Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה:

אני נוסע לי בכיף שלי עם רוחות חזקות בכביש של מהירות מותרת 60 קמ"ש.

נוסע בנתיב השמאלי כשמתחיל עיקול לפתע אני רואה מולי עץ דקל ענק שהתמקם לו על נתיב וחצי!

ב2-3 שניות האלה אחרי העיקול שקלטתי את העץ עברו לי כל כך הרבה מחשבות בראש איך אני הולך לצאת מזה.

מסתכל במראה הימנית עמוס אין לברוח מסתכל במראה האמצעית רכב צמוד אליי ואסור לי לבלום חירום עכשיו בגשם, מסתכל שמאלה ורואה גדר שתהרוג אותי אם אני ימשיך רק להסתכל עליה, אז ללא ברירה כמו שאומרים על החיים ועל המוות נצמדתי לגדר כמו שיכולתי והופ פגעתי בגזע העץ עם הגלגל הימנית והעפתי בעוצמה את הגזע לנתיב האמצעי, אחרי הפגיעה איבוד שליטה טוטאלי על הרכב נכנסתי להיגוי יתר מפחיד ביותר בגשם, איכשהו ואני באמת לא מעכל איך הצלחתי להישאר על הנתיב שלי וישר לוחץ על הוינקרים, נעצר והופ 5 שניות אחרי המקרה משטרה מאחורי, כמובן שחוסמת את הנתיב ובאה "לעזור".

אני יוצא מהרכב מתקדם לחזית והופ הגלגל התעקם אך לא נגרם נזק רציני לטמבון חוץ מכמה שפשופים בחיבור של הטמבון בצד הגלגל, כשאני רואה שהגלגל עקום והגלגל השני [הבריא] ישר, הבנתי שאני בבעיה, המשטרה לקחה פרטים על המקרה וציוותה עליי לא לעמוד בכביש ולצאת מהרכב כשאני לבד.

שמתי משולש יצאתי מהרכב ועמדתי על המדרכה בגשם הסוער ובקור הזה, עד שבא שוטר כמו מלאך משמיים, שעזר לי נהג לי ברכב איכשהו ואני לא יודע איך כל שניה הרכב בורח הצידה והוא משחק עם ההגה, אחרי 2-3 דקות הרכב חונה בחניה ומחר בבוקר אני יגרור אותו למוסך.

רציתי לשאול אתכם מה לדעתכם הנזק, אם גלגל אחד ישר כשההגה ישר והגלגל השני עם המכה פונה הצידה?

פורסם

אם יש לך ביטוח מקיף, פנה לביטוח. לרוב מדובר במשולש, ציריה, בולם, צמיג, כיוון פרונט לאחר התיקון ותיקוני צבע או פחחות לטמבון, אם זה נפגע. לא מעט אלפים. השמאי כבר יספר לך כמה.

פורסם
ואסור לי לבלום חירום עכשיו בגשם

למה לא?

והופ 5 שניות אחרי המקרה משטרה מאחורי, כמובן שחוסמת את הנתיב ובאה "לעזור".

ממה שכתבת, נראה שהמשטרה דווקא כן עזרה לך. לא ברור לי מדוע אתה מתייחס לעזרה שקיבלת בתור "עזרה".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תיאור המקרה וקבלת ההחלטות שלך נשמעים קצת מוזר אבל נחליק את זה (תרתי משמע). לתת לשוטר לנהוג ברכב כשהוא במצב כזה נשמע לי כבר לחלוטין לא רעיון חכם.

בלי קשר - לא כל יום יש פה גשם. ממליץ לכולם למצוא כביש שקט ולתרגל קצת בלימות חירום על רטוב, במיוחד בערים איפה שיש הררים של עלים, ענפים וכו' על הכביש. להזיק זה לא יכול וזה כן יכול למנוע מקרים כמו שתארת.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מבחינת החוק היבש אתה אמור לבלום בלימת חירום, בארץ אף אחד לא שומר מרחק כך שרוב הסיכויים שהנזק היה אפילו יותר גדול אם היית בולם חזק.

כנראה עשית החלטה נכונה (בהתחשב באופציות האחרות שתיארת)... נשמע כמו נזק יחסית מינימלי לסיטואציה כזו...

בהצלחה עם התיקון

פורסם

לא הבנתי למה לא לבלום. ממש לא.

חוץ מזה, אם אתה מתעבד ימינה, בדרך כלל יקללו אותך, אבל מצליחים להשתלב.

בדיוק אתמול קרה לי אותו דבר ברחוב ז'בוטינסקי בראשון.

שברתי ימינה בגז ועוד לפני שמי שהיה שם הבין מה קרה כבר הייתי חזרה בנתיב שלי מאחורי העץ.

פורסם

אולי תגידו לי שאני נותן עצות לא רלבנטיות, אבל כשיש מזג אוויר קשה, מומלץ לדעתי להחנות את האוטו במקום בטוח (שלא ייפלו עליו דברים) ולהימנע מנהיגה אם לא חייבים.

אני מאלה שאוהבים לנהוג בגשם. ואתמול לצערי נהגתי 10 ק"מ באבק, עם סופות חול (לא עלינו, לוויה בעשר בלילה...). גם משהו לא בריא לאוטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כתבתי בנושא מסודר על עניין העצים והחניות.

גם אני ממליץ להמנע מנסיעות מיותרות בימים האלו.

שמרו על עצמכם.

לכותב המודעה, אני חושב שאתה צריך לפנות לעיריה, אתה לא אשם בנפילת הגזע, ה ם אשמים שלא גזמו אותו בקיץ.

בשבוע שעבר סיפר לי חבר על חבר שלו שיש לו הונדה עם צמיגים חתך נמוך והוא נסע בישוב שלו ובעקבות בור בכביש התפוצץ הצמיג והישוב מימן לו צמיג חדש.

בהצלחה.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
למה בשמאלי?

נשמע שאם היית נוסע בימני לא היה קורה כלום.

אתה שואל כי מפריע לך שהוא היה על השמאלי אולי בלי סיבה מוצדקת?

ואם העץ היה נופל דווקא מהמדרכה ולא מהאי-תנועה שמפריד בין הנתיבים?

פורסם

לדעתי פשוט נסעת מהר מידי. באותה המידה שנפל עץ זה יכול היה להיות רכב תקוע ואתה נסעת במהירות כזו שלא אפשרה לך לעצור בתחום שדה הראיה שלך.

מזל שנגמר ככה ושזה לא היה רכב תקוע עם אנשים בתוכו או לידו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני גם רוצה לספר סיפור. אני נוסע לי בכיף עם היוקון שלי בירידה של מגדל העמק לכיוון כפר ברוך. הרכב שוקל 2.5 טון ובירידה צובר מהירות. הייתה סערה, גשם מטורף, אצלי עדיין היו צמיגי שטח מלא ללא אחיזה בכלל. כמובן ענפים מפוזרים על הכביש.

עברתי את הכיכר אחרי מרכז העיר בדרך למטה, הראות לא מי יודע מה, מאיט לפני עיקול שמאלה. אני בנתיב שמאלי ומה יש בנתיב נסיעה ימני? פח זבל ירוק של העירייה! פח הזבל מלא, החלק שפונה לכיוון נסיעה יוצאים ממנו כל מיני קרטונים וקרשים שמקשים ליראות אותו. לא קרה לנו עם היוקון כלום, אבל אני מדמיין לעצמי איזו תאונה מחרידה הייתה יכולה להיות, אילו היה נהג פחות זהיר ממני ברכב כבד. גם ככה במגדל העמק לפני איזור התעשייה יש עיקולים שבאופן קבוע מורידים עמודי תאורה. כל פעם שיש גשם ראשון אני רואה איזה רכב שאיבד שליטה ועשה תאונה.

באמת שלא ציפיתי למכשול כזה כמו פח הזבל באמצע הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפעמים כשמסתכלים במראה המרכזית, במיוחד אם היא פנורמית, ניתן לחשוב שהרכב מאחור מאוד צמוד, כשלמעשה הוא שומר מרחק.

אני לא חושב שניתן לשפוט את בעל השרשור, כיוון שבמצבי לחץ, כל אחד נוהג להגיב אחרת.

מנקודת המבט שלי, אני הייתי "מלטף" את הברקס טיפה, ע"מ שהנהג מאחורי יבחין בנורת הברקס ולאחר כמה שניות, לוחץ כמה לחיצות בריאות על הברקס. הכל תלוי בכמות הזמן ובקור הרוח של הנהג.

פורסם

^^^

זה לא נכון כשאני עברתי את העץ הקורדובה שהייתה מאחורי בלמה חירום ונכנסה בעץ אבל לא עלתה עליו שזה אומר שאם הייתי בולם חירום הוא היה נכנס בי על בטוח.

• תוכן חדש...