Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אתם לא יורדים לסוף דעתי.

- כשאמרתי לא שם לב התכוונתי למהירויות כמו 130.

- נכון נהג שנסע על 170 צריך להיענש אבל הוא בשליטה מסוימת.

לעומת זאת:

אדם שיכור שמתיישב מאחורי הינו חסר שליטה לחלוטין! אל תעשו השוואה בין אדם פיקח שמודע שהוא מבצע עבירה לבין שיכור חסר שליטה לחלוטין.

Bimmer

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנחנו מדברים על "שיכור" לפי הגדרות החוק. בן אדם ששתה פחית בירה או קצת יותר יכול למצוא את עצמו "שיכור". אבל חברת ביטוח תשמח לא לשלם את הנזק שנגרם, לא משנה אם זה קשור או לא.

פורסם
אל תסטה מהנושא - אתה כתבת שחברת הביטוח צריכה לשלם בכל מצב בו נגרם נזק לרכוש - והדבר פשוט לא נכון.

שים לב, לא כתבתי "בכל מצב", אלא התייחסתי לגבי המקרה שאנו דנים.

אתה משווה שני דברים שונים: בין אם בעל הרכב במודע גרם נזק (נכנס בקיר/שרף/חתך/ריתך או כל דבר אחר) כדי להוציא כסף מביטוח, לבין נהג שביצע תאונה בזמן נהיגה.

האם זו הדרך- לשתות אלכוהול (בכוונה תחילה) בכדי להגדיל סיכוי לתאונה וכך בסופו של דבר לקבל פיצויים מפוליסת המקיף ?

מקווה שעכשיו אני יותר מובן.

פורסם

האם זה:

...בעל הרכב במודע גרם נזק (נכנס בקיר/שרף/חתך/ריתך או כל דבר אחר)...

לא אותו הדבר כמו להתיישב שתוי מאחורי ההגה? לדעתי אין הבדל.

Bimmer

פורסם
האם זה:

לא אותו הדבר כמו להתיישב שתוי מאחורי ההגה? לדעתי אין הבדל.

שתוי לפי החוק אין פירושו חוסר שליטה.

והראיה שכל מדינה קובעת לה רף אחר של רמת אלכוהול , שמעליה , נקבע שאתה שיכור.

לא פעם ולא פעמיים , נבדקים נהגים , המכשיר מראה רמת אלכוהול הגבוהה מהמותר בחוק , ומבצעים את כל בדיקות המאפיינים בהצלחה, כמו ללכת ישר הבאת אצבע לאף בעיניים עצומות , מדברים לעינין וכו'

אם יוגש עירעור על פסק הדין הזה בידי עו"ד טוב פסק הדין יתבטל.

השופט עירבב בין נהיגה תחת השפעת סמים שהשימוש בהם אסור על פי החוק ללא קשר לעבירות תנועה, לבין נהיגה בשכרות .

אלכוהול עדיין מותר בשימוש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ש

אלכוהול עדיין מותר בשימוש.

זה שהוא עדיין מותר בשימוש לא אומר שהוא לא משבש בכל זאת משהו קטן אצלך (לא רק אצלך ספציפית-אני לא בא להעליב ח"וח, הכוונה עקרונית).

אני יודע שאם אני שותה בירה, אני מגיב לאט יותר. זה בדוק (לא על נהיגה. אני לא עושה את זה. במשחקי מחשב...).

ולא בא לי לא לשים לב לבלימת חירום של הרכב מלפניי בגלל שהמוח קולט אותה 0.5 שניות מאוחר מדיי ולמצוא את עצמי בתוך הת*ת שלו. או לא לשים לב למהירות שלי, כי אני מרוכז במה שקורה מקדימה, או שאני לא רואה את הבחור שמה, על קקנוע, בצד הרכב שלי, בזמן שאני זז אנה ואנה, ימינה ושמאלה על הנתיב, כי ישר זה עקום ולהיפך.

'קצת הגזמתי, קצת היקצנתי, אבל הכוונה ברורה.

ברגע שאתה עולה שיכור או שתוי לרכב, אתה מבצע עבירה על החוק, והחוק לא צריך להגן עליך אם עשית זאת בכוונה תחילה. למה שיתנו "הטבות" כמו זכות לפיצוי במקרה של תאונה לשיכור שהורג מישהו?

חלאס. עם כל העצבים על "שילמתי, מגיע לי", אתם לא היחידים על הכביש, ולא מתאים לי שאיזה אדיוט שיכור ינסה לעבור דרך האוטו שלי במופע הקסמים שהולך אצלו בראש שהוא יכול לעבור דרך עצמים קשיחים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשביל זה קיימת חברת ביטוח , גרמתי לתאונה ביטוח צריך לשלם גם אם הייתי צודק גם אם הייתי לא צודק.

יש השתתפות עצמית וזהו. הם פשוט ניהיו חמדנים יותר ויותר .

הם לא מפסידים כסף .

פורסם

ראה ברווז

בישראל נקבע רמה מסויימת בגרמניה רמה אחרת , כלומר אין מדובר במשהו מדעי .

מסכים איתך כי אלכוהול פוגם בעירנות, ולכן יש מדינות שאצלם הרמה היא אפס אלכוהול.

לכן קובע המחוקק סנקציה פלילית לעבירה של נהיגה בשכרות כמו שהוא קובע כך לגבי סמים, או לגבי מהירות מופרזת.

עכשיו בוא נבדוק את השלכות פסק הדין הזה.

אתה נוסע לתומך במרצדס החדשה שלך ונכנס בך רכב שנהגו שתוי.

לפי פסק הדין הזה חברת הביטוח של השיכור לא תשלם לו על נזקיו ולא תשלם לך על נזקיך.

נראה לך הגיוני.

פוליסת הביטוח התקנית קובעת כי נהג שנסע תחת השפעת סמים לא זכאי לפיצוי , היא אינה כוללת אלכוהול בחריג הזה,

ורק השופט המלומד החליט להקיש מכאן לכאן.

טעה השופט המלומד, לדעתי .

כך גם סבור המפקח על הביטוח שבטיוטה שהוציא וטרם אושרה מתייחס חנקודה הזאת באופן ספציפי ומכריז החריג לא חל על אלכוהול.

ובאופן אישי אני לא נוהג אם אני שותה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני יודע שאם אני שותה בירה, אני מגיב לאט יותר. זה בדוק (לא על נהיגה. אני לא עושה את זה. במשחקי מחשב...).

ואם אתה נוהג אחרי יום עבודה קשה, או אחרי שיצאת לטיול ב-6 בבוקר וחוזר מאוחר בלילה, או אחרי ארוחה כבדה ביום חם, או סתם אחרי נסיעה של 500-600 או 1200 ק"מ אתה לא מגיב יותר לאט? זה בדוק לא במשחקי מחשב, אלא בנהיגה.

.

ולא בא לי לא לשים לב לבלימת חירום של הרכב מלפניי בגלל שהמוח קולט אותה 0.5 שניות מאוחר מדיי ולמצוא את עצמי בתוך הת*ת שלו. או לא לשים לב למהירות שלי, כי אני מרוכז במה שקורה מקדימה, או שאני לא רואה את הבחור שמה, על קקנוע, בצד הרכב שלי, בזמן שאני זז אנה ואנה, ימינה ושמאלה על הנתיב, כי ישר זה עקום ולהיפך..

מאיפה כול הפרטים, הרי אתה לא עושה "את זה"?

.

ברגע שאתה עולה שיכור או שתוי לרכב, אתה מבצע עבירה על החוק, והחוק לא צריך להגן עליך אם עשית זאת בכוונה תחילה. למה שיתנו "הטבות" כמו זכות לפיצוי במקרה של תאונה לשיכור שהורג מישהו?.

ברגע שאתה עובר מהירות מותרת, אתה מבצע עבירה על החוק בכוונה תחילה (את "לא שמתי לב" תספר לשוטר). ברגע שאתה גונב רמזור, לא עוצר בעצור, נכנס במישהו מאחור כי לא שמרת מרחק, אתה מבצע עבירה על החוק בכוונה תחילה.האים מגיע לך "הטבות" כמו זכות לפיצוי? כן, כי שילמת לחברות ביטוח שנים על גבי שנים! את העונש תקבל מהבית משפט.

חלאס. עם כל העצבים על "שילמתי, מגיע לי", אתם לא היחידים על הכביש, ולא מתאים לי שאיזה אדיוט שיכור ינסה לעבור דרך האוטו שלי במופע הקסמים שהולך אצלו בראש שהוא יכול לעבור דרך עצמים קשיחים.

גם לי לא מתאים שאיזה אידיוט (גם אם הוא סתם אידיוט) ירדם על ההגה, יחתוך אותי מימין, יעבור באדום וכו'. אז?

פורסם
ראה ברווז

בישראל נקבע רמה מסויימת בגרמניה רמה אחרת , כלומר אין מדובר במשהו מדעי .

מסכים איתך כי אלכוהול פוגם בעירנות, ולכן יש מדינות שאצלם הרמה היא אפס אלכוהול.

לכן קובע המחוקק סנקציה פלילית לעבירה של נהיגה בשכרות כמו שהוא קובע כך לגבי סמים, או לגבי מהירות מופרזת.

עכשיו בוא נבדוק את השלכות פסק הדין הזה.

אתה נוסע לתומך במרצדס החדשה שלך ונכנס בך רכב שנהגו שתוי.

לפי פסק הדין הזה חברת הביטוח של השיכור לא תשלם לו על נזקיו ולא תשלם לך על נזקיך.

נראה לך הגיוני.

פוליסת הביטוח התקנית קובעת כי נהג שנסע תחת השפעת סמים לא זכאי לפיצוי , היא אינה כוללת אלכוהול בחריג הזה,

ורק השופט המלומד החליט להקיש מכאן לכאן.

טעה השופט המלומד, לדעתי .

כך גם סבור המפקח על הביטוח שבטיוטה שהוציא וטרם אושרה מתייחס חנקודה הזאת באופן ספציפי ומכריז החריג לא חל על אלכוהול.

ובאופן אישי אני לא נוהג אם אני שותה .

כן. נראה לי הגיוני לחלוטין. נהג ששתה עושה למעשה עבירה על החוק, נקודה. חומרת העבירה מן הסתם תלוייה בכמות ששתה. אבל עדיין. מי שעולה לכביש אחרי ששתה, שידע שזה עלול לכאוב לו בכיס. בכלל לדעתי דין של נהג ששתה צריך להיות כאילו נסע ללא רישיון בתוקף.

ואם אתה נוהג אחרי יום עבודה קשה, או אחרי שיצאת לטיול ב-6 בבוקר וחוזר מאוחר בלילה, או אחרי ארוחה כבדה ביום חם, או סתם אחרי נסיעה של 500-600 או 1200 ק"מ אתה לא מגיב יותר לאט? זה בדוק לא במשחקי מחשב, אלא בנהיגה.

.

נכון. צודק לחלוטין. אכן מגיב יותר לאט. בשביל זה יש עצירות להתרעננות, קפה, נהג מחליף, ועוד.

מאיפה כול הפרטים, הרי אתה לא עושה "את זה"?

אולי אתה לא מכיר אותי, אבל הקונסנזוס פה בפורום זה, שיש לי דימיון עשיר.

לא צריך להיות גאון הדור בשביל להעלות את המחשבות האלה, של מה עלול לקרות, על הפורום. כל אחד שיש לו קצת שכל יכול לראות את התרחישים האלה ועוד 10001 תרחישי זוועה אחרים במוחו הקודח, שלא לדבר על לראות תאונות ב"שידור חי", שגם זה קורה, ומהתקשורת אח"כ אתה לומד שהנהג היה שתוי.

.

ברגע שאתה עובר מהירות מותרת, אתה מבצע עבירה על החוק בכוונה תחילה (את "לא שמתי לב" תספר לשוטר). ברגע שאתה גונב רמזור, לא עוצר בעצור, נכנס במישהו מאחור כי לא שמרת מרחק, אתה מבצע עבירה על החוק בכוונה תחילה.האים מגיע לך "הטבות" כמו זכות לפיצוי? כן, כי שילמת לחברות ביטוח שנים על גבי שנים! את העונש תקבל מהבית משפט.

נכון. צודק לחלוטין. למרות שיש מצבים בהם אתה עובר על המהירות למרות שאתה לא שם לב. גם זה קורה. אבל לגנוב רמזור, לא לעצור בעצור, ואי שמירת מרחק, הם החלטות שהנהג לוקח, ולא בגלל שלא שם לב. יש הבדל מהותי. זו אגב הסיבה שאני מקפיד לעצור בעצור, לשמור מרחק ולא לגנוב רמזורים. וגם לא לעבור על שאר חוקי התנועה, אם כבר אז כבר. אני אפילו משתמש בדבר הזה, שמזיזים למעלה ולמטה, ויש בקבינה צלילים של "תיק! תיק! תיק! תיק!" (למי שלא יודע, והרבה לא מסתבר, מדובר על איתות) באופן קבוע.

גם לי לא מתאים שאיזה אידיוט (גם אם הוא סתם אידיוט) ירדם על ההגה, יחתוך אותי מימין, יעבור באדום וכו'. אז?

לאף אחד זה לא מתאים. אבל אם אתה מוריד גורם סיכון להירדמות על ההגה, כמו אלכוהול, או לא לשים לב למה שקורה בכביש, כמות האדיוטים שעלולים לעשות את זה, יורדת. דיינו.

פורסם
כן. נראה לי הגיוני לחלוטין. נהג ששתה עושה למעשה עבירה על החוק, נקודה. חומרת העבירה מן הסתם תלוייה בכמות ששתה. אבל עדיין. מי שעולה לכביש אחרי ששתה, שידע שזה עלול לכאוב לו בכיס. בכלל לדעתי דין של נהג ששתה צריך להיות כאילו נסע ללא רישיון בתוקף.

לאף אחד זה לא מתאים. אבל אם אתה מוריד גורם סיכון להירדמות על ההגה, כמו אלכוהול, או לא לשים לב למה שקורה בכביש, כמות האדיוטים שעלולים לעשות את זה, יורדת. דיינו.

צר לי ברווז . המצב החוקי במדינת ישראל שמותר לשתות ואח"כ לנהוג, ובתנאי שרמת האלכוהול לא תעלה על רמה מסויימת, והרמה היא לא אפס.

את דעתך האישית הבנו, ואם אתה משתמש בנוסף גם במוט התיק תיק , אתה ממש עוף מוזר.

יש לי כשבע עבירות על אי שימוש בתיק תיק כאשר אני עומד ראשון ברמזור בנתיב שפונה שמאלה בלבד.

לא מוכן לנהוג כרובוט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
צר לי ברווז . המצב החוקי במדינת ישראל שמותר לשתות ואח"כ לנהוג, ובתנאי שרמת האלכוהול לא תעלה על רמה מסויימת, והרמה היא לא אפס.

אני לא בא להתווכח על הרמה שבה אדם ייחשב כשיכור, זה לחלוטין סובייקטיבי אם אתה ילדה בת 17 או גורילה של 2.5 מטר, כוס בירה תשפיע עליכם אחרת לגמרי.

אני גם לא מתווכח עם העובדה שאלכוהול לא עוזר ליכולות נהיגה.

אני רק תומך בחוק המוצע, שבו אם אדם ייחשב שיכור על פי חוק, הביטוח שלו לא יהיה בתוקף. זה הכל.

את דעתך האישית הבנו, ואם אתה משתמש בנוסף גם במוט התיק תיק , אתה ממש עוף מוזר.

:lol:

יש לי כשבע עבירות על אי שימוש בתיק תיק כאשר אני עומד ראשון ברמזור בנתיב שפונה שמאלה בלבד.

לא מוכן לנהוג כרובוט.

אני יודע שזה אדיוטי לחלוטין. יותר מזה, מטומטם לחלוטין. וגם אם הכביש ריק, אז זה עוד יותר אדיוטי.

אבל מה תעשה, וזה החוק??? להוכחה, 7 העבירות שציינת.

עברת על החוק, יופי לך. תתמודד עם זה...

אין פה קשר לרובוט או לא. יש פה ציות לחוקי התנועה במדינת ישראל.

כמה מהם מטומטמים, כמה מטומטמים מאד, כמה מצחיקים בעליל, וכמה הזויים לחלוטין (דוגמא מחוקי הייבוא-אסור לייבא לארץ ציוד משומש לגידול דבורים. אתה מוזמן לחפש את זה באתר התמ"ת). אך זה החוק, וככזה, אדם נורמטיבי אמור לציית לו.

אני לא אומר ציות 100% כל הזמן, אם הייתי מציית 100% לחוקי התנועה הייתי מוצא את עצמי במשהו כמו 8784 תאונות עד היום. לצערי על כל אחד שמציית יש מאות שלא. אתה בוחר שלא לציית על איתות, הבעייה מתחילה בזה שיש כאלה שבוחרים שלא לציית לרמזור אדום או לקו לבן רצוף.

אני לא אומר שאם אתה לא מאותת בנתיב פנייה כשאתה היחיד או הראשון אז אתה עבריין רציני. סך הכל אין פה סיכוי שתפגע בטעות במישהו אחר בכביש בגלל זה שאתה לא מאותת.

מקווה שהסברתי את עצמי קצת יותר טוב.

פורסם

לא קשור לשירשור אבל התיק תיק הזה מטריף אותי.

מטרת התיקתיק זה להבהיר את כוונותי לרכב שמאחורי.

וכיוון שאני עומד בנתיב שמורה שמאלה הרי ברור לזה שמאחורי שזה הכיוון שאליו אני נוסע , אז מדוע צריך במקרה המיוחד הזה להשתמש בתיקתיק.

לכן כתבתי לא רוצה להיות רובוט, ומוכן לשלם על כך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האם מעולם לא יצא לך לראות רכב בנתיב שמאלה בלבד, אשר נהגו התחרט על כוונתו לפנות שמאלה (רק לא טרח להודיע על כך לאף אחד) והחליט להמשיך ישר כאשר אתה מימינו, גם כן בנתיב לפניה שמאלה? בדיוק בשביל למנוע כמעט תאונות מסוג זה מאותתים לפניה שמאלה, גם בנתיב לפניה שמאלה בלבד (זה בין היתר מלמד את נהג הרכב שמאחוריך על כנות כוונות הפניה שלך).

אגב, אני גם לא יושב עם המאותת בכל ה10 דקות שעוברות עד שהרמזור מתחלף, אבל איך שהאור הצהוב נדלק, גם האיתות מופעל.

• תוכן חדש...