Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שמספר יצרנים, מפברקים נתונים בהקשר להספקים וכד'.. על המגבר.

רציתי לדעת אם ניתן לבדוק מהו ההספק האמיתי שהמגבר מסוגל להוציא ?

תודה מראש .

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרעיון היחידי הפשוט שעולה בדעתי הוא לשים ברדיודיסק תדר מסויים של סינוס (עדיף בתדר נמוך), לחבר וולטמטר במקביל ואמפרמטר בטור, ואז להגביר את ה-GAIN עד שהמתח המקסימלי לא משתנה יותר. למדוד את הזרם המקסימלי ואז לפי נוסחת ההספק: P=I*V מקבלים את ההספק המקסימלי. מחלקים את הספק שהתקבל ב-2 ומקבלים את הספק ה-RMS.

ASTRO (תמיר) עושה מדידות הספק, אז הוא צריך לדעת יותר.

פורסם

זה לא ממש נכון

צריך לחבר וולטמטר ואמפר-מטר

אז לפי הנוסחא P=I*U*COSa

כאשר a היא זיוות המופע בין הזרם למתח

נ.ב. אהה שכחתי שצריך גם לחבר כמובן רמקול גם, כי צריך שהמגבר יהיה מחובר להתנגדות (עכבה) של 4 אום (או 2 אום אם זה אפשרי)

פורסם
הרעיון היחידי הפשוט שעולה בדעתי הוא לשים ברדיודיסק תדר מסויים של סינוס (עדיף בתדר נמוך), לחבר וולטמטר במקביל ואמפרמטר בטור, ואז להגביר את ה-GAIN עד שהמתח המקסימלי לא משתנה יותר. למדוד את הזרם המקסימלי ואז לפי נוסחת ההספק: P=I*V מקבלים את ההספק המקסימלי. מחלקים את הספק שהתקבל ב-2 ומקבלים את הספק ה-RMS.

ASTRO (תמיר) עושה מדידות הספק, אז הוא צריך לדעת יותר.

אם כבר מחלקים בשורש 2 שזה ההספק הממוצע (RMS)

וליוסי - למה צריך להחשיב את הזוית המופע? הרי הזרם באותו מופע כמו המתח, לא?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

א. מחלקים בשתיים ולא בשורש 2 כי אתה מדבר על הספק אפקטיבי ולא על מתח או זרם אפקטיבי.

ב. לא כופלים במקדם ההספק מאחר והמדידות מתח שלך הם RMS.

ג. על אחת המדידות ניתן לוותר עפ"י הביטויים הבאים. p=IXIXR או p=VxV/R. צר לי רך אני לא יודע איך לכתוב בריבוע.

פורסם

שכחתם את הדבר הכי חשוב ! - את המדידות עושים על נגד מבחן של 4 אוהם.

עכשיו מודדים מתח (מקביל לנגד) וזרם (בטור לנגד) וכופלים.

זהו 8)

פורסם

כמובן שעושים את המדידות כשכל המערכת מחוברת! אין ספק בכך! צריך להיות עומס על המגבר.

עכשיו מודדים מתח (מקביל לנגד) וזרם (בטור לנגד) וכופלים

זה לא פשוט כל כך.

פורסם

אוקיי דיי !! אני עושה סדר בבלגן

שמודדים מתח (או זרם) חילופין (מה שיוצא מהמגבר) אז המולטימטר נותן מתח (או זרם) ממוצע (אפקטיבי, RMS), אז לא צריך לכפול,לחלק לזי*ן או לא יודע מה.

פשוט P=I*U גם צריך לבדוק את זוית המופע, אם היא 0 אז זה הנוסחה, אם היא שונה מאפס (שוב אני לא בטוח שהיא שונה מאפס) אז צריך לכפול את ההספק בCOS הזוית.

כל המדידות נעשות כאשר מחובר רמקול למגבר!

פורסם

תלוי גם איך אתה מודד. אם אתה מודד על מצב AC, אז זה נותן לך את הממוצע.

אם לפי השיטה שלי (לפי דעתי היא יותר מדוייקת), אתה נותן ל-HU לייצר סינוס, ואז אתה מודד את ה-PEAK של המתח או הזרם, ולפי זה מחשב את ההספק המקסימלי (הסינוס הוא קבוע ואתה מוצא לפיו כל פעם את ה-PEAK).

*** צריך לפתוח פה פורום של ייעוץ בנושא חשמל ואלקטרוניקה (תמיר יהיה המנהל) 8)

פורסם

זה רעיון טיפשי לחלוטין למצוא MAX

נתון ה MAX לא נותן לך שום דבר חוץ ממספר גדול (שזה טוב לחנויות).

אפילו חברת החשמל משתמשת בנתון RMS, כן המתח האפקטיבי (RMS) הוא 230V ברשת החשמל בבית,

שזה משהו כמו 324V MAX (שזה ממש לא אומר לנו כלום, אפילו לא ידעתם את זה נכון?)

• תוכן חדש...