Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד ויטרה 3 דל' מודל 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התעורר בי החיידק הטורף החבוי שנקרא חייבוס קצת שטחוס.

כרקע אציין שאני מגיע מבית בו תמיד היו רכבי שטח (לפי הסדר - סיקס, שלושה היילקסים, רנגלר, סדרה 70. בנוסף ובמקביל יש פראדו. כולם של ההורים כמובן). את כל שנותי הראשונות עם רישיון העברתי עליהם און אנד אוף. בצבא נתנו לי האמר :wink:.

מאז שעזבתי את בית ההורים (לפני אי אילו שנים) אני מחזיק רכב פרטי, בעיקר ממחשבה כלכלית וכיוון שרוב הזמן אני בכביש. תמיד הרכבים שלי ירדו לביקורים קצרים בשטח קל עד בינוני (רנו אקספרס ויונאי גטס - שטח שטח. מזדה 323 וקורולה - שטח קל מאוד), בשל אופי עבודתי שמדי פעם דורש זאת.

די נמאס לי! נמאס לי לבדוק גבולות עבירות של רכבים שלא מתאימים לכך, נמאס לי לחשוב פעמיים לפני כל ירידה לשטח. החלטתי שאני צריך 4X4.

אך אבוי, תקציבית אני מוגבל. 65K ש"ח אני מסוגל לגרד בלחץ. מעוניין ברכב שידרוש מינימום של הוצאות אחזקה, אני כולל בזה גם דלק. נוסע 25K+ ק"מ בשנה.

בהתחלה היה לי ברור שג'ימיני הוא הכיוון. משיחות, בדיקות, נהיגות וקריאות החלטתי שהוא כנראה לא יהיה הפרטנר האידיאלי לשיוטי כביש ארוכים שאני עושה לא מעט, כביש 6 וחבריו. נוחות כביש היא בהחלט לא הצד החזק שלו.

בימים האחרונים מנקר לי בראש הגרנד ויטרה המדובר, למרות שתמיד הוא היה נראה לי קצת נשי כזה. לא נהגתי או נסעתי באחד כזה מעולם. מודל 2004 נכנס בערך בתקציב. מנוע 1600 אני יודע, ומה עוד?

מבחינת צריכת דלק?

נוחות נסיעה?

מהירות שיוט שפויה/אופי מנוע?

יכולות שטח?

הוצאות אחזקה?

בטיחות?

אני מכיר את השוק די טוב, לא צריך הצעות לרכבים אחרים. לא אתנגד כמובן לרעיונות, אבל קשה לי להאמין שאני מפספס משהו. אם כבר רכב שטח - שיהיה עם הילוך כוח. אני מניח שכל אחד מהגדולים (פג'רו, פראדו, טרנו וכו') יעלו לי יותר מדי בשוטף. בנוסף רכב קטן ועירוני כשצריך - מתאים לי בול.

אז מה עם הויטרה? יש סיבה לא להתחיל לפרסם את הקורולה למכירה?

(וואלה יצא ארוך, סליחה :roll:)

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אהלן,

לפני 4 שנים, אלו היו בדיוק השיקולים שלי, ולכן גם הבחירה שלי.

ה"שילוש הקדוש" של שלדת סולם, סרן חי מאחורה, והילוך כוח היו מבחינתי MUST, כמו גם הוצאות אחזקה מינימליות גרמו לנו (זוג בן 40 + ללא ילדים) לבחור בגרנד קצר 2004 אוטומטי(אשתי...) ואנחנו עדיין נהנים מכל רגע. זה אוטו שני בנוסף לליסינג, ככה שהאוטו לא עושה 25K בשנה כמו שאתה מעוניין, אבל עדיין אנסה לפרט.

עלויות קבועות: טסט וביטוח כמו של פרייבט, מה שאומר -המינימום שקיים בשוק - כיף אדיר.

צריכת דלק - משולב - בערך 1:9, שזה סביר לרכב שטח.

ביצועים בכביש- יחסית לפרייבט - האוטו יחסית עגלה, אבל מחוץ לעיר, ברכב עם מרכז כובד גבוה, בסיס גלגלים קצר וצמיגי שטח (בטיחות אקטיבית לא טובה) אנחנו לא עוברים את ה-110-120, ובמהירויות האלה האוטו מככב, בעיר אין בעיה, כמו גם בשטח.

בשטח - קח בחשבון שהאוטו במצבו הסנדרטי קצת נמוך, אבל עובר הכל (יותר לאט, בניה במעברים קשים, תכנון נתיב טוב, וקצת לדעת מה אתה עושה...), גם יחסית לרכבים "רציניים יותר". אנחנו לא מאתגרים את הרכב - איפה שיש מעקף יותר קל, ואפשר לא להתאמץ - WELLCOME, את האקסטרים אני שומר ל - KTM שברשותי :-). עדיין אנחנו מטיילים פעם בחודש (שזה המון!), והרכב לא איכזב אותנו אף פעם (הרכב עם מיגון מלא- גחון, טרנספר, מגיני סף טובים)

אמינות - טוטאלית - למעט טיפול פעם ב-15K (זול מאד) - 0 תקלות! הרכב נקנה עם 45K, יד ראשונה ובמצב מושלם (שילמנו 5K מעל המחירון הלא משוקלל), ולשימחתנו זה הוכיח את עצמו כהשקעה מעולה.

אפשרויות שיפור - השמיים הם הגבול, למרות שאני לא בטוח שסוזוקי התכוונו שהוא יהיה דיפנדר. הגבהה, נעילה אחורית,כולם קיימים בשוק, ובזול.

מבחינתנו - הקנייה הכי טובה שעשינו עד היום (והיו לנו לא מעט רכבים- אבל זה הרכב "שטח" הראשון).

תמצא אקזמפלר שמור - ואני חושב שתהנה.

מקווה שעזרתי.

זיו

פורסם

אני יודע שאתה לא מחפש אלטרנטיבות,אבל האם לקחת את הספורטאג' מבית קיה בחשבון?

אנחנו במשפחה החזקנו כזה תקופה ארוכה,עלויות אחזקה זולות,הרכב יחסית נעים לנסיעה גם קצת מעבר ל110 קמ''ש.

מרגיש כמו פרייוט על הכביש מבחינת התנהגות,פרקטי 5 דלת',צריכת דלק לא מדהימה אבל זהו רכב שטח וזה די צפוי.

הרכב הפגין אמינות מרשימה (שלנו היה שנת 97 ונמכר ב2009,שימש כרכב פנאי במשפחה).

להבנתי בעל פוטנציאל שיפורים טוב ויכולות טובות בשטח.

עם הגרנד ויטרה אין לי ניסיון.

בהצלחה

פורסם

היי, נראה לי שדיברנו בפרטי.

בכל מקרה:

קניתי קיא ספורטג 2001, ידני.

אני יכול להגיד לך שזה עדיף באלף אלפי מונים על הסוזוקי, שגם אותה בדקתי בעבר (אחרי הטראנו היו לי מחשבות).

אבל רק ידני, כי האוטומט שותה 1:6 שזה יהיה לי ריאלי בעליל בכמות הנסועה השנתית שלך.

בהצלחה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...