS להיכנס לפעולה.

היוצא היחידי מהכלל הוא אם אתה מבצע נסיעה ספורטיבית רציפה לאורך זמן או בכביש הררי ואתה רגיש שהבלם מתחיל לדהות, במקרה כזה אפשר לשקול מעבר לדיסקים מחוררים, אבל לא בהכרח גדולים יותר.

לא בטוח שאני מסכים עם המשפט הראשון שלך - אבל משפט השני הוא טעוווווווווווווות - מחררים את הדיסקים להורדת משקל לא לשיפור בלימה ולא לשיפור קירור צלחות.

להיפך - בשימוש אגרסיבי ואינטנסיבי צלחות מחוררות זו צרה צרוררה שחוץ מסדקים ללא הפסקה לא עושה כלום.

אלא אם כן אתה הולך על צלחות סופר מקצועיות - לא, ממש לא EBC ולא DBA ואפילו לא BREMBO (שלרוב צלחות rebadged די פשוטות של יצרנים פשוטים).

צלחות רציניות כאלו יכולות בשקט לעלות 500$ ליחידה. בארה"ב. לפני משלוח ומיסים.

אני בטוח שבארץ אף אחד לא עם פולו, לא עם גולף ולא עם קופרה לא מתכוון לשים דבר כזה. וגם לא צריך. אלא אם כן אתה עולה לסיבוב של DTM או משהו כזה.....

בקיצור - לא לצלחות מחוררות !!!!!!!!

פורסם

לגבי המשפט הראשון זה פיזיקה בסיסת, הקליפר לוחץ על הרפידה וגורם לכוח חיכוך על הדיסק שמתרגם למומנט על הדיסק שעובר דרך הציר למומנט על הגלגל שגורם לכוח נגדי לכיוון הנסיעה של הרכב. אם הכוח לא גדול מכוח החיכוך המקסימלי שבין הצמיג לכביש הצמיג לא ינעל וה-ABS במידה ויש לא יתחיל לעבוד. אם הגעת למצב שהגלגל ננעל הגדלת הדיסק ו\או קליפר חזק יותר ו\או רפידות בעלת מקדם חיכוך גבוהה יותר, לא ישפרו את יכולת הבלימה, הם רק יפחיתו את מידת המאמץ הדרוש על מנת להגיע לנעילה.

לגבי החלק השני, אשמח לסימוכין כלשהו בעניין, שכן הטענה שלך נוגדת את ההגיון מכמה סיבות:

1. התרומה להפחתת המשקל נמוכה, שלא לומר אפסית.

2. בהרבה רכבי ספורט רק הקדמיים מחוררים, שזה הגיוני אם זה נועד לקירור שכן על הקדמיים נופל רוב העומס.

ובלי קשר לא טענתי שדיסקים מחוררים תורמים לשיפור כוח הבלימה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...